מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פטריות

פשטידת פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 23, 2013
Last modified:יולי 26, 2017

Summary:

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

(תבנית עגולה 22 / תבנית של 12 מאפינס)   

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח 

קופסת גבינת קוטג' (250 גרם)

2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.

-מעבירים לקערה את תערובת הפטריות והבצל, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. 

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

הערה: לפשטידה פרווה- ניתן לוותר על הגבינות.

פשטידת פטריות פרווה, פשטידת פטריות קלה, פשטידת פטריות וגבינה, מתכון לפשטידת פטריות


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

431 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי…
    רק מעדכנת שהכנתי את הפשטידה בכמות של 2 אינגליש קייאק, מטעימה קטנה של אחת מהן יצא ממש טעים… הכנתי מקמח מלא+אבקת אפייה קצת, ובאחת התבניות הוספתי בטטה קטנה שלא בישלתי לפני..
    תודה רבה,
    אוהבת מאוד את המתכונים פה:-)

  2. היייי
    אני מעוניינת להכין את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק אחת. איך להכין מבחינת המרכיבים מה לשנות?

  3. אפרת המקסימה!בעלי קנה 3 סלסלות פטריות אבל הן מאוד גדולות סה"כ 1.200 ק"ג.מכינה בתבנית חד פעמית מאלומיניום 20×30.כמה אני צריכה לשים? אני מכינה גם את פשטידת התרד החלבית עם שקית מדליוני תרד של סנפרוסט.צריך להפשיר קודם את התרד נכון?

    1. בוקר טוב,
      תשתמשי ב-2 חבילות (800 גרם).
      אפשר להכין עם מדליוני תרד של סנפרוסט ולהפשיר קודם אבל קחי בחשבון שעם תרד טרי זה יוצא יותר טעים כי לפעמים לתרד הקפוא יש טעם לוואי.

  4. אפרת המקסימה!רוצה להכין 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.מה הכמות של כל אחד מהמרכיבים ומה זמן האפייה?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אלה הכמויות המומלצות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      זמן אפיה – כ-45 דקות.

  5. שלום אפרת
    תודה על המתכונים הקלים והטעימים.

    אני רוצה להכין פשטידת פטריות פרווה. לסעודת שבת.
    יש לך מה להציע?
    אני רואה שזו חלבית.

    תודה !!!

    1. היי לאה,
      אפשר להכין את הפשטידה הזאת ופשוט לוותר על הגבינות. אין צורך לשים במקומן משהו אחר.

  6. בוקר טוב!
    אני רוצה להכין מקמח מלע את הפשטידה, מקום קמח תופח. כמה אבקת אפיה לשים?

  7. היי לתבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית) לפעמים את כותבת להכפיל כמויות ולפעמים את כותבת להגדיל (3 בצלים וכו). יכולה להבהיר את עניין הכמויות במידה ורוצים תבנית שכזאת?; וגם מה יהיוה זמן האפייה?

    1. אם הכוונה לתבנית בגודל בגודל 32X25 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      זמן אפיה 50-60 דקות.

  8. היי אפרת, תודה על המתכון. הכנתי את הפשטידה לפני יומיים והיא יצאה נורא רכה, מושית כזאת ולא מאוחדת. אפיתי די הרבה זמן, כל החלק העליון יצא עשוי וטעים והשאר רך מאוד. ממה זה יכול להיות?

    1. היי מורן,
      הכנת את הכמות לפי המתכון?
      שמת 2 ביצים?
      באיזה תבנית אפית?
      אפית על חום עליון וחום תחתון?
      המתנת שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שחתכת אותה?

  9. שלום,
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם ניתן להכין בתכניות מאפינס?
    2. האם ניתן להחליף את הקוטג הגבינה לבנה? (יש לי גם יוגורט).

    תודה
    שירי

  10. היי אפרת תודה רבה על התשובה המהירה.
    עוד שאלה קטנה….
    מתי להוציא אותה מההקפאה,יום לפני
    ומתי לחמם אותה??
    תודה על הכל

    1. אפשר להעביר למקרר יום לפני או להוציא לשיש 4-5 שעות לפני ולחמם לפני ההגשה.

  11. היי אפרת
    ראיתי שאפשר להקפיא את הפשטידה
    איך להקפיא אותה
    שלמה או לחתוך לרבועים ואז להקפיא
    תודה על התשובה ויום טוב

  12. תודה רבה אפרת ובמידה ואני רוצה ללהשתמש בפטריות מקופסת שימורים בתבנית 20*30 כמה להשים ?
    תודה רבה על העזרה

    1. היי ליטל,
      כמויות לתבנית 20X30:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

    1. החלבית יותר טעימה אבל גם הגרסה הפרווה יוצאת מוצלחת במקרה הזה.

    1. לתבנית עגולה 24 אלה הכמויות המומלצות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

  13. היי, רציתי לדעת אם אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה, אני פשוט מורידה מהמתכון את המוצרים החלביים?
    או ששאר המוצרים גם צריכים שינוי בכמות.
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה על האתר המדהים שלך!!

  14. היי,
    מה הכמויות לתבנית חד פעמית בינונית, או עגולה?
    נראה לי שתבנית אנגלש קייק לא תספיק ל-6 אנשים.
    תודה

    1. לתבנית מלבנית קטנה (בגודל 22X31) כדאי להגדיל את הכמויות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

  15. הי.
    דבר ראשון תודה על האתר שמשדרג לנו את המטבח!!
    אני רוצה להכין את הפשטידה למסיבה שתהיה במוצ"ש ורוצה שתהיה טריה וחמה אבל לחוץ לי להתחיל להכין אז. האם אפשר להכין ביום שישי ולאפות רק במוצ"ש?
    תודה ושבת שלום

    1. מה שלוקח זמן זה טיגון הפטריות. אני ממליצה לטגן היום את הבצל והפטריות, לצנן ולשמור במקרר.
      מחר לערבב את התערובת עם יתר החומרים (זה עניין של 3 דקות), לשים בתבנית ולאפות.
      שבת שלום

    1. היי קטיה,
      אפשר להשתמש ב-2 קופסאות שימורים.
      לתבנית אינגליש קייק רגילה הכמות במתכון מתאימה (אם זו אינגליש קייק חד פעמית יכול להיות שתשאר קצת תערובת. אפשר לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות). יש למלא עד לגובה התבנית.

  16. הי
    הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וטרפו אותה בדקות. מאוד מוצלחת. החלפתי את הקוטג הרגיל בקוטג שום שמיר ומאוד הוסיף. תודה רבה

  17. היי אפרת המהממת ושנה טובה!
    פשטידה מדהימה שתמיד קוצרת מחמאות.
    אפשר לפזר פירורי לחם מלמעלה כדי שיהיה קצת יותר מעניין?

  18. מתכונייך מצויינים… במתכוני הפשטידות למינהן את מציינת ל"לערבב" את התערובת עם הביצים. אני נוהגת לטרוף היטב הביצים במעבד מזון יחד עם שאר החומרים… במתכוני עוגות נוהגת לטרוף היטב הביצים לפני הוספת שאר חומרי הבלילה…
    נוהגת כך כדי שתפיחת המאפה תהייה טובה, אוורירית ולא דחוסה, ערבוב מרגיש כאילו המאפה לא יתפח מספיק.
    כשאת כותבת לערבב למה כוונתך?
    תודה
    ותמשיכי להעשיר אותנו בגיוון נפלא על שולחננו.

    1. היי אורה,
      לערבב הכוונה בעזרת כף.
      במתכוני עוגות זה יותר רלוונטי מאחר והתערובת "קלילה" ואז הקצפת הביצים עם הסוכר תורמת למרקם אוורירי יותר.
      במתכוני פשטידות, התערובת היא "כבדה" מאחר ומכילה ירקות והקצפת הביצים כמעט ולא משפיעה.

  19. היי אפרת.כבר פעם שלישית שהכנתי את הפשטידה הזו ויצא מושלםם.רוצה להכין שוב רק שהפעם יש לי פטריות מסוג "משקו" האם יהיה הבדל בטעם?

    1. היי,
      אני מניחה שיהיה הבדל קטן בטעם אבל לא משהו רציני.

  20. בוקר טוב
    החלפתי את הקמח בקמח קונדיטור (קמח ללא גלוטן), למען אורחת עם צליאק.
    השתמשתי בפטריות משומרות (מטעמי עצלנות).
    פשוט מעולה. מאוד ממומלץ.

  21. אפרת,המתכון תותח!כמו שאר המתכונים,רציתי לשאול מדוע צריך לצנן את הבלילה באמצע ההכנה?

    1. היי ריקה,
      מומלץ לצנן מעט את הבלילה לפני שמוסיפים את הביצים (אחרת הן עלולות להתבשל מהחום של הבלילה).
      יום מקסים 🙂

    2. צריך לצנן את הבלילה, כי אם תוסיפי את הביצים לבלילה חמה מידי, אז תקבלי ביצים מקושקשות. אז קודם כל מצננים את הבלילה (היא לא חייבת להיות קרה לגמרי, גם בלילה פושרת תהיה בסדר) ואז מערבבים טוב טוב את הביצים לתוך הבלילה.

  22. הי קודם כל תודה על המתכון והוודיאו עשיתי כבר את המתכון הזה יצא ממש טעים אבל רציתי לשאול אם אפשר לעשות עם קמח מצה?

    1. היי הילי,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר בכוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים (מקופסת שימורים) או ב 3-4 כפות קמח תפו"א מעורבב במים. יכול להיות שגם תפו"א גדול מעוך לפירה יעשה את העבודה.

  23. היי יש אפשרות להוסיף בטטה לפשטידה זו והאם לחתוך קוביות או לגרד ולטגן קצת על הבצל? האתר שלך מקסים
    תודה שרה

    1. היי שרה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. זה שילוב שיכול לצאת טעים. לדעתי כדאי יהיה לגרד ולטגן קצת עם הבצל. אם את מוסיפה בטטה שלמה אז כדאי להשתמש ב-3 ביצים או לפחות לשים 2 ביצים גדולות.

  24. היי אפרת,
    אני מעוניינת הכין את הפשטידת פטריות
    לכמות שרשמת איזה תבנית עלי להשתמש?
    מלבנית נמוכה או מלבנית שהיא גבוהה?
    אני לא רוצה שהפשטידה תצא נמוכה.

    1. היי ענבל,
      הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק + 3 מאפינס.
      לתבנית מלבנית בגודל 22X31 גובה 5 ס"מ יש להגדיל את הכמויות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

      לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 יש להכפיל את כל הכמויות המצוינות במתכון ב-2.

  25. הי.
    תודה רבה רבה על האתר המקסים והמתכונים המעולים!!
    יש אפשרות להכין את הפשטידה הזו בתבניות מאפינס ומאותו בסיס את פשטידת הברוקולי?הכוונה להכין בסיס המתאים לשתיהן ולחצי ממנו להוסיף ברוקולי ולחצי את הפיטריות או משהו בסגנון…
    אני פשוט רוצה להכין בעז"ה את שתיהן..אם כן איך באמת לעשות?
    אפשר לוותר על א. המרק?
    כמה יחידות סה"כ יוצא?
    תודה רבה ולילה טוב!!

    1. היי שיר,
      אני מניחה שאת יכולה להכין את הבסיס של המתכון הזה ולהוסיף לחצי ממנו בצל אחד גדול וסלסלת פטריות שטיגנת לפני ולחצי נוסף להוסיף בצל גדול מטוגן ו400 גרם ברוקולי קצוץ משקית קפואה (אם זה ברוקולי טרי אז יש לבשל קודם במים עד לריכוך ואז לקצוץ).
      אני מניחה שמהכמות ייצאו סה"כ כ-12 מאפינס. את יכולה לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח בכל התערובת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נגאר,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

    1. היי מירי,
      את יכולה לערבב חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

  26. היי אפרת,

    האם אפשר להשתמש בפטריות משקית קפואה? (אם כן, בכל מתכון אפשר?)

    מה אפשר לשים במקום קמח (יש קורנפלור, פירורי לחם, פירורי קורנפלקס. ויש לי קוואקר לא טחון)

    תודה מראש
    שרה

    1. היי שרה,
      נראה לי שכן. לגבי מתכונים אחרים, תלוי מה המתכון אבל בדר"כ לא אמורה להיות בעיה.
      אני חושבת שאפשר לשים פירורי לחם.

    2. תודה רבה לך אפרת.

      אני מתנצלת ששאלתי לפני שבדקתי בתגובות, פשוט מאד מיהרתי. אבל בינתיים מצאתי תגובה לגבי התחליף לקמח.

      סליחה
      ותודה על התשובה

  27. בוקר טוב. תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים! אני יכולה להכין את הפשטידה בתבנית 24? אין לי 22. אני צריכה להוסיף משהו שהפשטידה לא תצאה נמוכה מדי? תודה!

    1. היי אולגה,
      לתבנית 24 אלה הכמויות המומלצות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      יום מקסים 🙂

    1. היי מירי,
      אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח חומוס + חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).

  28. מתכון מדהים! הכנתי את זה לאירוע משפחתי שארגנו בסוכות וכולם חיסלו את הפשטידה וגם את הפשטידוניות של הקישוא והגזר!
    אתר מעולה!! תודה רבה!

  29. יצא מעולה!!! וגם הפשטידת גבינות והזיתים שעשיתי. כולם התלהבו. זה האתר הראשון שאני פונה אליו למתכונים! אתר אליפות (:(:

  30. אפרת היקרה,
    הנטורופת הנאי שלי גזר עלי להימנע מגלוטן, גלוקוז ולקטוז. האם יש מתכונים לדברים שהם מעבר לסלט?
    תודה רבה מראש,
    תמי

    1. היי דבורה,
      לכמות כזו הייתי מכינה בתבנית מלבנית ענקית בגודל 32X40 או בשתי תבניות מלבניות בגודל 30X20:
      6 בצלים גדולים
      6 סלסלות פטריות טריות
      6 ביצים
      כוס וחצי קמח תופח
      2 קופסאות קוטג' (500 גרם)
      3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
      חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כף אבקת מרק, שני שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      *מומלץ אפילו להכין יום לפני כדי שהפשטידה תהיה יציבה.

    2. אני צריכה להכין פשטידה כזו פרווה ל100איש.חשבתי להכין בתבנית "מיני גסטרונום .האם תוכלי ליעץ לי על כמויות.
      ואיך אפשר שיצא עם נפח כשזה בלי הגבינות?
      תודה,
      אביבה

    3. היי אביבה,
      מבחינת נפח זה דומה לתבנית ענקית של התנור לא?
      לדעתי אלה הכמויות המתאימות:
      5 בצלים גדולים – לטגן עם חצי כוס שמן
      6 סלסלות פטריות טריות
      6 ביצים
      כוס וחצי קמח תופח
      תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      זמן האפיה עשוי להתארך לשעה לפחות. יכול להיות שאפילו יותר.

    1. היי,
      הכמות במתכון מתאימה לקצת יותר מתבנית אינגליש קייק (אם מדובר בתבנית חד פעמית). אפשר לשים באינגליש קייק + 2-3 מאפינס בודדים.

  31. היי,
    מעוניינת להכין את הפשטידה במתכונת של מאפינס.
    האם הכמויות נשארות אותן כמויות?
    והאם זמן האפייה משתנה?

    1. היי אביטל,
      אפשר להכין כמאפינס, יש לשמן את השקעים לפני. הכמויות אותן כמויות. זמן האפיה 35-40 דקות.

    1. היי דיקלה,
      אני חושבת שאת יכולה לשים 3 כפות קורנפלור + חצי כפית אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

  32. היי אפרת חג שמח
    הכנתי אתמול את הפשטידה במנג'טים מנייר והבלילה נדבקה לניירות.
    הטעם מעולה פשוט קשה לקלף את הנייר.
    במה טעיתי?

    1. היי שלומית,
      זה אמור להדבק למנג'ט עם זאת להיות קל לקילוף. לדעתי זה סוג הנייר ובאופן כללי זה עובד יותר טוב עם עוגות.

  33. בוקר טוב אפרת
    הקוטג׳ משומה תמיד עושה מרקם נוזלי מידי לפטידות שלי. על איזו גבינה את ממליצה במקום?
    תודה וחג שמח!

    1. היי ליאת,
      אפשר להשתמש בגבינת שמנת או גבינה לבנה (ניתן לסנן את הגבינה הלבנה במסננת דקה כחצי שעה-שעה).
      חג שמח 🙂

    1. היי יוליה,
      לתבנית מלבנית קטנה (בגודל 22X31) כדאי להגדיל את הכמויות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 יש להכפיל את כל הכמויות המצוינות במתכון ב-2.

  34. בוקר טוב אפרת!!! האם יש לך מתכון לפשטידת קישואים + בטטות
    יש לי הרבה קישואים ובטטות וגם גזר
    חבל לזרוק
    אשמח למתכון טוב תבנית חד פעמית גדולה תודה מראש

    1. היי תמי,
      יש לי מתכון לפשטידת קישוא וגזר. במקום הגזר את יכולה לשלב גם בטטה. הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30. אני משערת שזמן האפיה יתארך לשעה עד שעה ורבע. לא ממליצה להכין בתבנית גדולה יותר כי אז הפשטידה לא נאפית במלואה במרכז. יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לאחר האפיה כדי שהיא תתייצב.
      יום מקסים 🙂

  35. הוספתי 300 גרם גבינה צהובה ויותר בצל
    בהתאם הוספתי ממש מעט יותר קמח
    תנור- 30 דקות
    יצא מושלם!
    תודה!

  36. פשטידה מנצחת!
    פשוט ללקק את האצבעות. הכנתי אותה גם בגרסה החלבית וגם בגרסת הפרווה. מתחסלת!
    תודה על המתכון וממליצה בחום.
    נעמה.

    1. היי תמי,
      אין בעיה להקפיא פשטידות, רק חשוב לעטוף אותן היטב.
      אני ממליצה להקפיא עד שבועיים. כך הן נשמרות במצב הכי טוב.
      שבת שלום 🙂

  37. שלום,
    ראיתי כי ניתן להשתמש בפטריות משימורים. צריך פשוט לסנן אותן ולהוסיף (בלי לשטוף)?
    תודה רבה:)

  38. הכנתי את הפשטידה בגרסת הפרווה ויצאה מעולה! התחסלה במהירות. תודה רבה על מתכון קל, טעים ובטוח 🙂
    נעמה.

  39. אפרת יקרה!!!!! הפשטידה יצא מעולה !!! אין עלייך על המתכונים והיחס הנפלא שזה לא מובן מאליו
    תודה ושתמשיכי להיות כזו מקסימה

  40. בוק טוב! האם לקצץ את הפטריות לקטן או בינוני , ואם להשתמש ברגלי הפטריות או לזרוק
    ויום תבנית מלבנית קטנה טובה תודה רבה ויום מקסים

    1. היי תמי,
      כדאי לקצוץ את הפטריות קטן. אין בעיה להשתמש גם ברגלים.
      הכמות במתכון מתאימה לתבניות מאפינס (12 שקעים) או תבנית עגולה בקוטר 22.
      לתבנית מלבנית קטנה (בגודל 22X31) כדאי להגדיל את הכמויות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      יום נפלא 🙂

    1. היי מיכל,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 22 או לתבנית מאפינס (12 יחידות).
      אם את מכינה ל-30 אנשים אני ממליצה להכין את הכמויות הבאות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32×25:
      5 בצלים גדולים חתוכים
      5 סלסלות פטריות
      5 ביצים
      כוס ושליש קמח
      2+1/2 קופסאות קוטג' (625 גרם)
      חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
      חצי כוס בולגרית מפוררת
      תיבול: כף אבקת מרק, כפית גדושה מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      זמן אפיה עשוי להתארך ל50 דקות.
      שבוע נפלא 🙂

  41. תודה על המתכון המעולה, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
    רציתי לדעת אם אפשר להמיר את הקמח בקמח חיטה מלאה, ואם כן האם הכמות משתנה?
    תודה!

  42. יש לנו רגישים לגלוטן מה אפשר להשיג במקום??
    האם אוכל לצרף לזה גם תירס וזה יצא טעים?
    זה צריך להיות פרווה… כי אנחנו לא יכולים לאכול חלבע
    תודה ענקית על המתכונים…

    1. היי חיה,
      על הגבינות את יכולה לוותר.
      לגבי הקמח, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בכ-3 כפות קמח חומוס + חצי כפית אבקת אפיה.

  43. האם אפשר לשים תירס בפשטידה זו ולהוריד קצת מהבצל, הבת שלי קצת פחות אוהבת בצל למרות שאכלה והיה לה טעים אך שאלה אם אפשר קצת פחות בצל ואולי עם תוספת תירס אם כן אז איזה כמות בבקשה? תודה

    1. אפשר להפחית לבצל אחד בלבד או לקצוץ אותו יותר דק אם היא לא אוהבת להרגיש את החתיכות.
      אפשר לשים עד כוס תירס.

  44. היי
    עשיתי את הפשטידת פטריות, יצאה טעימה מאוד וחיסלנו הכל, אך לדעתי היא יצאה קצת רכה מידי, למרות שהייתה 40 דק' בתנור.התערובת צריכה לצאת קצת סמיכה? אם אוסיף עוד 1-2 כפות קמח היא תצא פחות רכה נכון? אשמח לעידכון בנושא תודה.

    1. היי שרה,
      הפשטידה עדיין הייתה חמה כשאכלתם אותה? כי היא מתייצבת רק לאחר קירור.
      בכל מקרה, פעם הבאה אפשר להוסיף עוד לפחות 2 כפות קמח, זה אמור לעזור.

    2. כן אכלנו אותה כשהיא הייתה חמה, תיארתי לעצמי שהיא תתייצב כשתיקרר מעט. לא רצו לחכות.. היא הייתה טעימה מאוד, בעלי מאוד התלהב. יש לך מתכונים קלים נהדרים וטעימים.
      תודה

    1. היי אפרת,
      אפשר להשתמש בחצי כוס קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
      לגבי תחליף ביצים, יכול להיות שאפשר להמיר בכוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים (מקופסת שימורים) או ב3-4 כפות קמח תפו"א מעורבב במים. יכול להיות שגם תפו"א גדול מעוך לפירה יעשה את העבודה.
      בכל מקרה, אני מקווה בקרוב לנסות להכין בעצמי ואם אצליח אעלה את המתכון.
      יום נפלא 🙂

  45. היי, נשמע טעים מאוד!!
    במה אני יכולה להשתמש במקום בולגרית?
    יש לי במקרר מוצרלה, שמנת, קוטג' וגבינה צהובה…

  46. היי
    מכינה את הפשטידה היום בשביל אירוע מחר. עדיף לשמור בהקפאה או במקרר? לחמם בתנור לפני הגשה?

    1. היי קרין,
      עדיף לשמור במקרר. אין צורך להקפיא. לחמם בתנור ב180 לפני ההגשה. מומלץ להוציא את הפשטידה מהמקרר כשעה לפני שמחממים בתנור כדי שתהיה בטמפ' החדר וכך תתחמם יותר טוב מבפנים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  47. היי אפרת הרגע הכנתי את הפשטידה והריח נהדר בהמשך אודיע גם לגבי הטעם שמתי ביצה אחת בגודל L והשנייה בגודל M כי זה מה שהיה בסופר…ורציתי לישאול האם יש באתר מתכון גם לפשטידת ירקות המון תודות:)

  48. היי אפרת,
    רוצה להכין את הפשטידה לשבת ורציתי לדעת האם ניתן להשתמש גם בפטריות מקופסת שימורים או לשלב קופסת שמפיוניון וקופסת פיטריות משימורים?
    המון תודות על האתר הניפלא.

    1. כן קרינה, אפשר להשתמש בפטריות משימורים ואפשר לשלב קופסת פטריות טריות עם קופסת שימורים. האפשרות האחרונה של השילוב תיתן תוצאה טעימה יותר 🙂

  49. אפרת רציתי להגיד תודה!!! על כל המתכונים המעוררי תיאבון שלך!
    אתמול ניסינו את הפשטידה ופשוט ליקקנו את האצבעות!

    תודה, תודה, תודה!

  50. נתפס לי הפה בחיוך קבוע..כלומר המאפה יצא מצוין וערב לחך..
    הורדתי במלח והשמן ורק סלסלת פטריות אחת,הוספתי טופו שהיה לי במקרר ואת הקוטג' עם הזיתים אכלתי עם המאפה ליד..
    תודה.

  51. שלום לך,
    ברשותי פטריות פורטבלו טריות. האם ניתן להשתמש בהן לשם הכנת הפשטידה? האם כדאי לשלב בין סוגי הפריות השונים?
    יערה

    1. היי יערה,
      את יכולה להשתמש בפורטבלו וכן, מומלץ לשלב בין כמה סוגים.
      המשך יום נפלא 🙂

  52. הי,
    תודה רבה על האתר והמתכון!
    אם אני מכינה את זה בתבניות אינגליש קייק – כמה תבניות זה?

    1. היי בת שבע,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק + 3-4 מאפינס.

    2. תודה רבה!
      עוד שאלה – הפשטידה טובה בהקפאה? אם כן – איך וכמה לחמם כשמוציאים?

    3. היי בת שבע,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את יכולה להקפיא את הפשטידה בתוך קופסה אטומה ולהפשיר בחוץ ולפני ההגשה להכניס לתנור מחומם מראש על 180 מעלות במשך 7-10 דקות.
      יום נפלא!

  53. תודה רבה על המתכון!
    ניתן להמיר את הפטריות בפיטריות משימורים? מה הכמות?
    בתבנית שקעים משך ההכנה זהה,

    1. היי נטע,
      אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים של פטריות.
      במקרה הזה גם אם מכינים בתבנית שקעים זמן האפיה נשאר כמעט אותו הדבר, בסביבות 35-40 דקות.
      בהצלחה 🙂

  54. היי!
    תודה על המתכון. אם אין לי בולגרית אפשר פשוט לשים 4 כפות גבינה צהובה במקום? אם לא, מה יכול להוות תחליף?

  55. היי
    אין לי קמח תופח אז כמה לשים קמח רגיל ואבקת אפיה?
    יש לי תבנית רגילה בגודל של a4 אז בכמה לשנות את הכמות?
    תודה רבה!

    1. היי,
      אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפיה.
      אם הכוונה לגודל A4 כשמודדים מהדפנות העליונות של התבנית, הכוונה לתבנית בגודל 22X31 אז אלה הכמויות:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      יום נפלא!

  56. הי,
    אני רוצה לעשות את הפשטידה בכוסיות מנייר כמו של קפקייקס… האם עלי למלא את הבלילה עד החצי (זה כוסות נייר קטנות) והאם זמן האפייה נשאר אותו דבר?
    תודה מראש

    1. היי דקלה,
      את יכולה למלא את השקעים כמעט עד הסוף.
      זמן האפיה בסביבות 30-35 דקות.
      שבת שלום 🙂

  57. היי, תודה על האתר המעולה..האם הכמויות הנל מתאימים לתבנית חדפ קטנה 20*10 או לתבנית אינגליש קייק אחת?

  58. בוקר טוב, לדעתי אין צורך לחמם את התנור מראש , זה ימנע את הרטיבות בתוך הפשטידה.בהצלחה.

  59. שלום,
    האם ניתן להכין את הפשטידה יום אחד לפני (להכין בשישי ולהגיש במוצ"ש)?
    ועוד שאלה, אני רוצה להכין בתבנית מנייר… זה לא יהרוס , נכון?
    תודה ושבת שלום

    1. היי זיוה,
      אפשר להכין את הפשטידה יום לפני.
      אין בעיה להכין בתבנית מנייר (את מתכוונת לנייר קרטון קשיח, כן?)
      שבת שלום 🙂

    2. תודה .
      עוד שאלה קטנה, בעלי קנה בטעות פטריות פורטובלו קטנות.. האם מתאימות למתכון זה?

  60. היי אפרת,

    מהן הכמויות אם אני רוצה להכין בתבנית גדולה, 30*36 (בערך, תבנית חד פעמית שלוקחת את כל המקום בתנור)?
    בנוסף, אם אני מכינה את הפשטידה ב-06:00 היא תספיק להתגבש עד 14:30? כי לא בא לי פשטידה מתפרקת 🙂

    1. היי נופר,
      גם אם את רוצה להכין כמות גדולה עדיף לחלק אותה בין 2 תבניות בינוניות בגודל 22X31 כל אחת, אחרת אני חוששת שהפשטידה לא תאפה כמו שצריך מבפנים.
      הכמויות:
      6 בצלים גדולים
      6 סלסלות פטריות
      5-6 ביצים
      כוס וחצי קמח תופח
      2 קופסאות קוטג'
      3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
      חצי כוס בולגרית מפוררת
      2 כפיות מלאות אבקת מרק, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור
      בהצלחה 😉

    1. היי ליטל,
      חשוב להניח לפשטידה להתקרר לטמפ' החדר כי רק אז היא מתייצבת לגמרי. אח"כ אם רוצים, אפשר לחמם אותה מעט שוב.
      יכול להיות שחתכתם אותה כשהיא עוד הייתה חמה מעט?

    1. היי ליטל,
      כמויות לתבנית בגודל A4:
      3 בצלים גדולים
      3 סלסלות פטריות טריות
      3 ביצים
      3/4 כוס קמח תופח
      קופסת קוטג' (250 גרם)
      3 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
      3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
      בהצלחה ושבוע נפלא!

    2. תודה רבה על התגובה המהירה.
      אפשר אבקת מרק פטריות?
      ואם אני שמה פטריות משימורים אז כמה?

    3. כן, את יכולה לשים אבקת פטריות ואם את משתמשת בפטריות משימורים שימי 3 קופסאות (כמובן שיש לסנן מנוזלים).

    1. כן אדם, אפשר לשים 2 קופסאות של פטריות משימורים מסוננות מנוזלים כמובן.
      בהצלחה 😉

  61. השאלה, אם זה פחות או יותר כמות של פשטידת הברוקולי?-

    בפשטידת הברוקולי השתמשתי בתבנית שני אינגליש קייק,
    הכוונה כמובן לאחת בגוגל של שני אינגליש קייק.

    ת ו ד ה,

    1. היי אנו,
      זה קצת פחות מהכמות של פשטידת הברוקולי.
      אם רוצים להכין בתבנית אחת בגודל 2 תבניות אינגליש קייק כדאי להגדיל את הכמות ל-3 בצלים גדולים ו-3 סלסלות פטריות. אם אין לך, אפשר לשלב גם פטריות בשימורים (סלסלת פטריות טריות= קופסת שימורים). כדאי גם להוסיף עוד ביצה (סה"כ 3 ביצים). חוץ מזה- שאר החומרים נשארים באותה כמות (חצי כוס קמח תופח, קופסת קוטג', 2 כפות גבינה צהובה, 2 כפות בולגרית). מבחינת תבלינים- כפית גדושה אבקת מרק, כשליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
      ערב נעים 🙂

    2. ראשית, תודההההה!

      הבעייה העיקרית שלי זה אבקת המרק שבפעם הראשונה שלא במתכוון שמתי אבקת מרק בשרי בטעותתתת! ולכש"גיליתי", נגעלתי.

      המדובר בפשטידת הברוקולי
      כעת אני נמנעת ולא שמה במקום האבקה כלום.

      ושוב תודה ושבת שלום.

      אדווח לכשאכין את פשטידת הפטריות בהמשך.

    3. שלום רב,
      מכיוון שנמצאת אני במהלך הכנת הפשטידה, אודה באם תואילי לענות לשאלותיי:-

      א. הכמות של 3 בצלים ו-3 סלסלות פטריות , עושה רושם של יותר מדי?-

      ב. ניתן להכין מראש ולהשאיר במקרר לאפייה מאוחרת?-

      ג. ניתן לגרוע את אבקת המרק?-
      ( אין ברשותי, כרגע, פרווה).
      או, להשתדל.

      תודה מראש,

    4. היי אנו,
      1. הכמות נראת גדולה עכשיו אך היא מצטמצמת במהלך הטיגון.
      2. ניתן לטגן את תערובת הבצל והפטריות מראש ולשמור במקרר (זה בעצם מה שלוקח זמן). לפני שרוצים לאפות פשוט מערבבים עם שאר החומרים ויוצקים לתבנית.
      3. לטעמי אבקת המרק מאוד מוסיפה לטעם הסופי אבל אפשר גם לתבל רק בכפית מלאה מלח ופלפל שחור.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי אנו,
      אולי ב-2 תבניות אינגליש קייק הפשטידה תצא קצת נמוכה.
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק ועוד כ-3 תבניות מאפינס קטנות.

  62. פשטידה טעימה מאד וקלה להכנה. זו כבר הפעם הרביעית שאני מכינה כשאני מארחת ותמיד מבקשים את המתכון.

  63. הי יש לי 2 שאלות:
    1)גבינה בולגרית (קוביות קטנות) אפשר להשתמש בזה או שעדיף במפוררת?
    2) תבנית 24 עגולה תתאים?
    תודה מראש:)

    1. היי שיר,
      1. אם יש לך גבינה בולגרית מפוררת אז תשתמשי בה. אם לא, תפוררי או תקצצי עם סכין קוביית בולגרית.
      2. בתבנית עגולה 24 הפשטידה תצא מעט נמוכה אם זה לא מפריע לך. אם את רוצה שהפשטידה תצא גבוהה את יכולה להשתמש בתבנית עגולה 22 או תבנית אינגליש קייק + 2-3 מאפינס.
      שבת שלום 🙂

    2. מעולה, תודה!
      כבר שמעתי מחמאות מצוינות על הפשטידה..עכשיו גם אני בהכנות:)
      תודה לך וחג שמח:)

    1. היי שיר,
      זה בסדר גמור, אפשר לפורר או לקצוץ את הקוביות הקטנות.
      שבת שלום 🙂

  64. היי הפשטידה בתנור הכפלתי כמויות ושמתי שני חבילות קוטג האם זה בסדר? ולא הוספתי שמן בכלל רק מעט שטיגנתי עם הבצל האם זה בסדר? אני בלחץ כי זה צריך להיות טעים למסיבה שיש לנו היום…

    1. היי ריקי,
      אם הכפלת את כל הכמויות במתכון זה בסדר גמור ששמת שתי חבילות קוטג'. לא היה צורך להוסיף עוד שמן.
      תהנו במסיבה וחג חנוכה שמח 🙂

  65. אתמול ניסיתי ולא יצא לי טוב.. משום מה הפשטידה לא הייתה מוכנה בפנים בזמן שהחוץ שלה כבר נהיה צהוב וקשה מאוד.. נאלצתי להוציא ולערבב. יצא טעים אך כמובן לא אסטטי ולא יפה. יש לך רעיון למה זה קרה?

    1. היי אניה,
      יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית והיה צריך לכסות את הפשטידה ולהנמיך את הטמפרטורה ל170 ולהמשיך לאפות.
      קורה גם שלפעמים הפשטידה מתייצבת רק אחרי שהיא מתקררת בחוץ אפילו שכשמוציאים אותה מהתנור, כשהיא עוד חמה, הבפנים נראה כאילו הוא עדיין לא מוכן.
      אגב, באיזה תבנית השתמשת?

    2. זה לא שהיא לא התייצבה. היא הייתה לגמרי לא מבושלת מבפנים.
      השתמשתי בתבנית מזכוכית..
      וכנראה גם עשיתי טעות שפיזרתי גבינה צהובה למעלה?

    3. היי אניה,
      זה בסדר גמור שפיזרת מלמעלה גבינה צהובה. זה לא אמור להשפיע.
      אני מניחה שבגלל סוג התבנית היה כדאי לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר ולהשאיר יותר זמן בתנור.

    4. אני משתמשת בתבנית מאפינס מסיליקון ואז הפשטידות יוצאות אישיות או בתבנית אחת חד פעמית מאלומיניום או מנייר קשיח.

  66. ניסיתי כפית אבקת מרק פטריות וכפית אבקת מרק בצל + מעט אגוז מוסקט יצא פצצה! המון מחמאות

  67. היי, הפשטידה נשמעת טעימה מאוד 🙂
    אפשר להשתמש גם בבצל ירוק אם יש לי? (נגיד בצל לבן לטיגון עם הפטריות ולהוסיף בצל ירוק קצוץ לתערובת?)
    תודה רבה!

    1. כן, אפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ לתערובת. אפילו תוסיפי אותו בסוף עם הפטריות לטיגון קל של דקה-שתיים, כדי שיתרכך מעט.

  68. היי אני הולכת להכין את הפשטידה הזאת ורציתי לשאול האם מתאים לאפות במאפינס מנייר? וכמה חתיכות יוצא?

    1. היי ריקי,
      אם המנג'טים מיועדים לאפיה אז אין בעיה (צריך להיות רשום על האריזה).
      זה יוצא בסביבות 12 מאפינס.

  69. פשטידה פשוט טעימה ,קלה להכנה נטרפת במהירות הבזק והמחמאה שקיבלתי פשוט היית צריכה להכין מייד שתיים. אז כל המחמאות שלך.

    1. היי אריאלה,
      ניתן לחתוך את הפשטידה ל 10-12 חתיכות בינוניות.
      יום נעים 🙂

    1. היי שירה,
      עדיף לשים עד 250 גרם גבינה לבנה או קוטג'. אני ממליצה יותר על קוטג' אם יש לך. אפשר גם לשלב בין קוטג' לגבינה לבנה.
      יום נפלא 🙂

  70. היי
    רציתי לשאול אם אפשר לשים במקום הקוטג׳ שמנת ריצ׳ פרווה?
    או נוזלים אחרים פרווה כדי שלא תהיה יבשה מדי….
    תודה מראש

    1. היי אור,
      הפשטידה יוצאת עסיסית גם בלי הגבינות אבל אם בכל זאת רוצים אפשר לשים כחצי מיכל שמנת צמחית (125 מ"ל).

    1. כן אליה, אפשר. רק חשוב לשמן את התבניות היטב לפני שיוצקים אליהן את התערובת.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אורלי,
      התבנית גדולה מידי. הפשטידה תצא מאוד נמוכה.
      זה גם תלוי אם את מכינה עם גבינה או בלי כי הגבינה מעניקה נפח לפשטידה.
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית קטנה.
      שבת שלום 🙂

  71. היי
    מעוניינת להכין את הפשטידה בתבניות בודדות של מאפינס זה גם בסדר?
    האם מדובר באבקת מרק עוף??

    תודה
    אפרת

  72. הי.
    אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה בתבנית מלבנית קטנה (כמו 2 אינגליש קייק) האם עלי להכפיל את הכמות??

  73. היי
    רציתי לדעת אם אני עושה חצי כמות שכתובה במתכון (מספיק לי חצי מהכמות)
    אפשרי בתבנית אינגליש קייק או שזה יצא נמוך מדי?

    1. כן שיר, אפשר להכין מחצית מהכמות בתבנית אינגליש קייק. אם את מוסיפה גבינות זה נותן נפח לפשטידה.
      יום נפלא 🙂

  74. הכנתי אתמול את הפשטידה והיא הייתה הצלחה מסחררת, גם טעימה מאוד וגם קלה להכנה והכי חשוב לא משמינה, הולכת להכין שוב.
    תודה

    1. היי רחל,
      הגבינות באמת מעניקות נפח לפשטידה. לצערי אין לי רעיון לתוספת פרווה שיכולה לעשות את אותה פעולה. כדאי להשתמש בתבנית בגודל הנכון אם רוצים שהפשטידה תהיה גבוהה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרית,
      לפרווה יש לוותר על הגבינות. להכין את הפשטידה מבצל, פטריות, ביצים, קמח תופח ותבלינים.
      יוצא טעים בכל מקרה 😉

  75. 1.לתבנית מלבנית חד פעמית קטנה, איזה כמות אני צריכה לעשות?
    2. האם ניתן להמיר את הגבינה צהובה במשו אחר? כמו יוגורט למשל
    3.אפשר לא לשים בצל?, או לשים במקומו משו אחר?
    4. אם אין לי גבינה בולגרית אני יכולה לשים משו אחר- גבינה/קוטג'/יוגורט, ואם כן זה ממש יפגע בטעם?
    סליחה על האורך..

    1. היי תפארת,
      1. אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות) אז תכפילי כמויות ב-2.
      2. את יכולה לוותר על הגבינה הצהובה. אין צורך לשים במקום יוגורט כי יש כבר קוטג' במתכון וזה מספיק.
      3.את יכולה לא לשים בצל אבל קחי בחשבון שהבצל מאוד מוסיף לפשטידה מבחינת טעם ומרקם. אם את לא אוהבת להרגיש את חתיכות הבצל, לפחות תגרדי דק או תטחני בצל אחד ותטגני אותו עם הפטריות.
      4. את יכולה לוותר על גבינה הבולגרית ואין צורך לשים במקומה שום דבר. עדיין זה ייצא טעים 😉
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  76. מתכון מצוין- הכנתי אתמול ליום הולדת של ביתי עם חברים, חוסלה!!! היום נכין שוב 🙂 לחג.

  77. שלום אוף אף פעם הפשטידה שלי לא תופחת עשיתי בול מה שרשום כולל הגודל של התבני , מה אני עושה לא טוב????

    1. היי חן,
      פשטידה לא אמורה לתפוח כמו עוגה. רוב הפשטידות לא אמורות לתפוח בכלל. הכי חשוב זה הטעם 🙂

  78. אני משתמשת בפטריות מקופסאות שימורים. מה גודל הקופסה שצריך (כמה גר' פטריות אחרי סינון לכל קופסה)?

  79. אני יכולה לטגן היום את הבצל והפטריות ולשמור במקרר ורק מחר אחה"צ לאפות את הפשטידה?

    1. כן אירית, אפשר. חשוב לעטוף את הפשטידה היטב או לאחסן בקופסה אטומה.

  80. מתנצלת מראש אם כבר שאלו את השאלה אבל מרוב תכתובת קצת לא ברור לי
    הכמות היא לתבנית אינגליש קיק או עגולה 20 אם אני רוצה לעשות ב- 2תבניות אני מכפילה הכל?

    1. היי אירית,
      נכון ואם את רוצה להכין בשתי תבניות מאלו שציינת תכפילי כמויות.
      ערב נעים 🙂

    1. כן. אבל תבדקי כבר אחרי 40 דקות בעזרת קיסם במרכז הפשטידה. אם יוצא יבש לגמרי הפשטידה מוכנה.

  81. חשבתי לקנות תבנית אלומיניום חד פעמית.תוכלי להנחות אותי איזה גודל לקנות ומה כמויות של המרכיבים?

    1. ממליצה לקנות תבנית מלבנית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
      הכמויות: 4 בצלים גדולים קצוצים, 4 סלסלות פטריות חתוכות, 4 ביצים, כוס קמח + כפית אבקת אפיה, קופסת קוטג', 4 כפות גדושות גבנ"צ, 4 כפות גדושות בולגרית. כף שטוחה אבקת מרק, מעט מלח ופלפל שחור (כשליש כפית פלפל)
      את הבצל והפטריות תטגני עם רבע כוס שמן כדי שהפשטידה תהיה עסיסית (לתערובת הפשטידה עצמה לא צריך להוסיף עוד שמן).
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  82. תוכלי בבקשה לציין לי כמויות מדוייקות של כל המרכיבים לכמות כפולה של הפשטידה?אני פוחדת שבטעות אפגע במרקם ותצא לי דחוסה.

    1. על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה.
      אם את מכפילה כמויות שימי לפחות 3/4 כוס קמח ו-3/4 כפית אבקת אפיה.

  83. רוצה להכין כמות כפולה בתבנית חד פעמית מרובעת גדולה. רציתי לדעת מספיק גביע קוטג' אחד?לא רוצה שהפשטידה תהיה נוזלית. האם זמן האפייה משתנה?

    1. היי שרון,
      גביע אחד יכול להספיק. אני מניחה שזמן האפיה יתארך מעט, משהו בסביבות 50 דקות.
      שבת שלום 🙂

  84. הי, אם אני רוצה להכין בתבנית מרובעת גדולה, האם עליי להכפיל את הכמויות? והאם ניתן להחליף את הפטריות בירק אחר לדוגמא כרובית? תירס?

    1. הי אלונה,
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מרובעת בינונית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק).
      לגבי החלפת הפטריות – אם את לא רוצה להכין עם פטריות אני ממליצה להכין פשטידות אחרות של כרובית או תירס (הן פשוט כבר מותאמות לאותו מצרך). מצרפת מתכונים:
      פשטידת תירס
      פשטידת כרובית
      שבת שלום 🙂

    1. היי הגר,
      אם יש לך קמח אורז אז עדיף ואם לא תשימי קמח קונדיטור + שליש כפית אבקת אפיה. בכל מקרה אני ממליצה לשים מהקמחים האלה בין רבע לשליש כוס (במקום חצי כוס).
      חוץ מזה יש באתר מתכון לפשטידת פטריות ותפוחי אדמה ללא קמח אם בא לך לנסות 😉
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94-%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/
      ערב נעים ופורים שמח 🙂

    1. היי גילה,
      לפשטידת פטריות פרווה תכיני לפי המתכון פשוט תוותרי על הגבינות (הקוטג', גבנ"צ ובולגרית). אין צורך לשים משהו במקום.
      ערב נעים 🙂

    2. כן, אפשר להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי יעל,
      לגבי הגבינות- אין בעיה להוריד אך לגבי הביצים – בדר"כ מחליפים אותם בטופו מעוך עם מעט מים או קמח תפוחי אדמה מעורבב עם מים או טחינה גולמית, אך מאחר ולא ניסיתי קשה לי לענות..
      שבוע נפלא 🙂

  85. הי, דבר ראשון תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.
    לגבי המתכון – אין לי בולגרית. במה אפשר להחליף? פטה? סקנדינבית?
    תודה מראש!

    1. היי לאה,
      כמובן שאם יש אפשרות אז עדיף להשתמש בפטריות טריות אך אפשר להשתמש גם עם פטריות משימורים או קפואות ולקבל פשטידה טעימה. רק אדגיש שגם אותן צריך לבשל לפני עם הבצל.

    1. היי מיכל,
      עדיף להשתמש בקופסת שימורים של פטריות אם יש לך.
      אפשר להוסיף קוביות תפוח אדמה קטנות מאוד אבל מומלץ לבשל קודם את הקוביות עם הפטריות כדי שיתרככו.

    1. היי רותם,
      במקום הקוטג' אפשר לשים 3 כפות גבינה לבנה או לשים כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
      שבת שלום 🙂

  86. היי ערב נפלא המתכון פשוט מושלם בכללי אני אוהבת פשטידת פטריות אבל זאת מעולה!!רק שהפעם הוספתי לזה טא'ץ מגניב..2 כפות של מיונז אולי זה נשמע מוזר אבל יצא לי מהממם וטעיםם

  87. כמה שאלות:
    1. אם אין לי קמח תופח, מהי הכמות של אבקת אפייה שצריך להוסיף לחצי כוס קמח רגיל?
    2. אני לא אוהבת להשתמש באבקת מרק.. יש לך רעיונות לתבלינים טובים שיוסיפו טעם דומה או מעניין?

    1. הי,
      1. חצי כפית אבקת אפיה.
      2. אין בעיה לוותר על אבקת המרק (למרות שיש היום אבקת מרק מחומרים טבעיים). אם את רוצה את יכולה להוסיף שן שום כתושה או קורט אגוז מוסקט טחון אבל גם לא חייב להוסיף במקום שום דבר, מרכיבי הפשטידה מוסיפים מספיק טעם 😉

    2. היי,
      בסוף מצאנו קמח תופח אבל ניסינו בלי תבלינים ויצא סבבה. היה קצת נוזלי לפני האפייה ולכן הוספנו עוד חצי כוס של קמח, אבל סה״כ פשטידה נחמדה ודיאטטית 🙂 תודה רבה לך!

  88. היי, רציתי לומר שזאת אחת הפשטידות שאני הכי אוהבת! ממש טעימה. גם בגרסת החלבי גם כפרווה.

    1. הי,
      יכול להיות שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי?

  89. מתכון מעולה!
    מצטרפת לשאלה,הכמות רק לתבנית עגולה? אם אני רוצה למלא בתבנית מלבנית אצטרך חומר כפול?

    1. הי לי,
      לתבנית מלבנית מאלומיניום (חד פעמית) בגודל 20X29 תכיני לפי המצרכים הרשומים במתכון רק תוסיפי עוד 1 בצל + 1 חבילת פטריות בנוסף למה שרשום.
      חג שמח 🙂

    1. הי,
      אם המדידה היא מהשוליים (ולא מתחתית התבנית) הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית בגודל שציינת.
      אם התבנית גדולה יותר יש להוסיף עוד חבילת פטריות + 1 בצל בנוסף למה שרשום במתכון (לגבי שאר המצרכים- אין צורך להגדיל כמויות). חג שמח!

    1. אפרת ערב טוב
      לגרסה ללא גלוטן האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור? אם כן באיזה כמות. תודה

    2. היי נטלי,
      אני חושבת שעדיף להמיר ב- 3 כפות קמח חומוס + חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח) או בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או קמח תמי.
      אם יש לך רק את שני הקמחים שציינת עדיף להשתמש בקמח תפוח אדמה באותה כמות של קמח חומוס.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר