מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת ברוקולי וכרובית

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 7, 2013
Last modified:אוגוסט 5, 2015

Summary:

מתכון לפשטידת ברוקולי וכרובית קלה להכנה וטעימה במיוחד

פשטידת ברוקולי וכרובית

(תבנית שקעים/מאפינס, כמות: 12-15 פשטידות אישיות)

מצרכים:

400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)

400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)

3 ביצים

3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסה של גבינת קוטג' (250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

מלח, פלפל, 1/2 כפית אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ 25-30 דקות.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    ראשית כל הכבוד על האתר !!
    חייבת לציין שפעם ראשונה שאני בכלל מגיבה למשהו אבל ראיתי את התגובות ואת המענה המהיר והמקצועי שלך והייתי חייבת לספר שהכנתי לראשונה שתי פשטידות שלך, האחת ברוקולי וכרובית (יצאו מדהים) והשנייה תירס שגם הייתה מאוד טעימה אך יצאה נמוכה (השתמשתי בתבנית של 22.5) ומעט נשרפה לי מלמעלה(השארתי יותר זמן כי לא הייתה נראית לי מוכנה מבפנים). מעכשיו בטוח אשתמש במתכונים נוספים שלך :)) תודה רבה

    1. תודה קרין, שמחה שיצא טעים :-)
      לגבי פשטידת התירס, התבנית הייתה מעט גדולה לכמות וכנראה שזאת הסיבה שיצאה קצת נמוכה. כשמוציאים אותה מהתנור היא במרקם רך וכאילו לא מוכן אך היא מתגבשת ומתייצבת לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר.
      בכל מקרה, תודה על העדכון ושנה טובה!

    1. היי רוני,
      אם יש לך אבקת מרק בטעם עוף או ירקות אז עדיף. אם לא, אפשר לשים גם בטעם בצל.
      כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  2. היי
    האם אפשר להכין את הפשטידה רק עם כרובית? יש לי כרובית אחת גדולה טרייה. האם זה מספיק?
    האם אפשר להכין בתבנית עגולה חד פעמית קוטר 27 עומק 4 ס"מ ולהשאיר את כמות החומרים כמו שהיא במתכון?

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין רק עם כרובית. אם הכרובית גדולה היא אמורה להספיק.
      תבנית עגולה 27 תהיה גדולה מידי. הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

  3. פשטידה מעולה!!
    הכנתי אותה ליום הולדת ולא הפסקתי לקבל מחמאות… כולן שאלו איך הצליח לך?!
    לכו תסבירו כמה זה קל להכנה…. ;)

    בפעם שעברה הכנתי משקיות של סנפרוסט..
    עכשיו יש לי רק טרי…
    כמה להכין?
    יש לי ראש כרובית בינונית וברוקולי קטן..

    1. היי רוני,
      שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת :-)
      נראה לי שכדאי להכין עם כל הכמות שיש לך רק שכדאי לחתוך לפרחים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
      יום נפלא!

  4. אהלן,
    הכנתי כברפ עמיים, בלי הקמח ובלי הגבינה הצהובה.
    בשני המקרים השתמשתי בכרובית ובברוקלי טריים בלי בישול מוקדם, והוספתי גם אגוז מוסקט.
    באחת הפעמים הוספתי גם כף מיונז.
    יוצא מעולה ואכן קליל!
    תודה.

  5. היי, הכנתי את הפשטידה ויצא טעים, אבל למה זה לא יצא לי כמו בתמונה? הפשטידה אמורה להתפרק שחותכים אותה?

    1. היי הילה,
      הכנת בתבנית מאפינס או בתבנית אחת?
      בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק אז היא מתייצבת. אם חותכים אותה כשהיא עוד חמה היא מתפרקת.

  6. [email protected] הגיב:

    שלום…אים ברצוני להכין ללא מוצרי חלב ,מה עליי להוסיף במקום?תודה מראש.

        1. היי ענת,
          יותר טעים עם גבינות (הן גם מעניקות נפח לפשטידה) אבל אפשר גם להכין בלי גבינות וזה יוצא בסדר גמור.
          שבת שלום :-)

    1. היי בת-אל,
      מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג' אבל אם אין לך את יכולה לשים במקום שמנת לבישול. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים 3/4 מהמיכל.
      יום מקסים :-)

  7. עשיתי את הגרסה ללא הקמח, היה צורך באפיה ממושכת יותר כדי שלא יישארו נוזלים. למרות ששכחתי תבלינים לא היה נורא כי הבולגרית שבחרתי הייתה מאד מלוחה. הצוות היה מרוצה. תודה :)

  8. היי,
    1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
    האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
    2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
    תודה!

    1. היי עינב,
      יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
      בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
      לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
      שבוע נפלא :-)

  9. הי,
    יופי של פשטידה.
    השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
    הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
    + חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .

    תודה על אתר נהדר.
    שבוע טוב.

  10. האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה :-)

    1. היי קלר,
      כן, אפשר.
      הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
      יום נפלא :-)

  11. כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ"א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ"א / קורנפלור
    נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.

  12. שלום,
    הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
    יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?

    1. הי רויטל,
      שמחה שאהבת את הפשטידה :-)
      אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
      שבת שלום

  13. אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
    אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
    תודה רבה!

  14. הי,
    1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
    2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
    תודה!

    1. הי הדס,
      1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
      2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.

  15. הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה"כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
    מה עשיתי לא נכון?

    1. הי שירה,
      יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
      חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
      אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
      מחכה לעדכון..

  16. הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
    אז תודה רבה!

    1. רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »