מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פטריות לפסח

פשטידת פטריות לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 22, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

פשטידה לפסח : פשטידת פטריות ובצל פרווה

פשטידת פטריות לפסח

תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 ביצים גדולות

4 כפות קמח מצות לעוגות/דק

חצי כפית אבקת אפיה

1 כפית אבקת מרק/ פטריות

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה (*מעבר לזה לא מוסיפים יותר שמן לתערובת הפשטידה).

-מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את תערובת הפטריות ושאר החומרים עד לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים במשך 30 דקות (תבנית שקעים) עד 40 דקות (תבנית אינגליש קייק).

פשטידה כשרה לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

54 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שרית,
      לא בטוחה אם קמח השקדים מספיק כדי לספוח את הנוזלים.
      אני חושבת שעדיף קמח מצה ואם לא אז קמח תפו"א או קמח חומוס.
      חג שמח 🌺

  1. יצא ממש טעים!
    כיף להכיר אנשים שנותנים מעצמם מתכונים באהבה ובכיף:)
    פסח כשר ושמח לכל עם ישראל:)

    1. כן, אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 21 או תבנית אינגליש קייק. זמן אפיה – 40 דקות.
      חג שמח 🙂

    1. כן שלמה, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית מלח ומעט פלפל שחור.

    1. כמות הקמח אינה משתנה. אם את שמה קמח תופח לפסח יש לוותר על אבקת האפיה.

    1. אני ממליצה להכפיל ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24. תבנית 26 עלולה להיות גדולה מידי ואז הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז אלא אם כן זאת תבנית 26 חד פעמית נמוכה ואז אין בעיה.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.

    2. 4 בצלים גדולים קצוצים
      4 סלסלות פטריות טריות קצוצות
      4 ביצים גדולות
      8 כפות קמח מצות לעוגות/דק
      כפית אבקת אפיה
      2 כפיות אבקת מרק/ פטריות
      חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      אופן ההכנה אינו משתנה למעט זמן האפיה שמתארך ל50-60 דקות.

  2. הי, נתקלת לראשונה במתכונים שלך ומעוניינת לנסות.
    איך אפשר להפוך את הפשטידה לרגישים לגלוטן?

    תודה

    1. היי כנרת,
      לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח חומוס (במקום קמח מצה).

  3. היי אתר מצוין התחלתי לבשל בזכותך .
    לגבי המתכון , יצא ממש טעים אך מעט מלוח בגלל אבקת מרק שהיא מאוד מלוחה .

  4. יצא אחלה! היות ולא היה לי מספיק פטריות הוספתי בטטה שקלפתי ממנה חתיכות דקות בקולפן, ריככתי 7 דקות במחבת והוספתי לעיסת הפשטידה. אפיתי בתבנית שקעים ויצא מאוד טעים!

  5. היי אפרת חג שמח
    רציתי בבקשה לשאול אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית של תנור , מה הכמות של החומרים ?

    1. היי ספיר,
      יכול להיות שבתבנית ענקית הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז ולכן אני ממליצה לך לחלק את הכמות ל2 תבניות מלבניות בגודל 31X22 (שביחד הן בנפח של תבנית גדולה של התנור).
      יש להכפיל כמויות ב-4:
      7-8 בצלים גדולים
      8 סלסלות פטריות
      8 ביצים גדולות
      כוס ושליש קמח מצה לעוגות (160 גרם)
      2 כפיות אבקת אפיה
      4 כפיות אבקת מרק
      2 כפיות שטוחות מלח, כשליש כפית פלפל שחור
      זמן האפיה לשתי התבניות אמור להתארך לכ-50 דקות.
      *לא לשכוח לשמן היטב את התבניות.
      חג שמח ושבוע מעולה 🙂

  6. היי אפרת, אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית חד פעמית מלבנית, צריך להכפיל כמויות??
    אני מתכוונת לתבנית בגודל של 2 תבניות אינגליש ביחד.

    1. היי רויטל,
      כן, יש להכפיל כמויות ב-2.
      קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 45-50 דקות.
      חג שמח!

    1. היי הילה,
      אפשר להוסיף עד 250 גרם גבינה לבנה או קוטג', 1-2 כפות בולגרית מפוררת ועד שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
      חג שמח 🙂

    2. הגבינה מעניקה נפח לפשטידה לכן אני מניחה שהכמות תתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 (כשבמתכון הרגיל היא מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20).

    1. אני לא בטוחה שמומלץ להמיר את הביצים במקרה הזה מאחר והפשטידה עשויה מקמח מצות שהמרקם שלו גם ככה יותר כבד ודחוס מקמח רגיל.
      אם את מכינה מקמח רגיל אני יודעת שאפשר לשים 3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים + רבע כוס מים+ רבע כוס שמן (חייבת לציין שאני אישית מעולם לא ניסיתי אבל כך נהוג לעשות בפשטידות טבעוניות).

  7. האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
    המתכונים שלך נהדרים, גרמו לי לאהוב שוב את המטבח. תודה לך

    1. היי שחר,
      שמחה לשמוע 🙂
      כן, אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה.
      חג שמח!

    1. היי טלי,
      אין בעיה להכין עם קמח מצות רגיל, פשוט ככל שהקמח טחון דק יותר פחות מרגישים אותו בפשטידה.
      ואפשר פטריות משימורים (2 קופסאות ללא הנוזלים).
      חג שמח 🙂

    1. היי מיכל,
      בסביבות 8-12 שקעים, תלוי בגודל שלהם.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר