מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תרד

פשטידת תרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 8, 2014
Last modified:ספטמבר 22, 2016

Summary:

פשטידת תרד וגבינות קלה וטעימה 

פשטידת תרד

תבנית אינגליש קייק/ תבנית שקעים (8-10 יחידות)

מצרכים:

400 גרם חבילת עלי תרד טריים ושטופים (ניתן לקנות מוכן)

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום כתושות

2 ביצים

1/2 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח (כ-1/2 כפית), פלפל

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדקה.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.

-קוצצים גס את עלי התרד ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת ואופים במרכז התנור במשך כ-30 דקות.

פשטידת תרד וגבינות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

193 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת המקסימה!אפשר להכין מראש את הבצל,שום והתרד ולשים במקרר ורק למחרת להכין את הפשטידה?

  2. פשטידה מושלמת, יציבה לא מתפרקת והטעם…
    חיפשתי המון זמן מתכון לפש.תרד והנה מצאתי, אימצתי!
    תודה תודה תודה

  3. יצא מעולה.
    עשיתי קצת שינויים לפי המצרכים שהיו זמינים לי בבית:
    השתמשתי ברבע כוס קמח חומוס ורבע כוס קמח כוסמין מלא. ללא א.אפייה
    במקום גבינה לבנה/קוטג' השתמשתי ביוגורט טבעי.
    במקום גבינ"צ השתמשתי בגבינת חלומי.
    תודה על המתכון.

    1. היי אורנה,
      הקמח סופח את הנוזלים. בלעדיו המרקם יהיה קצת "רטוב". אולי אפשר לשים כשליש כוס קמח תפוח אדמה. אין צורך באבקת אפיה.

    1. יש פשטידות ששמים בהן שעועית מעוכה אבל במקרה הזה אין לי מושג, לא ניסיתי.

  4. היי רציתי חשאול אם ניתן להשתמש במדליוני תרד במקום עלי תרד ואם כן איזה כמות של מדליונים צריך ?
    ובנוסף האם ניתן להחליף את הגבינה לבנה בגבינת ריקוטה?

    1. היי רותם,
      אפשר להשתמש ב400 גרם מדליוני תרד (אם זו שקית של 800 ג' שימי חצי שקית).
      אפשר לשים גבינת ריקוטה.
      שבוע מקסים 🌺

  5. וואו!
    יצא מעולה!!!
    אמנם כתבת "מתכונים בעשר דקות" אבל לא אמרת שזה גם יחוסל בעשר דקות!!
    🙂
    הוספתי קצת פרמז'ן בהגשה. פשטידה פשוט טעימה.

    תודה רבה!!!

    1. שכנת אותי חחח
      חשבתי להכין עם התרד תבשיל עם שועית לבנה ובשר
      בסוף אעשה פשטידה, ניראה ממש טוב😋

  6. היי,
    הכנתי את הפשטידה אמש הטעמים יצאו מעולה אך לצערי הפשטידה לא גבהה בתנור וגם לא הייתה נעשתה דביקי בפנים, לא הבנתי למה:(

    השתמשתי בכוס 200 מ"ל
    1/2 כוס קמח
    2 ביצים
    1/2 כפית א.אפייה
    2 כפות גדושות קוטג'
    ו2-3 פירורי פרוסה ג.לבנה:))
    היכן טעיתי אפרת?

    1. היי מזל,
      הכוס שהשתמשת בה קטנה ולכן הכמות יצאה קטנה. יש להשתמש בכוס בנפח של 240-250 מ"ל.
      דבר שני, הכמות שהכנת מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ולא לשתיים.
      חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי (אפילו לשים אותה במקרר) ורק אז היא מתייצבת מבפנים.

  7. היי אפרת מה שלומך
    אחלה מתכונים קלים ומהירים
    בקשר לתרד, יש לי מדליוני תרד קפוא ..האם אני צריכה להפשיר/ לשטוף במים ולסנן?
    או שניתן לטגן יחד עם הבצל..?
    אודה לתשובה מהירה

    1. היי מזל,
      אפשר להפשיר ישירות במחבת תוך כדי טיגון עם הבצל.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נטלי,
      לתבנית בגודל 20X30 אפשר להכפיל כמויות. אני אישית פחות ממליצה לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולעיתים הפשטידה נותרת רכה מידי וכאילו "לא אפויה" במרכז. עדיף לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק גם אם מכפילים כמויות.

    1. היי טל,
      פחות מומלץ לשלב עגבניות בפשטידה כי העגבניות מרטיבות אותה.
      עדיף להגיש את הפשטידה עם סלט עגבניות ליד.

  8. בוקר טוב אפרת, הרגע ראיתי שאין לי בצל… חשבתי לטגן כמה עגבניות שרי בשביל הטעם במקום. מה דעתך? תודה

    1. היי יעל,
      הבצל כל כך מוסיף בפשטידה הזאת שאני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח בלעדיו.
      לגבי עגבניות השרי, יכול להיות שהם ירטיבו דווקא את המרקם.

  9. היי אפרת,
    האם יש עדיפות להכין את הפשטידה בתבנית שקעים ולא אינגליש קייק? (ראיתי פה תגובות של כאלו שאפו באינלגיש קייק ואמר שהפשטידה התפרקה). והאם הפשטידה הזו עפ קמח מלא גם יוצאת מוצלחת, והאם צריך לשנות משהו במתכון אם מכינים עם קמח מלא?
    תודה רבה,
    מיכל.

    1. לדעתי עדיף בתבנית שקעים. אפשר להכין עם קמח מלא. אין לשנות דבר.

  10. האם אפשר להשתמש בעלי תרד ניוזילנדי טריים? אני לא ממש מבינה מה ההבדל בין תרד לתרד ניוזילנדי שקניתי (כי זה הדבר היחיד שהיה..) זה אותו הדבר מבחינת הטעם?

    1. היי דנה,
      זה סוג של עלי תרד עבים וגסים יותר מעלי תרד רגילים. הם מתאימים דווקא לבישול ולאפיה ופחות לסלטים כך שאין בעיה להשתמש בהם לפשטידה.

    1. היי כרמלה,
      במקרה הזה לא מומלץ לוותר על הגבינות. לא מצאתי תחליף מוצלח.

    1. היי ליאור,
      זה יוצא בסביבות 2-3 פרוסות מגורדות או קצוצות עם סכין.

  11. היי אפרת,

    אנחנו מכורים בבית לפשטידת התרד והגבינות
    אתמול קניתי בטעות ברוקולי קפוא
    האם פשוט אפשר להחליף את התרד בברוקולי באותם המתכון?
    ראיתי את המתכונים של פשטידת ברוקולי באתר..פחות התחברתי אליהם
    אשמח לדעתך..
    תודה רבה
    דקלה ☺

    1. היי דקלה,
      אני מניחה שאפשר. ממליצה לקצוץ דק 400 גרם ברוקולי.
      יום מקסים 🙂

  12. שלום אפרת,
    קניתי במקום ברוקולי תרד קפוא
    אפשר להכין עם קפוא במקום טרי?
    והאם כשכותבים מדליוני תרד מתכוונים לתרד קפוא?
    תודה רבה
    דקלה☺☺

    1. היי דקלה,
      אפשר לשים במקום תרד טרי – תרד קפוא באותן כמויות (400 גרם).
      וכן, מדליוני תרד הכוונה לתרד קפוא.

    2. היי דקלה,
      יש לטגן את התרד קצת במחבת עם בצל ואז הוא מפשיר כבר במחבת.

    3. תודה על התשובות..בדיוק עכשיו מכינה כבר בפעם הרביעית…מרוצה שהבת שלי אוהבת את הפשטידה..תודה רבה על סגירת פינות וטעימות..😊😊

  13. האתר מעולה!!!!מכינה המון מתכונים מפה.
    תודה רבה!!!
    לגבי הפשטידת תרד- מה ניתן לשים המקום הביצים?

    1. הי אפרת,
      הטחתי תשובה- ניסיתי הפשטידה בלי ביצים ובמקומן הוספתי קורנפלור ומים (אחד מתחליפי הביצה שהצעת) יצא מעולה!!!הוספתי גם בולגרית- ביכלל שידרג…
      תודה רבה לך,ותמשיכי עם האתר הניפלא הזה!!
      ושיהיה רק טןב,כבר!!

  14. אם אני לא שמה אבקת אפייה זה בעייתי? ואם במקום קמח רגיל אני שמה קמח מלא? ועושה בתבנית רגילה ללא שקעים? מה דעתך?

    1. היי,
      את יכולה לוותר על אבקת האפיה ולהשתמש בקמח מלא.
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.

  15. שלום וחג שמח
    האם אפשר לעשות את הפשטידה בלי א.אפיה אלא רק אם קמח מצות?
    ואם יש לי 200 גרם עלי תרד ? עדין רלוונטי ?
    תודה מראש

    1. היי לירון,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים כשליש כוס מצות (רצוי דק). אפשר לוותר על אבקת האפיה.
      200 גרם עלי תרד זה מחצית מהכמות המומלצת, אני מניחה שפשוט התרד יהיה מורגש פחות.
      חג שמח 🙂

  16. שלום
    רציתי לדעת לאיזה קמח כשר לפסח אפשר להחליף במקום הקמח שבמתכון

    הכנתי כמה פעמים את הפשטידה . היא ממש טעימה. רוצה להכין לפסח

    תודה
    חג שמח

    1. היי דליה,
      יכול להיות ששליש כוס קמח מצות (רצוי דק) יעשה את העבודה. בכל מקרה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.
      חג שמח 🙂

  17. היי ניתן להכפיל כמויות? אני משתמשת במדליוני תרד קפוא של סנפרוסט והחבילה היא של 800 ג'? בנוסף, ניתן לאפות בתבנית רגילה של פשטידה?

    1. היי הדר,
      אם את מכפילה כמויות אז כמות של 800 גרם מתאימה.
      לא ממליצה לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולעיתים הפשטידה נותרת רכה מידי וכאילו "לא אפויה" במרכז. מומלץ לאפות בתבניות שקעים או ב-2 תבניות קטנות בגודל אינגלשיק קייק או עגולה בקוטר 20.

    1. אני מניחה שאפשר רק חשוב לצנן את הפשטידה לטמפ' החדר לפני ולאחסן בקופסה אטומה.

    1. והפטנט שלי לתרד- אני מקפיאה את העלים בפריזר מיד כשהם מגיעים (שטופים ונקיים). יום למחרת אני מועכת את השקית הכל מתרסק לחתיכות וישר למחבת בלי לחתוך.

  18. תודה, זאת פשטידה מעולה , אנחנו מכינים אותה המון!!! אני מחפשת פשטידה בלי גבינות, אפשר לעשות אותה בלי גבינות? אפשר להחליף במשהו אחר? ועוד שאלה, נראה לך שאפשר להחליף את הקמח באגוזים טחונים או רק להוסיף כאלה לפשטידות?

    1. היי אורית,
      ניסיתי להכין את הפשטידה הזאת ללא גבינות ולא יצא מוצלח לכן אני לא ממליצה לוותר על הגבינות במקרה הזה. רעיון שעולה לי עכשיו למרות שלא ניסיתי אותו הוא להוסיף לפשטידה תפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה/מחית. אולי זה יכול להיות תחליף לגבינה.
      לגבי אגוזים טחונים אני לא בטוחה שהם ייספגו את הנוזלים כמו הקמח לכן אם כבר רוצים לשלב בתערובת אז כדאי לשים כמה כפות (2-3) בנוסף לקמח.
      מצרפת לך לינק לפשטידות שניתן להכין אותן ללא גבינות – פשטידות פרווה.
      יום נפלא 🙂

  19. תודה על המתכון!
    האם אפשר גם להשתמש בעלי בייבי תרד?
    האם חבילה של עלים מוכנים לשימוש היא בערך 400 גרם?

    תודה

    1. היי שיר,
      אפשר להשתמש בעלי תרד בייבי וכן, יש חבילות של 400 גרם (אמור להיות רשום על השקית).

  20. חוץ מהטעם הטעים…זו הפעם הראשונה שאני מבשלת או עושה משהו עם תרד. לא ידעתי שיש לו בעיית חול, או שזה רק אצלי ? שטפתי כמו שצריך , אך למרות זאת הפשטידה הייתה מעט חולית. חוץ מזה , הטעם משגע !

    1. זה נכון, בעלי התרד יש המון חול. צריך להשרות אותם במים ולשטוף היטב ומומלץ לחזור שוב על הפעולה או לקנות עלי תרד שהם כבר שטופים ויבשים.
      שמחה שלמרות החול יצא טעים 😉

  21. היי. אני רוצה לאפות באייר לריי, ונכנסת לשם רק תבנית עגולה בקוטר 18-20. האם לנסות? או שהכמות גדולה יותר ?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      הכמות במתכון אמורה להתאים לתבנית עגולה 20 והפשטידה אמורה לצאת קצת נמוכה.
      ממליצה לסחוט קצת את עלי התרד מהנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת וקחי בחשבון שהפשטידה מתייצבת רק אחרי קירור מוחלט.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יוסי,
      תבנית 26 היא מאוד גדולה בשביל הכמות שבמתכון. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או ל 8-10 תבניות שקעים/מאפינס.
      חג שמח 🙂

  22. שלום 🙂
    האם אפשר להחליף את חצי כוס הקמח בחצי כוס קמת מחיטה מלאה?
    מהי כמות אבקת האפייה?
    תודה

    1. כן מורן, אפשר. חצי כוס קמח מלא + חצי כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה 🙂

  23. הכנתי עם גבינת פטה עיזים במקום גבינה צהובה.
    יצא נחמד אבל הטעם היה בעיקר של תרד.

    1. היי משה,
      תודה על העדכון.
      אם אתה מעדיף להרגיש פחות את התרד, פעם הבאה אפשר לשים גבינה צהובה וקצת פחות תרד.
      יום נפלא 🙂

  24. הי, את יכולה לתת מתכון להכפלת כמויות? בנוסף, במקום קמח ואבקת אפייה, כמה קמח תופח לשים? תודה

    1. היי הילה,
      אלה הכמויות:
      800 גרם עלי תרד
      2 בצלים גדולים קצוצים
      6 שיני שום
      4 ביצים
      כוס קמח תופח
      4 כפות גדושות קוטג'
      כוס גבינה צהובה מגורדת
      כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

    1. היי מורן,
      אפשר לשים במקום בולגרית, גבינת פטה, פרמז'ן, קשקבל. מה שיש לך 🙂

  25. אפשר להוסיף פטריות מסלסלה, לא מקופסאות שימורים.
    תודה
    המתכונים יוצאים תמיד מוצלחים , תודה על אתר.

    1. היי שפרה,
      אפשר להוסיף פטריות טריות מסלסלה אבל מומלץ לקצוץ אותן ולטגן קודם עם הבצל עד שהן מצטמצמות מעט ומגירות נוזלים ואז להוסיפן לתערובת.
      בהצלחה 😉

  26. יצא מעולה ומאוד טעים! כדאי להקפיד לסחוט את הנוזלים של התרד והבצל לפני שמוסיפים את שאר החומרים. הפשטידה התייצבה והבן שלי מת על המיני-פשטידות! (אפיתי בתבנית מאפינס)
    תודה רבה 🙂

  27. יצא לי ממש טעים, במקום גב"צ השתמשתי בבולגרית. צריך להקפיד לסחוט את הנוזלים.. הוספתי למתכונים האהובים!! תודה!!

    1. היי סיון,
      הפשטידה הרבה יותר טעימה עם בצל אבל אם לא אוהבים אז אפשר לוותר.
      אפשר להוסיף 2-4 כפות גבינה מלוחה מפוררת.
      שבת שלום 🙂

  28. הי, עשיתי את הפשטידה בפיירקס מאורך (כמו אינגליש קייק), הוספתי גבינות, 100 גרם בולגרית וקוטג' שלם, התרד עם הבצל והשום עמדו יממה אחת במקרר, כשהוצאתי למחרת להכניס לפשטידה, ניגרו הרבה נוזלים מתערובת התרד, סיננתי אותם והכנסתי את תערובת התרד לפשטידה ללא הנוזלים. הפשטידה יצאה מאוד נוזלית ונראתה בפנים כמו בצק שלא אפוי….הכנסתי למחרת לתנור שוב לעוד כשעה וחצי בערך ועדיין היא נשארה נוזלית ולא טעימה. יתכן ואם מוסיפים גבינות נוספות זה לא מביא לתוצאה טובה.

    1. היי ענת,
      בדר"כ גבינות מעשירות את הפשטידה. אני מניחה שבמקרה הזה השילוב של הכנת הפשטידה בתבנית אחת במקום בתבניות שקעים קטנות וזה שהפשטידה עשויה מעלים ובצל, כנראה שזה מה שגרם למרקם להיות נוזלי ולא אפוי עד הסוף.
      מצטערת שלא יצא כמו שצריך.
      שבת שלום 🙂

    2. תשובה לענת. מניסיון שלי להכנת פשטידות מסוג זה. על מנת לבטל את הנוזלים אני מאדה את עלי התרד או עלי המנגולד במחבת עד שכל הנוזלים מתאדים. בזמן האידוי אני מוסיף תבלינים ,את הבצל המטוגן. לאחר שכל הנוזלים התאדו אני מעביר למסננת דקה לקירור מלא. במצב הזה עדיין יורדים מעט נוזלים. לאחר הקירור מעביר לקערה עמוקה להוספת שאר המצרכים. המשך לפי הוראות המתכון .מוכן לענות לשאלות. 0549396561

  29. במידה ואני רוצה להוסיף גבינות נוספות למה שכתוב…האם יש צורך להוסיף יותר בצל ושום או ביצים או קמח?

    1. היי ענת,
      גם אם את מוסיפה יותר גבינות הכמויות של שאר חומרים אינן משתנות.
      יום נפלא 🙂

  30. שאלה, אני מכפילה כמויות- הרבה אורחים מחר….
    אני משתמשת במדליוני תרד ואחרי שהם טוגנו עם הבצל זה כמו עיסה- לא תרד קצוץ דק
    זה משנה משהו? להוסיף משהו למתכון הרגיל?

    תודה

  31. הפשטידה מעולה, אפיתי בתבנית אנגליש קייק ו300 גרם תרד והיא יצאה טעימה להפליא. למי שלא יצאה יציבה (לא מבינה איך) אולי לשים את התערובת של התרד לפני הוספת יתר החומרים במסננת לעודפי הנוזלים. אחר כך להמשיך רגיל.

    1. היי יעל,
      משהו בטוח לא נעשה בצורה נכונה מאחר וזאת פשטידה מאוד יציבה.
      תנסי לעבור על רשימת המרכיבים ולבדוק האם בטעות פספסת משהו (שמת 2 ביצים?) או שהחלפת מרכיב במשהו אחר.
      גם בהוראות הכנה.
      האם אפית באינגליש קייק או בתבניות מאפינס?

    1. שמחה לשמוע מורי 🙂
      עדיף לשלב חצי כמות גבנ"צ וחצי בולגרית אבל אם אין לך, אני מניחה שאפשר להכין גם רק עם בולגרית (ואגב, אם הבולגרית מלוחה כדאי לשים פחות מלח- נגיד עד שליש כפית).

    1. היי יעל,
      מה הכוונה לא התייצבה? אם תתני לי יותר פרטים אולי אוכל להבין היכן הבעיה.

  32. עשיתי כמות כפולה ושמתי כוס קמח תופח במקום אבקת אפייה וקמח רגיל. כמו כן שמתי קופסת קוטג'. הכנתי בתבנית מיני מאפינס ואי אפשר להפסיק לנשנש אותם! מתכון מעולה!

  33. הכנתי את הפשטידה וחזרתי להגיד שזאת הפשטידה הכי טעימה שהכנתי בזמן האחרון!!! תודה לך על מתכון מהיר ומעולה!!

    1. היי אלכסנדרה,
      כשמכינים פשטידה או עוגה בתבניות נייר (מנג'טים) זה בדר"כ נדבק לנייר ויש צורך לקלף את הנייר מהמאפה.
      יום נעים 🙂

  34. שלום.
    רציתי לדעת אם צריך להרתיח את התרד/עלי סלק לפני הטיגון או שהטיגון והאפיה מספיק לירק?
    תודה

    1. היי שרון,
      כן אפשר, רק מומלץ לשמן אותן לפני כדי שניתן יהיה להוציא את הפשטידה בקלות. אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 25-30 דקות.

  35. הי,
    ראשית אני אומר שהאתר הזה פשוט מ ע ו ל ה!!
    כאמא ל-3 ילידם קטנים באמת לפעמים יש לי רק 10 דק' להעמיד איזה סיר
    ופה מצאתי ממש מלא מתכונים שהם לא רק פשוטים וזמינים אלא טעימים לא פחות!
    שנית,יש לי שאלה,
    האם ניתן להמיר בעלי סלק?

    תודה וכל טוב,
    תעלו ותצליחו.

    1. תודה לירון! שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      לשאלתך- כן אפשר להשתמש בעלי סלק במקום התרד.
      יום נפלא!

  36. אתר מעולה, המון תודה! האם ניתן להכין את הפשטידה ללא קמח ? השאלה שלי מתייחסת גם לשאר פשטידות הירק באתר.
    תודה!

    1. תודה הגר 🙂
      אני מניחה שאפשר, רק קחי בחשבון שהפשטידה תצא נמוכה ומבחינת הטעם יותר בכיוון של חביתת ירק.
      יום נפלא!

  37. מתכונים מדהימים לפשטידות!
    עשיתי את רובם וכולם היו קלים להכנה ויצאו טעימים נורא.
    בנוגע למתכון הזה אם שמים יותר גבינות זה יוצא אפילו יותר טעים 🙂

  38. בוקר טוב,

    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? ואם כן, כיצד לחמם לפני ההגשה?

    תודה!

    עינת

    1. הי עינת,
      אין בעיה להקפיא. מומלץ אח"כ להפשיר בטמפ' החדר ואח"כ לחמם במיקרוגל או בתנור.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר