מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ברוקולי וכרובית

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 7, 2013
Last modified:מאי 8, 2014

Summary:

(תבנית שקעים/מאפינס, כמות: 12-15 פשטידות אישיות)

מצרכים:

400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)פשטידת ברוקולי וכרובית

400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)

3 ביצים

3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסה של גבינת קוטג' (250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

מלח, פלפל, 1/2 כפית אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ 25-30 דקות.



אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

48 Comments

הוסף תגובה
    1. רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).

  1. הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
    אז תודה רבה!

  2. הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה"כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
    מה עשיתי לא נכון?

    1. הי שירה,
      יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
      חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
      אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
      מחכה לעדכון..

  3. הי,
    1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
    2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
    תודה!

    1. הי הדס,
      1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
      2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.

  4. אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
    אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
    תודה רבה!

  5. שלום,
    הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
    יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?

    1. הי רויטל,
      שמחה שאהבת את הפשטידה :-)
      אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
      שבת שלום

  6. כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ"א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ"א / קורנפלור
    נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.

  7. האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה :-)

    1. היי קלר,
      כן, אפשר.
      הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
      יום נפלא :-)

  8. הי,
    יופי של פשטידה.
    השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
    הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
    + חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .

    תודה על אתר נהדר.
    שבוע טוב.

  9. היי,
    1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
    האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
    2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
    תודה!

    1. היי עינב,
      יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
      בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
      לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
      שבוע נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »