מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים עם חזה עוף וגזר

פתיתים עם חזה עוף וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 1, 2014
Last modified:אוקטובר 21, 2018

Summary:

ארוחה שלמה בסיר אחד : פתיתים עם חזה עוף וגזר

פתיתים עם עוף

מצרכים (4 מנות):

2 כוסות פתיתים

2 חתיכות חזה עוף (פרוסות לשניצלים) חתוכות לקוביות קטנות

2 גזרים בינוניים מגורדים

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים.

-מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים חצי דקה מכל צד ("חצי בישול"- עד שהעוף נהיה לבן מבחוץ).

-מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים. מבשלים עם מכסה 2-3 דקות.

-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה.

-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

126 תגובות

הוסף תגובה
  1. את אלופה! כל המתכונים שלך שניסיתי הפכו להיט בביתנו!
    במתכון הנוכחי – אחרי שהכנתי את הבצל והעוף, גיליתי שאין לי גזרים(!)… אז שמתי חצי קישוא מגורד וכחצי כוס אפונה קפואה והמשכתי ככתוב.
    יצא נהדר! תודה!!!

  2. אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני כותבת כאן תגובה..
    הכנתי בדיוק עכשיו ואני מתענגת על כל ביס!
    תודה רבה לך!

  3. אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני מגיבה באתר שלך..
    התבשיל על האש..
    מחכה לראות איך יוצא כי מהתגובות כאן אמור לצאת מעולה 🙂

  4. היי אפרת,
    כמו תמיד – תודה על המתכונים המעולים!
    האם אפשרי להוסיף רסק עגבניות (או משהו אחר) כדי להפוך את התבשיל לאדום? אם כן, בבקשה הסבירי מתי להוסיף וכמה…

    תודה!!

    1. אפשר לשים 2 כפות מלאות רסק עגבניות+ 2 כפות קטשופ. יש להוסיף לאחר הפתיתים.
      יש לוותר על הכורכום.
      אפשרות אחרת היא להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולוותר על הכורכום.

    1. היי הדר,
      במקום הפתיתים אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן ולבשל באותו אופן. כמות המים משתנה ל2+1/4 (שתיים ורבע כוסות). זמן הבישול יהיה 20 דקות ואח"כ מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

  5. היי
    קודם כל את אלופה אין ספק שכולם הרוסים על המתכונים שלך ומשבחים אותי ללא סוף.
    דבר שני בבקשה ממך, אנחנו משפחה גדולה שאוהבים לאכול
    אפשר לתת לי מתכון מדויק על פי חבילה של פתיתים שלמה ולא על פי כוסות??
    תודה

    1. תודה מרי 🙂
      תוכלי לרשום לי כמה גרם יש בחבילה או כמה כוסות פתיתים מכילה החבילה?

  6. מתכון פשוט וטעים. אפילו הילד הבעייתי באוכל, אכל וביקש עוד. ממליצה להוסיף קצת קינמון. תודה!

    1. היי עדיה,
      בכמה גרם מדובר? ומה רשום על השקית לגבי כמות המים המומלצת לשקית שלמה?

  7. היי… יש לי 1 ק"ג חזה עוף… האם זה יכול להתאים…? אם כן… מהם הכמויות של שאר המצרכים…?
    תודה,
    ירון

    1. היי ירון,
      אפשר להכין את הפתיתים עם כמות גדולה של חזה עוף, אם לא אכפת לך שיש יותר חזה עוף במנה.
      אפשר גם להכפיל את כל יתר הכמויות הרשומות במתכון כלומר 4 כוסות פתיתים, 4 גזרים וכו'
      שבת שלום 🙂

  8. אפרת המקסימה!
    יצא פשוט מושלם!!!!! בחיים לא הייתי חושבת על השילוב הזה, הוא פשוט ומעולה!ולא פחות חשוב – קלי קלות של הכנה!
    המתכונים פה אף פעם לא מאכזבים!
    תודה!!!

  9. היייי:)

    אני מעוניינת להגדיל מעט את הכמות (עוד כוס פתיתים)..
    לגבי המים-עוד כוס ורבע? יש עוד משהו שאני צריכה לדעת? (חוץ מלהוסיף עוד ירקות כמובן:)

    בנוסף, אני רוצה להוסיף גמבה.. באיזה שלב?

    תודה רבה!:))

    1. היי רותם,
      הכמויות: 3 כוסות פתיתים, 3 חתיכות חזה עוף, 3 גזרים מגורדים, גמבה קצוצה, בצל בינוני קצוץ, שן שום שמנה, 3+3/4 כוסות מים רותחים. תיבול: כפית שטוחה כורכום, כף שטוחה אבקת מרק, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      את הגמבה יש להוסיף עם הגזר ולבשל עם מכסה כ-4 דקות, עד שהגמבה מעט מתרככת ואז להמשיך לפי המתכון.
      יום נפלא 🙂

    2. היי יצחק,
      חייבת לציין שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אפשר לתבל רק במלח ופלפל שחור (בסביבות כפית מלח).

  10. איזה כייף! הכנתי את המכון המדהים הזה ויצא פשוט מדהים!!!
    הילדים חיסלו וכמובן בעלי ואני.
    אלפי תודות!

    1. היי שירלי,
      אותו דבר, רק יש לשים פחות מים. אני חושבת שעל כל כוס פתיתים מלאים שמים כוס אחת של מים (זאת אומרת סה"כ 2 כוסות מים). ממליצה להסתכל מה רשום על גבי האריזה.

    2. הכנתי עכשיו, עם 2 כוסות כמו שאמרת. גם היה רשום על האריזה. אבל יצא יבש, אז הוספתי עוד קצת מים ועוד איזה 3-4 דקות בישול, מקווה שזה יסתדר קצת .. .עם הפתיתים הרגילים היה נהדר. אבל נשמע לי מוזר שדווקא עם פתיתים מלאים פחות מים ואותו זמן בישול…

    3. אני מסכימה איתך אבל זה כך. בפתיתים מלאים כמות המים קטנה יותר ולא ברור למה. בכל אופן, טוב עשית שהוספת מים והמשכת לבשל עוד כמה דקות.

  11. היי, אני הכנתי היום את המתכון ולצערי בעשר דקות בישול נשרף לי הפתיתים בתחתית הסיר. יש פיתרון בכדי שפעם הבאה זה לא יקרה?

    1. היי נטלי,
      באיזה סוג סיר השתמשת, נירוסטה במקרה? חשוב להשתמש בסיר עם תחתית שאינה נדבקת כמו טפלון.
      בנוסף, יכול להיות שבישלת על להבה גבוהה?

    2. בישלתי בנירוסטה. האש הייתה בינונית- חלשה. למה זה לא טוב להשתמש בנירוסטה? ולמה נירוסטה כן טובה? תודה מראש

    3. היי נטלי,
      זה בגלל הסיר. פתיתים עדיף להכין בסיר מטפלון אחרת הוא נדבק או נשרף לתחתית (גם אורז אני מעדיפה להכין בטפלון).
      בנירוסטה ניתן להכין תבשילים עם רוטב, מרקים וכדו'.

  12. היי אפרת,
    רוצה להכין את המתכון ואין לי כרגע פתיתים אפשרי להכין עם מקרוני שזמן ההכנה שלהם 3 דקות הם גם טעימים?והמתכון מתאים לילדים קטנים כי זמן הבישול של חזה העוף לוקח עשרה דקות?ואיך התהליך עם ההכנה עם המקרוני גם עשרה דקות זה לוקח וגם צריך ליסגור את הסיר עם מיכסה?
    תודה רבה על המתכונים.ואם אני רוצה להכין את המתכון עם אורז גם אפשרי כמה צריך כוסות לשים וכמה מים?
    שוב תודה.

    1. היי קרינה,
      אני חושבת שמקרוני פחות מתאים כאן. אגב, אני לא כל כך ממליצה על המקרוני של ה-3 דקות כי הוא יוצא פחות טעים.
      אורז יותר יתאים כאן. במקום הפתיתים את יכולה לשים כוס וחצי אורז לבן ולבשל באותו אופן. כמות המים משתנה ל2+1/4 (שתיים ורבע כוסות). מלח שימי כשליש כפית. זמן הבישול יהיה 20 דקות ואח"כ מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
      *אם בהזדמנות תרצי להכין עם פתיתים אין בעיה לגבי חזה העוף כי הוא מתבשל לגמרי במשך 10 דקות.
      בהצלחה 🙂

  13. היי, במקום הפתיתים שמתי אורז ויצא מוצלח ביותר… והוספתי גם אפונה וחתיכות קטנות של בצל ירוק וגמבה אדומה ויצא נהדר! תודה על מתכונים מצויינים וקלים!

  14. המתכון טעים אבל אני מחפשת מתכונים לארוחות צהרים קלים, לבת שלי יש 8 ילדים קטנים
    והיא ביקשה ממני לחפש לה אם תוכלי לשלוח לי למייל אני אשמח אני לא יודעת איפה לחפש
    באתר שלך תודה

    1. הי אפרת,
      הבת שלי רוצה מתכונים בריאים לארוחות צהרים
      אם תוכלי לשלוח לי קישור וגם למייל אשמח
      תודה

  15. בס"ד

    יצא טעים אבל בסוף זה קצת יבש אולי צריך להוסיף מים וקצת תבליני כשאחמם אותו
    אבל כללית טעים

    1. אני אנסה, תודה. אגב, האתר שלך מציל נפשות! תודה על מתכונים נפלאים שמצילים אותי במטבח בכל פעם מחדש! בתור אחת שאף פעם לא אעזה לבשל על פי מתכון מחשש לכישלון, פתאום מצליחה. להפתיע ולחדש! פשוט מכורה לאתר שלך. אז שוב תודה רבה

  16. בס"ד
    שלום
    אפשר במקום גזר טרי עם סנפרוסט?
    יש לי אפונה וגזר {וגם שעועית ירוקה למרות שזה לא נראה לי מתאים}

    1. כן שירה, את יכולה להשתמש בתערובת קפואה של אפונה וגזר. שימי בערך 2 כוסות מהתערובת.
      יום נפלא 🙂

    2. בס"ד
      תודה
      סליחה על כל השאלות….
      לא הבנתי בקשר לכמויות.
      יש לי חבילה שניצלים,לא יודעת משקל לצערי{ועוד לא פתחתי}
      נדמה לי שיש לפחות 4 או 5 שניצלים {חבילה בגודל של תבנית חד פעמי,משהו כמו 22 על 15}
      ואני עושה חבילת פתיתים,וסנפרוסט.
      כמה מים?על הפתיתים כתוב 3 כוסות.
      לפתוח את השניצלים ולכתוב לך כמה חתיכות או שזה לא קריטי?
      תודה.

    3. היי שירה,
      לפני שאתן לך את הכמויות יש לי כמה שאלות. חבילת פתיתים זה 500 גרם? אם כן, זה אמור להיות 4 כוסות מים. או שזאת חבילה קטנה יותר?
      לגבי השניצלים, השניצלים עבים או דקים? רשום לך כמה משקל זה?

    4. בס"ד
      פתחתי את האריזה ,נראה לי שזה המון שניצלים למתכון הזה…. :{
      על השניצלים לא כתוב משקל אבל פתחתי וזה 9 חתיכות חתיכות לגודל שניצל בינוני עבות
      {בערך 10 ס"מ על 5}.
      והפתיתים זה 400 גרם.
      ממליצה על משהו אחר אם זה לא מתאים? שניצל רגיל?
      תודה על העזרה.

      תודה על העזרה

    5. השניצלים בסדר גמור. פשוט תחתכי אותם לקוביות קטנות, ותשתמשי בכמות קטנה יותר.
      אלה הכמויות:
      400 גרם פתיתים
      3 כוסות מים רותחים
      1 בצל בינוני קצוץ
      שן שום קצוצה
      3-4 חתיכות שניצלים חתוכים לקוביות קטנות
      2.5 כוסות אפונה וגזר
      תיבול: חצי כפית כורכום, כף אבקת מרק, מעט מלח ופלפל שחור.

    6. בס"ד
      יצא מעולה,בסוף החבילה של האפונה והגזר הייתה סגורה,אז הלכתי על
      תערובת{אפונה ,גזר,שעועית ירוקה וצהובה}.יצא ממש טעים,
      עם השניצלים שנשארו הכנתי את השניצלונים עם הסומסום.
      :}

    1. היי ליאת,
      אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז מספיק שליש כפית מלח. לגבי פלפל שחור- אם את אוהבת טעם מעט חריף אז שימי שליש כפית. אם לא, שימי ממש מעט, בערך כמות של כרבע כפית שטוחה, אפילו פחות.

  17. רציתי לדעת לכמה מנות מספיק?יש לי שניצלים של עוף דקים וצרים בכמה להשתמש?והאם אפשר להחליף את הכורכום בתבלין אחר ואיזה?

    1. הי שרון,
      אם הם דקים וצרים אז אפשר להשתמש ב 3-4 חתיכות ואין בעיה לוותר על הכורכום.
      הכמות מספיקה ל 3-4 מנות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר