מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישואים לפסח

פשטידת קישואים לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

פשטידת קישואים פרווה כשרה לפסח

פשטידת קישואים לפסח

תבנית שקעים/ מאפינס

מצרכים (10-12 יחידות):

4 קישואים בינוניים מגורדים גס

1 בצל בינוני קצוץ

חצי כוס קמח מצה לעוגות (דק)

חצי כפית אבקת אפיה

2 ביצים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, שליש כפית מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-במחבת רחבה מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים המגורדים ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

-מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית שקעים (עד גובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך כ-20 דקות. לאחר מכן מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.

 פשטידה כשרה לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

35 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראית מצוין יש אפשרות להחליף את הקמח בקמח תפוא? או קמח מצות רגיל? כי אין לי קמח דק….

    1. אפשר להשתמש בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
      חג שמח 🌸

  2. האם אפשר ירק אחר במקום הקישואים כמו תפוחי אדמה או כרובית? אם כן אודה לך מאוד אם תוכלי לציין כמויות של הירק החלופי.

  3. הכנתי את הפשטידה אתמול בתבנית אינגליש קייק
    יצאה טעימה בטירוף וגרפה מלא מחמאות.
    תודה !!!!!

  4. הכנתי את הפשטידה כמו שהמלצת, הוספתי שמיר ויצאה פשוט מעולה! הדודים לא הפסיקו להחמיא! תודה רבה וחג שמח:)

  5. 2 שאלות: יש מצב להכין את הפשטידה עם קמח תפו"א או עם פירורי ציפס מטפיוקה (לרגישים לגלוטן)?
    אפשר לחתוך את הקישואים לחתיכות קטנות במקום לגרד (אין לי מגרדת לפסח)?
    אשמח לתשובה בהקדם אם אפשר כי אני מתכננת להכין לשבת..
    אגב, העוגת שיש לפסח יצאה פשוט מעולה!! כמעט לא מורגש פסח!

    1. היי רינת,
      אפשר לקצוץ את הקישואים עם סכין לחתיכות כמה שיותר קטנות.
      לגבי קמח אחר, לא ניסיתי כך שאין לי מושג איך זה ייצא. הייתי מנסה לשלב קמח תפו"א עם פירורים מטפיוקה.
      שבת שלום 🙂

  6. התברכנו בך ובאתר הכ"כ יעיל וטעים תודה. לעניין הרטיבות של הפשטידה טיפ קטן. אני מפזרת בתבנית לאחר השימון כמות נדיבה של פירורי לחם או מצה ,זה יחסית סופג וגם תוספת מענינת ומשביעה. בהצלחה לכולן

    1. היי שרה,
      אפשר להכפיל כמויות ב-2 אבל גם כשמכפילים כמויות אני ממליצה להכין בתבניות מאפינס או ב 2-3 תבניות אינגליש קייק (הפשטידה אמורה להיות נמוכה) ולא בתבנית אחת בינונית מהסיבה שלפעמים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז. אם את אופה בתבנית אינגליש קייק ולא במאפינס זמן האפיה מתארך ל 30-35 דקות + 10 דקות בתחתית התנור.
      אין בעיה להשתמש גם בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
      חג שמח! 🙂

  7. בוקר טוב!
    יצא לי מעולה !!!!! הכנתי עם קמח
    אחרי יום טעים ויציב יותר , האם אפשר להכין פשטידות אישיות גם עם רק ת"א
    תודה לך ויום מקסים

    1. היי טלי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את מתכוונת לפשטידה אישית מתפוח אדמה כמו במתכון הזה רק במקום הקישואים? אם כן, אני מניחה שאפשר.
      יום נפלא

    2. שאלה בנוגע לפשטידות האישיות שהכנתי אכן יצא מעולה אבל בן זוגי טוען שלמטה לא נאפה מספיק
      אפיתי בתבנית סיליקון אולי בגלל זה ?
      תודה

    3. היי טלי,
      פשטידות קישואים בדר"כ קצת רטובות בתחתית מאחר וכל הנוזלים של הקישואים שוקעים למטה ואז יש הרגשה כאילו זה לא אפוי. מה שאפשר לעשות זה להוריד את התבנית לרשת התנור התחתונה להמשך אפיה ואם זאת תבנית סיליקון אז מומלץ לחלץ בזהירות את הפשטידה מהתבנית ולהניח אותה ישירות על נייר אפיה שמונח על רשת התנור התחתונה ואז זה אמור לייבש את הנוזלים.

    1. היי איב,
      האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא עם כרוב, זה משנה את כל המרקם והטעם.

    1. היי קטי,
      את יכולה להוסיף לתערובת 2-3 כפות גבינה לבנה או קוטג' ועד חצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף 1-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת.
      חג שמח 🙂

    1. היי שירלי,
      לא ניסיתי אבל כעקרון אם ממירים בתרד עדיף להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 1-2 כפות גבינה לבנה/קוטג' ו 2-3 כפות גבינה צהובה מגורדת. הגבינות מעניקות עסיסיות ונפח לפשטידה.
      יש גם לחתוך את התרד גס ולאדות אותו עם הבצל עד שהוא מאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מעט מנוזלים.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר