מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פצפוצי אורז

פשטידת פצפוצי אורזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 7, 2019
Last modified:אפריל 7, 2019

Summary:

פשטידה אישית של פצפוצי אורז וגבינות, ללא גלוטן

פשטידת פצפוצי אורז

מצרכים (8 מאפינס):

2 ביצים

בצל בינוני קצוץ

2 כוסות אורז תפוח (פצפוצי אורז)

250 גרם גבינת קוטג'

רבע כוס גבינת פרמז'ן או בולגרית מפוררת 

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אפשרויות גיוון: זיתים ירוקים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות קצוצות מטוגנות (אפשר לשלב. מומלץ לשים סה"כ כמות של 3/4 כוס)

לפיזור מעל: שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. 

-מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה ומערבבים יחד עם כל החומרים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 22-25 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי אתמול בערב את הפשטידה הזו עם תוספת של בצל ופטריות טריות מטוגנות,
    ושמתי בולגרית מגורדת במקום הפרמז'ן ויצא מושלם! תודה רבה.

  2. שלום אפרת
    אני בשלנית מתחילה ומאוד נהנת מהאתר שלך
    כבר בכמה וכמה מתכונים אני מסתבכת עם אותם דברים קבועים ואשמח מאוד לעזרה
    כשאת אומרת לחמם מחבת עם שמן הכוונה לשים שמן על מחבת קרה או קודם לחמם את המחבת בלי שמן ואז להוסיף? אשמח להבין כמה שניות/דקות מחממים מחבת לפני הוספת השמן אם בכלל וכמה שניות/דקות מחממים את השמן.
    עניין נוסף שהסתבכתי איתו בכמה מתכונים זה "הזהבה קלה של הבצל". אשמח אם תוכלי לכוון אותי גם פה מבחינת הזמן (משתמשת בבצל קפוא אם זה משנה כי אם כן אשמח לזמן גם לגבל בצל טרי)

    ערב נפלא

    1. לגבי חימום המחבת זה לא משנה. אפשר לחמם את המחבת כדקה, להוסיף שמן ומיד את הבצל.
      הזהבת הבצל לוקחת בסביבות 5 דקות, כולל בצל קפוא.

    1. היי מיכל,
      הגבינה הבולגרית מוסיפה טעם.
      לא ניסיתי לשים ירק כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אם את מוותרת על הבולגרית כדאי לפחות להוסיף תוספות כמו זיתים ירוקים קצוצים, גרגירי תירס או פטריות קצוצות מטוגנות.

    2. במקום בולגרית מציעה לך לשים גבינה אחרת או כוס יוגורט ו2 כפות שיבולת שועל עבה. את צריכה להחליף בחלבון/תחליף חלבון כדי "להדביק" את העיסה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר