מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 10, 2013
Last modified:ספטמבר 27, 2015

Summary:

פשטידת תפוחי אדמה במחבת

פשטידת תפוחי אדמה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס

בצל בינוני מגורד דק

2 ביצים

מצה רטובה מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית כורכום, 1/2 כפית מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון.

פשטידה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. לאפרת והאתר המדהים
    אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לפשטידה רגילה מתפוחי אדמה אבל מגורדים,לא מבושלים שפשוט מבשלים במים ומרסקים.

    זאת עם התפוחי אדמה מבושלים יוצאת לי טעימה, אבל עם מגורדים הרבה יותר טעימה והמרקם והמראה שלה לאחר האפייה כמו כזה תפוחי אדמה מגורדים ויפים בכל פרוסה ולבנים לגמרי( כאילו ערבבת אותם עם גבינות אבל למעשה אין שם שום גבינות וזה הכל תלוי באיך אופים ועושים את המתכון ואם עושים הכל כמו שצריך )

    מקווה שהבנת כי זה קצת קשה להסביר.
    בקיצור תמיד שאני עושה עם מגורדים המרקם המדהים הזה של התפוחי אדמה מגורדים ומתנמסים בפה כמו עוגה יוצאים לי לבנים כמו שצריך אבל רק בחצי מהפשטידה רק למעלה או למטה לא זוכרת.

    בקיצור המרקם אף פעם לא מצליח במלואו בכל תוכן הפשטידה והשאר זה מרקם ומראה של תפוחי אדמה מגורדים אבל יותר צהובים, שגם טעימים אבל פחות ולא מתנמסים ונימוחים בפה כמו עוגה כמו החלק הלבן שיוצא טוב

    מקווה שהבנת אותי וסליחה על האורך , פשוט זה קשה קצת להסביר ובאינטרנט לרוב כולם עושים תפוחי אדמה מבושלים ולא מגורדים

    אני מתכוונת למתכון שאופים וכולל:
    מעט אבקת אפייה
    פטרוזילה
    בצל
    7 או 8 ביצים
    ותפוחי אדמה מגורדים כמה שצריך

    זה הכל במרכיבים.

    לא ברור לי וניסיתי מלא פעמים להצליח את המרקם ולא מצליח לי,
    אז אם ידוע לך גם הסבר לגבי במה לאפות(סיר או תבנית) , מעלות וטורבו או למעלה למטה,
    אולי גם כל זה קשור להצלחת המרקם

    תודה

    1. תבשלי את תפוחי האדמה שלמים עד לריכוך חלקי ואז תגרדי אותם.

    2. וואי תודה, אני כבר מלא זמן מנסה ולא יוצא לי כמו שצריך המרקם .

      לא ציינתי שאני מגרדת לדק את תפוחי האדמה תמיד ולא גס.

      את בטוחה שזה בעצם יפתור את זה ויביא למירקם הרצוי?

      ולגבי סינון או ספיגת הנוזלים לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, זה גם חשוב שלא יהיו נוזלים ?
      כי זה נראה לי שאני כן עושה כמו שצריך תמיד

      לגבי האפייה יש איזה שהם שלבים שצריך להקפיד:
      באיזה מעלות למשל ?
      או מ"ס מעלות שונה בהתחלה ואחר כך מ"ס אחר?

      דבר חשוב נוסף
      ולגבי כיסוי הסיר או התבנית זה צריך באיזה שהוא שלב או לא ?

      ופתיחה התנור כדי להפוך את הפשטידה לצד השני לאחר שנאפתה למעלה , צריך ולאחר כמה זמן אפייה ?

    3. אז תגרדי גס הפעם.
      אני לא בטוחה אני חושבת.
      אם את משתמשת בתפו"א מבושל אין נוזלים.
      לגבי מעלות, לא.
      אין צורך לכסות אם את אופה בתנור.
      תשמשי בתבנית ולא סיר.
      אין צורך להפוך.

  2. היי אפרת!
    רוצה להכין בתנור, לפסח אבל בלי קמח ובלי קמח מצה. יש אופציה אחרת? אולי קמח תפו"א?
    תודה על אתר מדהים!

    1. יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
      4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
      1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
      4 ביצים
      חצי כוס פירורי לחם
      חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

    1. היי 🙂
      הפשטידה בכל מקרה אמורה להיות יותר נמוכה מפשטידה רגילה אפויה.
      אפשר להשתמש במחבת קטנה בקוטר 21-22 ס"מ.

  3. היי אפרת
    מה שלומך?
    נקרא טעים מאד. אשמח להכין בקרוב.
    טיפ שלי לדרך קלה כדי להפוך את החבילה: לקחת צלחת שתהייה גדולה יותר מקוטר המחבת, לשטוף אותה קצת במים מהברז, ואז להניח על המחבת, להפוך את המחבת , החביתה מחליקה לצלחת המעט רטובה…..תנסו.

    1. היי אירה,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כחצי כוס קמח חומוס עם שליש כוס מים.

  4. תודה על המתכונים המהממים.אני משתמשת הרבה ונהנית מאד!!
    הפשטידה יצא טעימה מאד.הכפלתי כמויות ושמתי 2 תפוא ו2 גזר.
    וטיפ להפיכה קלה: להניח מעל המחבת קרש חיתוך.ולהפוך בזהירות.ואז כמו שכתבו להחליק את הפשטידה מהקרש חיתוך.

  5. ערב טוב
    אפשר להכין בתבנית בתנור
    ואם כן באיזה תבנית מומלץ וכמה זמן בתנור ובאיזה חום

    תודה

    1. היי אהובה,
      דווקא את הפשטידה הזאת עדיף לבשל במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. באפיה בתבנית אחת הפשטידה לדעתי יוצאת פחות מוצלחת.
      אם בכל זאת את רוצה לאפות ראי תגובה הכי תחתונה שעניתי לרות. לגבי מצרכים, תבנית וטמפ'.
      אם את אופה בתבנית שאינה חד פעמית מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן את הנייר היטב. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי.

  6. היי אפרת,
    ראשית, ישר כוח גדול- את נהדרת והאתר נהדר!
    אני רוצה להכין את הפשטידה בתנור.
    ראיתי שנתת מתכון לתנור באחת מהתגובות הראשונות.
    רציתי לשאול, מה אני יכולה לשים במקום פירורי לחם? ובנוסף, האם אני יכולה לשים תפוחי אדמה ובצל
    מגורדים אך לא מבושלים?
    תודה מראש.

    1. היי יעל,
      קודם כל תודה 🙂
      במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח.
      לגבי שימוש בתפו"א ובצל לא מבושלים, אני חושבת שזה בסדר. רק רצוי לסחוט אותם היטב מנוזלים לאחר שמגרדים אותם ולפני שמוספים לתערובת.
      בהצלחה:)

  7. הייי
    אני רוצה להוסיף עוד ירקות כמו גזר ובטטה ולשים בתנור במאפינס
    השאלה שלי היא איך נראה לך שיצא,?
    האם להוסיף ביצים ופירורי לחם או קמח?
    ומה לגבי התבלינים?

    1. היי,
      אפשר להוסיף גזר וחצי בטטה בינונית. לתערובת להוסיף עוד 1-2 ביצים לפי הצורך. בסביבות 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות שמן.
      כפית מלח, כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה כורכום, מעט פלפל שחור. יש לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים ואח"כ להוסיף את יתר החומרים.
      יש לשמן תבנית שקעים ולצקת מהתערובת (לא מומלץ לעשות אותם עבים מידי).
      לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.
      בהצלחה 🙂

  8. הכנתי לארוחת ערב,הוספתי קמח תופח וקמח כוסמין-יצא מהמם
    עם סלט ושמנת חמוצה,היתה לנו אחלה ארוחה משפחתית-נגמר עד הפירור האחרון
    תודה!

  9. הפשטידה עצמה טעימה אבל היא לא מספיק יציבה כי ברגע שהתחלתי להפוך היא התפרקה ונחתכה כך שלא היתה בהפיכה מושלמת ממה את חושבת שזה נובע???

    1. היי ליאור,
      הפשטידה פחות יציבה כי היא לא מכילה קמח אבל בכל אופן חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שהופכים או חותכים אותה, כי רק אז היא מסיימת להתייצב.

  10. הי אפרת;
    עשיתי את הפשטידה במחבת. יצאה מצויין, תודה.למרות שהיה קשה להפוך אותה.

    אם אני רוצה שתהיה יותר עבה, כדאי להוסיף אבקת אפייה? (כמה? 1 כפית?) או שיש לך רעיון יותר טוב?

    1. היי רונית,
      הפשטידה היא אכן דקה, גם בגלל המרכיבים שלה וגם בגלל עשייתה במחבת. אפשר לנסות להוסיף לבלילה כפית שטוחה אבקת אפיה ויכול להיות שזה יגרום לה לתפוח, אבל בכל מקרה היא לא תתפח הרבה כמו פשטידה רגילה שמכינים בתנור.
      שבת שלום 🙂

    2. היי רונית, היי אפרת ולכולכם,
      עצה לי למי שמתקשה להפוך את פשטידת תפוחי-האדמה:{ראשית,ממליצה להיעזר באדם נוסף} לאחר שבדקנו בעזרת מזלג או תרווד שהתחתית נצרבה לשביעות רצוננו ונראית זהובה ונאה לעין, מניחים מעל המחבת צלחת שכותרה גדול מהמחבת, מניחים עליה מגבת מטבח ואז הופכים בעזרת האדם הנוסף…{מניסיוני, קשה לעשות זאת ללא עזרה; בפעם הראשונה כשרציתי להיות גיבורה, הפשטידה עפה בצניחה חופשית לריצפה )-:} לאחר מכן נותנים לפשטידה לגלוש חזרה למחבת ומניחים חזרה את המיכסה. בהצלחה לכולנו, נשים וגברים (-:

  11. כשמכינים בתנור לפי מה שכתבת באחת התגובות: במקום פירורי לחם אפשר מצה מפוררת או משהו אחר לפסח? ואפשר אבקת מרק במקום הכורכום?
    תודה רבה לך

    1. היי ענת,
      אפשר לשים מצה מפוררת אבל יש להרטיב אותה לפני.
      אין בעיה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים במקומו משהו.

    1. כן, את יכולה להכין בלי קמח או פירורי לחם. בלי קשר אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים.

  12. הפשטידה של תפוחי האדמה והבצים נדבקה לי למחבת ולא הצלחתי לשחרר אותה הכנסתי אותה לתנור להמשך אפיה

    1. היי איתי,
      אם לא היה ניתן להפוך את הפשטידה אז יכול להיות שלא היה מספיק שמן או שהשתמשת במחבת מסוג שנדבק (כמו נירוסטה).
      שמחה שבסוף חשבת להפוך את זה לסוג של תבשיל 🙂
      חג שמח ושנה טובה!

  13. שלום אפרת.
    יש לך בבקשה מתכון לפשטידת תפו"א אפוי בתנור?
    אני רוצה לעשות כמות גדולה כי במחבת אני רואה שהפשטידה דקה..
    תודה לך!!

    1. היי רות,
      יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות (לחצי כאן לעבור למתכון) או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
      4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
      1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
      4 ביצים
      חצי כוס פירורי לחם
      חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר