מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ירקות לפסח

פשטידת ירקות לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 12, 2017
Last modified:אפריל 15, 2017

Summary:

מתכון לפשטידה פרווה כשרה לפסח – פשטידת ירקות עם מצות

פשטידת ירקות לפסח

מצרכים (10-12 פשטידות אישיות):

תפוח אדמה גדול

גזר גדול

קישוא בינוני-גדול

חצי בצל בינוני

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

3 ביצים

2 מצות

2 כפות שמן

חצי כפית מלח, כפית אבקת מרק, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-קולפים את הירקות ומגרדים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה.

-מרטיבים את המצות מתחת לברז במשך כחצי דקה, מנערים מעודפי נוזלים ומפוררים לקערה.

-מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות (את הנוזלים מומלץ לסחוט מעט) ואופים במשך 35-40 דקות.

-מוצאים מהתנור ומניחים לפשטידות מעט להתקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

34 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דבורה,
      לדעתי גם אם את מכפילה כמויות עדיין כדאי להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. אני חוששת שבתבנית גדולה זה לא יאפה כמו שצריך, במיוחד באמצע.
      חג שמח 🙂

  1. הי שלום לא היה ליע מאיפנס . שמתי בתבניות כאלו חד פעמי ארוכות . זה לא יצא בדיוק פשיטה . אשמח לעזרה לפעם מהבאה

    1. היי מעיין,
      כמה זמן אפית את זה? בכמה תבניות אינגליש קייק שמת?
      איך המרקם יצא?

    1. היי דורית,
      אפשר כל שמן (אם זה מבחינה תזונתית – עדיפות לשמן זית).
      יום מקסים 🙂

  2. היי אפרת, תודה על המתכון !
    הכנתי עם כפית גדושה מלח ומעט אבקת מרק פיטריות. יצא טעים אך מעט מלוח..
    נראה לי שעדיף חצי כפית מלח וחצי כפית אבקת מרק. אנסה מחר.. 🙂

  3. היי אפרת
    אני רוצה להכין לאמא שלי לשבת את פשטידת הירקות. אצלם לא אוכלים שרועה, לא יכולה לשים מצות בפשטידה.
    אפשר לשים קמח תפוחי אדמה במקום?
    איזו כמות?
    תודה רבה מאד

    1. יצא יציב וטעים מאד!
      ממש שידרג את הארוחה!
      היה לי תבנית גדולה על עשיתי ממש נמוך שיאפה טוב, יצא מדהים!!!
      תודה וחג שמח

    1. hi Sarit
      You put a teaspoon of salt and a teaspoon of soup powder? Maybe the soup powder you used was too salty?

    1. לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח כשמכינים בתבניות מאפינס (אם יש לך תבניות אישיות מקרטון זה גם טוב).
      פשוט ככל ואופים בתבנית יותר גדולה כך הפשטידה נאפית פחות טוב, במיוחד במרכז.
      גם זמן האפיה מתארך אם התבנית גדולה יותר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר