מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישוא וגזר

פשטידת קישוא וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 29, 2017
Last modified:ינואר 30, 2018

Summary:

מתכון לפשטידת קישואים וגזר – מתחילים בבישול מוקדם וקצר של הירקות, מערבבים את כל החומרים ולתנור..

פשטידת קישוא וגזר

10-12 מאפינס או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כפות שמן (לטיגון)

בצל בינוני קצוץ דק

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 ביצים

2/3 כוס קמח לבן (או כוסמין) מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות מלאות קוטג' או גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (פרווה), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*כף פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהם מעט מתרככים (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או אינגליש קייק.

סוחטים/מסננים את התערובת משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינות ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומעט מזהיבה.

*יש להניח לפשטידה להתקרר מאחר והיא מתייצבת לאחר קירור.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

89 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המאפינס האלה כבר בפעם החמישית נראה לי, ותמיד יוצא טעים מאוד, תודה!
    אגב מסתדר מצוין עם ביצה אחת, אף פעם לא הכנתי עם שתיים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר