מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישוא וגזר

פשטידת קישוא וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 29, 2017
Last modified:ינואר 30, 2018

Summary:

מתכון לפשטידת קישואים וגזר – מתחילים בבישול מוקדם וקצר של הירקות, מערבבים את כל החומרים ולתנור..

פשטידת קישוא וגזר

10-12 מאפינס או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כפות שמן (לטיגון)

בצל בינוני קצוץ דק

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 ביצים

2/3 כוס קמח לבן (או כוסמין) מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות מלאות קוטג' או גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (פרווה), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*כף פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהם מעט מתרככים (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או אינגליש קייק.

סוחטים/מסננים את התערובת משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינות ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומעט מזהיבה.

*יש להניח לפשטידה להתקרר מאחר והיא מתייצבת לאחר קירור.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

117 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן הפשטידה יכולה לצאת קצת "רטובה" וגם שהוא נותן מרקם קצת גרגירי.

    1. לא מומלץ קורנפלור. אם את מחפשת תחליף ללא גלוטן אז עדיף שליש כוס קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה.
      *חשוב רק לסחוט היטב את הירקות משאריות נוזלים.

    1. היי ורד,
      אם הכפלת את הגזר והקישוא רצוי להכפיל גם את יתר החומרים ולשים 4 ביצים, 250 ג' קוטג' וכוס קמח. גם את התיבול יש להכפיל.

    1. אפשר להוסיף כחצי חבילה. יש לקצוץ ולטגן אחרי הבצל במשך כ-5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך לטגן 5 דקות.

  1. שבועע טוב אפרת יקרה ומקסימה
    אפשרי ליסחוט את הגזר והקישואים אחרי שמגרדת אותם ואז רק לטגן וללא צורך בסינון/ סחיטה ?
    זו אפשרות טובה לפי דעתך?
    תודה רבה

  2. היי אפרת
    אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך תודה רבה!
    יש לי רק שאלה קטנה , יש לך את המתכון הזה בפרווה?

    1. היי תמר,
      אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.

    1. אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.

  3. היי אפרת

    מה לדעתך יהיה טעים יותר או מתאים יותר קישואים מסוג זוקיני (כהים יותר) או הבהירים?

    תודה.

    1. לא משנה. בבהירים יש יותר נוזלים אז אולי הייתי מנסה עם הזוקיני.

  4. האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל הקמח חומוס? או קמח עדשים? ומה במקום גבינות.כלומר צריכה גרסה פרווה ללא גלוטן טעימה לאירוח.תודה .האתר נפלא!!!!!

    1. היי קרן,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. תתחילי מסה"כ שליש כוס + שליש כפית אבקת אפיה (ממליצה לשלב קמח חומוס עם קמח עדשים).
      אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
      יום מקסים 🌷

  5. הכנתי את המאפינס האלה כבר בפעם החמישית נראה לי, ותמיד יוצא טעים מאוד, תודה!
    אגב מסתדר מצוין עם ביצה אחת, אף פעם לא הכנתי עם שתיים

    1. מהסיבה שהירקות לא מתרככים כמו שצריך באפיה ולכן בישול מוקדם מומלץ.

  6. היי אפרת. תודה שוב על המתכונים הנפלאים. אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת מירקות מבושלים מעוכים ולא חיים-מגורדים. את חושבת שיצא לי טוב?

  7. היי! קודם כל תודה! אני מאוהבת במתכונים שלך! אני מנסה כל שבת מתכון אחר (:
    יש דרך להכין את הפשטידה הנהדרת הזו כפרווה??

    1. תודה מאיה, כיף לשמוע 🙂
      אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות אבל בגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת כי הגבינות מעשירות את המרקם ומוסיפות נפח לפשטידה.

  8. שלום, דבר ראשון תודה על האתר המעולה שלך. המתכונים תמיד יוצאים מעולים!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
    ואיזה תבלינים כדאי לשים אם מורידים את האבקת מרק?
    תודה רבה!

    1. היי ענבל,
      אפשר להשתמש בקמח מלא.
      מספיק להגדיל את כמות המלח (שמי בסביבות כפית לא מלאה).
      יום נפלא 🌷

    1. אפשר לוותר על הגבינה הצהובה אבל לא על הגבינה הלבנה/קוטג'.

    1. עדיף קמח או פירורי לחם. עם קורנפלור לא בטוח שייצא מוצלח.

    1. היי אלעד,
      לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות מלאות קמח תפו"א.
      חג שמח 🙂

  9. השתמשתי ברמת כרגיל ללא גלוטן, יצא מדהים! תודה על כל המתכונים הנפלאים!
    כמה קלוריות יוצא פשטידה? לכמות של אינגליש קייק

    1. היי ענת,
      כמות הקלוריות בפשטידה שלמה כ-1000 קלוריות. 90-100 קלוריות לפרוסה.

  10. יצא כרגיל מעולה!! אין על המתכונים שלך. תודה!
    במקום קוטג' השתמשתי בשמנת חמוצה כי לא היה לי… יצא טעים מאוד גם ככה 🙂

  11. היי אפרת! קודם תודה רבה על המתכונים באתר זה ממש עוזר לי!
    רציתי לשאול אם מגישים את הפשטידה חמה או קרה?

    1. היי עדי,
      הקישוא מוסיף המון טעם. אולי את יכולה לשים תפו"א בינוני במקום מגורד וסחוט מנוזלים.

    2. תודה.פשוט אין לי קישוא כרגע,אז נדחה את זה לפעם אחרת 🙂 בנתיים כבר הכנתי את המאפניס ירקות שלך מהספר,כרגיל זה טעים!!!!

  12. רציתי להודות לך על האתר והמתכונים בו. אני משתמשת בו הרבה ולומדת דברים חדשים בכל פעם.
    רציתי לשאול האם ניתן לוותר על שלב טיגון הירקות ולהסתפק בסחיטה שלהם בלבד?

    תודה רבה!

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שמספיק לשים 2-3 כפות קמח חומוס כי הטעם שלו דומיננטי. קורנפלור אין צורך לשים.
      אבקת אפיה רצוי לשים ביחס לקמח ולכן מיותר לשים שקית אבקת אפיה שלמה כאשר אין הרבה קמח במתכון.

  13. הי
    לומדת המון מהאתר שלך
    אפשר במקום הכוסמין להשתמש בקמח חומוס עם קורנפלור, חצי חצי כדי שיהיה ללא גלוטן?
    תודה מראש

  14. האם אפשר לוותר על הגבינות שתהיה פרווה והאם אפשר להחליף את הגזר בברוקולי ?
    אני רוצה פשטידת תירס פרווה אם יש לך מתכון טוב בשבילי בבקשה
    חג שמח…

    1. היי הודיה,
      אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגבינות מוסיפות נפח וטעם לפשטידה. במקום גזר אפשר לשים ברוקולי.
      יש לי מתכון לפשטידת תירס שהיא חלבית. בגרסת פרווה אין לי מתכון.
      חג שמח 🙂

  15. בוקר טוב,
    חייבת לציין שהאתר שלך נהדר !!
    מאוד נהנת מהמתכונים.

    יישר כח להמשך.
    תודה רבה ושנה טובה.

  16. שלום,
    אפשר לוותר על הגזר ולהכין עם אותו מתכון רק קישואים או קישואים ובטטה?
    אני רוצה להכין כמות כפולה, להכפיל הכל ב2?

    אתר מעולה, אני משתמשת בו כל הזמן וממש מרוצה וקוצרת שבחים! תודה רבה!

    1. כן, אפשר במקום הגזר לשים בטטה קטנה. לכמות כפולה יש להכפיל ב-2.
      יום מקסים🌺

  17. היי, אפשר להוסיף עגבניות לפשטידה הזאת ? בעלי ביקש ממני להכין לו פשטידה עם עגבניות וקישואים…והוא נותן לי אפשרות להוסיף כל מה שעולה על דעתי אבל עגבניות וקישואים חייבים להיות ❤

    1. היי אורית,
      לא ניסיתי להכין עם עגבניות אבל אני מכירה את זה שפורסים את העגבניה לפרוסות עגולות דקות ומניחים מעל הפשטידה. אפשר לפזר גם פירורי לחם או גבינה צהובה ואז לאפות.
      דרך אגב אם הוא אוהבת את השילוב אז הוא בטח יאהב גם את זה- סלט קישואים ועגבניות, סלט חצילים וקישואים.
      שנה טובה 🙂

  18. זו פשטידת קישואים וגזר הראשונה שלי ויצא מדהים וטעים! תודה רבה על המתכון, עקבתי בקפידה אחר הוראותיו ושיניתי רק בכך שהוספתי שמיר והחסרתי אבקת מרק, פשוט כי הסתבר שאין בבית. שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!

  19. יצא מדהים וטעים ממש !!!!
    נדבק לי קצת לתבנית אפילו ששיימנתי מעט , טיפ לפעם הבאה שלא ידבק?
    תודה רבה

    1. היי רעות,
      נראה מצוין 🙂
      באיזה סוג תבנית השתמשת? הפשטידות התקררו לגמרי לפני שחילצת אותן מהתבנית?

    2. היה קשה לי לחלצם חחחחחח חיכיתי שיתקררו מעט ואז
      תבנית של מאפינס רגילה
      בואי נגיד שלא נשאר פירור , אפילו הגננת התלהבה כי שלחתי לקטנציק !
      אני צריכה עוד בסגנון !

  20. הכנתי לארוחת ערב את הפשטידת גזר וקישואים והבן שלי טרף חמישה מאפינס, ילד שבדרך כלל לא אוכל ירקות מבושלים!
    תודה על המתכון הפשוט, הבריא והטעים!

  21. אפיתי לביתי התינוקת עם קמח כוסמין, בלי הגבנ"צ ובתוספת שמיר טרי קצוץ- היא התענגה על זה! והאמת, גם אני… נהדר כ"אוכל אצבעות"!

  22. שלום רב,
    הכנתי את המתכון פעם בדיוק ככה ויצא מעולה. ראיתי שרשמת ספיציפית קמח לבן או כוסמין. אשמח להכין עם קמח מלא או חצי לבן וחצי מלא. האם זה יצא פחות טוב?
    תודה רבה!

    1. היי אירית,
      את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח (בסביבות כפית אבל לא מלאה).

  23. היי ,
    שאלה קטנה בבקשה .
    להכנת הפשטידה בתבנית מלבנית חד"פ בינונית ,
    אותן הכמויות ?
    תודה רבה ויום נפלא 🙂

    1. היי קסם,
      אני פחות ממליצה להכין בתבנית אחת גדולה כי לעיתים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק.
      שבוע מעולה 🙂

    1. היי אילנית,
      יכול להיות שאפשר להכין עם כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
      בכל מקרה, חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.

    1. כן רחל, אפשר להקפיא פשטידות כל עוד אינן מכילות תפוחי אדמה.
      יש לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
      להפשיר בטמפ' החדר (על השיש) עם הניילון הנצמד. לפני ההגשה ניתן לחמם בתנור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יעל,
      יכול להיות שאפשר להמיר את הקמח בחצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק).
      יום מקסים 🙂

  24. האם ניתן להגדיל את כמות הגבינות, או שהפשטידה עלולה לצאת רטובה מדי?
    האם כמות הקמח הגדולה יחסית נובעת מההעדר שמן במתכון (לרוב משתמשים בכפות ספורות של קמח, או שאני טועה?)?

    תודה מראש ושבוע טוב! 🙂

    1. היי נעמה,
      אפשר לשים כ-4 כפות גבינה לבנה/קוטג' ויותר גבינה צהובה. אין בעיה להוסיף גם כרבע כוס בולגרית/פטה מפוררת.
      כמות הקמח נועדה לספיגת הנוזלים בפשטידה. מאחר וקישואים מפרישים הרבה נוזלים כמות הקמח בפשטידה הוא גדול יחסית לפשטידות אחרות.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי בתיה,
      הגבינות מעשירות את המרקם בין היתר בנפח ובטעם אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות.
      קחי בחשבון שאם מכינים באינגליש קייק, הפשטידה יוצאת נמוכה יותר.

    1. היי רינת,
      במקום קוטג' או גבינה אפשר לשים שמנת חמוצה.
      אפשר לוותר בכלל על הגבינה אבל המרקם ייצא מעט פחות מוצלח.

  25. תודה רבה על המתכון, נראה פתרון נפלא לארוחת ערב.
    האם אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל או חומר אחר לנמנעים מקמח?
    תודה רבה וסופ"ש נעים.

    1. היי קרין,
      אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
      אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
      חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר