מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים עם פרגיות

פתיתים עם פרגיותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 21, 2017
Last modified:פברואר 21, 2017

Summary:

 פתיתים עם פרגיות ופפריקה- ארוחת צהריים קלה להכנה בסיר אחד שילדים אוהבים

אורז עם פרגיות ופפריקה

מצרכים (כ-5 מנות):

בצל קטן קצוץ דק (אם זה לילדים אפשר לגרד דק ולטגן כדקה תוך כדי ערבוב או לוותר עליו)

2 כוסות פתיתים

400 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), כפית גדושה פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שצבען החיצוני הופך ללבן.

-מוסיפים את הפתיתים ומתבלים במלח, אבקת מרק, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור. מערבבים היטב ומוגזים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים מבעבעים מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

43 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר. יש להשתמש בכוס בורגול שטוף ומסונן ולשים 2 כוסות מים רותחים.
      זמן בישול כ-20 דקות. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

  1. שלום
    הגעתי לבית ותוך דקות כל הבית התמלא בניחוחות טעימים.
    ייצא מעולה ממש טעים.
    כולם ליקקו ת'אצבעות 🙂
    תודה רבה
    מעריכים מאד 🙂

    1. אפשר עם קינואה אבל לדעתי יהיה כדאי לבשל את הקינואה בנפרד ואת הבצל והפרגיות בנפרד ואז לאחד במחבת את הפרגיות והבצל ולתבל לפי הטעם.

    1. פחות מתאים במקרה הזה כי הירכיים דורשות זמן בישול ארוך הרבה יותר מהפרגיות.
      אפשר להוסיף כ-2 כפות טריאקי.

    2. אם כן,איך אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירכיים או שיש לך מתכון אחר לירכיים עם פתיתים בסיר אחד?
      תודה רבה.

    3. אפשר לבשל את הכרעיים בסיר עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ואז להכין איתם את המתכון כרגיל. ממליצה לתבל את הכרעיים בכחצי כפית פפריקה מתוקה ומעט מלח ופלפל שחור.

    1. היי הילית,
      מומלץ להכפיל כמויות: בצל בינוני, 4 כוסות פתיתים, 5 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח, 2 כפיות אבקת מרק, 2 כפיות פפריקה ומעט פלפל שחור.

  2. הי אפרת, הכנתי ויצא מעולה, תודה רבה לך! כל המתכונים שלך נהדרים ומוצלחים. האתר שלך הוא הכי טוב, תבורכי!

    1. אין צורך. מספיק לשים כפית מלאה מלח , כפית גדושה פפריקה ומעט פלפל שחור.

    2. היי טליה,
      את הגזר יש לגרד בפומפיה גסה או לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לאחר טיגון הבצל. לבשל עם מכסה במשך 5-10 דקות עד שהגזר מעט מתרכך ואז להוסיף את הפרגיות ולהמשיך כרגיל.

    3. במקום אבקות-מרק ,אצלינו משתמשים בתבלין:"חוואייג-למרק"-המכיל בתוכו כמה סוגי תבלינים שמתאימים לעוף וירקות,ויוצא יותר טעים מאבקות-המרק.

    1. כן בועז, אפשר בהחלט.
      אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות או לגרד במגרדת גסה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר