מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תרד ובטטה

פשטידת תרד ובטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 17, 2016
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לפשטידת תרד, בטטה ובצל – שילוב מנצח בפשטידה אחת

פשטידת תרד ובטטה

תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית שקעים (10-12 מאפינס)

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

150 גרם עלי תרד קצוצים גס

בטטה בינונית מגורדת (כ-250 גרם)

2 ביצים

4 כפות גדושות קמח לבן/מלא

חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות קוטג'/ גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את הבטטה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהבטטה מעט מתרככת. סוחטים את התערובת מנוזלים, מעבירים לקערה ומניחים לתערובת מעט להתקרר.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.

אם משתמשים בתבנית שקעים – אופים במשך 35-40 דקות.

אם משתמשים בתבנית עגולה 22 – אופים במשך 45-50 דקות.

*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור לטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

95 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת צהריים טובים.

    זו לא פעם ראשונה שאני משתמשת במתכון שלך
    פשוט עלי והצליחי!!!

    לגבי המתכון הנ"ל יצא סופר טעים המרתי את הגבינה/ קטוג' לבולגרית מעודנת 5% יצא טעים להפליא….
    פחדתי נורא לפניי, הפשטידה לא תפחה… אמורה?? שמתי 1/2 כפית א. אפייה כמו במתכון אולי זה לא מספיק??

    ובכל זאת יצא טעים להפליא:))
    תודה על עוד מתכון מוצלח.
    במבה טעיתי?

    1. היי מזל,
      הפשטידה לא אמורה לתפוח.
      דווקא הקוטג'/גבינה לבנה מוסיפים לפשטידה אווריריות מסוימת, לכן פעם הבאה כדאי לך לשים גם גבינה לבנה וגם בולגרית 🙂
      בכל מקרה, שמחה שיצא טעים.

    1. אפשר להקפיא.
      כדאי יש להעביר להפשרה במקרר כ-8 שעות לפני ואז לחמם לפני ההגשה.

    1. אני חושבת שכדאי לשלב ולשים 2 כפות קמח מצה ו2 כפות קמח תפו"א.
      חג שמח 🌺

    1. היי,
      כדאי לשים משהו אחר במקום כמו גבינה לבנה, שמנת חמוצה או יוגורט. זה תורם למרקם.

  2. היי אפרת, גיליתי את האתר שלך לא מזמן ומאז אני חוזרת אליו שוב ושוב. יש אפשרות להכין את המתכון הזה ללא גלוטן? קמח תפוחי אדמה או תגמיש, או רעיון אחר?

  3. היי אפרת, לאחרונה גיליתי את האתר שלך ובכל פעם אני נהנית מהמתכונים שלך מחדש. לגבי המתכון הזה – האם יצליח להערכתך עם תגמיש במקום קמח רגיל? הבת שלי אובחנה לאחרונה עם צליאק ואני מבלה הרבה במטבח בעריכת ניסיונות

    1. היי עינת,
      לא ניסיתי את הקמח הזה בפשטידות אבל לפי מה ששמעתי זה אמור לעבוד טוב.

  4. שלום רציתי לשאול אם אפשר לשלב בפשטידה פטריות וקישואים במקום תרד?
    או משהו אחר במקום התרד?
    תודה רבה

    1. היי חני,
      אפשר לשים סלסלת פטריות במקום התרד. את הפטריות מומלץ לקצוץ ולטגן עם הבטטה.

  5. היי
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
    אם אני עושה היום את הפשטידה – האם היא תהיה טובה למחר? אם כן להשאיר מחוץ למקרר או בתוך המקרר (אותה שאלה גם לגבי הפשטידה של הקישואים וגזר)
    תודה מראש

    1. היי אמבר,
      אפשר להכין את שתי הפשטידות יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב.
      יום מקסים 🙂

  6. יצא לי מאד טעים. השתמשתי בקמח תופח מלא, ביצה אחת ובמקום ביצה נוספת בחצי כוס פירה, כפי שהיצעת. במקום גבינה צהובה השתמשתי בגבינה בולגרית. מומלץ!

  7. לא צריך לשנות כלום,יצא ממש טעים!
    תודה על המתכון ובכלל על האתר שלך שבזכותך יוצאים לי מטעמים מעולים!!!

    1. תודה!
      הכנתי את הפשטידה והיא יצאה קצת מלוחה מדי למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון.
      ההערכה שלי היא שאולי הכמויות שהיו כתובות לכפות (למשל הכף של המלח) היא לכף מרק רגילה ולא כף מדידה (אני השתמשתי בכפות מדידה בשביל הכמויות שהיו בכפות). האם זה כך?

    2. היי לי,
      כל הכמויות הן בכפות וכפיות רגילות של מטבח.
      ראי תמונה לדוג' של כוס(240 מ"ל) וכפית שאני משתמשת בהם בכל המתכונים.

    3. תודה.
      אני השתמשתי בכפות מדידה ויצא לי מעט מלוח.
      האם הכוונה הייתה לשימוש בכפיות וכפות רגילות, למשל בכפית השטוחה של המלח?

      אשמח לתשובה על מנת להצליח יותר בפעם הבאה מכיוון שחוץ מזה הפשטידה הייתה מוצלחת מאוד.

  8. ערב טוב
    דבר ראשון אתר נהדר!!

    יש לי בבית רק קמח תופח..
    איך אפשר להתאים למתכון?
    להוריד ביצה ואבקת אפייה?

    1. היי מעין,
      אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה (ביצים יש להשאיר).
      שבוע טוב 🙂

  9. הי, אני עושה המון מתכונים נהדרים שלך שנטרפים כאן. התינוקת שלי רגישה ועדיין לא אוכלת בצים ומוצרי חלב. רציתי לשאול על הפשטידה הזאת וגם אחרות , איך אני יכולה להפוך אותם לטבעוניות?

    1. היי אירית,
      לגבי מוצרי חלב, אני ממליצה להכין פשטידות שהן פרווה או כאלה שאפשר להוריד בהן את מוצרי החלב ועדיין הן יהיה טעימות. מצרפת לינק- פשטידות פרווה.
      לגבי ביצים, יש פשטידות שאפשר להמיר בהן את הביצים ויש כאלה שהתוצאה פחות מוצלחת כשעושים זאת. זה עניין של ניסוי וטעייה. בפשטידות אפשר לנסות להמיר את הביצים במחית תפו"א קרה (ביצה= חצי כוס מחית) או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית.

  10. היוש! נראה קטלני. יש מצב להחליף הבצלים הרגילים לקישואים/כרישה? ואם כן, באיזה כמות? תודה 🙂

    1. היי שרון,
      לדעתי כרישה יותר מתאימה. בסביבות 3/4 כוס כרישה קצוצה, כולל החלק הלבן. אם יש אפשרות ממליצה לשלב בין בצל לכרישה.
      שבוע נפלא 🙂

  11. היי אפרת, הכנתי בסופש הזה: אורז עם פלפלים, לזניה חלבית, עוגת גבינה לוטוס, סלט עדשים ובטטה ואת הפשטידה למעלה והכל יצא מעולה!!!
    תודה רבה רבה

    1. היי אור,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית היא תהיה גדולה מידי.
      הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 22 או לתבניות מאפינס.

  12. היי, אני רוצה לעשות את הפשטידה בלי גבינות וגם בלי בטטה כי לא אוהבים אצלי בטטה ואני צריכה אותה לארוחה בשרית.יש בכל מקרה משהו שאני יכול להשתמש במקום כדי שהפשטידה לא תצא דחוסה ותהיה אורירית ?
    ואם אין אז אשמח שתמליצי על מתכון לפשטידה שאפשר גם להכין בתבנית שקעים.
    תודה רבה מראש

    1. היי אביבית,
      אם יש אפשרות עדיף להכין יום לפני ולשמור במקרר, כך הם יישארו טריים.

  13. יופי של אתר אני מכינה המון מתכונים מעולים!!!
    אפשר להכין את הפשטידה הזאת גם בלי גבינות? להחליף במשהו אחר?

    1. תודה אורית 🙂
      פשטידות תרד בדר"כ פחות טעימות בלי גבינות. יכול להיות שבמקרה הזה מאחר ויש גם בטטה במתכון אפשר יהיה לוותר על הגבינות אבל קחי בחשבון שהפשטידה תצא קצת יותר דחוסה כי הגבינה בעצם מוסיפה נפח ומעט אווריריות.

    1. היי שימי,
      בתערובת עצמה יש להשתמש ב-2 ביצים רגילות (לא קשות).

  14. היי,

    אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית גדולה שתספיק לכמות גדולה יותר של אנשים. האם אפשר להכפיל את הכמויות וזה עדיין ייצלח וייצא טעים?

    1. היי ספיר,
      אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבניות מאפינס או 2 תבניות עגולות בקוטר 22 (פחות מומלץ בתבנית אחד ענקית מאחר והפשטידה עלולה לא להאפות כמו שצריך, בעיקר במרכז).
      חג שמח 🙂

    2. היי גלית,
      אם אלה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז יכול להיות שזה יספיק אפילו ל-3 תבניות אם תכפילי כמויות.

    1. היי זוהר,
      בלי קמח הפשטידה תהיה רכה מאוד ולא יציבה.
      על איזה תחליף חשבת?

    1. היי אורטל,
      נכון, הפשטידה כמעט ולא תופחת והמרקם שלה יחסית רך. כשהיא עדיין חמה (לאחר אפיה) היא מאוד רכה ולחה. לאחר שמניחים לה להתקרר לטמפ' החדר היא מתייצבת יותר.

  15. יצא ממש טעים כמו כל הדברים שאני מכינה מהאתר!
    180 מעלות באיזה סוג של אפייה ? רגיל או טורבו?
    תודה

    1. שמחה לשמוע טל 🙂
      אפיה בתוכנית הרגילה (אגב בכל המתכונים הכוונה לתוכנית הרגילה אלא אם רשמתי במפורש טורבו).

    1. כן נחמה, נראה לי שברוקולי יכול להשתלב מצוין בפשטידה במקום התרד. אם זה ברוקולי טרי מומלץ לרכך אותו לפני במים רותחים במשך 7-10 דקות ולקצוץ אותו. אם זה ברוקולי משקית קפואה, רק להפשיר מעט ולקצוץ.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      הביצים קושרות בין החומרים וגם מעניקות אווריריות לפשטידה. אני לא בטוחה איך הפשטידה תצא בלי ביצים בכלל.

    2. למה אבקת אפיה? פשוט תחפשי בגוגל תחליפי ביצה… יש הרבה אופציות אחרות…

  16. שלום אפרת!
    עוד מעט חג השבועות מתקרב.. רציתי לשאול אם יש לך מתכון כזה מיוחד שאפשר לעצב אותו בדמות ספר תורה (שבועות זה חג מתן תורתנו) שיהיה ככה טעים ומעניין לילדים.
    תודה רבה! 🙂

    1. היי אילנה,
      אין לי מתכון כזה אבל אני יודעת שיש מתכוני עוגות חלביות מעוצבות כספר תורה. את יכולה לחפש רעיונות באינטרנט. תרשמי בגוגל "עוגת ספר תורה".
      אם תמצאי מתכון שמעניין אותך ותצטרכי עזרה או שמשהו לא יהיה ברור אשמח לעזור 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר