מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תרד וקישואים

פשטידת תרד וקישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 16, 2017
Last modified:מאי 16, 2017

Summary:

מתכון לפשטידת תרד וקישואים שניתן להכין גם ללא גלוטן

פשטידת תרד וקישואים

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

200 גרם עלי תרד טריים קצוצים (שטופים היטב ויבשים)

1 קישוא בינוני קלוף מגורד גס

3 שיני שום כתושות

2 ביצים

200 מ"ל שמנת חמוצה/גבינה לבנה

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוחי אדמה

כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, עלי התרד הקצוצים והקישוא המגורד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5-7 דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו ומצטמצם.  מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-סוחטים מנוזלים את תערובת התרד והקישואים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה, קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).

פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


23 תגובות

הוסף תגובה
  1. רציתי לעדכן שהכנתי ויצא מעולה!
    שמתי שני קישואים וקצת פחות תרד בהתאם למה שהיה בבית ויצא מאוד טעים.
    בדרך כלל מכינה פשטידות לילדים ומקפיאה שיהיה זמין לשעת הצורך, הפעם לא התאפקתי ואכלתי חצי בעצמי 🙂

    1. היי מיכל,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.
      יש להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי, אפילו אפשר להכין אותה יום לפני ולשמור במקרר.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי שלומית,
      אני מניחה שאפשר לשים במקום עלי מנגולד או ברוקולי קפוא מופשר קצוץ דק (אם זה ברוקולי טרי יש לבשל אותו כ-5 דקות במים רותחים).
      שבוע טוב 🙂

  2. היי אפרת, לדעתך יש משהו טבעוני שאפשר להמיר בו את השמנת החמוצה/גבינה? לטובת הרגישים ללקטוז 🙂

  3. היי אפרת, נשמע נהדר!! אפשר להחליף את הקישואים בירק אחר? בעלי שונא קישואים וחצילים…

    תודה רבה מראש

    1. היי מיטל,
      אני חושבת שאפשר לשים במקום הקישוא כוס פרחי ברוקולי קצוצים (אם זה ברוקולי טרי יש לבשל לפני את פרחי הברוקולי במים 5-7 דקות עד לריכוך). אפשרות נוספת היא לשים כחצי בטטה בינונית מגורדת.

      1. היי אפרת,
        חזרתי לעדכן שהכנתי את הפשטידה עם חצי בטטה מגורדת כמו שהצעת וזה יצא מושלם!!! פשוט טעים כל כך!! תודה רבה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »