מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פטריות דלת קלוריות

פשטידת פטריות דלת קלוריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 28, 2013
Last modified:אוגוסט 2, 2018

Summary:

פשטידת פטריות קלה ודיאטטית

פשטידת פטריות דלת קלוריות

(תבנית בינונית קטנה/ תבנית של 12 מאפינס) 

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

2 ביצים + 1 חלבון (הלבן)

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסת קוטג' 1% (250 גרם)

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם כף שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה.

-מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוצאים מהאש ומצננים. 

-לאחר שהתערובת התקררה, מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינת קוטג' ומתבלים.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

53 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מעולה.

    הוספתי גמבה קצוצה לבצל ולפטריות.

    אגב מאוד משביע הוגש עם סלט וגבינה לבנה. תענוג!!!

    1. היי,
      זה יוצא כ-900 קלוריות לכל הפשטידה, כ-75 קלוריות ליחידה (אם מחלקים ל12).

    1. היי שרון,
      במקרה הזה זמן האפיה לא משתנה הרבה. בסביבות 35-40 דקות.

    1. היי דבורי,
      לגרסת פרווה את יכולה להכין בלי הגבינות ואם את רוצה את זה מעט רטוב את יכולה להוסיף לתערובת עד רבע כוס מים או חלב סויה (לא כדאי יותר כדי שלא ייצא רטוב מידי).
      יום נפלא 🙂

    2. וואו,
      שמתי חצי כוס מים ויצא מ-ה-מ-ם!!!!!!!!!!!!
      את לא מבינה איך כולם התלהבו, למרות שאני בקטע יותר של האפייה המתוקה, החלטתי להכין את זה כי לאמא שלי לא היה כח, ואני לא יכולה לתאר לך איזה טעים יצא, סתם אמא שלי התלהבה שאני מבשלת פתאום ועוד כזה דבר טעים ועוד(!) דיאטטי!!!!
      (כולם הרי בדיאטה…..)
      אז שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי להביא מתכונים טובים, הכי מוצלח-דיאטטי!!!!!!!

    3. תודה דבורי יקירה!
      אני שמחה שיצא מוצלח 🙂
      שבוע נפלא!

  2. מכינה פשטידת תרד שצויין להכין בתבנית פיירקס זכוכית ולשמן אותה. הבעיה שלא נכנס במדף אחד. אפשר להכין אותה בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק ולשמן בתרסיס שמן?אז ייכנסו לי 2 תבניות כאלו לתנור.תודה!

    1. היי שרון,
      לא צוין במתכון שלה מה גודל התבנית (יש הרבה גדלים של תבניות פיירקס). לפי כמות המצרכים אני מניחה שלא מדובר בתבנית יותר גדולה מתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק לכן אני מתארת לעצמי שאת יכולה להשתמש בתבנית הזאת.

    1. היי שרון,
      ממש כמה דקות, העיקר שלא יהיו ממש חמות (כי אז הביצים יכולות להתבשל מהחום שלהן).

    1. היי שרון, הנה הכמויות:
      4 סלסלות פטריות טריות
      4 בצלים גדולים
      4 ביצים
      כוס קמח מלא
      כפית אבקת אפיה
      קופסה וחצי קוטג' (375 גרם)
      כף שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

    2. לכמות כפולה מספיק 4 ביצים M? אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית יום לפני ההגשה, לעטוף בניילון נצמד, לשמור במקרר ולחמם כמה דק' לפני ההגשה בתנור?

    3. היי שרון,
      כן וכן. מומלץ להוציא את הפשטידה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני כדי שהיא תתחמם באופן שווה גם מבפנים (לעיתים כשמחממים פשטידה קרה בתנור, מבפנים נשארים חלקים שהם עוד קרים ולכן כדאי שהיא תהיה בטמפ' החדר לפני החימום).
      אם זאת פשטידה שלמה, בהתחלה תכסי אותה בנייר כסף ותחממי אותה 15-20 דקות בתנור בתנור שחומם מראש ל190 מעלות. אח"כ תסירי את הכיסוי, תנמיכי את המעלות ל180 ותחממי עוד כ-10 דקות.
      בהצלחה 😉

    4. תודה רבה!שאלה אחרונה: מכינה שתי פשטידות בתבניות גדולות ורציתי לאפות אותן במקביל בשני מדפים של התנור – באיזו תכנית להשתמש?

    5. בדר"כ כשאופים פשטידות בשני מדפים שונים נהוג להפעיל את תוכנית התנור על טורבו. אני פחות אוהבת להשתמש בטורבו מאחר וזה עלול לייבש את הפשטידה.
      אם את מכינה ב2 תבניות בינוניות קטנות (ששתיהן ביחד בגודל 4 תבניות אינגליש קייק צמודות) , זה אמור להכנס למדף אחד. לא נכנס?

  3. קודם כל,עשיתי את עוגת התפוז קוקוס ויצאה מעולה. קיצצתי מעט בכמות הסוכר ויצאה עדינה מאוד.
    בכלל,אני חדשה יחסית בבישול ואפייה ועשיתי מס' מתכונים מהאתר וכולם יצאו מדהים!!!בנוסף לקלות ההכנה והמצרכים הפשוטים יחסית.
    בפשטידה זו אפשר לשים גבינה לבנה במקום קוטג'?
    תודה מראש

    1. היי שרון,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים באתר 🙂
      וכן, את יכולה לשים גבינה לבנה.
      יום נעים 🙂

    1. כן, אפשר גם עם קמח תופח (ואז אין צורך להוסיף אבקת אפיה).
      שבת שלום 🙂

  4. הכרתי רק לאחרונה את האתר.
    יצא לי בינתיים להכין את עוגת האגוזים קינמון והתפוחים והן מעולות!!!
    חברות בשלניות רציניות מהעבודה כל כך התפעלו.
    בסילבסטר הכנתי ארוחה רומנטית לי ולבעלי הטרי חן, את סלט עלי הבייבי ואת פסטת הפנה עם התרד והבטטה והא כל כך אהב והעריך.
    תודה ושבת שלום

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר