מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תירס

פשטידת תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 27, 2014
Last modified:מאי 16, 2016

Summary:

פשטידת תירס קלה ומעולה

פשטידת תירס

תבנית 12 מאפינס או תבנית עגולה 22 (ניתן גם להכין בתבנית אינגליש קייק + 3 תבניות מאפינס)

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

2 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)

2 ביצים

1 קופסת גבינת קוטג' (250 גרם)

3 כפות גדושות קמח תופח

2 כפות גדושות גבינה צהובה

2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת

1 כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

*2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם כף שמן זית/קנולה עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים.

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הערה: ניתן להכין את הפשטידה ללא בצל (לילדים) ולהוסיף כף שמן זית/קנולה לתערובת.

פשטידת תירס

פשטידת תירס קלה, פשטידת תירס לילדים, מתכון לפשטידת תירס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


251 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אילן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הכנת הבלילה ואפייתה בוקר למחרת, נראה לי אפשרי.

    1. היי תמי,
      אולי אפשר לשים במקום קוטג' חצי מיכל קצפת צמחית או חלב סויה ולוותר על יתר הגבינות.
      רק אציין שלא ניסיתי כך שאני לא בטוחה ב100% בתוצאה.

    1. היי אביטל,
      אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית אבקת אפיה.

    1. היי תמי,
      לתבנית מלבנית בגודל 20X30 מומלץ להכין את הכמויות האלה:
      1 בצל בינוני קצוץ
      3 כוסות תירס
      3 ביצים
      קופסה וחצי קוטג' (375 גרם)
      4.5 כפות קמח תופח
      3 כפות גדושות גבינה צהובה
      3 כפות גדושות גבינה בולגרית
      כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
      *אפשר להוסיף 2 כפות גבינה קשקבל ו4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)

    1. היי איריס,
      הבצל תמיד מוסיף טעם לפשטידות אבל אם אתם לא אוהבים אז אפשר לוותר.
      אם הבעיה היא שחתיכות הבצל מורגשות בפשטידה אפשר לגרד כחצי בצל בינוני בפומפיה דקה (ממש למחית) ולהוסיף לתערובת של הפשטידה ללא צורך בטיגון.
      יום מקסים 🙂

  1. שבוע טוב אפרת.
    עשיתי את הפשטידה הזאת עם קמח תפו"א
    עשיתי גם בראוניז שלך כשר לפסח ללא גלוטן
    יצאו נהדר שניהם
    תודה רבה!

      1. הי, אפשר במקום קמח תפו"א להשתמש בקמח מצות לעוגות/דק או שפחות יתאים? ואם כן, כמה כפות ממנו וכמה כפיות מאבקת האפייה? המון תודה!

        1. אפשר לשים 2 כפות גדושות קמח מצות + חצי כפית אבקת אפיה אבל לדעתי ייצא יותר מוצלח עם קמח תפו"א.

          1. שאלה אחרונה, מה ההבדל בין קמח מצות דק לקמח מצות רגיל? האם אפשר להשתמש לפשטידות בקמח מצות לעוגה? תודה

          2. זה אותו קמח, ההבדל הוא רק במרקם. קמח מצות רגיל הוא גרגירי יותר בעוד השני טחון יותר דק והגרגיריות פחות מורגשת.
            קמח המצות הדק/לעוגות מומלץ יותר לשימוש בעוגות ובפשטידות.

          3. בגלל שקמח מצות סופח יותר נוזלים מקמח רגיל שמים כמות קטנה יותר. אני מניחה ש-2 כפות גדושות יספיקו.

    1. כן, את יכולה לשים 3 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
      שבוע נפלא 🙂

  2. ערב טוב אפרת,אפשר כמויות ל3/4 אינגליש קייק?
    אני מחפשת עוד מתכונים קלים לפשטידות כאילו הכל ביחד ולתנור תוכלי לעזור לי בזה?
    תודה.

    1. היי שירן,
      אני חושבת שהכמות הזאת עשויה להתאים:
      חצי בצל קטן קצוץ
      כוס תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
      1 ביצה
      חצי קופסת גבינת קוטג' (125 גרם)
      כף וחצי גדושות קמח תופח
      כף וחצי גדושות גבינה צהובה
      כף גדושה גבינה בולגרית מפוררת
      חצי כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)
      מלח, פלפל שחור
      *כף זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
      לגבי פשטידות נוספת, יש הרבה פשטידות קלות להכנה. זה תלוי מה את אוהבת. ניסית לעבור על הפשטידות באתר? מצרפת לינק לקטגוריה- מתכונים לפשטידות.

  3. היי, אני מאד אוהבת את המתכונים שלך.
    לגבי הפשטידה הזאת-האם אפשר לוותר על הבצל? הילדות לא אוהבות…
    תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על הבצל או לגרד אותו בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת מבלי לטגן (זה מה שאני עושה עם הילדים שלי 🙂 ).

  4. הי, פשטידת מאד מוצלחת! אני רוצה להכפיל כמויות כך שיספיקו לי ל 2 תבניות 26 או ל 4 אינגליש קייק. אני רוצה להכין אחת להיום ואחת ליום חמישי.
    1. מה הכמויות שעלי להשתמש?
    2. האם ניתן להקפיא?

    1. היי,
      כמויות ל-4 אינגליש קייק (או 2 תבניות עגולות 24):
      2 בצלים גדולים קצוצים
      6 כוסות תירס
      5 ביצים גדולות
      3 קופסאות קוטג (750 גרם)
      9 כפות קמח תופח
      3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
      חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
      3 כפיות מלח, קצת פלפל שחור
      *חצי כוס זיתים קצוצים (לא חובה)
      אפשר להקפיא.
      חג שמח 🙂

    1. היי עדי,
      השמנת לבישול היא דלילה יותר מהקוטג' לכן אם יש לך גבינה לבנה, שמנת חמוצה או יוגורט זה יהיה עדיף.
      אם אין לך, שימי בין חצי ל 3/4 מיכל שמנת לבישול (בגלל שהוא דליל שמים פחות).

    1. היי אילנה,
      הכמות מתאימה לתבנית וחצי של אינגליש קייק.
      ל-2 תבניות אינגליש קייק כדאי להכין את הכמויות הבאות:
      1 בצל בינוני קצוץ
      3 כוסות תירס
      3 ביצים
      קופסה וחצי קוטג' (375 גרם)
      4.5 כפות קמח תופח
      3 כפות גדושות גבינה צהובה
      3 כפות גדושות גבינה בולגרית
      כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
      *אפשר להוסיף 2 כפות גבינה קשקבל ו4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)

  5. ערב טוב,
    אני מאוד נהנית מהאתר שלך, מהמתכונים הקלילים שנותנים מענה טעים ומהיר.
    רציתי לשאול האם אוכל לקבל מתכון פשוט ומהיר לפעילות של כ-35 דקות עם 30 ילדים קטנים לחג החנוכה ללא טיגון ואפיה?

    1. היי אורלי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר.
      לדעתי זה רק כדורי שוקולד ואפשר להכין אותם עם גיוונים שונים. ראי בלינק המצורף – כדורי שוקולד לילדים.
      אולי אפשר להכין צורות שונות מתערובת הכדורים כמו סביבון או חנוכיה ולקשט.
      אם אין לך מיקרוגל אפשר פשוט לשפוך מים רותחים על קוביות השוקולד, החמאה, הסוכר והקקאו, להמתין קצת להמסה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
      בהצלחה 🙂

      1. בעבר הכנתי פעמים רבות כדורי שוקולד… ללא שוקולד. אלא עם קקאו ואו שוקולית. כך אין צורך להמיס או לגרר את השוקולד

  6. הי אפרת,
    הכנתי את הפשטידה אתמול ושמתי במקרר.
    כמה זמן לפני החימום המחודש יש להוציאה?
    האם להוציא מהמקרר שעה לפני כדי שתגיע לטמפ' החדר ואז לחמם 10 דקות ב-180 מעלות?

    1. היי נופר,
      מומלץ להוציא אותה שעה-שעה וחצי לפני החימום בתנור כך היא תתחמם יותר טוב גם מבפנים. בחימום חוזר יש לחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרית,
      אני יודעת שיש כאלה שמסננים חומוס מקופסת שימורים מועכים למחית ומוסיפים לתערובת. חייבת לציין שלא ניסיתי.

  7. ערב טוב!
    ראשית אני חייבת לציין שאני מתה על האתר שלך! מתכונים קלים וטעימים!
    רציתי לשאול לגבי הפשטידת תירס אני צריכה לאפות אותה בתבנית 29 וחשוב שתצא גבוהה.
    מה הכמויות הנכונות?

    1. היי אירית,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי כמויות, זה תלוי בגובה של התבנית. בכל מקרה, ארשום לך כמויות שאני מניחה שאמורות להספיק.
      2 בצל בינוניים קצוצים
      5 כוסות תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
      5 ביצים
      2 מיכלי גבינת קוטג' (500 גרם)
      8 כפות גדושות קמח תופח
      5 כפות גדושות גבינה צהובה
      5 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
      2 כפות גדושות גבינת קשקבל (לא חובה)
      *5 כפות זיתים ירוקים קצוצים (מוסיף טעם, לא חובה)
      מלח (בסביבות כפית גדושה), פלפל שחור לפי הטעם
      *זמן האפיה עלול להתארך ל 50-60 דקות. הפשטידה מתייצבת לאחר קירור לטמפ' החדר.
      בהצלחה 😉

    1. היי תהילה,
      אפשר להכין עם שניהם, פשוט תירס משימורים יותר מתקתק.
      שבת שלום 🙂

  8. תודה רבה על המתכון!
    לרגישים לגלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוח אדמה? ידוע לך אם זה באותו היחס?

    1. היי דורין,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר ב3 כפות קמח תפו"א + חצי כפית אבקת אפיה.

  9. היי,
    הכנתי את הפשטידה בתבנית אלומיניום מרובעת רגילה לפי הכמויות המתאימות לה (מה שרשמת בתגובות) אבל הפשטידה יצאה ממש נמוכה.
    מה צריך לעשות כדי שפעם הבאה היא תצא גבוה?

    1. היי קטי,
      יש שני סוגי תבניות בינוניות חד פעמיות. אחת בגודל 22X31 והשניה 32X25. אולי אפית בגדולה יותר?
      הכנת לפי הכמויות של ה-3 כוסות תירס, 3 ביצים, 375 קוטג' וכו'?

  10. אני מעוניינת להכין את הפשטידה בתבנית מאפינס.
    אבקש לדעת לכמה זמן עלי לאפות?
    במתכון אין קמח?
    אודה לתגובה מהירה.
    שבת שלום וחג שמח

    1. היי אתי,
      אם את אופה בתבנית מאפינס (חשוב לשמן את התבניות לפני) זמן האפיה הוא 35-40 דקות.
      במתכון יש 3 כפות גדושות קמח תופח (אפשר לשים במקום 3 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)
      חג שמח 🙂

  11. המתכון הזה פשוט מעולה! כבר הפסקתי לספור כמה פעמים הכנתי אותו!
    רוצה לגוון ולהכין את אותו המתכון ובמקום תירס לשים בטטה.
    אפשרי? אם כן מה הכמות של הבטטה?

    תודה וחג שמח 🙂

  12. היי, רציתי רק לומר שאני מאוד נהנית מהאתר שלך.
    יש לך מתכונים טעימים, קלים עם מצרכים שיש בכל בית (וגם אם לא, את רושמת בהרבה מקרים – לא חובה:))
    בתור אחת שאוהבת מתכונים קלילם ומהירים בלי הרבה התעסקות האתר שלך נותן את המענה ועם טעם משובח
    תודה,תודה תוד
    את ממש עוזרת לי במטבח והבעל מבסוט 🙂

    **אגב,יש אפשרות לקבל התראה למייל כשאת מגיבה לתגובה?
    למרות שאת לרוב מגיבה במהירות האור אני חושבת שזה יכול להיות נחמד שתהיה את האופציה הזו

    1. תודה חגית! אני ממש שמחה לשמוע.
      לגבי התראה למייל, כרגע זה לא שולח אוטומטית למייל כשמתקבלת תגובה אבל בהחלט אבדוק את העניין 🙂
      המשך שבוע נפלא וחג שמח!

  13. תודה על המתכונים הכל מעולה 🙂

    אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת ללא גלוטן ויש לי קמח תפו"א וקורנפלור. אפשרי? ואם כן אשמח לכמויות.

    1. היי שיר,
      קמח תירס טחון היה הכי עדיף כאן אבל אם אין לך, אני חושבת שאת יכולה לשים 3 כפות קמח תפו"א + חצי כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  14. היי! אני בדרך כלל מכינה לפי המתכון אך עם קמח רגיל ואבקת אפייה ויוצא מצויין.

    רציתי לשאול, במידה ואני צריכה שהפשטידה תהיה ללא גלוטן, האם פשוט להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן? או ממליצה להוסיף משהו במקביל?

    תודה!

    1. היי עפרה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח תירס יכול להשתלב כאן ועדיף שזה יהיה קמח תירס טחון לאבקה כדי שלא ירגישו את הגרגירים שלו בפשטידה. זה אומרת 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    2. היי…
      יש לי מאפה דומה מאוד שאני עושה שמותאם לצליאקים
      במקום קמח שמים 2 כוסות פיצפוצי אורז…
      יוצא מעדן

  15. יצא מאוד טעים.
    השתמשתי בתבנית מלבנית ששווה בערך ל2 אינגליש קייק והתערובת יצאה נורא נמוכה ככה שיצאו לי חיתוכיות ולא ממש פשטידה. 🙂
    פעם הבאה אשתמש פשוט בתבנית קטנה יותר.
    תודה רבה!

    1. היי סתיו,
      נכון, זו תבנית גדולה מידי לכמות במתכון. שמחה שיצא טעים בכל זאת 🙂
      תודה שחזרת לעדכן!

        1. את צודקת. מאחר ותבניות מרובעות קטנות לא מאוד נפוצות בחד פעמי תיקנתי את הגדלים.
          יום נפלא!

    1. היי מיכל,
      אני חושבת שכן רק יש לבשל את פרחי הכרובית לפני במים רותחים עד לריכוך ואז לקצוץ אותן דק ולהוסיף לתערובת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      חג שמח!

  16. היי, הכנתי לפי המתכון והפשטידה יצאה רטובה מאוד מבפנים גם לאחר שעה בתנור (החלק העליון כבר התחיל להישרף).
    יש רעיון למה זה קרה?
    תודה

    1. היי רעות,
      באיזה תבנית השתמשת? סוג וגודל
      ממליצה להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי ואז לטעום אותה. כשהיא חמה היא לעיתים מרגישה רטובה ורק לאחר קירור מוחלט היא מתגבשת ומתייצבת.

    1. היי מאיה,
      כמויות לתבנית 26:
      בצל גדול קצוץ (או 2 בצלים קטנים)
      3.5 כוסות תירס
      4 ביצים
      קופסה וחצי קוטג' (375 גרם)
      6 כפות גדושות קמח תופח
      5 כפות גדושות גבנ"צ
      5 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
      3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)
      מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 50-60 דקות.

  17. היי עכשיו הכנתי מקווה שיצא טוב!! אבל שמתי במקום קוטג גבינה לבנה זה בסדר לדעתך?

    1. היי יערה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לאחר שהפשטידה מתקררת לטמפ' החדר עוטפים אותה בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר.
      לפני ההגשה מחממים מעט במיקרו או בתנור ב180 מעלות.
      שבת שלום!

  18. הכנתי עכשיו את הפשטידה עם הכמויות המוגדלות והבלילה לא מאד סמיכה כמו שציינת שצריך להיות. מה להוסיף? קמח? גבנ"צ? פירורי לחם? וכמה? עוד לא הכנסתי לתנור אז אפשר עוד לתקן (אם צריך…)
    תודה

    1. היי מיכל,
      כל עוד הבלילה אינה נוזלית זה בסדר. מספיק שהיא תהיה סמיכה, לא חייב מאוד.
      עברי על רשימת המצרכים ובדקי שלא פספסת שום דבר והכניסי לתנור 🙂
      בהצלחה ושבת שלום!

      1. תודה רבה על התגובה המהירה. לא שכחתי כלום אבל הוספתי עוד קצת קמח ליתר בטחון 😉 ונקווה לטוב. תודה ושבת שלום

    1. היי גילה,
      הבלילה אמורה לצאת סמיכה ולא דלילה. אם הלכת לפי המתכון ושמת ביצים, מיכל קוטג' ו3 כפות קמח זה בסדר.

    1. היי שירי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. הייתי הולכת על האפונה הקפואה. סה"כ צריך לשים 2 כוסות. שימי את כל התירס שיש לך ואת ההפרש שימי אפונה.
      בהצלחה 😉

  19. הי,
    אם אני משתמשת בתירס קפוא האם
    1. צריך לבשל אותו לפני ?
    2. כמה גרם תירס שווה לכמות שבקופסאת שימורים ?

    תודה

    1. היי רוזה,
      אין צורך לבשל את התירס לפני. מספיק להשרות אותו 1-2 דקות במים רותחים ולסנן.
      שימי את אותה כמות- 2 כוסות תירס.
      בהצלחה ושבת שלום -)

  20. הכנתי היום ויצא ממש מצויין. לא היתה לי גבינה צהובה אז שמתי יותר בולגרית ולא הוספתי מלח. עם הבצל טיגנתי גם פטריות ויצא סופר טעים, הילדים אהבו מאוד… תודה על המתכון!

  21. שלום,
    אני מכינה את הפשטידה ורוצה להגיש אותה עוד 5 ימים (אין לי זמן אחר להכין אותה)
    אפשר להקפיא? ואם לא, כמה ימים היא יכולה להשמר במקרר?

    1. היי תהילה,
      הפשטידה נשמרת 3-4 ימים במקרר לכן עדיף שתקפיאי אותה.
      יש להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי לטמפרטורת החדר, לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהקפיא.

  22. היי!
    שתי שאלות:
    1. אין לי קוטג', האם ניתן להמיר בגבינה לבנה?
    2. אין לי גבינה בולגרית, האם ניתן לשיים יותר גבינה לבנה/ צהובה? אם כן, מה הכמות? תודה!

    1. היי סיון,
      אפשר גבינה לבנה במקום הקוטג' ובמקום בולגרית אפשר לשים עוד 2 כפות גבינה צהובה מגורדת (סה"כ 4 כפות).
      שבת שלום!

  23. אני באמצע הכנת הפשטידה ואין לי גבינה הולגרית, אפשר להוסיף עוד קצת צהובה במקום? במידה וכן, יש צורך להוסיף מלח ?

  24. נפלא. טעים מאד!
    אגב, ראיתי שכתבת שאת משתמשת בתבניות חד פעמיות מאלומיניום. אם כן בבקשה תשימי נייר אפייה. יש סברה שאלומיניום לא בריא ולמען הסר ספק, ממליצה לך על זכוכית או נייר אפיה.
    חוץ מזה הפשטידה נהדרת וממש צ'יק צ'ק הכנה.
    תודה!

    1. היי אנה,
      אם הכוונה לתבנית בינונית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות) אז אלה הכמויות:
      1 בצל בינוני קצוץ, 3 כוסות תירס, 3 ביצים, קופסה וחצי קוטג' (375 גרם), 4.5 כפות גדושות קמח תופח, 3 כפות גדושות גבנ"צ, 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת, 3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה), מלח ופלפל.
      אני מניחה שזמן האפיה יהיה 45-50 דקות.

  25. הפשטידה פשוט מעולה!!! הבעיה היחידה היא שלמרות שאני משמנת את התבנית אלומיניום, הפשטידה ממש נדבקת לתחתית…ידוע לך אולי למה זה קורה? (הכנתי את הפשטידה לפחות 3 פעמים בדיוק לפי המתכון)
    תודה רבה!

    1. היי אלינה,
      שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
      את משתמשת בתבנית אלומיניום החד פעמית נכון? אם כן, התחתית לא אמורה להדבק אם את משמנת היטב את התחתית. את משמנת בספריי שמן או בשמן רגיל? (כי לפעמים הספריי לא מספיק)

      1. כן, תבנית אלומיניום חד פעמית.
        השתמשתי בשמן רגיל. בפעם הראשונה שהכנתי את הפשטידה, שמתי יחסית מעט שמן וחשבתי שאולי זו הסיבה שבגללה הפשטידה נדבקה ולכן בפעם השנייה שמתי יותר ועדיין הפשטידה נדבקה לתחתית…מוזר :/

        1. באמת מוזר. הכנתי את הפשטידה הזאת באלומיניום ולא הייתה לי את הבעיה שהתחתית נדבקה. אם זה קורה לך גם בפשטידות/עוגות אחרות אני מניחה שזה סוג התבנית (יש כמה סוגים של תבניות אלומיניום).
          תנסי פעם הבאה לפזר פירורי לחם כמו שחן הציעה (ראי תגובה אחת למטה).
          בהצלחה 😉

    2. אני בכל פשטידה משמנת את התבנית ומפזרת שכבה של פרורי לחם. שכבה דקה לא כזאת שלא רואים את התבנית. זה מונע הדבקה ומוסיף טעם. פטנט שלמדתי מאמא

    1. אני שמחה לשמוע ניב 🙂
      הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כדי שתוכל לקבל מתכונים חדשים למייל.

    1. היי שרה,
      אני לא בטוחה איך תצא הפשטידה בלי הגבינה מאחר והגבינה תורמת לנפח ולמרקם.
      אפשר לנסות לשים במקום הגבינה כ-2 כפות מיונז אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי 🙂
      שבת שלום

    1. היי אלישבע,
      הכמות במתכון אמורה להספיק ל12-15 מאפינס, תלוי בגודל תבנית השקעים. ליתר בטחון אפשר להכפיל כמויות ב1.5:
      בצל בינוני קצוץ
      3 כוסות תירס
      3 ביצים
      קופסה וחצי קוטג'
      4.5 כפות גדושות קמח תופח
      3 כפות גדושות גבנ"צ
      3 כפות גדושות גבינה בולגרית
      מלח פלפל ו-3 כפות זיתים קצוצים.

    1. היי רינת,
      את יכולה לשים מוצרלה מגורדת במקום הגבינה הצהובה. אם את רוצה את יכולה להוסיף גם 2 כפות גבינת חלומי מגורדת.
      יום נפלא 🙂

  26. היי.. רציתי לדעת האם אפשר במקום קוטג' לשים גבינת שמנת זיתים? והאם אפשר להוסיף פטריות? תודה

    1. היי ענת,
      את יכולה לשים גבינת שמנת וזיתים וגם פטריות, רק כדאי לטגן את הפטריות עם הבצל לפני שמוסיפים לתערובת.
      יום נעים 🙂

    1. היי מרינה,
      אני הכנתי בתבנית שקעים מסיליקון. אפשר גם להכין בתבנית שקעים מאלומיניום (חד פעמי) או ממתכת אבל חשוב לשמן את השקעים לפני. מנג'טים מנייר פחות מתאימים לפשטידה הזאת.

  27. היי!
    יש לי שאלה,
    אני מעוניינת להכין את הפשטידה לכמות של כ-10 אנשים. האם זה מספיק או שיש צורך להגדיל כמויות? ואם כן – בכמה?
    תודה!

    1. היי דנה,
      לדעתי כדאי להגדיל את הכמויות ב1.5 (שלא יחסר 🙂 ):
      1 בצל בינוני קצוץ, 3 כוסות תירס, 3 ביצים, קופסה וחצי קוטג' (375 גרם), 4.5 כפות גדושות קמח תופח, 3 כפות גדושות גבנ"צ, 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת, 3 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה), מלח ופלפל.
      את יכולה להכין בתבניות שקעים/מאפינס (פשטידות אישיות) או בתבנית 24 או מלבנית בינונית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
      בהצלחה 😉

    1. היי,
      עדיף לשמור במקרר (חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או נייר אלומיניום).
      המשך יום נעים 🙂

    1. היי אלינור,
      בכוס זכוכית רגילה (עם הידית), בנפח של כ-240 מ"ל.
      אם זה בשביל למדוד את התירס אז 2 כוסות תירס שווה לקופסת שימורים אחת של 550 גרם (לפני סינון).
      חג שמח 🙂

  28. תודה רבה!אני רוצה להכין גם את פשטידת התרד לארוחת ערב שבועות. אפשר לאפות את שתי הפשטידות ביחד בתנור (באמצע התנור באותו המדף) – מתכוונת להכין את פשטידת התרד בתבניות מאפינס חד פעמיות ואת פשטידת התירס באינגליש קייק?האם זמני האפייה של שתי הפשטידות נשארים כפי שציינת בשני המתכונים? חייבת לעדכן – הכנתי היום אחה"צ את עוגת המיץ, היה ניחוח מדהים של הדרים בבית ויצאה טעימה ועסיסית. מומלצת ביותר בייחוד שקצרים בזמן – פשוט כלום עבודה!

    1. כן, את יכולה לאפות יחד והזמנים הם כפי שמצוין במתכון. אני מניחה שהמאפינס יהיה מוכנים לפני אז כדאי שתבדקי אותם כבר אחרי 25 דקות.
      שמחה שאהבת את עוגת המיץ 🙂

  29. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק והאם זמן האפייה משתנה?אפשר לשים רק חצי גביע קוטג' (רוצה שהפשטידה תהיה אחידה יותר) וכמה מלח ופלפל?

    1. היי שרון,
      את יכולה להכין באינגליש קייק. זמן האפיה יכול להיות בין 30 ל40 דקות לכן ממליצה לבדוק אחרי חצי שעה עם קיסם. את יכולה לשים רק חצי גביע קוטג' אבל לא פחות מזה. בערך כחצי כפית מלאה מלח ופלפל שחור שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  30. הכנתי את הפשטידה רק הוספתי פיטריות ומרק עוף פרווה וכל השאר. ויצא טעים. תודה רבה על המתכון הנפלא:-)

  31. תודה על המתכונים הנפלאים .
    מחפשת ומבקשת מתכון לפשטידת קישואים טובה וקלה.
    האם אפשר לקבל?

  32. היי,
    אני צריכה להכין את הפשטידה לגן (המונה כ-35 ילדים חמודים וקטנים) זה עשוי להספיק? ואם לא איך כדאי לשנות את הכמויות?

    1. הי מיה,
      אני ממליצה להכפיל את הכמויות ולהכין בשתי תבניות עגולות בקוטר 24 או שאת יכולה להכין בתבניות שקעים/מאפינס קטנות ולמלא כל שקע עד 2/3 מהתבנית ואז זה יספיק לכולם.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  33. 1. מה ההבדל בטעם הפשטידה עם בצל מטוגן וללא בצל מטוגן?
    2. גבינה צהובה – אני מניחה שהיא מגורדת
    3. אם משתמשים בתבנית מאפינס – לכמה מאפינס כמות זו מספיקה?
    תודה רבה על התשובות!

    1. היי,
      1. כשמכינים פשטידה עם בצל לא מטוגן, הבצל בדר"כ מורגש בפשטידה ולעיתים יש לו טעם מעט חריף. כשמטגנים בצל לפני ואז מוסיפים לתערובת הפשטידה, הבצל פחות מורגש והטעם שלו הופך מחריף למתקתק.
      2. נכון, גבינה צהובה מגורדת.
      3. אפשר בהחלט להשתמש בתבנית מאפינס, רק חשוב לשמן את השקעים לפני כדי שיהיה ניתן לחלץ בקלות את הפשטידות מהתבנית. הכמות במתכון אמורה להספיק ל 12-15 מאפינס.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

    1. היי נופר,
      הגשת את הפשטידה ישר לאחר שיצאה מהתנור?
      מאחר והפשטידה אינה מכילה הרבה קמח היא יכולה להתפורר אם מגישים אותה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.
      ככל שמניחים לפשטידה להתקרר לטמפ' החדר היא מתגבשת ומתייצבת וניתן לחתוך אותה מבלי שתתפורר.

  34. שלום. אני רוצה להכין אותה עכשיו. רק שאלה קטנה בבקשה. ראיתי במתכון אחר שיש פשטידת תירס וטונה השאלה האם אפשר להוסיף גם פה טונה ולוותר או להחליף מוצר אחר ? ויש לי עכשיו גבינה 5% רגילה וגבינה צהובה. מה לדעתך אפשר לעשות ? ללכת לפי המתכון או לשלב דברים ??צריכה תשובה דחופה בבקשה. תודה מראש

    1. הי סועאד,
      לא ניסיתי להכין עם טונה כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. ממליצה ללכת לפי המתכון ובמקום קוטג' תשימי גבינה לבנה ו-4 כפות גבינה צהובה במקום שאר הגבינות.

    1. בוקר טוב שרית,
      לצערי לא.. אני יודעת שנוהגים לשים במקום הגבינות 3-4 כפות מיונז + 2 כפות שמן קנולה, אך לא ניסיתי את זה בעצמי כך שאני לא יודעת מה התוצאה.

    1. היי נועה,
      את הפשטידה הזאת אני לא ממליצה להפוך לפרווה כי הגבינות מוסיפות המון גם למרקם וגם לטעם.
      יום נעים 🙂

  35. מעולה, אז אני מכינה שוב, עכשיו זה בתנור 🙂 שאלה לי, האם יש איזשהו עשב תיבול שאת ממליצה להוסיף למתכון?
    תודה רבה

    1. היי שירה,
      יש כאלה שאוהבים לשלב שמיר קצוץ בפשטידת התירס. אם מוסיפים שמיר מומלץ להוסיף גם גמבה אדומה קצוצה.

    1. היי איה,
      אפשר להכין גם ללא קשקבל או גבינה צהובה, תשימי פשוט יותר גבינה בולגרית (3-4 כפות). את לא צריכה להוסיף שום דבר במקום אבל אם יש לך גבינת פרמזן מומלץ לשים.

  36. יצא מצוין! הכנתי בלי זיתים (כי אני לא אוהבת) ובלי קשקבל (כי לא היה), ואני ובן זוגי אהבנו מאוד 🙂 תודה ענקית!

  37. אני מחפשת פה מתכון לפשטידת קישואים.יש באתר ? ואם לא האם ניתן לקחת מתכון אחר ופשוט להחליף את המרכיב בקישןאים?תודהההה

    1. הי אפרת,
      הקמח "תופס" ומאחד בין החומרים. אפשר להשתמש במקום בפירורי לחם או בקמח תירס.

          1. היי רויטל,
            שימי 3 כפות מלאות קמח תירס + חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.

    1. הי ארין,
      לא מרגישים את הטעם של הקוטג' לאחר האפיה אבל בכל מקרה את יכולה להחליף בגבינה לבנה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »