מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון פשטידת ברוקולי

מתכון פשטידת ברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 23, 2013
Last modified:ספטמבר 7, 2017

Summary:

מתכון מיוחד לפשטידת ברוקולי

(פרווה/ חלבי, תבנית מלבנית 20X30)

מצרכים:

800 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית ברוקולי קפואה)

3 ביצים

3 כפות קמח לבן/מלא

1/2 כפית אבקת אפיה

קופסת גבינת קוטג' (250 גרם)

3 כפות גבינה בולגרית מפוררת

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כף שטוחה אבקת מרק, מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים במשך כ-10 דקות עד שמעט מתרככים (עד שמזלג ננעץ בקלות בברוקולי) ומסננים. ניתן להשתמש בשקית ברוקולי קפואה ובכך לחסוך זמן.

-חותכים גס את הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

*הערה: ניתן להכין פשטידה פרווה ולוותר על הגבינות.

 

פשטידת ברוקולי וגבינה, פשטידת ברוקולי קלה, פשטידת ברוקולי פרווה, מתכון לפשטידת ברוקולי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


233 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי נופר,
      יש לאפות לפי הזמנים הרשומים במתכון. ניתן לנעוץ קיסם ולוודא שיוצא יבש.

  1. היי, עשיתי כמה מתכונים לאחרונה ומאד אהבתי, תודה רבה!
    יש אפשרות להוסיף במקום הגבינות מרכיב אחר לפשטידה?

    1. היי ליליה,
      ממליצה להכין מחצית מהכמויות (חצי שקית קפואה של ברוקולי), 2 ביצים, כף וחצי קמח, רבע כפית אבקת אפיה וכו').
      אמורים לצאת בסביבות 8 מאפינס גדולים. אם נשאר אפשר להקפיא.

  2. האם אפשר במקום הגבינות להשתמש בכוס חלב סויה לא ממותק? אחרת המרקם הוא מרקם של חביתה. לא ניסיתי אבל מעניין אם מישהו ניסה.

  3. היי☺
    כרגע זה עדיין בתנור וכבר עברו יותר מ40 דקות, כמעט שעה מאחר והיא נראית עדיין לא מוכנה..זה ייצא טוב??

    1. היי אביבית,
      כשהפשטידה חמה היא נראית כאילו לא אפויה אך היא מתייצבת לאחר שהיא מתקררת לגמרי.

  4. הי אפרת
    נשארו לי המון גבינות ממאפים אחרים. קצת ריקוטה וקצת פטה ובולגרית ואני רוצה לערבב מכולן.
    האם זה אפשרי?
    בנוסף יש לי רק 400 גרם של ברוקולי טרי. זה מספיק?
    רוצה לאפות בתבנית עגולה חד פעמית.

    תודה מראש וחג שמח

    1. היי עינת,
      אפשר לשלב גבינות שיש לך.
      400 גרם ברוקולי יספיק לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה 22-20. אני חושבת שבתבנית 24 היא תצא נמוכה.
      חג שמח 🙂

  5. מתכון מעולה, אני אשמח לוותר על הביצים ולמצוא להם תחליף אחר?
    אפשרי? ואם כן מה לשים במקום?

    תודה!

    1. היי נוי,
      לא ניסיתי בפשטידה הזאת אבל יכול להיות שאפשר לשים כוס מלאה של מחית חומוס במקום. זאת אומרת למעוך גרגירי חומוס מבושלים ורכים (אפשר להשתמש בכאלה מקופסת שימורים).

  6. היי אפרת
    אם יש לי גבינה צפתית במליחות עדינה במקום הבולגרית, זה אפשרי?
    או שפשוט לוותר ולא לשים בכלל?

  7. עשיתי בתבנית שקעים,
    ללא כל הגבינות
    שמתי בטעות חצי כוס קמח
    הוצאתי ברוקולי משקית קפואה ושפכתי עליו מים חמים וזה הספיק.
    יצא מהמם!! במיוחד בזכות התבנית שקעים מסיליקון שקניתי לפני יומיים . זה יוצא מאד מאד מרשים!!
    תודה רבה.

  8. שלום,
    אין לי בולגרית… מה אפשר להשתמש במקום? מוצרלה? גבינת עיזים? או יותר גבינה צהובה?
    תודה!

  9. היי ,אני רוצה להשתמש בשקית קפואה,האם לשים שקית שלמה? והאם צריך לבשל אותם קודם?
    תודה רבה מראש

    1. היי דיקלה,
      השילוב של הגבינות מוסיף טעם לפשטידה. אם אין לך בכלל גבינות אפשר לשים כשליש מיכל שמנת מתוקה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי הילה,
      אני מניחה שאפשר לשים במקום הקמח 2 כפות מלאות קמח מצות (רצוי טחון דק).

  10. אהלן אפרת

    1) האם במקום קוטג אפשר לשים גבינה לבנה רגילה של 5% ? (כרגע זה מה שמצוי בבית)
    2) אם אני רוצה כמות פחותה, למשל 400 גרם, את שאר המרכיבים אני גם מחלק בחצי, או שמא י שמרכיבים שנשארים באותה כמות?

    1. היי יעקב,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק מחצית מכל המרכיבים במתכון (ביצים ממליצה לשים 2). אפשר להשתמש בגבינה לבנה ולשים 125 גרם.
      יום מקסים 🙂

    1. היי רוני,
      המתנת שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שטעמת אותה? כי היא מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט לטמפ' החדר.
      באזה תבנית אפית אותה וכמה זמן?

    1. היי לילי,
      כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל אם חשוב לך שהפשטידה תצא ממש גבוהה אז כדאי להכפיל ב-2.

  11. הי, אני מחפשת מתכון לליבת הברוקולי (הגבעולים)- לאחר שהשתמשתי בפרחים לסלט.
    האם המתכון הזה מתאים?
    תודה

    1. כן, אפשר להגיש עם ירקות חתוכים. כל הסוגים: גמבה, פלפל צהוב, עגבניה , מלפפון, גזר וכו'.
      אפשר גם להכין סלט ולחתוך את הירקות גדול ולהוסיף גם חסה.

    1. היי אהובה,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      500 גרם ברוקולי מבושל מפורק לפרחים (ניתן להשתמש במקום בשקית ברוקולי קפואה)
      2 ביצים
      2 כפות קמח
      שליש כפית אבקת אפיה
      חצי קופסת גבינת קוטג' (125 גרם)
      2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
      2 כפות גבינה צהובה מגורדת
      תיבול: כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
      שבת שלום 🙂

      1. בוקר טוב לך
        עוד שאלה קטנה
        איך חולטים ברוקולי (מכינה פעם ראשונה כמו שאמרתי)
        תודה והמשך יום נעים

        1. ממלאים סיר במים ומחממים על אש גבוהה עד שהמים רותחים (כשהם מבעבעים). מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהם מתרככים. ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. מעבירים למסננת ומצננים קצת.
          בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

      2. לא הצליח לי
        היא נדבקה לי לתבנית
        יכול להיות שלא שימנתי מספיק או שהיתי צריכה לחכות שתתקרר(הכנתי באינגלישקייק לא חד פעמי(

        1. חבל 😐
          באינגליש קייק שהוא לא חד פעמי חשוב לשמן היטב, יותר מתבנית חד פעמית.
          חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי אז היא מתייצבת לגמרי. אגב זה נכון כמעט לכל פשטידה.

  12. הי, ניסיתי את הפשטידה היום ללא הגבינות. במקום הקוטג' שמתי בצל אחד בינוני. מודה שהשפטידה הפתיעה אותי בטעם הטוב שלה, תודה על מתכון מעולה. לפעם הבאה – האם אפשר להוריד ביצה אחת?

    1. היי ליהי,
      שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת.
      תפקיד הביצים הוא לחבר בין החומרים כדי שהפשטידה תהיה יציבה ולא תתפרק. אפשר להפחית בביצה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שכתוצאה מכך הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה.

  13. היי
    אני רוצה לעשות בתבנית פיירקס מלבנית. אם כך באיזה כמויות אני צריכה להשתמש כדי שהפשטידה תצא טובה ולא נמוכה מידי ?

    אשמח שתעני

    תודה לך

    1. היי אוסנת,
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ואז הפשטידה תצא בגובה כ-6 ס"מ שזה גובה יפה (זאת אומרת ס"מ וחצי פחות מהגובה התבנית).

      1. אוקיי אז מהכל להכפיל כמויות כולל הברוקולי נכון?
        כמה לדעתך מלח אני צריכה לשים כדי שייצא טעים ולא תפל?
        בדרכ אני שמה כפית
        תודה על תשובתך המהירה

        1. נכון, גם את הברוקולי.
          לדעתי כדאי לשים לפחות 2 כפיות שטוחות מלח אם את מכפילה כמויות.

  14. הכנתי אתמול ואמרתי לעצמי, טוב בטח ייצא נחמד, כמה טעים יכולה פשטידת ברוקולי לצאת? אבל יצא טעים מאוד מאוד מאוד וגם בעלי עף על הפשטידה! תודה רבה כמו תמיד על המתכונים המעולים!

  15. היי,
    בתבניות שקעים/מאפינס אישיים, כמה צריך למלא כל שקע? (2/3 בגובה?) כמו כן, אם רוצים בטוסטר אובן, כמה זמן אפיה והאם צריך לכסות באלומיניום?
    תודה רבה 🙂

    1. היי מיה,
      בתבניות שקעים מומלץ למלא עד 3/4 גובה.
      כדאי להתחיל ב180 מעלות. במידה והפשטידה משחימה מהר בחלק העליון יש להנמיך ל160 מעלות ולהמשיך לאפות. אין צורך לכסות בנייר אלומיניום אלא אם כן הפשטידה משחימה מאור גם לאחר שהפחתת את המעלות ל160. זמן אפיה בסביבות 30-40 דקות.

    1. היי קארין,
      אפשר לשים 2 ביצים בלבד אבל קחי בחשבון שהפשטידה תהיה פחות יציבה ויותר מתפרקת בחיתוך.

  16. שלום רב,

    אודה לך מאוד באם תיידעי אותי למה הפשטידה יוצאת לי רטובה.

    סוחטת את הברוקולי ופועלת לפי הנחיותייך.

    עודף קמח תופח אולי משפיע?-

    שמה שלוש כפות קמח אוסם תופח וכפית אבקת אפיה.

    הכנתי אותה כבר פעם ויצאה טובה.
    איפה הפעם טעיתי?-

    תדה מראש.

    1. היי אנו,
      הקמח דווקא סופח את הנוזלים ולכן אם הפשטידה יוצאת רטובה כדאי אפילו להוסיף יותר קמח.
      אגב אין צורך לשים כפית אבקת אפיה אם את שמה קמח תופח אבל זה לא משהו שקשור למרקם הרטוב.
      הפשטידה מתייצבת לגמרי רק אחרי שהיא מתקרר לטמפ' החדר. אולי את חותכת אותה כשהיא עוד חמה?
      פעם הבאה אפשר להפחית את כמות הגבינה ל 125 גרם (לשים חצי קופסה) ולשים 5 כפות מלאות קמח (במקום 3 כפות). לדעתי זה עשוי לעזור.
      יום נפלא 🙂

  17. היי אפרת בוקר טוב,אין לי קוטג'אבל יש לי גבינה לבנה 9% 500 גרם האם אפשר להחליף,ואם כן כמה כפות לשים?

  18. שלום
    ראיתי שרשמת שניתן לוותר בכלל על הקמח ואבקת האפייה, האם צריך לשים משהו במקום או שזה יוצא טוב גם בלי? זה יחזיק בתור פשטידה? פשוט כי חשבתי גם להשתמש בקמח ללא גלוטן. תודה

    1. היי ענת,
      שילוב של קמח ללא גלוטן בפשטידות הוא פחות מומלץ (לפחות עליי 🙂 )
      במתכון הזה אפשר לוותר על הקמח ואבקת האפיה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום. אחרי שהפשטידה מתקררת לטמפ' החדר היא אמורה להתייצב.

  19. היי אפרת,
    רוצה להכין את הפשטידה ואם אני משתמשת בשקית ברוקולי קפואה אותה צריך רק להפשיר ואין צורך לחלוט אותה?
    תודה רבה:)

    1. כן קרינה, מספיק רק להפשיר מעט ולקצוץ. אין צורך לחלוט במים. אם את רוצה לזרז את ההפשרה את יכולה לשים את הברוקולי הקפוא במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז.

    1. היי חוה,
      את יכולה לוותר לגמרי על הקמח ואבקת האפיה (יכול להיות שקמח ללא גלוטן מעט ייפגע בטעם. אם את מחליטה לשים שימי כמות קטנה, נגיד כף גדושה אחת).

  20. ערב טוב.
    אלופה אחת אין על המתכונים הטעימים והקלים שלך.
    יש לי שאלה:
    אני רוצה להכין לשבועות למוצ"ש אפשר להכין ולשים במקרר או להקפיא?
    תודה רבה שבת שלום וחג שמח

    1. תודה סימה 🙂
      לגבי הפשטידה, אין בעיה. את יכולה להכין היום ולשמור במקרר עד למוצ"ש.
      שבת שלום וחג שמח!

      1. תודה רבה.
        כל המתכונים לשבועות לקחתי מפה גם לחגים לשבתות ולכל השבוע.
        שבת שלום וחג שמח

    1. היי מזל,
      הפשטידה אמורה להיות מוכנה אחרי 40 דקות. אם אחרי 40 דקות אפיה היא מזהיבה סביר להניח שהיא מוכנה.
      בהצלחה 🙂

  21. היי
    תודה על המענה המהיר. כנראה שאכן הבעיה בגודל התבנית. השתמשתי בכמויות כפי שרשמת. עשיתי סיבוב נוסף בתבנית עגולה 24 ויצא מצוין. תודה.

    1. אולי התבנית מעט גדולה ולכן זה יצא נמוך. בדר"כ מומלץ להשתמש בתבנית 20X30.
      גם חשוב שזה יהיה לא פחות מ800 גרם ברוקולי.
      שמת 250 גרם קוטג'? גם זה תורם לנפח.

  22. בוקר טוב
    הכנתי את הפשטידה ויצא טעים טעים. ואולם היא יצאה נמוכה מאד כ-3 ס"מ. השתמשתי ב-3 כפות קמח תופח ושלוש ביצים. למה כל כך נמוך?

    1. היי אורי,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      צריך לקחת בחשבון שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך ל 55-60 דקות.
      יום נפלא 🙂

  23. אם אני רוצה להוסיף פירורי לחם באיזה שלב להוסיף?לפני האפיה?
    האם צריך לעשות משהו מיוחד או פשוט לפזר מעל הפשטידה?

  24. היי ערב טוב,
    תודה רבה על המתכון, האם יש צורך באבקת אפיה?או להשתמש בקמח לבן רגיל?

    1. היי מיכל,
      את יכולה לשים 3 כפות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה או 3 כפות קמח תופח (בלי אבקת אפיה).

  25. ערב טוב,
    אפשר לשים גם קצת שמנת לבישול? אם כן, צריך לוותר על משהו אחר במקום?
    יש לי המון שמנת ואני לא יודעת מה לעשות איתה 🙂

    1. היי חני,
      אם את שמה כף שטוחה אבקת מרק מספיק לשים חצי כפית מלח וכרבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  26. הי,

    לפי התמונה הפשטידה נאפתה בתבנית שקעים אך המתכון מתייחס לתבנית.
    האם אפשר לאפות בתבנית שקעים, מה עדיף?

    תודה, רבקה.

    1. היי רבקה,
      אפשר לאפות בתבנית שקעים/מאפינס ואפשר לאפות בתבנית מלבנית בגודל 20X31.
      אני אישית אוהבת יותר לאפות בתבנית שקעים 🙂

      1. הי
        אפיתי בתבנית שקעים מסיליקון, יצא יפה וטעים מאוד. מאוד מרשים לארוח.
        תודה רבה.

        1. היי רבקה,
          שמחה שיצא טעים 🙂
          גם אם התבנית מסיליקון עדיין מומלץ לשמן מעט את השקעים.
          שבוע טוב!

  27. היי 🙂

    אפשר להחליף את הקוטג׳ בגבינה לבנה?
    פשוט כל מה שיש לי במקרר זה רק גבינה לבנה ובולגרית. או שעדיף לוותר על הקוטג׳ ולשים רק בולגרית?

    תודה!

    1. היי מיטל,
      אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום הקוטג'.
      בנוסף, שימי גם בולגרית מפוררת.
      בהצלחה 😉

  28. צהריים טובים,

    ניתן להשתמש בקישואים במקום ברוקולי באותה מתכונת?

    אם כן כמה קישואים, כמה זמן לאפות ואיזו גודל תבנית?-

    תודה מראש ושבת שלום ומבורך.

    1. היי אנו,
      בגלל שלקישואים יש מרקם אחר אני לא בטוחה איך זה ייצא. עדיף להכין פשטידת קישואים רגילה- לחצי כאן למתכון.
      שבת שלום 🙂

  29. הי.
    1. אם אני רוצה פרווה ומוותרת גם על הגבינות וגם על הקוטג, לא צריך שום תחליף?
    2. אפשר לאפות במנג'טים קטנים לפשטידות ביס אישיות?

    1. היי פנינית,
      אין צורך בתחליף לגבינות ואפשר לאפות במנג'טים קטנים בתנאי שהם מיועדים לאפיה.
      בהצלחה וסופ"ש נעים 🙂

    1. תכפילי ב1.5:
      1200 גרם ברוקולי או שקית וחצי קפואה של ברוקולי
      4 ביצים גדולות
      4.5 כפות קמח
      3/4 כפית אבקת אפיה
      קופסה וחצי קוטג' (סה"כ 375 גרם)
      4-5 כפות גבינה בולגרית מפוררת
      3 כפות גבינה צהובה מגורדת
      כף גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור
      ערב מצוין 🙂

  30. צהריים טובים,

    לאור ה"הצלחה", וזה בכלל לא מובן מאילו,

    אודה לך למרשם פשטידת בשר משולבת בירקות או…
    כמובן קלה.

    תודה מראש,

  31. מומלץ בחום.
    יצא מעולההההה!

    לקח כ-שעה אפייה, כנראה בגלל התנור.

    רצוי כוס יין טוב ליד.

    הרבה תודה וחג שמח!

    1. די נצמדתי להוראות
      והפשטידה שלי
      שיחת היום
      אני לא מערבבת את פרחי הברוקולי
      אלא מסדרת אותם יפה במגש
      ויוצקת את העיסה
      ומוסיפה שמנת מתוקה
      והחיים דבש!!

  32. ניתן להשתמש בברוקולי קפוא?-
    איך, להפשיר אותו במים חמים על הכיריים?-

    מה במקום גבינה צהובה?-

    ניתן לפזר פירורי לחם מעל?-

    תודה מראש,

    1. היי אנו,
      אפשר להשתמש בברוקולי קפוא. מספיק לשים אותו 2 דקות במים חמים ולסנן, כדי שיפשיר.
      אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ולפזר פירורי לחם מעל.

  33. היי, באופן קבוע הפשטידות ײַוצאות לי שרופות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים. יכול להיות שאני צריכה לשים את התנור על 160 מעלות?

    1. היי יהודית,
      אם זה כך כנראה שהתנור שלך חזק ולכן את צריכה לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר. כן, תנסי פעם הבאה לשים ב160 מעלות.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  34. מה גודל התבנית להכנת הפשטידה?
    אשמח לדעת מה ניתן להוסיף על מנת להעשיר את הפשטידה בטעם וגם במראה

    1. היי דורית,
      הכמות מספיקה לתבנית מרובעת מלבנית בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
      ככל שתשימי יותר גבינות מסוגים שונים כך הפשטידה תהיה טעימה יותר (אפשר לשלב בתוך התערובת גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה מגורדת, פרמזן מגוררת וכדו').
      לשיפור המראה אפשר לפזר מעל הפשטידה גבינה צהובה מגורדת.

  35. מי שרוצה לוותר על אבקת מרק יכול להשתמש בחוואיג' למרק. להשיג בחנות תבלינים איכותית. מספק++

  36. היי, רציתי לשאול יש לי בערך חצי שקית ברוקולי קפוא 800 גרם אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה אני צריכה להוריד כמויות ואם כן מה בדיוק להשים וכמה? אפשר בתבנית עגולה?

    1. היי טליה,
      אם את מכינה מחצי שקית ברוקולי ורוצה שהפשטידה תהיה פרווה את צריכה להפחית את הכמויות בחצי.
      אלה הכמויות: חצי שקית ברוקולי, 2 ביצים, 2 כפות שטוחות קמח, רבע כפית אבקת אפיה, חצי כף אבקת מרק, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20.
      חג שמח 🙂

  37. היי, רציתי לשאול יש לי בערך חצי שקית ברוקלי קפוא אני רוצה להכין את הפשטידה פרווה צריך להוריד בכמויות? ואם כן מה בדיוק להשים שהיא תצא טובה??

  38. ממליצה. עשיתי כבר מספר פעמים. אני עושה עם 2 ביצים בלבד ובלי בולגרית. יוצא מצוין אפילו ככה.

  39. היי
    אם אני רוצה שהפשטידה תהיה פרווה, מה לשים במקום הגבינות? ומה המינונים אם ככה?

    תודה 🙂

  40. פשטידה מעולה
    הכנתי בתבנית אישית כך שאפשר לקחת לעבודה
    קלה ומעולה- מומלץ
    התנור שלי לא משהו אבל לקח לי בערך שעה בתנור

  41. בוקר טוב האם ניתן להכין יום קודם בתבנית לשמור במקרר ולהכניס למחרת רק לתנור?? תודה רבה. גלית

    1. היי גלית,
      אין בעיה. אפשר גם לאפות את הפשטידה היום ולחמם מחר בתנור.
      שבת שלום 🙂

      1. אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו?
        (אני מכינה באינגלישקייק) פשוט אני רוצה להכין מראש לחתוך לפרסות ולחמם במיקרו

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »