מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים פיקנטיים

פתיתים פיקנטייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 8, 2017
Last modified:אוקטובר 8, 2017

Summary:

מתכון לפתיתים בטעם פיקנטי מתובלים בפפריקה חריפה

פתיתים פיקנטיים

מצרכים (כ-4 מנות):

2 כוסות פתיתים

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה חריפה, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים על אש בינונית כ-2 דקות, עד שהפתיתים מזהיבים מעט.

-מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 7 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


15 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
    מה הכוונה אש בינונית נמוכה? הכיריים הבינוניות מכוונות על הכי נמוך שלהן?
    תודה, עינת

  2. בס"ד

    אם אני מכינה את הפתיתים ביום חמישי לכבוד שבת. כיצד להכניס אותם למקרר אחרי שהם התקררו או כשהם חמים עדיין? ואיך לחמם על הפלטה?
    ושאלה אחרונה.. זה לא יוצא חריף מידי לילדים?
    תודה רבה רבה!

    1. היי רחל,
      קחי בחשבון שהפתיתים נוטים קצת להתייבש ולכן הם יותר מתאימים להכנה בסמוך להגשה.
      בכל מקרה, יש לקרר אותם לטמפ' החדר ורק אז להכניס למקרר. אפשר לחמם על הפלטה רגיל, כמו שמחממים אורז. אם זה מעט יבש אפשר להוסיף מעט מים.
      לגבי החריפות, זה עניין של טעם. אני חושבת שלילדים זה יכול להיות קצת חריף.
      יום מקסים 🙂

  3. אין על האתר המדהים הזה בזכותו כולם בטוחים שאני שפית גדולה אני הולכת להכין היום את הפתיתים וכל החגים ככבתי עם מלא מתכונים מכאן תודה רבה!!!!!!!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »