מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים פיקנטיים

פתיתים פיקנטייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 8, 2017
Last modified:אוקטובר 8, 2017

Summary:

מתכון לפתיתים בטעם פיקנטי מתובלים בפפריקה חריפה

פתיתים פיקנטיים

מצרכים (כ-4 מנות):

2 כוסות פתיתים

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה חריפה, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים על אש בינונית כ-2 דקות, עד שהפתיתים מזהיבים מעט.

-מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 7 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


25 תגובות

הוסף תגובה
  1. תמיד הפתיתים היו יוצאים לי כמו דייסה ולפי המתכון שלך יצא טעים ממש כמו של אמא שלי

    1. אם את מחפשת משהו פיקנטי אז אפשר לשים כרבע כפית תבלין צילי חריף או שאפשר לטגן חצי פלפל חריף או פלפל צ'ילי קצוץ דק עם הבצל. אפשר גם לוותר על הפפריקה החריפה אם לא רוצים חריף בכלל.

  2. היי אפרת
    רציתי לדעת כמויות מדויקות אם אני עושה חבילה שלמה
    של פתיתים. אשמח לכמויות תודה

    1. היי שרון,
      יש כמה גדלים של שקיות פתיתים. כמה גרם רשום על השקית? ומה רשום לגבי כמות המים לשקית שלמה?

      1. היי אפרת
        סורי על הדיליי בתגובה לא ראיתי שהגבת .. נאמר 6 כוסות פתיתים האם אפשרי לקבל בבקשהה כמויות?

        1. היי שרון,
          כמויות ל-6 כוסות פתיתים:
          2 בצלים גדולים קצוצים
          6 שיני שום קצוצות
          7.5 כוסות מים רותחים
          תיבול: 3 כפיות שטוחות פפריקה חריפה, כפית וחצי פפריקה מתוקה, 3 כפיות מלאות מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

  3. הי אפרת, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
    מה הכוונה אש בינונית נמוכה? הכיריים הבינוניות מכוונות על הכי נמוך שלהן?
    תודה, עינת

  4. בס"ד

    אם אני מכינה את הפתיתים ביום חמישי לכבוד שבת. כיצד להכניס אותם למקרר אחרי שהם התקררו או כשהם חמים עדיין? ואיך לחמם על הפלטה?
    ושאלה אחרונה.. זה לא יוצא חריף מידי לילדים?
    תודה רבה רבה!

    1. היי רחל,
      קחי בחשבון שהפתיתים נוטים קצת להתייבש ולכן הם יותר מתאימים להכנה בסמוך להגשה.
      בכל מקרה, יש לקרר אותם לטמפ' החדר ורק אז להכניס למקרר. אפשר לחמם על הפלטה רגיל, כמו שמחממים אורז. אם זה מעט יבש אפשר להוסיף מעט מים.
      לגבי החריפות, זה עניין של טעם. אני חושבת שלילדים זה יכול להיות קצת חריף.
      יום מקסים 🙂

  5. אין על האתר המדהים הזה בזכותו כולם בטוחים שאני שפית גדולה אני הולכת להכין היום את הפתיתים וכל החגים ככבתי עם מלא מתכונים מכאן תודה רבה!!!!!!!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר