מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת גבינות וזיתים

פשטידת גבינות וזיתיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 21, 2017
Last modified:מרץ 21, 2017

Summary:

מתכון לפשטידת גבינות וזיתים קלה להכנה וטעימה במיוחד שגם ילדים אוהבים. הגישו לצד סלט ירקות ויש לכם ארוחת ערב טעימה שכל המשפחה תאהב.

פשטידת גבינות וזיתים

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

כוס ורבע זיתים ירוקים פרוסים לטבעות  (יש לשטוף מנוזלי השימורים ולסנן)

2 ביצים

קופסת גבינה לבנה (250 גרם)

4 כפות גדושות קמח תופח

שני שליש גבינה צהובה מגורדת (80 גרם)

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

*לפיזור מעל- 2 כפות פירורי לחם (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את כל החומרים. מערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך כ-40 דקות.

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. היא מתייצבת לאחר קירור.

פשטידת זיתים, פשטידת גבינות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי:)
    אני רוצה להכין את הפשטידה מחר ורוצה ותוהה האם שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה תעשה אותה עשירה יותר?
    תודה!

    1. שמנת חמוצה יכולה לשפר במעט את המרקם אבל ההבדל הוא לא משמעותי במקרה הזה.
      חג שמח 🌺

  2. היי אפרת,
    הפשטידה היא מאד טעימה ואני עושה אותה הרבה. אבל אני שמה רק חצי כוס זיתים וזה ממש מספיק, ויוצא נהדר.

  3. היי אפרת,

    הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה ונטרפה בקלי קלות ובמהירות ע"י כל האורחים. לא הייתה לי גבינה לבנה ושמתי גבינת טוב טעם ושמנת חמוצה.
    הכפלתי את הכמויות כדי שהכמות תספיק לתבנית בינונית של אלומניום.

    תודה על מתכון פשוט ונפלא.

  4. פשטידת הזיתים יצאה פצצה! הצהובה ששמתי היא גראנה פאדאנו של גד. ממש טעם איטליה. בענין הקמח: 'כפות גדושות' נתון לפירוש ואני אולי נסחפתי קמעה אבל עדיין יצא פריך. נקווה שיישאר משהו עד שיגיעו האורחים לשבועות. תודה :))

  5. עשיתי את הפשטידה לשבועות
    פשוט יצא טטטטטטטעעעעעייייםםםם ומדהים
    תודה על כל המתכונים שלך

  6. הכנתי פעם ראשונה, יצא מעולה וסיימו חצי מגש עוד לפני שהספקתי להגיש לשולחן. אבל יצאה קצת דחוסה, איך אפשר לעשות אותה טיפה יותר אוורירית? תודה🙏🏻

    1. היי מיטל,
      שמחה שיצא טעים. הפשטידה אמורה לצאת במרקם קצת דחוס, זה בגלל המרכיבים שלה.
      יום מקסים 🌷

  7. היי! כדי לעשות את הפשטידה כשרה לפסח אפשר לשים במקום קמח רגיל קמח מצות? ואבקת אפיה?..
    תודה רבה! 🙂

    1. היי נגה,
      אפשר אבל הטעם יהיה פחות מעודן. אם יש לך קמח תפו"א או קמח תופח לפסח אפשר לשקול לשלב עם קמח המצות.
      תוסיפי כשליש כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה 🙂

  8. היי, תודה על מתכונים פשוטים ומעולים
    אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר, ורק יום אחרי לאפות ?

  9. יצא מצוין.
    ויתרתי על הגבינות הקשות, ושמתי קצת קוטג' במקום.
    חוץ מזה, הכפלתי כמויות, ובטעות את הביצים לא הכפלתי, וזה לא היה חסר.

    1. היי יפעת,
      אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
      יום מקסים 🙂

  10. שלום אפרת!
    אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתור מנות אישיות. יש לי תבנית שקעים חד פעמית. האם לשים את התערובת ככה על תבנית משומנת או שאפשר עם מנג'טים?
    אם אשים עם מנג'טים, הוא לא ירטב מהתערובת?
    כמה זמן אפיה בתבנית כזו?
    תודה רבה!

    1. היי אילנה,
      אם זו תבנית מאלומיניום אפשר לשמן את השקעים ולצקת ישירות את התערובת לתבנית.
      אם את משתמשת במנג'טים רצוי שאלה יהיו מקרטון קשיח ולא נייר דק.
      זמן אפיה 30-35 דקות.

    1. היי אורטל,
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22 (המדידה מהחלק העליון).

  11. היי, יישר כח על האתר הנפלא! כבר הכנתי ממנו כמה מתכונים טעימים 🙂

    האם ניתן להקפיא את הפשטידה?

  12. הי,
    איזה מתכונים מעולים! תמיד אפשר לסמוך עלייך שייצא טוב!
    אני רוצה להוסיף קוטג' (כי בטעות קניתי מלא קופסאות לאותו תאריך בעוד יומיים…) במקום הגבינה הלבנה או המלוחה או פשוט בנוסף לתערובת? מה דעתך?
    תודה רבה!

  13. רציתי לישאול האם זה צריך להיות קר או חם שמגישים? אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?
    תודה רבה!

    1. היי שירה,
      אפשר להכין את הפשטידה כשהיא חמימה או בטמפ' החדר.
      אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם מעט בתנור.
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

  14. היי
    רציתי לשאול יש לך מתכון טוב לקיש עם פטריות וגבינות או בטטות לשבועות אבל עם בצק פריך עם חמאה/ מחמאה האתר שלך מקסים ומתכונים מעולים.
    תודה שרית

    1. היי שרית,
      מצורף מתכון לקיש פטריות ובטטה חלבי. התחתית היא על בסיס שמן אבל אפשר להמיר את השמן ב70 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר ואז היא תצא יותר פריכה.
      יום מקסים 🙂

  15. היי אפרת,
    איפה שאני גרה אין גבינה לבנה כמו בארץ. קרים צ׳יז של פילדלפיה זה טוב?

    1. היי דקלה,
      אפשר לשים כל גבינה מלוחה או קשה אחרת שיש לך. אם אין פשוט תכיני בלי.
      יום מקסים 🙂

    1. היי שירה,
      אולי הייתי מנסה לשים קורנפלור במקום + שליש כפית אבקת אפיה.

  16. הי אפרת,

    אני רוצה לעשות את זה לפסח- איך זה יוצא עם קמח מצה/ קמח תפו"א או אם יש לך רעיון אחר?

    1. היי ענת,
      ממליצה להוסיף משהו אחר במקום הזיתים כדי שהטעם יהיה מעניין יותר כמו גרירי תירס, פטריות וכדו'.
      אפשר להשאיר חצי כפית גדושה מלח.

  17. היי – תודה על המתכון הנהדר !!! אני מניחה שמטגנים ב3 כפות שמן כדי שהן יהיו חלק מהתרכובת ? אחרת… למה 3 כפות ?

    תודה

    1. כן, אפשר לשים צפתית באותה כמות (בסביבות 2 כפות). לא יודעת כמה זה יוצא בגרם אבל זה ממש לא חייב להיות מדויק.
      במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
      לא ממליצה לוותר לגמרי הגבינה הצהובה, אפשר לפחות להפחית לחצי כמות ולשים רק שליש כוס. אם יש לך גבינות נוספות אפשר להוסיף לתערובת.

  18. אפרת כמה א. אפייה לשים עם קמח רגיל?רוצה להימנע מגבינה צהובה עקב דיאטה – אפשר להשלים עם גבינה רזה אחרת?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר