מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צבעי מאכל טבעיים

צבעי מאכל טבעיים

איך להכין צבעי מאכל טבעיים?

צבעי מאכל טבעיים

הם מוסיפים המון צבעוניות ויצירתיות למגוון של מתוקים אך כידוע צבעי המאכל המתועשים אינם בריאים. בפוסט הבא תגלו כיצד ניתן להכין צבעי מאכל מירקות וחומרים טבעיים שיש אצלכם במטבח.

 

צבע צהוב 

(1) מבשלים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית כורכום במשך כמה דקות. מוסיפים 1-2 כפות סוכר וממשיכים לבשל ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט בחצי ומסמיך.

(2) חותכים מנגו לקוביות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים כף סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע צהוב-כתום

סוחטים גזר במסחטת מיצים. שמים את מיץ הגזר בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע ירוק

מבשלים כוס עלי תרד עם חצי כוס מים במשך כ-10 דקות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע סגול

(1) מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.

(2) טוחנים בבלנדר אוכמניות קפואות ומסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע כחול

מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים שליש כפית אבקת סודה לשתיה. המים אמורים להפוך מסגול לכחול. ממתיקים ב- 3 כפות סוכר ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.

צבע ורוד פוקסיה

מבשלים סלק קלוף חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות, עד שהמים הופכים להיות בצבע ורוד. מסננים את המים מהסלק, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים. אפשרות נוספת וקלה יותר היא להשתמש בסלק מבושל מראש הנמכר בשקית וואקום. בדר"כ הוא מכיל כבר נוזל ורוד מוכן לשימוש.

צבע אדום

טוחנים פטל או תותים או דובדבנים בבלנדר (ניתן להשתמש בפירות קפואים). מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

מה אפשר לצבוע?

קצפות, קרם מחמאה, בצקי סוכר, קוקוס לציפוי, פודינגים. לא מומלץ לאפות את צבע המאכל הטבעי כי הצבע חלש מדי ולא שורד את החום.

כדאי לדעת

*אין מה לחשוש מכך שלעוגה או למנה שלכם יהיה טעם של ירק. תהליך הצמצום עם הסוכר גורם לטעם של הירק להיעלם.

*מכיוון ואין אנו מוסיפים לצבעי המאכל הטבעיים חומרים משמרים, חיי המדף שלהם קצרים באופן יחסי. הוספת הסוכר מעלה את אורך חייו של צבע המאכל. ללא סוכר הצבע לא יחזיק מעמד יותר מיומיים בלי הקפאה.

*בכדי למנוע מצב שלקינוחים שאתם מכינים יהיה טעם או ריח של ירקות, לפני שצובעים מומלץ לאוורר את הנוזל בכלי פתוח לפחות שעה או שעתיים.

 

אם אין לכם כח לעשות זאת בעצמכם, תוכלו לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות המתמחות לאפייה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, הכנתי צבע סגול מכרוב ויצא צבע ממש יפה אבל עם טעם חזק מאוד של כרוב.. זה אמור לצאת ככה? כשמערבבים עם הקצפת זה מיטשטש?

    1. גם אחרי שהוספת סוכר?
      הטעם אמור להיות פחות חזק בערבוב עם הקצפת.
      אולי כדאי לתת לתערובת לעמוד כשעה בצד בלי לכסות אותה. לפעמים זה עוזר להחלשת הטעם.

    2. טוב, אז- הצבע והטעם יצאו בסדר. אבל.. משום מה הקצפת לא היתה מספיק יציבה ואחרי כמה דקות הזילוף הגיר קצת נוזלים. את יודעת להגיד לי מה עשיתי לא נכון..?
      תודה:)

    3. אני שמחה שמבחינת טעם זה הסתדר.
      לגבי הנוזלים, אני משערת שזה בגלל שהקצפת לא היתה יציבה מספיק. חשוב להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. להבא אם במקרה הקצפת נשארת רכה (וזה יכול לקרות) אז כדאי לשים את קערת הקצפת במקפיא למשך כרבע שעה, להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל ואז להמשיך להקציף עד לייצוב הקצפת.

    1. ממש מוזר 🤔 . כשאני הכנתי זה יצא כחול. אני אבדוק את זה.

    1. אגב גיליתי את התשובה חברה יקרה מצאה לי בד"ר גוגל… חחחח
      הוספתי יותר מדי סודה לשתיה מסתבר… לכן, ניתן לתקן להוסיף כמה טיפות מלימון חוזר לכחול!!! מגניב לאללה! תודה על הניסיון לעזרה

  2. נראה מדהים!
    אני רוצה להכין ציפוי שמנת מתוקה ורוד עם סלק ליומולדת של הבת שלי.
    חרי שצבע המאכל מוכן מה לעשות?
    יש לך מתכון לציפוי קצפתח לעוגת שוקולד?
    תודה!

    1. היי טליה,
      מקציפים את השמנת כחצי הקצפה (עד לקצפת רכה) ואז מוסיפים את צבע המאכל יחד עם פודינג וניל וחלב קר וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
      מתכון לקצפת: מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר.

  3. אני רוצה לאפות חלות בצבע צהוב ירוק ואדום. באיזה אופן ניתן לצבוע מן הטבע?

    1. היי טובה,
      לצבע ירוק אפשר לרסק תרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים, לסנן ולהוסיף לבצק. לא לשכוח להפחית את כמות המים מהמתכון.
      לצבע צהוב אפשר להוסיף כורכום לבצק.
      לצבע אדום אולי אפשר להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה.

  4. שלום, רציתי לדעת איך אני הופך את הצבעי מאכל הנ"ל לצביעת צימקאו? צימקאו ניתן לצביע על ידי צבעי שמן..

    1. שוקולד צובעים עם צבעים על בסיס שמן. למעשה מדללים את הצבע בשמן או בחמאת קקאו ואז מוסיפים לשוקולד. יש להשתמש בצימקאו לבן.

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שהסוכר משמש סוג של חומר משמר ובלעדיו צבע המאכל מתקלקל מהר.

    2. יום-יומיים.
      קחי בחשבון שהסוכר גם מטשטש את הטעם של הירק.

  5. יש לי שאלה: איך הופכים שלמנת מתוקה עם צבע מאכל טבעי ליותר סמיכה? הכוונה בלי להוסיף אינסטנט פודינג.תודה דנה

    1. צבע מאכל לא מסמיך את הקצפת, רק אינסטנט פודינג. אפשר פשוט לשלב בניהם.

  6. חזק וברוך
    ממש חשוב
    יש לך במקרה אפשרות לכתוב לי כמה חנויות שמוכרות את הצבעיים הטבעיים בצפון
    אזור טבריה וצפונה?
    אני חיפשתי ולא מצאתי
    אני ממש אשמח אם תעזרי לי בזה

    1. היי שלי,
      סורי אבל אני לא מכירה חנויות אפיה באזור הצפון.
      אני חושבת שיש חנויות שאפשר להזמין מהן צבעי מאכל טבעיים. זה מעניין אותך או שאת רוצה לקנות פיזית?

    2. כל חנות שאת מכירה תעזור
      אולי באזור ירושלים יש לך מושג איפה יש חנות כזאת?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר