מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפשטידת גמבה בצל ופטריות

מתכון לפשטידת גמבה בצל ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 22, 2013
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

(תבנית מאפינס/שקעים, כמות: 10-12 פשטידות אישיות)

מצרכים:

3 כוסות פטריות שמפניון חתוכותפשטידת פטריות וגמבה

1 גמבה קטנה חתוכה לריבועים קטנים (כמו סלט)

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 ביצים

4 כפות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות גדושות גבינת קוטג'

מלח, פלפל, 1/2 כף אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מטגנים עם מעט שמן את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפטריות ומכסים כ-7 דקות עד שמתרככות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית (מי שרוצה- שיפזר גבינה צהובה מעל) ואופים במשך כ 25-30 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו


34 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי יהודית,
      ל-2 תבניות אינגליש קייק אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 (וכן זה אומר 4 בצלים גדולים). ממליצה להשאיר את היחס כמו שהוא, זה יוצא יותר טעים.

  1. היי אפרת,
    אין לי פטריות, יש לי הרבה פלפלים. אפשר להחליף את הפטריות עם פלפלים?

    אשמח אם תוכלי לענות לי בשעה הקרובה (אם אפשרי כמובן)

    תודה מראש
    שרה

          1. עשיתי אכן עם פלפלים.
            יצא מעולה!!
            מרוב שזה טעים וקטן, נשנשנו את כל הכמות עד שזה נגמר:)

  2. אפשר קמח כוסמין מלא במקום הקמח המלא?
    האם יש אופציה להחליף את הקוטג' בסוג אחר של גבינה או יוגורט אבל טבעוני כמו יוגורט של סויה?

    1. בטח מיכל, כל מקום שרשום קמח מלא את יכולה לשים במקום קמח כוסמין מלא. לדעתי זה אפילו עדיף כי קמח הכוסמין המלא גם בריא יותר מבחינה תזונתית וגם נותן תוצאה מוצלחת יותר.
      לגבי החלפת הקוטג', בגדול אני יודעת שזה אפשרי מאחר וטבעוניים כן משתמשים ביוגורט סויה בפשטידות אבל האמת שלא ניסיתי, כך שאין לי מושג איך זה יוצא מבחינת טעם. אם תחליטי לנסות, אשמח לשמוע איך יצא.

  3. בבקשה צריכה תשובה דחוף! הכנתי מאפינס ובלי גבינה צהובה ולא יודעת אם מוכנים כבר. מתי אני יודעת שמוכן?

  4. תודה רבה על התשובות המפורטות. שאלה אחרונה – אפשר להכין יום לפני אחה"צ, לשמור במקרר ולחמם למחרת בערב במיקרו?

    1. היי שרון,
      מומלץ לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת (בערך שליש כוס). אם את רוצה את יכולה בנוסף לפזר גם כף גבינת פרמזן מגורדת.
      אם יש לך פטריות טריות אז תשתמשי בהן אבל אם אין לך, את יכולה להשתמש בפטריות משימורים, בערך שתי קופסאות מסוננות מנוזלים.
      שימי חצי כף אבקת מרק, חצי כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
      וכן, מומלץ לשמן את התבנית.
      בהצלחה!

  5. מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק – כמה גר' פרמז'ן צריך לפזר? אפשר להשתמש בשימורי פטריות ובכמה? כמה גר' פרמז'ן צריך לפזר?

  6. האם אפשר להמיר את האפיה לתבנית אינגליש קייק?? אם כן האם הכמות הרשומה היא לתבנית אחת או לשתי תבניות?
    תודה מראש

    1. היי לילך,
      אפשר. הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת. מאחר וזו תבנית אחת קחי בחשבון שזמן האפיה יכול להתארך לכ-40 דקות.
      יום נעים :-)

  7. עשיתי בדיוק לפי המתכון והפשטידה לא נאפתה מלמעלה השחימה ובפנים נשארה מיימית :( מה השתבש לי בדרך???

    1. הי לירי, זה קשור לתנור. כנראה שהתנור שלך חזק מידי. במקרה כזה צריך להחזיר את הפשטידה לתנור ולהנמיך את חום התנור ל 160 מעלות ולכסות את הפשטידה בנייר אלומיניום.

    1. הי מיכל, הקוטג' מוסיף טעם. את יכולה להוסיף במקום גבינה לבנה אם יש לך. אם אין לך תוותרי ותוסיפי לתערובת מעט גבינה צהובה מגורדת/בולגרית/פרמזן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »