מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תירס במחבת

פשטידת תירס במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 14, 2015
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

פשטידת תירס שמכינים במחבת ותוך פחות מרבע שעה יש לכם ארוחת ערב שגם ילדים אוהבים!

פשטידת תירס במחבת

מצרכים:

כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)

1 ביצה

חצי כוס קמח לבן

חצי כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב סויה)

כף קטשופ

3 כפות גבינה צהובה מגורדת

כף פטרוזיליה/עירית קצוצה (לא חובה)

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.

-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן (מחבת בקוטר 20-24 ס"מ) ויוצקים את הבלילה למחבת. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ונעשית יציבה. הופכים צד ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.

פשטידת תירס במחבת

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

68 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת היקרה שבזכותך אני מידי פעם נכנסת למטבח!
    הכנתי את הפשטידה והיא יצאה ממש ממש טעימה אבל התפרקה לי בהכנה, לילדים זה לא משנה,
    אבל עכשיו אני מכינה לסעודה שלישית ורוצה שלא יתפרק, מה לעשות?

    1. היי יערית,
      הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את המרקם. לא ניסיתי להכין בלי.
      חג שמח 🌷

  2. היי אפרת עזרה דחופה. הפשטידה השחימה יפה והתייצבה אבל בפנים נשארה רכה (טוגנה על אש נמוכה) האם ככה אמורה להיות ?

  3. היי אפרת

    אפשרי להשתמש בעגבנייה במקום בקטשופ ואם כן אז כמה עגבניות כדאי?

    והאם אפשר לוותר על הגבינה צהובה ?

    תודה לך .

    1. אפשר פשוט לוותר על הקטשופ. אין צורך בעגבניה.
      הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם אבל אפשר לוותר עליה.

  4. היי אפרת עשיתי את הפשטידה והיא יצא לי טעימה בטירוףףףף.
    מממש תודה על האתר אני עובדת איתו המון….

  5. שלום אפרת
    הפשטידה מככבת אצלינו! קלה ומהירה.
    במה ניתן להחליף את התירס כדי לגוון, ושיהיה גם בריא ומהיר? ברוקולי או כרובית למשל ילכו? ומה עוד?
    תודה!!

    1. היי ענת,
      אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
      מעניין לנסות גם עם ברוקולי וכרובית קצוצים רק אני ממליצה לבשל אותם לפני עד לריכוך.
      אפשר לנסות גם קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
      *אפשר לוותר על הקטשופ אם מוותרים על התירס.
      יום נעים 🙂

  6. הכנתי את הפשטידה היום, היא ממש קלה להכנה וטעימה בטירוף, הוספתי למתכון זיתים ירוקים ותבלין אורגנו! שלמותתת
    לקח לה אפילו 3 דק בכל צד! ויצא ממש טעים!

    IMG_20170718_191551_458

  7. היי אפרת …אז … כל כך פשוט, כל כך מהר, ו … לגמרי נכשלתי משום מה!!! 🙁 אוקיי, אני לא ממש מומחית במטבח, אבל עם המתכון הזה הייתי בטוחה ש you can't go wrong!! אבל הצלחתי נגד הל הסיכויים חחח. הפשטידה לא התייצבה אפילו אחרי 20 דקות בצד הראשון (הכנתי במחכת 20 ס"מ)! כשניסיתי להפוך, הוא התפרק לגמרי ומיותר לציין, שיצא לי תבשיל במרקם של תירס מוקרם גושי ודביק , בקיצור בלגן אחד שלם! איך עשיתי את זה?? שמתי בטעות 2/3 כוס חלב אבל חשבתי שתיקנתי את זה כששמתי 2/3 כוס קמח בהתאם. הבלילה הייתה דלילה עם "גושים" של תירס וגבינה צהובה מגורדת, היה אמור להיות ככה? בנוסף, וזאת שאלה של בורות כמוני (!!), יש שיטה להפוך פשטידות/פנקייקים/חביתות וכו? אני ממש לא מצליחה רוב הזמן. צריך כלי מיוחד שלא גיליתי עדיין? תודה רבה על הסבלנות 🙂

    1. היי אודליה,
      באיזה סוג מחבת השתמשת? בעלת ציפוי שאינו נדבק?
      לגבי התערובת, אם הוספת קמח אז זה אמור היה לעזור (יכול להיות שהיה כדאי להגדיל את הכמות של יתר החומרים?)
      כיסית את המחבת עם מכסה?
      השתמשת בתרווד כדי להפוך את הפשטידה?

    2. היי אפרת, תודה על התגובה! לא יודעת איך נקרא סוג המחבת, אבל הוא מהסוג השחור האמור להיות non-stick (יציקת? טפלון?). וכן, כיסיתי את המחבת עם מכסה של סיר אחר (זכוכית עם חור קטן לאוויר). לא ידעתי מה זה תרווד אז חיפשתי עכשיו בגוגל וכן, עם זה השתמשתי חחח – מרובע כזה מפלסטיק עם פסים, אבל הוא הרבה יותר קטן מהפשטידה (וגם חביתות וכו') ואז תמיד נופלים לי מסביב. טוב, אז כנראה שאני צריכה לעבוד על זה – זה נשמע מצחיק כי אני מכינה דברים הרבה יותר מורכבים בלי בעיות אבל להפוך חביטה או פנקייק או פשטידה פשוטה במחבת לא יוצא לי אף פעם 🙂 אולי הגיע הזמן להשקיע במחבתים חדשים 🙂 תודה רבה אפרת!!

    3. אם התערובת לא נדבקת למחבת זה אומר שהמחבת בסדר. לגבי התרווד, הוא אכן קטן יותר מהפשטידה אבל היא אמורה להיות יציבה בחלק התחתון בצורה כזאת שיהיה אפשר להפוך בקלות.
      זה באמת מוזר שבמקרה הזה התפקשש. אולי מתאימים לך רק המתכונים המסובכים? 😉

    4. כנראה שאמשיך להכין ביצה מקושקשת, זה תמיד יוצא לי טוב חחח – פלוס כמובן כל המתכונים היותר מסובכים שאני לומדת בזכותך! יום מקסים אפרת ותודה רבה על הסבלנות (וואו, איזה סבלנות!!) 🙂

    1. היי אילנה,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
      רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו"א בינוני מבושל.

  8. היי שבוע טוב
    הכנתי ויצא כ"כ מוצלח וטעים שכבר הכנתי שוב
    זה כ"כ מהיר וקל שבכל רגע ניתן להכנה אפילו שעה ליפני שבת שהבית כבר מוכן ונקי הכנתי רגע וזה ברגע מוכן
    אגב הוספתי גבינת ניו יורק – יוצא מושלםםםםם

    תודה רבה רבה

    1. היי רותם,
      אני מניחה שאפשר לשים בולגרית או צפתית (אפילו לשלב). מומלץ לא לוותר כי זה מוסיף טעם.

  9. היי !
    ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו, זכתה להצלחה ! הפשטידה קלה להכנה, מהירה וטעימה!
    שוב תודה!!!
    אבל, הערה בונה ככה לכל המגיבים….שרובכם רק שואלים ושואלים, יהיה ממש נחמד , אם תחזרו ותגיבו איך יצא ולא רק תפציצו בשאלות.

    1. היי מיכאל,
      אתה יכול לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22. יש לשמן את התבנית לפני. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות. אין צורך להפוך.
      חג שמח 🙂

    1. היי ירדן,
      זה מה שמעניק נפח לפשטידה אחרת היא תצא כמו חביתה. אפשר להוסיף במקום החלב 3-4 כפות מלאות גבינה לבנה/ קוטג'.

  10. האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
    והאם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה (כדי שהמנה תהיה יותר בריאה) ?

    תודה 🙂

    1. היי שי,
      אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
      לדעתי הגבינה הצהובה מוסיפה לטעם ולמרקם אבל אפשר להכין גם בלעדיה.
      יום נפלא 🙂

  11. היי, קודם כל יש לך אתר מעולה, לוקח רק מפה מתכונים.
    בנוגע למתכון, אפשרי להחליף בקמח תופח במקום קמח רגיל לבן?

    תודה!

    1. תודה יוני, שמחה לשמוע 🙂
      לגבי קמח תופח- כן, לא אמורה להיות בעיה.

    2. אין בעיה, תודה.
      אתמול אגב ניסיתי את הלחמניות העוגלות עם התוספות בפנים, יצא מעולה.
      רץ להכין את הפשטידה 🙂

    1. היי דורה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 או תבנית אינגליש קייק רגילה.
      אם את רוצה פשטידה יותר גבוהה, אני ממליצה להכין את פשטידת התירס הרגילה.
      בהצלחה 😉

  12. אפרת ערב טוב!
    הכנתי לארוחת ערב את הפשטידה. בטעות שמתי את כל קופסת השימורים…
    תשמעי, נרשמה הצלחה גדולה!
    הבן שלי צמחוני, זלל 3/4 מהפשטידה והבת שכל כך בררנית אכלה את ה1/4 הנותר וביקשה
    שמחר אכין עוד (:
    תודה רבה תמשיכי לשלוח מתכונים נהדרים ומהירים!

    1. היי לירז,
      איזה כיף לשמוע!! (במיוחד שאני כל כך מכירה את הבררנות של ילדים 😉 )

    1. היי זהר,
      אפשר להוסיף לתירס זיתים ירוקים קצוצים (זה נותן טעם מיוחד).
      אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
      לדעתי יכול להיות שילוב מעניין לנסות קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
      בהצלחה ושבוע נפלא 😉

    2. חמותי מוסיפה פלפל אדום (גמבה פשוטה), חתוך לקוביות דקיקיות. זה שילוב מעולה ויפה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר