מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת קישואים וברוקולי

פשטידת קישואים וברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 27, 2019
Last modified:מאי 27, 2019

Summary:

פשטידת קישואים וברוקולי חלבית, קלה להכנה ומפתיעה בטעמה

פשטידת קישואים וברוקולי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (כ-3 כוסות)

2 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה

2 כפות גדושות קמח תופח

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

19 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להוסיף גזר במקום קישוא אחד. יש לבשל אותו יחד עם הקישוא והברוקולי.

    1. אפשר להשתמש גם בברוקולי קפוא ואז מספיק רק להפשיר ולקצוץ ואין צורך לבשל.

  1. היי אפרת
    מה את מציעה במקום קישואים?
    כותב שורות אלו לא אוהב קישואים..
    ראיתי תגובה אחרת שכתבת שאת לא ממליצה לפרוון את הפשטידה

    1. אפשר לשים 2 גזרים מגורדים או בטטה בינונית-קטנה (לטגן אותם יחד עם הקישוא). פחות מומלץ להכין בגרסת פרווה. המרקם עלול לצאת דחוס מידי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר