מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת בשר במחבת

פשטידת בשר במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2013
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

במקום להכין כל קציצה לחוד ולטגן את הקציצות בהרבה שמן, מכינים קציצה אחת גדולה במעט שמן, מכסים ברוטב ויוצא עסיסי וטעים.

מצרכים:

הכנת הקציצה טוחנים במערבל מזון: 500 גרם הודו/ בשר טחון, תפו"א בינוני, בצל בינוני, 3 שיני שום, 1/2 חבילת כוסברה, 2 ביצים ומתבלים בכפית מלח, פלפל, 1/2 כפית כמון.

הכנת הרוטב (מערבבים בקערה): עגבנייה מגורדת, 3 כפות רסק עגבניות, כוס מים, מלח ופלפל.

(ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה).

אופן הכנה:

מחממים מחבת גדולה (קוטר 24-26) עם 2 כפות שמן ומשטיחים את הקציצה במחבת עד לגובה אחיד. משאירים 10 דקות על אש נמוכה.

לאחר 10 דקות, שופכים את הרוטב על הקציצה, מכסים ומשאירים כשעה על אש נמוכה.

*יש להרים את המכסה מידי פעם ולבדוק שהקציצה לא התייבשה. אם כן, יש להוסיף מים.

פשטידת בשר

מתכון בשר טחון, פשטידת בשר ותפוחי אדמה, תבשיל בשר טחון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. לקציצה המתוארת קוראים קציץ או קלופס.
    אפשר גם להכין ללא הרוטב במחבת עם מכסה.
    בתיאבון !

  2. הכנתי תערובת של אורז בשר טחון בצל עגבניה קצוצים פטרוזיליה לתהליכים נשארה לי כמות ואני רוצה לעשות מזה משהו מה ניתן לעשות? נשארו לי גם הירקות שהוצאתי מהם את המילוי:תפוחי אדמה . בצל. קישואים. חצילים .אשמח לשמוע מה ניתן לעשות מכל אלה? תודה שפרה

    1. היי שפרה,
      לא ממש הבנתי. נשאר לך תערובת של אורז בשר עגבניה וכו' שהכל זה תבשיל אחד? ובנוסף, תפו"א, בצל, קישואים וחצילים – באיזה צורה? חתוכים/מגורדים, לפני בישול/אחרי בישול?

  3. אפשר להכין את המתכון בסיר? אין לי מחבת עם מכסה מתאים.. יש לי סיר יחסית רחב ונמוך. זה ייצא טוב?

  4. אני מחפשת מתכון למחר בצהרים. יש לי חצי ק"ג עוף טחון טרי. מתאים למתכון זה? חייבים להעביר במערבל מזון? אפשר פטרוזליה במקום כוסברה?
    אני מפחדת להמר, לאיזה מאכל זה דומה? קציצות? בלונזה?

    1. היי דבי,
      אפשר להכין עם עוף טחון. במקום לטחון במערבל מזון את יכולה לגרד את הירקות דק.
      אפשר לשים פטרוזיליה במקום הכוסברה.
      זה יוצא כמו קציצה אחת גדולה ברוטב אדום.

  5. איני יודעת אם קיבלת את המיל הקודם שאלתי אם יש לך פתרון לבשר בקר ברוטב שיצא מתוק מדי? תודה רבה וגמר חתימה טובה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר