מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לצ'ורוס

מתכון לצ'ורוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 28, 2013
Last modified:אוגוסט 15, 2018

Summary:

מתכון לצ'ורוס -"סופגניות ספרדיות".

קינוח ספרדי ידוע: בלילה מתוקה מטוגנת בשמן עמוק ומזכירה בטעם סופגניות. (דרך ההכנה מזכירה מאוד את זו של הפחזניות..)

מתכון לצ'ורוס

כמות: 10-12 יחידות

מצרכים:

1/4 כוס חלב/ מים

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 כוס קמח

1 ביצה גדולה (L)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.

-מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).

-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.

-מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס"מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים).  מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.

-רצוי לאכול במקום. ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.

 

 

 

 

מתכון לצ'ורוס, צורוס, צ'ורוס ספרדי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

98 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    יכול להיות שיש טעות בכמות הקמח?

    הבלילה יצאה לי מאוד דלילה

    ולא יצאה לי הצורה היפה של הצ'ירוס, למרות שהכנסתי לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה….יצא יותר כמו לביבות.

    הוצאתי את הבלילה מהשקית והוספתי קמח, אך עדיין זה לא יצא ממש טוב

  2. היי,אני רוצה להכין את הצ׳ורוס לאירוע,ולהכפיל כמויות ב20 בכמה נגלות כדאי להכין?
    וכמה זמן זה יכול להשמר בקופסה סגורה?

    1. היי נטע,
      אם את מכפילה כמויות ב-20 ייצאו לך בסביבות 220 יחידות.
      בכל מקרה כדאי להכין ב-3 נגלות, כל פעם חצי קילו:
      500 גרם קמח (כ-7 כוסות)
      ¾1 כוסות חלב או מים
      175 גרם חמאה או מחמאה
      3 כפות סוכר
      רבע כפית מלח
      5 ביצים
      כשליש כוס חלב או מים
      *עדיף להכין באותו יום ולשמור בקופסה סגורה (לא חייב במקרר).
      אם מכינים יום לפני כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

      *המדידה היא בכוסות זכוכית בנפח של 240 מ"ל

    1. היי שלומית,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, מקווה שהסתדרת.
      אפשר לנסות להוסיף עוד קצת קמח. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?

  3. הכנתי יצא מושלם ומאוד טעים..
    כשהזלפתי לתוך השמן ,יצא ונראה טוב הבעיה שהם התנפחו ובצד אחד הן נפתחו ..
    רציתי לדעת מה הסיבה,תודה

    1. אפשר להכין את הצורוס כמה שעות לפני ההגשה. לאחר שהם מתקררים לטמפ' החדר יש לכסות אותם בנייר כסף ולשמור מחוץ למקרר. לפני ההגשה מומלץ להכניס אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5-7 דקות (חשוב לחמם את התנור כ-10 דקות מראש).

  4. הי
    אני רוצה להכין למחר לאורחים, האם אפשר להכין מראש בצק ולשים במקרר? אטגן כשיגיעו אורחים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר