מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צילי קון קרנה

צילי קון קרנהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 29, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון מהיר לצ'ילי קון קרנה –

תבשיל בשר טחון מקסיקני עם שעועית שניתן להגיש על אורז לבן או לגלגל עם טורטיה.

צילי קון קרנה

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות

4 כפות מלאות רסק עגבניות

2-3 כפות כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קצוץ או כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

תיבול: כף פפריקה מתוקה, חצי כף כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי החריף ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ואת כל תכולת קופסת השימורים (השעועית הלבנה יחד עם רוטב העגבניות) ומערבבים. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

*ניתן להגיש את הצילי קון קרנה עם אורז לבן או עם טורטיה.

צילי קון קרנה עם אורז

צילי קון קרנה עם אורז

צילי קון קרנה בטורטיה

צילי קון קרנה כמילוי לטורטיה

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש אפשרות להכין ללא השעועית, ולהוסיף בהמשך לפני ההגשה?
    אין לי בבית וחבל לי לוותר.
    תודה

    1. כן אפשר להכין ולהוסיף את השעועית בשלב מאוחר יותר ולחמם קצת על הגז.

  2. הי אפרת,
    וואו וואו וואו!! אחד המתכונים המדהימים!!
    כל הדברים שלך די מושלמים אבל כאם הצלחת להפתיע אותי ביחס בין כמות העבודה לאיכות התוצאה :)))
    תודה רבה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך!

    שבןע טוב ונפלא 🙂

  3. היי אפרת…
    היום זאת הפעם השניה שהכנתי את התבשיל הזה והוא יצא ממש טעיםםם😋
    תודה רבה לך על האתר המקסים הזה..
    המתכונים כאן הם 10👌😊❗
    (ולא רק 10 דקות…😉)

    תצליחי!!

    1. היי תמי,
      אני מניחה שאפשר להוסיף או להגיש על חיטה אבל זו צריכה להיות חיטה מבושלת.

  4. יצא לי משום מה יותר דומה לבולונז
    הוספתי שעועית קפוא ולא מהקופסא יכול להיות קשור לזה?
    תודה

    1. היי טל,
      אמורה לצאת תערובת של בשר טחון שמזכירה קצת בולונז. שעועית לבנה משקית קפואה עדיין קשה ולא מבושלת לגמרי. יש להשתמש גם ברוטב שבשעועית הלבנה משימורים שאותו פספסת בגלל השימוש בשעועית קפואה.

  5. תקשיבי יצא מושלם! וכל כך פשוט.. לא היה לי כוסברה אז שמתי במקום עלי סלרי קצוצים וזה עבד נהדר! תודה!!

  6. האתר הכי מושלם! מתכון מעולים בכלום עבודה! כל מה שעשיתי עד עכשיו יצא פשוט פצצה!
    תודנ רבה😋😊

  7. אפשר להמיר את השעועית הלבנה בשעועית חומה בטעם מקסיקני (שימורים)? האם ישפר או יהרוס את הטעם?

    1. וואו מעולה בכלום זמן!!!
      הסיר התרוקן תוך שעה (אפילו לא נשאר לאורחים ).
      הכנתי עם שעועית חומה בטעם מקסיקני ופפריקה חריפה, הגשתי פיתה חמה צרובה על הגז היה כל כך טעים
      תודה רבה

  8. יצא מטריף! בזכות האתר הזה תופסים ממני שפית הבית.. אבל הם לא יודעים שאלה המתכונים הכי פשוטים וטעימים! כל הכבוד ..אתר מועיל במיוחד! וכל מתכון בול! תודה

    15006439215531812533327

    1. היי ענת,
      אלה חתיכות הפלפל צ'ילי (בתמונה אחת הן נראות כתומות משום מה 🙂 )
      בלי קשר אם בא לך להוסיף גם גזר אז אפשר אבל חשוב לחתוך לקוביות קטנטנות (כמו של סלט קצוץ דק)ולטגן אותן עם הבצל עד שהן מתרככות. לאחר מכן להוסיף פלפל צ'ילי ושום ולהמשיך כרגיל..
      חג שמח!

    1. היי,
      אפשר לוותר על השעועית והכוסברה.
      שעועית ירוקה פחות מתאימה.
      בהצלחה 🙂

  9. פשוט מתכון מדהים ומהיר סוף סוף אני יודעת לבשל בעלי אומר לי מאיפה למדת
    תודה רבה. הצלת אותי עכשיו גם כיף לי לבשל וגם יוצא טעים בטירוף

  10. שלום, אני רוצה להשתמש בשעועית לבנה קפואה של סנפרוסט, איזה כמות לשים ומה עוד צריך להוסיף/לשנות במתכון?
    תודה

    1. היי גלית,
      את יכולה להשתמש בכ-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה אבל תצטרכי לבשל אותה במים רותחים עד שתהיה רכה לגמרי ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
      בהצלחה 🙂

  11. את מדהימה!!!
    בעלי מתאהב בי מחדש בכל פעם שאני מנסה מתכון מהאתר המשגע הזה.
    המון תודה! אין כמוך.

  12. שלום. קודם כל ברצוני לומר שהאתר הזה מציל אותי ומוציא אותי בשלנית בקרב המשפחה שזה ממש מגניב.אז תודה.
    אנחנו לא אוכלים חריף. רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החריפות או שזה מה שעושה את המתכון בעצם וכדאי לי לוותר על ההכנה?
    שוב תודה

    1. היי דליה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לשאלתך- אין שום בעיה. התבשיל טעים מאוד גם אם הוא לא חריף בכלל.

  13. אתר מהמם !
    אין לי שעועית בקופסת שימורים אז השרתי כוס שעועית ללילה. איך להוסיף את זה למתכון ? והאם להוסיף גם עגבניות חתוכות ? אם כן מתי?
    תודה רבה! ושנה אזרחית טובה !!

    1. היי קרן,
      אפשר להשתמש בשעועית שהושרתה אבל יש צורך לבשל אותה לפני במים עד שהיא מתרככת לגמרי ואז להשתמש בה במתכון. אם יש לך סיר לחץ כדאי להשתמש בו כי זה מקצר מאוד את זמן הבישול.
      את יכולה להוסיף עגבניה גדולה מגורדת ופשוט להוסיף מים לתבשיל לפי הצורך (אם את רוצה שהתבשיל יהיה יותר רטוב בשביל לשים לדוגמא על אורז אז תוסיפי יותר מים ואם את רוצה לגלגל בטורטיה, תוסיפי פחות מים).
      בהצלחה 😉
      שנה אזרחית טובה ושבת שלום!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר