מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים

פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 2, 2016
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

פשטידה צבעונית בשלל טעמים שמשתלבים מצוין: בצל, פטריות, תירס, גמבה וזיתים ירוקים

פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות

חצי גמבה גדולה קצוצה דק

3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים מסוננים מנוזלים

שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

2 ביצים

4 כפות מלאות קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת מעט. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה.

*מומלץ להניח לפשטידה להתקרר לטמפ' החדר כדי שתהיה יציבה יותר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

67 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי,
    ראשית רוצה לומר שהמתכונים מדהימים ותענוג להכין.
    רציתי לשאול כיצד להוסיף ערך תזונתי למנה?

    1. היי זיוה,
      לא בטוחה שהבנתי. בפשטידה עצמה יש גם ערך תזונתי. אם את רוצה להעלות את הערך התזונתי שבארוחה את יכולה לאכול לצד זה סלט עלים/ירקות.

  2. היי אפרת

    אני חושבת לשים 1 כוס מחית תפוח אדמה כתחליף ל2 הביצים בפשטידה זו .

    מה דעתך?

    מבחינת הטעם המרקם?

    1. אני חושב שכדאי להשאיר ביצה אחת + חצי כוס מחצית תפו"א. הביצים לא רק מדביקות את התערובת, הן גם מעניקות אווריריות.
      יכול להיות שייצא דחוס מידי עם מחית בלבד.

  3. היי אפרת

    האם אפשר לוותר על הזיתים?
    ולגבי אבקת אפייה זה הכרחי?
    ומה במקום אבקת מרק ?
    אני כבר הולכת להכין .

    תודה לך אתר נפלא.

    1. אפשר לוותר על הזיתים ואבקת האפיה.
      במקום אבקת מרק שימי רבע כפית נוספת של מלח.

  4. בוקר טוב אפרת.

    האם ניתן לוותר על אבקת האפייה במתכון ?
    אם אוותר על הזיתים (אני מכינה לידי בני שנה שנתיים ) האם זה ישנה לטעם?
    כמו כן ידוע לי שאפשרי לשים במאפה רבע כוס רסק תפוחים במקום ביצה אחת או זרעי צ'יה מושרים .

    מה דעתך אם אשים רסק תפוחים חצי כוס במקום שתי ביצים האם זה ישנה מאוד לטעם ?

    ושוב תודה רבה מראש . אתר מושקע וקליל שתורם רבות.

    1. אפשר לוותר על הזיתים ועל אבקת האפיה.
      הביצים מדביקות את החומרים. אפשר להוריד ביצה אבל הפשטידה תהיה פחות יציבה. לא ממליצה לשים רסק תפוחים, זה פחות מתאים במקרה הזה.

  5. היי אפרת

    האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    או קמח 70 אחוז ממנו קמח כוסמין ו30 אחוז ממנו לבן?
    ומה לגבי קמח טף?
    הרבה תודה.

  6. אחרי שאירחתי נשארו לי כל הירקות שרשמת למעלה… הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה!!! הבעיה בה שהיא חוסלה ממש מהר (ואני בכלל לא אהוהבת פטריות…)

  7. אפרת היקרה! הכנתי היום את הפשטידה, יצא מדהים!!! מודה לך בשם כל המשפחה : )
    רציתי לשאול האם היא טובה בהקפאה? אני רוצה לשמור אותה לשבועות
    תודה רבה!

    1. היי טובה,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      אפשר להקפיא את הפשטידה.
      יום מקסים וחג שמח🌷

    1. לדעתי תצטרכי להכפיל את כל הכמויות ב-3.
      קחי בחשבון שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך אפילו לשעה.
      הפשטידה מתייצבת לגבי לאחר קירור מוחלט. אני אפילו ממליצה להכין את הפשטידה יום קודם.

  8. הפשטידה יצאה מעולה!אף פעם לא גמרו אצלי את כל הפשטידה בכמה דקות. תודה!
    ובכלל אני ממש ממש לא אוהבת לבשל ומאז שגיליתי את המתכונים שלך אני מבשלת יותר כי הם פשוטים וכ"כ טעימים אז תודהרבה!

    1. היי אנה,
      הביצה מייצבת את הפשטידה, זאת אומרת שאפשר לשים ביצה אחת אבל יכול להיות שהפשטידה תתפרק קצת בחיתוך.

    2. יכול להיות שאת יכולה להוסיף עוד כף קמח + 3 כפות מים. אם יש לך קמח תפו"א אז עדיף.

  9. אפרת יקרה! איזו פשטידה מצויינת, כולם אהבו וחיסלו במהירות ♥
    הוספתי גם קצת שמיר וזה הוסיף המון, תודה לך!!!

  10. היי מתאים להכין היום את הפשטידה הזאת לשבועות להקפיא ולהוציא מהמקפיא יום לפני?

  11. היי..שתי שאלות:
    האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת?
    והאם אפשר להוסיף עשבי תיבול(עירית וכדו)?

    1. כן לאה, אפשר להשתמש בגבינת שמנת ואפשר להוסיף עשבי תיבול.

    1. היי חן,
      אני לא ממליצה לוותר על הפטריות אבל אם בכל זאת מוותרים נראה לי שכדאי להגדיל את כמות התירס בכוס נוספת (סה"כ כוס ושלושת רבעי תירס). במקרה כזה לא מומלץ לוותר על הגבינות.
      בהצלחה 😉

    1. היי צילה,
      הגבינה מעניקה נפח ולחות לפשטידה. לא ניסיתי להכין בלי. ממליצה לערבב את כל החומרים בלי הגבינות. אם התערובת בסוף יוצאת קצת יבשה הוסיפי לה 2-3 כפות מים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      יום נפלא!

    1. היי יבגניה,
      ראי תשובתי לעיל (בתגובה קודמת).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר