מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ירקות במחבת

פשטידת ירקות במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

פשטידת ירקות שמכינים במחבת בקלי קלות (פרווה)

פשטידת ירקות במחבת

מצרכים (כ-4 מנות):

בצל קטן

גזר בינוני קלוף

קישוא בינוני קלוף

קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום)

תפוח אדמה קטן קלוף

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק

3 ביצים

2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לשים קמח תפו"א)

תיבול: ¾ כפית מלח, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מגרדים את כל הירקות בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

-מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון. בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).

-מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).

פשטידת ירקות במחבת

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את הפשטידה במקום קולורבי שמתי קישוא נוסף לפי ההמלצה, ויצא פשוט מצויין!!
    פעם הבאה אנסה באפיה בתנור..

  2. היי אפרת,
    בדיוק מתאים בשבילי כרגע אני בלי תנור, אנסה להכין אותה…
    תוכלי בבקשה לשלוח לי עוד פשטידות במחבת גם חלביות אם יש לך,
    תודה רבה

    1. כן זה בסדר.
      אין שינוי (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה).
      יום מעולה 🙂

  3. היי אפרת, סליחה על האיחור
    אבל חוזרת לעדכן שגם זו יצאה מהמם!!
    נגמרה וכולם מבקשים את המתכון….
    את מדהימה!

  4. היי אפרת,
    אני רוצה להכין כמות כפולה ולאפות בתנור. איזה גודל תבנית? באיזו טמפרטורה וכמה זמן לאפות? האם כמות הביצים משתנה?
    תודה.

    1. היי עירית,
      אני חושבת שאם את מכפילה ואופה כדאי שתשימי לפחות 4 ביצים גדולות. ממליצה לשים 2 ירקות פחות כדי שכמות הביצים תצליח להדביק את התערובת כמו שצריך (למשל 1 תפוח אדמה קטן, 2 קישואים בינוניים, 1 קולורבי קטן ו-2 גזרים קטנים). יש להכפיל גם את כמות התיבול והקמח. אם את מורידה 2 ירקות תשימי בסביבות כפית ורבע מלח.
      הפשטידה אמורה להיות נמוכה כדי שתאפה כמו שצריך מבפנים. מומלץ להכין בתבנית עגולה 26-28 או מלבנית בגודל 25X32. יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.

  5. אפרת, שלום
    קודם תודה על המתכונים
    תמיד כשאני רוצה להכין משהו אני רצה לכאן קודם…
    הכנתי השבוע קיש בטטה ובצל, יצא מדהים!!!
    התחסל בשניות…..
    כרגע חסר לי בצל, יש פשטידה שיכולה לוותר על הבצל?
    דווקא זו ממש התאימה לי.. נראה לך שזה יחסר?

    1. במקום גזר אפשר לשים חתיכת דלורית או חצי בטטה קטנה. אם אין לך, תכיני בלי.

  6. הי אפרת,
    ראשית כל, שנה טובה וטעימה!
    (שאלתי כבר, אבל לא מוצאת באיזה מתכון :))
    הכנתי את המתכון עם בטטה במקום תפ"א ויצא נפלא.
    לפעם הבאה אני מתכננת לרסק בבלנדר כמות ירקות כפולה ולהקפיא חצי. מה דעתך, אפשר?
    ותודה על המתכונים. בסיר מתבשל לו כתף בקר עם פטריות…

    1. היי רונית,
      בדר"כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים נוזלים בהפשרה. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
      אני מציעה שתנסי להקפיא אבל לפני שאת משתמשת בירקות, תפשירי אותם עד הסוף ותייבשי היטב.
      שנה טובה ומתוקה 🌺

    1. היי פרידה,
      פחות מומלץ להקפיא.
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. זה נשמר במקרר כ-3 ימים.

  7. אם קשה להפוך פשטידה במחבת, ובדרך כלל קשה להפוך, מחממים מראש תנור ל-180. מכניסים את המחבת (שכמובן צריכה להיות כזאת שיכולה להיכנס כולה לתנור) לתנור החם עד שהפשטידה משחימה. אפשר גם להשחים מתחת לגריל, כמובן.

  8. מזכיר מעקודה מרוקאית, שגם אותה נהגה אמי (לפני כל האזהרות על כולסטרול ושומנים :-)), לאפות במחבת. רק שבמעקודה יש הרבה יותר תפוחי אדמה וביצים ואפונה נוסף לגזר ואין קולורובי. תודה על מתכון אפרת!

    1. לדעתי כן. חשוב רק שזו תהיה מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
      אם היא נסגרת מלמעלה אז לדעתי זמן הבישול עשוי להתקצר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר