מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישואים

פשטידת קישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 30, 2013
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

פשטידת קישואים פרווה 

תבנית אלומיניום בינונית-קטנה/ עגולה 24

פשטידת קישואים

מצרכים:

3 קישואים גדולים/ 4 קישואים בינוניים מגורדים

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כוס קמח מלא/לבן

2 ביצים

תיבול: כף שטוחה אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 4 כפות שמן זית/קנולה עד להזהבה קלה (במקום להוסיף את השמן לתערובת הפשטידה, מוסיפים אותו בזמן טיגון הבצל).

-מחממים תנור ל180 מעלות. מעבירים את הבצל לקערה ומערבבים יחד עם הקישואים המגורדים (מומלץ לסחוט מעט את הקישואים מהנוזלים). מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במרכז התנור כ- 45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה בחלק העליון. מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור ואופים 10 דקות נוספות.

*הערה: הפשטידה יוצאת נמוכה אך מאוד טעימה!

 

פשטידת קישואים דיאטטית, פשטידת קישואים ובצל, פשטידת קישואים קלה

 

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

142 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קמח תפוח אדמה או קמח חומוס אם אוהבים את הטעם.

  1. היי, הפשטידה בתנור ברגעים אלו לאחר 50 דק' באמצע התנור ועשרים דק בתחתית אך עדיין נראית לא אפויה מבפנים. יש דרך לדעת אם היא אפויה מספיק?

    1. היי שני,
      ככה זה עם פשטידת קישואים. זה בגלל שהקישואים מלאים בנוזלים. יש להמתין עד שהפשטידה מתקררת לגמרי ורק אז היא מתייצבת.

  2. הי אפרת,
    אפשר לרסק במג'ימיקס קישואים , לסנן ולהקפיא? מחפשת קיצורי דרך וזמן 🙂
    אוהבת מאד את המתכונים שלך ואת התיבול המדוייק
    רונית

    1. היי רונית,
      מבינה לגמרי את הרצון לחסוך בזמן 🙂
      בדר"כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים הרבה נוזלים. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
      אם את רוצה להכין פשטידה אז פחות מומלץ שהירקות יפרישו נוזלים. מה שכן, אפשר לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד 1-2 ימים.
      שנה טובה ומתוקה

  3. היי אפרת

    מנסה להכין את המתכון

    יש לי תבנית מלבנית נמוכה אחת אבל רחבה האם אפשרי להכין בה?

    והאם אפשרי להכין את התנור על חימום גם בקו התחתון וגם בקו העליון במקום ולשים את הפשטידה באמצע התנור במקום בתחתית התנור?

    הרבה תודה לך מראש

    1. היי עינת,
      הכמות במתכון מספיק לתבנית מלבנית בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 24. מה גודל התבנית שיש לך?
      יש לאפות בקו עליון וקו תחתון באמצע התנור ורק בסוף האפיה יש להוריד לתחתית התנור.

    1. אפשר לגרד את הבצל בפומפיה דקה ולסחוט היטב. יש להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.

  4. היי אפרת
    יצא לא כ"כ לטעמי כלומר זה אכיל אבל טפל
    אולי בגלל שאני רגילה לפשטידה הזו עם גבינות
    יש דרך להוסיף גבינות עכשיו,לערבב ושוב לתנור?

    1. היי גל,
      אם את רגילה לפשטידות חלביות אז יכול להיות שזה חסר לך.
      בכל מקרה, את יכולה לפזר מעל גבינה מלוחה מפוררת וגבינה צהובה מגורדת ולהכניס לתנור עד שהגבינה מותכת.
      אני גם ממליצה להניח לפשטידה להתייצב במשך כמה שעות, הטעם אמור להשתפר.

    1. כן. קחי בחשבון שהפשטידה אמורה לצאת נמוכה יחסית.
      יום מקסים 🌷

  5. היי אפרת, האם הפשטידה יכולה לצאת טוב רק עם שני קישואים? אולי כדאי לשלב 2 קישואים עם ירק נוסף (אולי תפוח אדמה/גזר/בטטה?)? תודה רבה!

    1. היי גל,
      הכמות אמורה להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק כי התערובת אמורה להיות נמוכה.

    2. לא, עדיף שזה יהיה נמוך. מאחר ובקישואים יש המון נוזלים (אפילו שסוחטים את התערובת) – אם הפשטידה גבוהה יש הרגשה כאילו הפשטידה לא אפויה לגמרי.

  6. היי אפרת הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים מאוד. שמתי 3 ביצים ו-5 קישאים ואפיתי בתבנית 25 ויצא די נמוך. אם אני רוצה להכפיל כמויות אבל להשאיר חצי כוס קמח האם יצא טוב או שהפשטידה תתפרק?

    1. היי אירית,
      הפשטידה אמורה לצאת נמוכה. אם היא גבוהה אז מבפנים היא לא נאפית כמו שצריך.
      הביצים הן אלה שקושרות את החומרים והקמח למעשה סופח את הנוזלים. יכול להיות שאם תשימי פחות קמח אז הפשטידה תרגיש "רטובה" יותר.

    1. אפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג' ולפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.

  7. היי
    רציתי לדעת אם אפשר במקום בתבנית אחת לאפות את הפשטידה בתבנית מאפינס. ואם כן כמה?
    תודה וערב טוב

    1. היי שלי,
      אפשר לאפות בתבנית מאפינס. יש לשמן את השקעים לפני ולצקת את הבלילה בגובה של כ-2 ס"מ מהשקעים (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה. לא מומלץ שהמאפינס יהיו עבים).
      אני מניחה שהכמות אמורה להספיק ל 12-15 יחידות מאפינס.

  8. היי! אני מכינה את הפשטידה לשבת ביחד עם פשטידת הבטטה שלך (שאני מכינה הרבה ותמיד יוצא מדהים) ורציתי לדעת אם אפשר להכין את פשטידת הקושואים בתבנית אינגליש ארוך? אם כן, האם יש הוראות אחרות לגבי משך או טמפרטורת האפיה? גם, לא בטוח שאעשה כך אבל האם אפשר להוסיף עוד בצל אחד? תודה רבה! לא רק שאני יודעת שתמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך אבל אני כל כך נהנית מהזמינות שלך לענות על שאלות! ☺

    1. היי תמר,
      אם זאת תבנית אינגליש קייק רגילה (10X31) אז יותר יהיה נכון להכין ב-2 תבניות מאחר ובתבנית אחת הפשטידה תצא גבוהה וזה לא נכון במקרה הזה (כי אז תהיה הרגשה כאילו הפשטידה "לא אפויה"). אם כן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ב-5 דקות (כלומר בסביבות 40 דקות אפיה, ובנוסף- 10 דקות אחרונות אפיה בתחתית).
      אפשר להוסיף בצל נוסף ואז כדאי להוסיף גם כף נוספת של קמח (בנוסף לחצי כוס).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  9. אפרת אפשר להשאיר את הרשת התחתונה בתנור במקביל לזו העליונה כדי שיהיה נוח להעביר את התבנית בשלב השני של האפייה?

  10. אפרת היקרה,ראשית רציתי להודות לך על כל מה שאת עושה.
    על האתר המדהים הזה שעוזר מאוד. ותודה של שאת תמיד נותנת מעצמך המון,
    ועושה ממש השתדלות לענות לכולם, וכמה שיותר מהר.
    ורציתי לאחל לך ראש חודש טוב ומבורך בעזרת ה', ושבת שלום.
    ניסיתי להבין את פשטידת הקישואים, ומשום מה זה לא מצליח לי.
    אפיתי אותה ואי אפשר לפרוס אותה כי היא יצאה רכה. אז הכנסתי והוצאתי, ושוב הכנסתי והוצאתי מהתנור כדי שהנוזלים יתייבשו וזה לא עזר. היא רק נאפתה מלמעלה ומבפנים היא פשוט לא התאחדה לי. היא גם עדיין רכה, וגם לא מאוחדת משום מה.
    תוכלי לייעץ לי, מה עשיתי לא טוב?

    1. היי אביבית,
      קודם כל תודה רבה על המחמאות והאיחולים 🙂
      לגבי הפשטידה, סחטת את הקישואים מנוזלים? באיזה תבנית אפית אותה (סוג וגודל)? אפית אותה ללא כיסוי נכון?

    2. לא סחטתי את הקישואים כי רשום לא חובה, אפיתי בתבנית עגולה חד פעמית אלומיניום גודל 24 וללא כיסוי.

    3. הקמח הוא זה שסופח את הנוזלים. יכול להיות שהיו קצת יותר קישואים ביחס לכמות הקמח.
      אם הפשטידה ממש רכה ומתפרקת את יכולה להעביר את כל התערובת לקערה, לערבב וליצור קציצות שטוחות. לשמן נייר אפיה ולהניח על הנייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה קלה.

  11. יצא טעים מאוד!!
    המון זמן חיפשתי מתכון לפשטידת קישואים אפויה (עד היום הייתי מטגנת…)
    ממש אהבתי.
    תודה

  12. שבת שלום,

    לשאלתי לקראת פסח;-

    ניתן לבצע את הפשטידה עם קמח מצה במקום קמח
    תופח?-

    מה עם קמח תפוחי אדמה במתכון כתחליף?

    אם כן, כמה?-
    גם אבקת אפיה להוסיף זה לא כשר, מה האלטרנטיבה?-

    תודה מראש.

    1. היי אנו,
      במקום קמח רגיל אפשר לשים חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח מצה דק) וחצי כפית אבקת אפיה (אבקת אפיה היא כשרה לפסח ולא עשויה מחומרים שהם חמץ אפילו שהיא מתפיחה).
      אם בכל זאת את רוצה לוותר על אבקת האפיה את יכולה.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  13. ערב טוב
    הגיע יום שישי ושוב אני מנסה מתכון שלך. יצא מהתנור. נראה מצויין ובטוחה שגם יהיה טעים.
    שבת שלום ענתי

    1. היי טליה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים קמח תפו"א.
      אפשר גם לשים קמח חומוס אם אוהבים את הטעם.
      בהצלחה 😉

    1. היי אנו,
      האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא כי לא ניסיתי. בכל אופן, אם את מחליטה לנסות כדאי לטגן את הבשר הטחון עם הבצל ולסנן היטב מנוזלים. לצנן ורק אז להוסיף לתערובת הפשטידה.
      בהצלחה 😉

  14. שלום אפרת,

    הכנתי בשבוע שעבר, לדעתי יצא טעים אך אמא שלי טענה שזה לא מבושל. סחטתי את הנוזלים ואפיתי לפי ההוראות אך הבפנים לא היה מספיק יציב. מה אפשר לעשות על מנת לייצב את הפשטידה? (פרווה)

    1. היי רחלי,
      פשטידת קישואים לרוב יוצאת במרקם כאילו לא מוכן. זה בגלל הקישואים עצמם. יש כמה המלצות להפחתת התופעה:
      -חשוב לסחוט היטב את הקישואים מהנוזלים (שאת זה עשית).
      -חשוב שהפשטידה לא תהיה גבוהה אלא נמוכה לכן כדאי לאפות בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31. באיזה תבנית אפית?
      -חשוב להוריד את התבנית לתחתית התנור בסוף האפיה כדי לייבש את הנוזלים שהצטברו בתחתית. אם הורדת לתבנית והמשכת לאפות 10 דקות וזה לא עזר, פעם הבאה אפשר להשאיר יותר זמן, אפילו 20 דקות.
      *אפשרות נוספת היא להוסיף עוד 2 כפות גדושות קמח מעבר לכמות שרשומה.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    2. תודה על התגובה המהירה!אפיתי באינגליש קייק, אולי זה באמת בגלל הגובה? אנסה שוב מאוד אהבתי…ואוסיף גם קמח ליתר בטחון

    3. כן, אם אפית בתבנית אינגליש קייק אני מניחה שזאת הסיבה.
      יום נפלא!

  15. ערב טוב,

    א. לקלף את הקישואים?

    ב. לאן להוריד ב-20 הדקות האחרונות, לדופן התנור?

    ג. תבנית של שני אינגליש קייק?

    תודה מראש,

    1. היי אנו,
      -כן, לקלף את הקישואים.
      -לאחר אפיה של 45 דקות יש להעביר את התבנית לרשת התחתונה של התנור (אם הרשת היא באמצע יש להוריד אותה לחלק הכי קרוב לתחתית התנור ולהניח עליה את התבנית) ולאפות 10 דקות נוספות. הסיבה היא שהקישואים מפרישים נוזלים לתחתית במהלך האפיה ופעולה זו של הורדת התבנית לתחתית מייבשת מעט את הנוזלים.
      -נכון, תבנית בגודל 22X31 שהיא בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות.
      בהצלחה וערב נעים 🙂

    2. תודה.

      בסוף אדע לבשל/לאפות.
      החלום הוא לעשות ממולאים.
      אשמח להתעדכן בהמשך, דרכך.

      יום טוב!

    3. כן, שימי חצי כוס קמח תופח.
      ואני בטוחה שתהיי בשלנית ואופה מצוינת! 😉
      יום נפלא

    1. היי אנו,
      הפשטידה היא ללא גבינה מאחר והקישואים גם ככה מרטיבים את התערובת.
      קמח רגיל אבל אפשר להשתמש גם בקמח תופח.
      תבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית קטנה (בגודל 2 אינגליש קייק).
      קחי בחשבון שהפשטידה אמורה לצאת נמוכה בגלל שהיא יחסית לחה (אם היא תהיה עבה או גבוהה תהיה הרגשה כאילו היא לא אפויה מבפנים בגלל המרקם שלה).
      שבת שלום!

    1. היי ציפי,
      מוכרחה לציין שלא ניסיתי. אני מניחה שאפשר רק שאולי הפשטידה תהיה פחות יציבה.
      תנסי לערבב את כל החומרים ואם תראי שהתערובת יבשה, תוסיפי מעט מים.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. היי רונית,
      הכמות במתכון מספיקה לתבנית בקוטר 24 או תבנית חד פעמית מלבנית בגודל 22X31. כל פשטידה ניתן לחלק ל 8-12 חלקים, תלוי בגודל שחותכים. אם כולם אוכלים פשטידה אז אני ממליצה להכפיל את הכמות ב-4. אם הפשטידה היא תוספת למאכלים נוספים, אפשר להכפיל ב-2 או ב-3. לשיקולך 🙂
      בכל מקרה אני לא ממליצה להכין בתבנית גדולה יותר מאחר וייתכן שהפשטידה לא תהיה אפויה לגמרי באמצע לכן עדיף להכין בכמה תבניות בגודל שציינתי גם אם מכפילים כמויות.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי זהר,
      פשוט לתבל במלח ופלפל שחור. בסביבות כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  16. הפשטידה נהדרת! בגלל רגישות לגלוטן החלפתי את הקמח בעמילן תפו"א, ואידיתי את הקישואים (ללא שמן)כדי להפחית את כמות הנוזלים.

  17. תודה על מתכון מושלם כהרגלך! הכנתי עכשיו ואני ובן זוגי חיסלנו כבר חצי 🙂
    שני טיפים:
    1. לסחוט טוב טוב את הקישואים המגוררים כדי להוציא מהם את המים, כמו כשמכינים קציצות ירק. אחרת הפשטידה תהיה רכה מדי ותתפרק.
    2. למי שהכשרות פרווה לא משנה – תוסיפו גבינות! שמתי גבינת פרומעז וזה שידרג אותה מאוד.

  18. שלום, אני בדר"כ מוסיפה את הבצל לפשטידות ללא טיגון. האם לשים 4 כפות שמן בתערובת עצמה אם אני לא משתמשת בו לטיגון?

    בתודה מראש…

  19. שלום לך, רוצה להכין את הפשטידה. כדי להיות בטוחה, אין צורך לסחוט נוזלים מהקישואים? תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים. גליה

    1. היי גליה,
      לא חייב אבל אם רוצים שהפשטידה תהיה פחות רטובה מפנים אז כדאי לסחוט את הקישואים מנוזלים.

    1. היי יעל,
      אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בשליש כוס קמח חומוס (בתנאי שאוהבים את הטעם).
      אפשרות נוספת היא להכין ללא קמח בכלל ולשים במקום תפוח אדמה גדול מגורד. אם כן, מומלץ לטגן את תפוח האדמה המגורד עם הבצל 3-4 דקות לפני שמוסיפים לתערובת.

  20. יש פיתרון יותר טוב – להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה. הפשטידה יוצאת מוצקה ורכה.
    בתודה על העצות שלכם.

  21. אפיתי את הפשטידה בתבנית אלומיניום בינונית חד פעמית מרובעת (חמגשית). אולי זו הסיבה, או שיש אחרת??

    1. התבנית בסדר גמור, השאלה אם הפשטידה יצאה נמוכה ולא עבה מידי.
      אם זה עדיין רלוונטי אני ממליצה להחזיר את הפשטידה לתנור ב180 מעלות ולהמשיך לאפות אותה עוד חצי שעה נוספת. אם הפשטידה יצאה זהובה ואפויה בחלק העליון ורק באמצע ובתחתית רטובה אז אני ממליצה לאפות אותה בתחתית התנור.

  22. הכנתי הכל לפי המתכון, אפיתי את הפשטידה כשעה וחצי לייתר בטחון, אך מבפנים היא יצאה רטובה ולא התגבשה. מדוע?

    1. היי שלום,
      באיזה תבנית אפית את הפשטידה? כי הפשטידה אמורה להיות נמוכה וכך היא נאפת גם מבפנים.

    1. כן אפשר רק מומלץ לשמן לפני כל שקע ולמלא עד 2/3 מכל שקע כי הפשטידה אמורה להיות נמוכה.

    2. והכמות שרשומה כאן תספיק לתבנית שקעים של 12 שקעים כשכל אחד מהשקעים ימולא ב-2/3 מגובהו?

    1. היי,
      במקרה הזה בגלל המרקם של הפשטידה שהוא מעט לח עדיף שהפשטידה תהיה נמוכה מאחר ואם היא תהיה גבוהה תהיה הרגשה כאילו הפשטידה "לא אפויה" מבפנים.

    1. הי קרן,
      1/4 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
      הפשטידה הזאת היא פרווה והיא טעימה גם בלי גבינות אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף כף גבינה לבנה/קוטג', 2 כפות גבינה צהובה מגורדת וכף גבינה בולגרית/פטה מפוררת.

    1. היי אור,
      הפשטידה אמורה לצאת נמוכה לכן מומלץ להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר