מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ירקות קפואים

פשטידת ירקות קפואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2013
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

את המתכון הזה מכינים משקית ירקות קפואים, דבר שחוסך את ההתעסקות עם הירקות, קילופם, בישולם וחתיכתם לקוביות.

פשטידת ירקות קפואים

(תבנית מרובעת בינונית/ עגולה 26)

מצרכים:

800 גרם שקית ירקות קפואים  (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)

3 ביצים

250 גרם גבינת קוטג' (אפשר גם לאחר שתאריך התפוגה עבר)

3 כפות גדושות קמח/ פירורי לחם

תיבול: חצי כפית מלח, 1/3 כפית פלפל, כפית אבקת שום, כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף.

אופן הכנה:

מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 45 דקות.

הערה: ניתן להכין גם כפשטידות אישיות בתבנית מאפינס/שקעים (15-20 יחידות).

פשטידת ירקות דיאטטית,  פשטידת ירקות קלה להכנה 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

48 תגובות

הוסף תגובה
  1. עשיתי עם 3 כפות קמח שקדים כדי שתהיה דלת פחמימות. יצאה אליפות. חוסלה על ידי חובבי פחמימות גדולים. מדהים שזה רק 2 דקות עבודה.

  2. בוקר טוב,
    המתכונים שלך מככבים אצלינו בבית! הפשטידה יצאה טעימה מאד. הוספתי 3 כפות גבינה צהובה מגורדת, 3 כפות בולגרית, גביע יוגורט וגבינה לבנה במקום קוטג׳ ומלמעלה פזרתי גרעיני ג׳עלה. יצא מעדן!
    תודה רבה😘ויישר כח❣️

    1. היי נטלי,
      לא יצא לי לנסות להכין פשטידה עם קרם קוקוס אבל אני חוששת שהטעם של הקוקוס ישתלט מידי.
      עדיף לשים במקום גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

  3. הפשיטדה יצאה מושלמת, אי אפשר להפסיק לאכול.
    אני אישית הוספתי קופסת פטריות וכף מרק בצל.
    יצא פשוט 10, חוסלה מהר.
    תודה על מתכונים נפלאים ושבת שלום

  4. מה אפשר לשים במקום קוטג'? (אני לא רוצה שהפשטידה תהיה חלבית)
    ועעוד שאלה- אפשר להקפיא אותה?כמה זן היא נשמרת במקרר?

    1. היי,
      אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הקוטג' למרות שזה בהחלט מוסיף לטעם ולנפח.
      הפשטידה נשמרת במקרר 3-4 ימים בתוך קופסה סגורה.
      אפשר להקפיא את הפשטידה.

  5. היי! אני יודעת שזה מתכון שאמור לחסוך זמן, אבל אין לי ירקות קפואים. אם אני רוצה להשתמש בירקות טריים (בצל, גזר, קישואים ואולי קצת אפונה קפואה בכל זאת) בכמה כוסות או כמויות של ירקות אלו אצטרך להשתמש וכמה זמן לטגן או לבשל אותם? ועוד שאלה – אם ארצה להכין את זה בתבנית אינגליש, האם ישאר לי מספיק בלילה ל 6 שקעים גם כן? בדיוק הוצאתי את הפשטידת בצל מהתנור והריח ממלא את הבית! תודה ושבת שלום! תמר

    1. היי תמר,
      בדיוק השבתי לך 🙂
      ראי תשובתי בתגובה הקודמת.
      אין בעיה לשלב גם אפונה קפואה. אם את מוסיפה בצל אז כדאי לקצוץ ולטגן אותו קודם עד להזהבה קלה.
      אני מניחה שיישאר לך מספיק בלילה ל6 יחידות.

  6. היי! אני יודעת שהמטרה היא לחסוך בזמן אבל אין לי ירקות קפואים. האם ניתן להשתמש בירקות טריים ואם כן בכמה כוסות וכמה זמן לבשל אותם לפני. ועוד שאלה, האם יש כמות מספקת כדי להכין גם אינגליש וגם שקעים? האם זמן האפיה משתנה? תודה ושבת שלום!

    1. היי תמר,
      את יכולה להכין מירקות טריים כמו ברוקולי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישוא, גזר וכו' ויש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). כדי לזרז את זמן הבישול ניתן לחתוך את הירקות לקוביות ואז לבשל אותם ומיד לאחר הבישול להעביר למסננת.
      הכמות במתכון יכולה להספיק לתבנית אינגליש קייק ולכמה תבניות שקעים. זמן האפיה בסביבות 35-40 דקות.
      הערכה גסה שזה יוצא בסביבות 5-6 כוסות ירקות חתוכים לקוביות.
      שבת שלום ושנה טובה 🙂

  7. יש לי כחצי חבילה של נודלס מבושל ובא לי להוסיף לדעתך יש אפשרות לערבב בתוך הפשטידה הזאת? אם כן איזה שינויים צריך לעשות?

    1. היי שרון,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף את הנודלס המבושל. אולי יהיה צורך להוסיף עוד ביצה וקצת יותר מלח (עוד כרבע כפית שטוחה).

    2. הוספתי את הנודלס ואת מה שייעצת לי ויצא מעולה, בעיה יחידה שהיא נגמרת מהר מידי…..תודה על המתכון והתגובה המהירה

  8. יצא טוב וקל להכנה! בפעם הבאה אוסיף בצל מטוגן, כי קצת היה חסר לי טעם (אולי בגלל שויתרתי על אבקת המרק).

    1. היי הדס,
      נכון, אם את מוותרת על אבקת המרק כדאי להוסיף בצל מטוגן ואפילו שן שום כתושה.
      חג שמח 🙂

    1. היי רויטל,
      כל המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול (כי בזמן זה חוץ מלהמתין לא צריך לעשות דבר 🙂 )

    1. היי אורה,
      אפשר עם שניהם. אם יש לך קמח כוסמין אז עדיף.
      לילה טוב 🙂

    1. היי צילה,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לגבי הקוטג' לא ניסיתי אבל לדעתי זה אפשרי. ממליצה להוסיף כף שמן זית/קנולה וכף טחינה גולמית אם את אוהבת.
      יום נעים!

    1. היי עדי,
      הביצים חשובות בפשטידה כי הן מדביקות את התערובת ומעבר לזה מוסיפות אווריריות ועסיסיות לפשטידה. אם יש לך רק 2 ביצים אני מציעה להכין עם 2/3 שקית ירקות קפואים ו2/3 קופסת קוטג בתבנית אינגליש קייק.

  9. יצא סך הכל טעים אבל היה יכול להיות יותר טעים אם תוסיפו כף אבקת מרק כלשהי ואם הייתי מוסיפה יותר מלח.

    1. היי מורן, אין צורך לבשל את הירקות. אפשר להפשיר אותם מעט בחוץ או להשרות אותם בקערה עם מים רותחים כדקה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר