מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישואים וקולורבי

פשטידת קישואים וקולורביFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 19, 2019
Last modified:פברואר 19, 2019

Summary:

פשטידת קישואים, קולורבי וגזר טעימה וקלה להכנה

פשטידת קישואים וקולורבי

תבנית אינגליק קייק

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 קולורבי קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

3 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג'

שליש כוס (46 ג') קמח תופח

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים קולורבי, קישוא וגזר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. סוחטים את התערובת מעט מנוזלים ומוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות.

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת הצוללללה…
    לא ראיתי את המתכון וכבר ערבבתי את כל החומרים בלי לטגן את הירקות
    מה עדיף? להכניס ככה לתנור או לטגן ביחד עם הביצים והקמח?

    1. היי רינה,
      מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
      אם כבר ערבבת עם הביצים והקמח אז עדיף להכניס לתנור ולא לטגן.

  2. תודה!

    התכוונתי לגרוד בפומפיה.

    מנסיון בסלט זה לא מוצלח לדעתי. הריח ואולי גם הטעם.

    כשחותכים לקוביות זה שונה. אבל כאן לא שייך קוביות, אז יש תחליף?

    1. בוקר טוב,
      בפשטידה זה שונה ודווקא עדיף לגרד. לאחר בישול קצר במחבת ואפיה בתנור ה"חריפות" נעלמת והטעם משתנה.
      בסלט זה חי ולכן הטעם והריח מורגשים.

  3. הי אפרת , אני לא מגיבה פה כבר כל כך אבל מכינה רק מהאתר כמו תמיד ותמיד מרוצים ונהנים!רציתי לשאול כמה אפשר לשים אבקת אפיה כשמשתמשים בקמח רגיל? תודה!

    1. היי הדסה 🙂
      אפשר לשים שליש כוס קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.

    1. היי רינה,
      אם הכוונה לתבנית בגודל 20X30 אז הכמות קטנה מידי. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
      אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.

    1. היי דבי,
      לא בטוחה שהבנתי..
      במתכון הזה אין לרסק את הקולורבי אלא לגרד בפומפיה גסה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר