מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לצ'ורוס

מתכון לצ'ורוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 28, 2013
Last modified:אוגוסט 15, 2018

Summary:

מתכון לצ'ורוס -"סופגניות ספרדיות".

קינוח ספרדי ידוע: בלילה מתוקה מטוגנת בשמן עמוק ומזכירה בטעם סופגניות. (דרך ההכנה מזכירה מאוד את זו של הפחזניות..)

מתכון לצ'ורוס

כמות: 10-12 יחידות

מצרכים:

1/4 כוס חלב/ מים

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 כוס קמח

1 ביצה גדולה (L)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.

-מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).

-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.

-מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס"מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים).  מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.

-רצוי לאכול במקום. ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.

 

 

 

 

מתכון לצ'ורוס, צורוס, צ'ורוס ספרדי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    יכול להיות שיש טעות בכמות הקמח?

    הבלילה יצאה לי מאוד דלילה

    ולא יצאה לי הצורה היפה של הצ'ירוס, למרות שהכנסתי לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה….יצא יותר כמו לביבות.

    הוצאתי את הבלילה מהשקית והוספתי קמח, אך עדיין זה לא יצא ממש טוב

  2. היי,אני רוצה להכין את הצ׳ורוס לאירוע,ולהכפיל כמויות ב20 בכמה נגלות כדאי להכין?
    וכמה זמן זה יכול להשמר בקופסה סגורה?

    1. היי נטע,
      אם את מכפילה כמויות ב-20 ייצאו לך בסביבות 220 יחידות.
      בכל מקרה כדאי להכין ב-3 נגלות, כל פעם חצי קילו:
      500 גרם קמח (כ-7 כוסות)
      ¾1 כוסות חלב או מים
      175 גרם חמאה או מחמאה
      3 כפות סוכר
      רבע כפית מלח
      5 ביצים
      כשליש כוס חלב או מים
      *עדיף להכין באותו יום ולשמור בקופסה סגורה (לא חייב במקרר).
      אם מכינים יום לפני כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

      *המדידה היא בכוסות זכוכית בנפח של 240 מ"ל

    1. היי שלומית,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, מקווה שהסתדרת.
      אפשר לנסות להוסיף עוד קצת קמח. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?

  3. הכנתי יצא מושלם ומאוד טעים..
    כשהזלפתי לתוך השמן ,יצא ונראה טוב הבעיה שהם התנפחו ובצד אחד הן נפתחו ..
    רציתי לדעת מה הסיבה,תודה

    1. אפשר להכין את הצורוס כמה שעות לפני ההגשה. לאחר שהם מתקררים לטמפ' החדר יש לכסות אותם בנייר כסף ולשמור מחוץ למקרר. לפני ההגשה מומלץ להכניס אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5-7 דקות (חשוב לחמם את התנור כ-10 דקות מראש).

  4. הי
    אני רוצה להכין למחר לאורחים, האם אפשר להכין מראש בצק ולשים במקרר? אטגן כשיגיעו אורחים

    1. היי סימה,
      כמות כפולה:
      חצי כוס חלב/ מים
      50 גרם חמאה/ מחמאה
      2 כפיות סוכר
      קורט מלח
      1 כוס קמח
      2 ביצים גדולות

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. רק חשוב להתרחק מהסיר עם השמן כשמניחים את הצורוס 🙂

    1. אפשר אבל השקית צריכה להיות חזקה מספיק, שלא תקרע. מניילון קצת עבה.
      שבת שלום 🙂

  5. אני רוצה להכין את המתכון בשטח, עם גזייה. אפשר למדוד את המרכיבים עם כוס חד פעמית? איזה סיר כדאי לקחת? יש אפשרות לא להשתמש במיקסר?

    1. היי רוני,
      לדעתי המתכון הזה פחות מתאים להכנה בשטח.
      בכל אופן כוס חד פעמית תהיה קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל (כמו זאת בתמונה בלינק הזה).
      אפשר להשתמש בכל סיר. אני חושבת שסיר מנירוסטה עדיף. לא חייבים להשתמש במיקסר.

    1. היי צבי,
      כוס חד פעמית קטנה מידי. לכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. ראה תמונה של כוס זכוכית שאפשר להשתמש בה – לחץ כאן.
      לגבי החמאה, זה 25 גרם (לא מודדים עם הכוס). חבילת חמאה שלמה היא 100 גרם אז יש להשתמש ברבע חבילה.
      יום מקסים

    1. היי אליס,
      אני לא בטוחה. עדיף להכין באותו יום או לפחות לילה לפני כשבבוקר מטגנים ולשמור בקערה במקרר עד הטיגון (יש לעטוף את הקערה בניילון נצמד).

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאפשר להכין גם ללא מיקסר. במקום לערבב עם מיקסר אפשר לערבב עם מטרפה ידנית או כף, רק חשוב לערבב במהירות ובתנועות נמרצות. אין צורך להכין את הבלילה מראש, צינון הבלילה הוא עניין של כמה דקות בודדות.

  6. הי,

    הכנתי בדיוק לפי המתכון (לפי כוסות מדידה אוניברסאליים) ויצא לי בלילה נוזלית לגמרי. מה יכולה להיות הבעיה?

    תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אלה הן המידות:
      רבע כוס מים/חלב = 60 מ"ל.
      חצי כוס קמח = 70 גרם.
      המדידה היא בכוס של 240 מ"ל. יש לך במקרה כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית כמו בתמונה הזאת?

    2. זה בדיוק המידות שעשיתי (יש לי כוסות מדידה). ובכל זאת יצא נוזלי… היכן עוד יכולתי לטעות?

    3. ממש מוזר. חיממת רבע כוס חלב עם חמאה, סוכר ומלח ואז הוספת את הקמח נכון?
      יכול להיות שהביצה שהשתמשת בה הייתה מאוד נוזלית והיא בעצם דיללה את התערובת? אולי כדאי לנסות עם ביצה קטנה או חצי מבלילת ביצה גדולה.

  7. היי
    היו לי אורחים והכנתי כמות ממש גדולה ובסוף נשאר לי הרבה בצק. אפשר להקפיא או פתרון אחר שלא אזרוק?

    1. היי רעות,
      אפשר להכין צורוס ולהקפיא אותם אחרי שהם מתקררים לטמפ' החדר.
      לגבי הבצק עצמו, לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.

  8. היי! אני רוצה להכין היום אז הלוואי ותעני לי 🙂
    יש בעיה עם להכפיל את הכמות? וגם – ראיתי מתכון שאומר שכדאי לעשות את הפסים של הבצק ואז להקפיא אותם לכשעה. זה יעבוד בסדר גם במתכון הזה?

    תודה!

    1. היי אוראל,
      אין בעיה להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אפשר להקפיא את הפסים ולאחר מכן לטגן רק מומלץ להתרחק מהסיר כמניחים את הפסים בשמן כי בכל זאת מדובר בהבדלי קור וחום.
      בהצלחה ויום נפלא!

  9. הי!מתה על המתכונים שלך!קלים וטויבם!!! שאלה – כמה זמן הכי הרבה ניתן להכין את הצוריוס פני הגשה?י שלי אורחי ואני רוצה להכין לפי שמגיעים ולאכול אחרי א. צהריים

    1. תודה שרון!
      את יכולה להכין את הצורוס כמה שעות לפני ההגשה (אפילו 5-6 שעות). לאחר שהם מתקררים לטמפ' החדר כסי אותם בנייר כסף ושימי מחוץ למקרר. לפני ההגשה הכניסי אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5-7 דקות (חשוב שתחממי את התנור כ-10 דקות לפני שאת מכניסה אותם).
      בהצלחה ואירוח טעים ומהנה 😉

    1. היי נועה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות שמן במקום החמאה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      השמן צריך להיות בגובה של בין שליש לחצי סיר. הכי טעים לאכול את זה כשזה טרי אבל גם יום למחרת זה אמור להיות בסדר אם עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים מחוץ למקרר. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
      שבת שלום 🙂

  10. הי, מה שלומך? הכנתי אתמול את הצ'ורוס ויצא מאוד טעים למרות שהתבלבלתי בכמויות (בגלל הקטנטנים שלי…) הכנתי אותם בתור סופגניות מטוגנות, במקום בצורה מאורכת, שמתי מהבלילה בעזרת כף לתוך השמן וציפיתי בסוכר וקינמון, יצא ממש טעים, תודה רבה! חנוכה שמח!היום אגב, אני מתכננת לעשות את הטעמי, עידכונים בהמשך…

  11. רציתי לדעת באיז. גודל של כוס מדובר?כוס מדידה זה טוב?או כוס עם נפח יותר קטן כמו כוס חד פעמית?

    1. הי מוריה,
      את יכולה להשתמש בכוס זכוכית רגילה (עם הידית), העיקר שתמדדי את הנוזלים והקמח באותה הכוס.
      המידה של הכוס אמורה להיות בין 220-240 מ"ל.
      כוס חד פעמית (מפלסטיק) תהיה קטנה מידי אלא אם כן מדובר בכוס לשתיה חמה (מקרטון) ואז זה מצוין.

  12. היי בת אל,
    את מתכוונת לשילוב של מים וחלב נכון? אם כן, אפשר לשלב (אבל שימי לב שמדובר ברבע כוס בלבד).

  13. הי רציתי לדעת אם בהכנה אני יכולה לשלב 1 כוס מים ו-1 כוס חלב? או שיש עדיפות לרק חלב או לרק מים

    1. היי איציק,
      כן אפשר לעטוף את קערת הבלילה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד להכנה. מומלץ להכין באותו יום.

  14. אפשר במקום חמאה או מחמאה לשים מרגרינה אם אני ארצה לעשות את זה פרווה ? ואשמח לתשובה גם לגבי כל המתכונים שכתוב חמאה או מחמאה אם אפשר לשים מרגרינה ?

    1. הי דנה, אין בעיה, את יכולה להשתמש בשקית רגילה חתוכה בקצה.

  15. הכנתי עם כמויות כפולות של הכל לכמות גדולה של אורחים, ברגע שהוספתי את הקמח בבת אחת כפי שכתוב העיסה הפכה מוצקה מוצקה ונאלצתי להוסיף בהדרגה עוד ככוס חלב.
    בסופו של דבר יצא מאוד טעים, אבל משהו עם הכמויות השתבש.

    1. היי אור, בהחלט מוזר. אם הכפלת את הכמויות של כל המרכיבים זה אמור היה לצאת בסדר. העיקר שהצלחת לאלתר ולהתגבר וזה יצא טעים:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר