מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה וגבינותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 30, 2015
Last modified:אפריל 15, 2019

Summary:

ארוחה חלבית טעימה ומהירה משאריות פסטה מאתמול – אפשר לערבב את כל סוגי הגבינות שיש לכם במקרר, כל שילוב יוצא טעים 😉

פשטידת פסטה וגבינות

מצרכים:

500 גרם פסטה מבושלת (זה יוצא כחצי חבילה פסטה יבשה – 250 גרם)

1 ביצה גדולה

2 כפות שמן זית

חצי מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (125 מ"ל)

2 כפות מלאות גבינה לבנה

3 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינת פרמז'ן

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

רבע כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ויוצקים לתבנית מלבנית בינונית (גודל 20X29).

-מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

הערה: הפשטידה יוצאת במרקם קצת יבש. אם רוצים אותה יותר "רטובה" כדאי לשים מיכל שמנת שלם (250 מ"ל).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

95 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    רציתי לשאול כשאני מוסיפה את הביצים(כמות כפולה) ושאר המצרכים הספגטי צריך להיות קר או שיכול להיות גם חם(אם מכינה את הספגטי ולא ממה שנשאר במקרר) מתכונים מעולים.
    תודה שרה

    1. היי שרה,
      כדאי לקרר קצת את הפסטה לפני, כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום. לאחר הבישול אפשר לשטוף את הפסטה במי ברז ולסנן.

  2. היי אפרת
    רצתי לשאול אם אפשר עם פסטה ארוכה
    ספגטי, אם לא,אז אשמח לקבל ממך הצעה לשימוש בשאריות ספגטי?

    1. תשתמשי במה שיש לך. שמנת מתוקה יותר עשירה (אבל זה טעים גם עם שמנת לבישול).

  3. אפרת המקסימה!ראיתי באינטרנט מתכון לסלט פסטה בסגנון קפרזה איטלקי (מתכון מס'2):
    בכמה צריך להכפיל את כל המרכיבים חוץ מהפסטה אם אני רוצה להכין מחבילה של 500 גר' פסטה?
    שאלה נוספת:כמה זה 150 גר' עגבניות מיובשות בכוסות?תודה רבה!

    1. שרון יקרה,
      אני לא מכירה את המתכון ואין לי גם מידות לעגבניות מיובשות אחרת הייתי רושמת לך.
      אני רואה שהאתר ששלחת לי פתוח לתגובות, אני מציעה שתשאלי שם.
      ובכלל, אשמח לענות לשאלות על מתכונים שלי.
      שבת שלום 🙂

  4. הי
    תודל על עוד מתכון מעולה.
    יהיה טוב נראה לך במקום פסטה לשים פרובות תפוח אדמה?

  5. הפשטידה נפלאה.
    יש לי ילדים בעייתיים באוכל
    ואת הפשטידה הזו אני מכינה פעם אחר פעם והם מאוד אוהבים.
    אני שמה רסק עגבניות ואת כל סוגי הגבינה שיש בבית.
    ובאחת הפעמים לא הייתה פסטה והשתמשתי באורז שנותר משארייות השבת וגם זה היה נפלא.

  6. הי, אפשר לוותר על הביצה? אפשר להחליף במשהו אחר? הבת שלי רגישה לבצים, אשמח אם פעם תהיה לך קטגוריה לשל "לא ביצים"… אני חובבת פשטידות, לזניות וכו…. ואני אף פעם לא יודעת איך להמיר את זה, אז קצת הוצאתי את זה מהמטבח שלי לצערי…

    1. היי אירית,
      אפשר לוותר על הביצה, הפשטידה פשוט קצת תתפרק בחיתוך וזה לא כזה נורא.
      אשתדל להעלות קטגוריה כזו בהמשך. בינתיים את יכולה להסתכל בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
      לזניות דרך אגב אין צורך להשתמש בביצה.
      ממליצה לך גם להסתכל במדריך תחליפי ביצים.
      שבוע טוב 🙂

    1. כן אלין, אפשר.
      יש לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות ולטגן במחבת 5-10 דקות עד לריכוך.
      חג שמח 🙂

  7. לא משתגעת על עגבניות מיובשות, זה ממש מוסיף או שיש תוספת אחרת שהיא טובה באותה מידה?
    חג שמח !

    1. היי איילה,
      את יכולה לשים במקום קצת זיתים פרוסים.
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

  8. קודם כל תודה רבה על מתכונים נהדרים;ותודה שאת תמיד עונה לשאלות .
    לגבע המתכון כמה זה חצי מיכל שמנת לבישול בכוס?
    שוב תודה רבה ושבת שלום

  9. 1. האם לא צריך לחתוך את הספגטי לפני הערבוב עם שאר החומרים?
    2. אני מכינה את הפשטידה משאריות של ספגטי ולא בטוחה כמה נשאר לי (לא מעט בכלל). אם כמות הספגטי תהיה קצת קטנה יותר ממה שכתוב במתכון זה לא נורא, נכון? או שכן?

    1. היי מיכל,
      1. אם את מכינה מספגטי אפשר לחתוך אותו קצת לפני שמערבבים עם יתר החומרים.
      2. אם הכמות קטנה יותר זה לא נורא.

    1. היי אוסי,
      הביצה מדביקה את החומרים. אפשר להכין בלי הביצה והפשטידה קצת תתפרק אבל זה ממש לא נורא, כי מבחינת הטעם אין הבדל 🙂
      את יכולה להוסיף קצת יותר גבינה צהובה לתערובת כי גם הגבינה הצהובה כשהיא מותכת היא מסייעת בהדבקת החומרים.

  10. הי אפרת

    את מתכוונת שאפשר לעשות גם רק עם גבינ ה רגילה? מה עם קטג'?

    אפשר להכין יומים קודם?

    אפשר להקפיא?
    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      את יכולה לשים 2 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג'.
      חוץ מזה יש לשים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית וכדאי גם לשים גבינת פרמזן כי היא מוסיפה טעם.
      אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר אבל נראה לי שזה יהיה פחות טעים כי הגבינות עלולות להתייבש.
      לא ממליצה כל כך להקפיא.

  11. הי אפרת מבינה שהכמות ל2 אינגליש קייק ורוצה להכין לתבנית מרובעת גדולה שתהיה שווה ל4 אינגליש קייק?מה כמות כל אחד מהמרכיבים ובגבינות הקשות כמה זה בגר' לפני הגירור?

    1. היי,
      הכמות במתכון מספיקה לתבנית מלבנית קטנה שהיא בגודל אינגליש קייק וחצי לכן אם מכפילים את הכמויות ב-2 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 (גודל של 3 אינגליש קייק) ואלה הכמויות:
      חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה
      2 ביצים גדולות
      4 כפות שמן זית
      מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ-120 גרם)
      6 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת (כ-70 גרם)
      4 כפות גבינת פרמז'ן (כ-40 גרם)
      4 כפות גבינה בולגרית מפוררת (כ-60 גרם)
      חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)
      כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
      *אם בכל זאת תרצי להכין בתבנית ענקית של התנור תגידי לי ואחשב לך את הכמויות.

    1. היי סיון,
      אפשר לאפות בתבנית שקעים רק חשוב לשמן אותה לפני. אני מניחה שמהכמות הזאת ייצאו כ-12 יחידות.
      זמן אפיה כ-25 דקות.
      בהצלחה 🙂

  12. היי,

    ראשית תודה על אתר משובח!
    מתכונים קלים, ברורים וטעימים חלקם כבר אומצו 🙂

    יש לי שאלה בנוגע לפשטידה, האם צריך לכסות באפייה?

    1. היי עדי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לגבי הפשטידה- אין צורך לכסותה.

    1. היי,
      שימי רבע כוס חלב במקום (הכמות היא קטנה יותר כי החלב נוזלי).
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי אורלי,
      זה יוצא 250 גרם פסטה לפני בישול.
      את צריכה לשים במים חצי חבילה (250 גרם).

  13. הי
    אין לי גבינה צהובה/פרמז'ן האם אפשר להכין רק עם גבינות לבנות )רגילה ושום שמיר) ובולגרית?

    1. היי רוית,
      הפרמזן והגבנ"צ מוסיפות טעם והקרמה לפשטידה.
      את יכולה להכין בלי אבל זה פחות מומלץ.

    1. היי טלי,
      אפשר לשים כל גבינה מלוחה אחרת אם יש לך ואם לא אפשר לשים גבינה צהובה (סה"כ 5 כפות).
      ערב נעים 🙂

  14. הולכת לנסות …ניראה שבעלי יואב כי נימאס לו מבשר —אחרי יום שישי ושבת .ארוחה קלה ונהדרת אני בעד .תודה רבה
    רחלי עיני

    1. כן, שימי 2 ביצים. בגלל שהגבינות כבר מלוחות לדעתי מספיק לשים בין רבע לשליש כפית מלח. פלפל שחור- שימי קמצוץ.
      שבוע מעולה 🙂

    1. היי מור,
      אפשר להכין את הפשטידה בכל תבנית או כלי המיועד לאפיה.
      יום נפלא 🙂

  15. היי 🙂
    אני לא הבנתי כמה גרם פסטה צריך למתכון
    500 או 250?ועוד שאלה אפשר לשים רבע כוס רסק עגבניות(מקופסא) במקום עגבניות מיובשות?תודה

    1. היי רעות,
      אם את מכינה את הפסטה- תשתמשי ב250 גרם (חצי חבילה).
      עגבניות מיובשות הן חתיכות קטנות של עגבניות שייבשו אותן. לעומת זאת אם תשימי במקום רסק עגבניות, זה ישפיע על הטעם של הפשטידה.
      אם את רוצה לשלב עגבניות בפשטידה, את יכולה לקצוץ עגבניה אחת גדולה כמו לסלט ולטגן אותה קצת במחבת עם כפית שמן זית וקמצוץ מלח עד שהיא מעט מתרככת (כ-5 דקות) ואז להוסיף לתערובת במקום העגבניות המיובשות.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר