מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תירס

פשטידת תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 27, 2014
Last modified:מאי 16, 2016

Summary:

פשטידת תירס קלה ומעולה

פשטידת תירס

תבנית 12 מאפינס או תבנית עגולה 22 (ניתן גם להכין בתבנית אינגליש קייק + 3 תבניות מאפינס)

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

2 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)

2 ביצים

1 קופסת גבינת קוטג' (250 גרם)

3 כפות גדושות קמח תופח

2 כפות גדושות גבינה צהובה

2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת

1 כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

*2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם כף שמן זית/קנולה עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים.

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הערה: ניתן להכין את הפשטידה ללא בצל (לילדים) ולהוסיף כף שמן זית/קנולה לתערובת.

פשטידת תירס

פשטידת תירס קלה, פשטידת תירס לילדים, מתכון לפשטידת תירס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

263 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה,
    אין לי גבינת קשקבל בולגרית. האם ניתן להוסיף עוד קוטג' או גבינ"צ וכמה?
    האם ניתן להחליף בקמח רגיל? להוסיף א. אפייה?
    תודה רבה

    1. היי יעל,
      אפשר להוסיף 2 כפות נוספות גבינה צהובה.
      במקום קמח תופח אפשר לשים 3 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

  2. עשיתי את הפשטידה ויצאה כרגיל מעולהההה! במקום זיתים הוספתי עגבניות מיובשות של אוליביה והשילוב מצוין! תודה אפרת וחג שמח 🙂

  3. מכינה באופן קבוע, פשטידה מעולה! האם לדעתך אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח מצה פלוס אבקת אפייה?

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא פחות מעודן מבחינת טעם.
      לפי התגובות מישהי ניסתה עם קמח תפוח אדמה ורשמה שיצא מוצלח (3 כפות קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה).
      אם יש לך קמח תופח כשר לפסח אז אפשר גם לשים במקום קמח תופח רגיל.

  4. היי מתכון מעולה :))) רק שהפעם אני רוצה להכין חצי מהכמות
    6 מאפינס אישי
    מה הכמויות בבקשה ?
    אודה לתשובתך

    1. היי נטלי,
      יש להכין מחצית מכל הכמויות:
      חצי בצל קטן קצוץ
      כוס תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
      1 ביצה
      חצי קופסת גבינת קוטג' (125 גרם)
      כף וחצי קמח תופח
      כף גדושה גבינה צהובה
      כף גדושה גבינה בולגרית מפוררת
      מלח, פלפל שחור
      *1-2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)

  5. שלום רב,

    אם אני רוצה להוסיף גם קופסת פטריות אחת, האם צריך להגדיל הכמויות של הקמח והקוטג'?

    1. היי נטע,
      את יכולה לשים במקום כוס אחת של תירס ואז אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן.

    1. היי אילן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הכנת הבלילה ואפייתה בוקר למחרת, נראה לי אפשרי.

    1. היי תמי,
      אולי אפשר לשים במקום קוטג' חצי מיכל קצפת צמחית או חלב סויה ולוותר על יתר הגבינות.
      רק אציין שלא ניסיתי כך שאני לא בטוחה ב100% בתוצאה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר