מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ירק (עשבי תיבול)

פשטידת ירק (עשבי תיבול)FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 10, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

פשטידת עשבי תיבול שמכינים במחבת – בריאה וטעימה

פשטידת ירק

מצרכים:

1 חבילת עלי פטרוזלייה קצוצים

1 חבילת עלי כוסברה קצוצים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית כורכום (לא חובה), 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.

-מוסיפים את העלים ומערבבים במשך כ-4 דקות עד שמתכווצים ומאבדים 3/4 מנפחם.

-מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, מתבלים וטורפים.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 8 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-5 דקות נוספות.

*הערה: מי שלא אוהב כוסברה יכול להשתמש במקום בחבילה וחצי של פטרוזיליה ולהוסיף 2 כפות קמח תופח.

 

פשטידת עשבי תיבול, קוקו מתכונים, פשטידה במחבת, פשטידה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, סליחה על הבורות,אבל- האם להוציא מהפטרוזיליה והכוסברה את הגבעולים ולהשאיר רק את העלים?
    בנוסף, אם יש לי ממש קצת כוסברה- האם להוסיף במקומה פטרוזיליה? ראיתי שכתבת להוסיף קמח תופח, אבל לא הבנתי איך הקמח מחליף את הכוסברה… תודה רבה!
    אגב, אני משווקת את המתכונים שלך לכולם 🙂
    מיכל.

    1. היי מיכל,
      תוציאי רק את הגבעולים העבים.
      כן, אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה.
      הקמח התופח מעניק נפח לפשטידה אבל אפשר להכין גם בלי.
      ערב חמים ונעים 🙂

    2. תודה על התגובה המהירה.
      כמה מנות זה יוצא? אם אני מכינה עם ביציים M לשים 2 ביצים או 3?
      שוב, תודה! מיכל.

    3. זה יוצא 2-3 מנות.
      שימי 3 ביצים ותוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
      *חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נבדק.

  2. שלום וברכה! אם אני אופה בתנור, אני יכולה לוותר על הביצים? כרגע אני לא יכולה לאכול ביצים וקמח. תודה רבה!

    1. היי גלי,
      בעייתי כי הביצים הן אלה שמחזיקות את התערובת, גם באפיה (שימי לב שבלי ביצים נשאר רק עלים).

    1. היי הדר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
      יש בכל זאת לטגן את העלים במחבת עד שהם מצטמצמים ואז לערבב עם הביצים ולתבל.
      לשמן תבנית היטב עם שמן ולצקת אליה את התערובת. לחמם תנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס לאפיה של כ-30 דקות בערך, עד שזה מוכן.

    1. היי,
      אם זה נדבק למחבת למרות ששמת שמן לפני זה קשור בסוג המחבת. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

    1. הי לירז,
      אין צורך להוסיף קמח. הפשטידה אמורה לצאת דקה (כמו חביתת ירק עבה).
      אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף לתערובת עד חצי כוס פירורי לחם.
      יום נפלא 🙂

  3. אני מוסיפה לפשטידת הירק (קוקו-סאבזי – חביתת ירק פרסית)
    גם שמיר קצוץ, בצל ירוק רק עלים,חסה קצוצה כף אגוזי מלך קצוצים יוצא טעים מאוד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר