מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פסטה פיצה

פשטידת פסטה פיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 17, 2016
Last modified:פברואר 26, 2017

Summary:

מתכון לפשטידת פסטה בטעם פיצה – ארוחת ערב קלה להכנה שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים

פשטידת פסטה פיצה

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

250 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חצי חבילה)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

כף גבינה לבנה (לא חובה)

3/4 כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)

3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כפית תבלין אורגנו, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

לפיזור מעל: חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את כל החומרים (למעט גבינה צהובה לפיזור מעל) ומערבבים היטב.

-משמנים תבנית (גם בדפנות) ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומפזרים מעל כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך 35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

170 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ,
    יצא לי ממש מושלם מלמעלה ומלמטה הכול נוזלי , ועשיתי הכול לפי המתכון האם זה בגלל הביצים ?

    1. הביצים רק מדביקות את החומרים, הן לא אמורות להפוך את התערובת לנוזלית. יכול להיות שזה בגלל הרוטב.

  2. היי אפרת,
    אפשר לשים במקום מקופסת שימורים, עגבניות מרוסקות מקופסה כמו של רסק עגבניות?
    מקווה שהבנת את השאלה ולא סיבכתי אותך…
    תודה.

    1. היי ענבל,
      הביצים הן אלה שמדביקות את החומרים. לדעתי היה כדאי להוסיף ביצה נוספת. באיזה סוג פסטה השתמשת? פנה או סוג אחר?

  3. מעולם לא הכנתי פשטידה .. וזו הייתה הראשונה שלי ויצא פגזזזז
    שידרגתי קצת עם רוטב פסטו ושמנת מתוקה.
    פשוט לחסל את כל התבנית חחח
    תודה רבה!!

  4. היי! הכנתי את הפשטידה אתמול, יצא מהמם!!
    אגב, הכנתי אותה גם מפסטה ללא גלוטן, טעם מושלם!!
    תודה!!!

  5. במידה ורוצים להשתמש בעגבניות טריות במקום עגבניות מקופסה כמה עגבניות צריך?

    1. אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה, היא תתפרק בחיתוך.

    1. כן, אפשר לפזר מעל מוצרלה מגורדת או לגרד 3-4 דפי גבינה צהובה.

  6. היי! המתכונים שלך אליפות אחד אחד! אין עלייך! האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזו? יצא לי הרבה, תודה!

    1. תודה שירן 🙂
      פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר, זה יכול להשמר כ-3 ימים לפחות.

    1. היי נטשה,
      את יכולה לשים בולגרית מפוררת אבל יותר טעים עם גבינה צהובה כי זה גם מחבר את הפשטידה וגם נותן אפקט של הקרמה.

  7. מישהו יודע כמה כוסות זה פסטה 250 גרם בערך כי אין לי משקל ובשקית יש חמש מאות גרם כמה כוסות לשים?

    1. היי קרן,
      הפשטידה מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30. אפשר להכין אותה גם ב-2 תבניות אינגליש קייק.

  8. הי הפשטידה יצאה מעולה !!אתמול הכנתי לארוחת ערב ועפו עליה !! תודה לך על מתכון קליל וטעים

    שדרגתי אותה עם שמנת מתוקה לתוך התערובת

  9. תודה רבה על המתכון!
    יצא מעולה מעולה!!
    אפשר להכין את זה יום לפני ולשים במקרר ואז לחמם או שזה יתייבש?
    בת שבע

    1. היי בת שבע,
      לדעתי זה יתייבש וחבל. מה שכן, אפשר להכין את זה עד לשלב האפיה ולשמור במקרר ולפני ההגשה לאפות.
      חנוכה שמח

  10. תודה אפרת הכנסתי עכשיו לתנור מקווה שיצא טוב
    משום מה ראיתי שיש בזה הרבה נוזלים כשהעברתי לתבנית מקווה שלא יצא מיימי מבפנים…

    1. היי רחלי,
      בדר"כ הרוטב אמור להצטמצם ולהסמיך באפיה.
      עדכני איך יצא 🙂

    1. היי רחלי,
      לתבנית ענקית אלה הכמויות המומלצות:
      650 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חבילה ורבע)
      1 קילו עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
      5 כפות גדושות רסק עגבניות
      5 כפות שמן זית
      5 שיני שום כתושות
      5 ביצים
      2-3 גבינה לבנה (לא חובה)
      2 כוסות תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
      2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
      תיבול: 2.5 כפיות תבלין אורגנו, כפית ורבע מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      לפיזור מעל: כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת

  11. בוקר טוב

    רוצה לקחת לפיקניק – מתאים לאכול את זה קר ? או לפחות בטמפרטורת חדר ?

    תודה רבה

    גלית
    אם לא נחשוב על משהו אחר …

    1. היי גלית,
      זה טעים גם וגם אבל זה יותר טעים שזה חם כי כשזה מתקרר אז הגבינה מעל מתקשה מעט.
      שנה טובה 🙂

    1. היי שיר,
      רק את הפסטה מבשלים ולאחר מכן מעבירים לקערה ומערבבים אותה ידנית עם כל החומרים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי,
      העגבניות מעשירות את הטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים סה"כ 4 כפות מלאות רסק ולהוסיף כוס מים. יתר החומרים נשארים אותו הדבר.
      אפשר להשתמש בפסטה שבלולים.

    2. תודה!!
      בזכותך אני נכנסת למטבח ומבשלת! מתכונים קלים וטעימים, פשוט לענין!
      הכנתי אתמול את המאפינס פיצה למשפחה, וקישואים עם גזר לעצמי (בדיאטה..)
      יצא מעולה!

    1. היי מירב,
      המתכון הנוכחי יכול להתאים ל-4 אנשים (כל אחד מקבל רבע תבנית). זה גם תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה. אם זו המנה היחידה שמוגשת אז אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.

  12. היי
    תודה רבה על מתכונים מדהימים!

    רוצה לנסות את המתכון שלך לפשטידת פסטה פיצה ואשמח לדעת כמה גרם גבינה צהובה צריך?
    אפשר לשים גבינה צהובה רגילה ולא מגורדת? או שיש צורל לגרד?

    תודה רבה ♡

    1. היי נטע,
      לתערובת עצמה צריך כ-75 גרם גבינה צהובה. אפשר לחתוך את הפרוסות בעזרת סכין לריבועים קטנים, לא חייב לגרד.
      לפזיור מעל צריך כ-50 גרם גבינה צהובה.

  13. הי, הכנתי את הפשטידה אך בטעות לא הכנסתי גבינה צהובה לרוטב, רק 3/4 כוס מעל.. האם זה קריטי? האם לזרוק לפח?

  14. הכנתי אתמול, מתכון קל פשוט ומאודד טעים!
    ארוחת ערב ל3 דורות (סבא, הורים וילדה בת 3) וכולם אהבו וליקקו אצבעות

  15. יש לי דפי לזניה ללא בישול מוקדם, רוטב עגבניות ביתי. אני יכולה ללהכין שכבת דפי לזניה ומעל עגבניות מעל גבינות עם ביצה ותוספות ועוד שכבה כשלמעלה יש רסק עגבניות וגבינה צהובה מגוררת?

    1. היי טליה,
      אני ממליצה יותר שתכיני את המתכון הזה – לזניה חלבית. במקום רוטב העגבניות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות הביתי שיש לך.

  16. שלום, אין לי קופסה של עגבניות מרוסקות
    האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות חתוכות דק?
    תודה

    1. כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.

  17. היי
    הפשטידה נראית מעולה.
    האם אפשר להוסיף גבינה צפתית?
    ולהמיר חלק מהגבנצ בפרמזן?

  18. בוקר טוב,
    יש לי קופסת שימורים "עגבניות חתוכות דק", 400 גר לפני סינון ו 216 אחרי סינון. קופסה אחת תספיק? להשתמש גם בנוזלים?

  19. שלום, אני בהכנה 🙂 האם כשאת כותבת ביצים את מתכוונת רק לצהוב או כל הביצה ? תודה רבה וסליחה על העברית לא טוב שלי

  20. הי אפרת,
    האם אפשר עם אטריות רחבות או עם פסטה צדפים?
    יש לי תבנית 31×26 האם להגדיל כמויות?
    תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אפשר להשתמש בפסטה צדפים.
      לגודל התבנית שציינת מומלץ להגדיל את הכמויות לאלה:
      375 גרם פסטה (3/4 חבילה)
      600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
      3 כפות גדושות רסק עגבניות
      3 כפות שמן זית
      3 שיני שום כתושות
      3 ביצים
      כף וחצי גבינה לבנה (לא חובה)
      כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
      כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת
      תיבול: כפית וחצי תבלין אורגנו, 3/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      לפיזור מעל: 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
      שבת שלום 🙂

  21. שלום
    איזה קוטר תבנית מתאימה ? יש לי תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (לא הגדולה לעופות…)
    תודה

    1. היי לימור,
      הכמות מתאימה לתבנית מלבנית קטנה חד פעמית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.

    1. היי אפרת,
      התפקיד של הביצים הוא אך ורק להדביק את החומרים שייצאו כמו פשטידה. אפשר להכין בלי ביצים אבל הפשטידה תתפרק בחיתוך. מבחינת טעם, זה יהיה טעים באותה מידה.
      אני לא מכירה תחליף במקרה הזה שידביק מספיק טוב את התערובת.
      חג שמח 🙂

  22. חוזרת בשביל לכתוב שיצא ממש ממש טעים (בלי שום תוספת)
    הבעיה היא שהפשטידה התפרקה בחיתוך.
    ראיתי למעלה שכתבת להוסיף עוד ביצה או שתיים. אנסה פעם הבאה.
    תודה רבה

  23. יש לי תנור בשרי האם אני יכולה להשים את הגבינה הצהובה בסיר ולהמיס אותה ואז לערבב עם הפשטידה ???

    1. היי מאיה,
      זה לא ייצא אותו דבר.
      אני חושבת שאת יכולה לבשל את הפשטידה על הגז. לערבב את כל החומרים. לשמן מחבת רחבה בנדיבות ולצקת אליה את התערובת (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). לכסות את המחבת ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות. אח"כ להפוך בזהירות את הפשטידה (אם זה קשה, אפשר להפוך קודם על צלחת גדולה ואז להחזיר למחבת). אח"כ לפזר חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, לכסות ולבשל עד שהגבינה מותכת, בסביבות 10-15 דקות.

  24. היי, אני מאוד רוצה להכין את הפשטידה עכשיו אך צריכה אותה בכמות כפולה ואין לי 4 ביצים אלא רק שתיים… יש אפשרות להחליף אותן במשהו אחר?

    1. היי גל,
      תלוי מה קוטר התבנית. אם הקוטר 24, את יכולה להכין את הכמות במתכון (אולי הפשטידה תצא מעט נמוכה אך עדיין טעימה).
      אם זאת תבנית עגולה גדולה יותר אז אפשר להכין עם 2 ביצים אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה ובחיתוך היא תתפרק. מבחינת טעם, הוא לא ייפגע.

    1. היי ענבר,
      במקום עגבניות מרוסקות בשימורים את יכולה להשתמש ב-4 עגבניות בינוניות טריות מרוסקות (מיובשות פחות מתאימות כי אין בהן מיץ).
      אם את רוצה להשתמש בעגבניות המיובשות, ממליצה להכין את המתכון הזה- פשטידת פסטה וגבינות.
      בהצלחה 🙂

  25. לא ברור כמה גבינה צהובה צריך:
    3/4 כוס שממנה צריךלשמור חצי כוס לפיזור מעל או 3/4 כוס+ חצי כוס?

    1. היי אוסנת,
      בתוך התערובת עצמה שמים 3/4 כוס גבנ"צ. מעל מפזרים חצי כוס גבנ"צ (סה"כ גבנ"צ לכל המתכון- כוס ורבע).
      שבת שלום 🙂

    1. היי נעמי,
      אחרי 35-40 דקות אפיה הפשטידה אמורה להיות מוכנה. היא גם אמורה להזהיב יפה בחלק העליון.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן, לתבנית מלבנית קטנה זה מספיק.
      אם את רוצה את יכולה להכין חבילה שלמה (500 גרם) ולהכפיל את שאר הכמויות ב-2.

    1. היי מירית,
      הכמות מספיקה ל 6-7 מנות. אני חושבת שכמות כפולה אמורה להספיק אבל זה מאוד תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אורי,
      אפשר להשתמש בכ-4 עגבניות בינוניות מרוסקות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירי,
      אפשר אבל תצטרכי להכפיל את כל יתר הכמויות במתכון (לדוג' 800 גרם עגבניות מרוסקות, 4 כפות רסק, 4 כפות שמן זית וכו') ולאפות בתבנית גדולה יותר.
      חג שמח 🙂

    1. בכייף…כל פעם שאני מכינה בעלי מחסל הכל ואומר איזה טעיםםם איך הכנת את זה אני תמיד אומרת לו זה הסוד ב10 דקות …חחח…האמת שלאתר הזה הגעתי תוך כדי שחיפשתי מתכון מסויים וזה הדף הראשון שצץ לי…ומאז אני מכורה לאתר הזה

    1. כן ג'ולי, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בינונית קטנה בגודל 22X31.
      שבוע מעולה 🙂

  26. היי רציתי לשאול לגבי פשטידת פסטה האם כדאי לכסות בנייר כסף או לא חייב? באופן כללי כדאי לכסות פשטידות? האתר שלך מקסים ועם מתכונים קלים וטובים. תודה

    1. היי שרה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אין צורך לכסות את הפשטידה בזמן האפיה. באופן כללי לא צריך לכסות פשטידות אלא אם רשום במפורש.
      המשך יום נפלא וחג פורים שמח!

  27. היי אפרת
    הכנתי את הפשטידה. כרגיל, יצא טעים מאד אבל…. התפרקה בחיתוך. פשוט הוצאנו עם כף ואכלנו כפסטה ברוטב. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. מה צריך לשנות כדי שתצא מזה ממש פשטידה מוצקה?

    1. היי דורית,
      לדעתי הייתה חסרה ביצה ביחס לכמות הפסטה (הביצה היא בעצם זו שמדביקה את החומרים). אם רוצים שהפשטידה תהיה ממש יציבה לדעתי כדאי להוסיף 1-2 ביצים נוספות.
      אגב באיזה סוג פסטה השתמשת?

    1. היי חן,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר ואז כדאי לשים 4 כפות גדושות קטשופ מאחר והרסק יותר מרוכז.

  28. תודה על עוד מתכון מדהים! מנסה להיפטר מאטריות דקות למרק שנותרו לי מהחורף, לפני הפסח. יש אפשרות להמיר את הפוזילי/פנה בהן? תודה על המענה וסליחה עם סיבכתי 🙂

    1. היי נעמי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה"כ 4 כפות רסק עגבניות ולערבב עם כ- 3/4 כוס מים חמים (שימי לב שזה כולל את 2 כפות הרסק שכבר רשומות במתכון).
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.

  29. שלום האם אפשר להמיר את העגבניות בקופסא בעגבניות טריות ואם כן אז כמה? תודה מראש

    1. היי גלית,
      אפשר להמיר ב-4 עגבניות בינוניות טריות ועדיף לרסק אותן בבלנדר מאשר לגרד אבל קחי בחשבון שירגישו יותר את הטעם של העגבניות בפשטידה.

    1. היי צילה,
      פשוט וותרי על הגבינה הצהובה. כדי להוסיף טעם אפשר לטגן בצל בינוני קצוץ עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.
      יום מקסים 🙂

    2. לדעתי כדאי להכין כמחצית מהכמויות:
      120 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי
      200 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
      כף גדושה רסק עגבניות
      כף שמן זית
      שן שום כתושה
      ביצה
      חצי כף גבינה לבנה (לא חובה)
      שליש כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
      שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
      תיבול: חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      לפיזור מעל: רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר