מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת בצל

פשטידת בצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2015
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

פשטידת בצל לבן ובצק ירוק – אפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה

פשטידת בצל

10-12 מאפינס או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 בצלים לבנים גדולים קצוצים

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)

3 כפות שמן קנולה/זית (לטיגון עם הבצל)

1/2 כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)

2 ביצים גדולות

2 כפות גדושות גבינה לבנה

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

1 כף גבינת פרמז'ן מפוררת (לא חובה)

תיבול: כף מלאה אבקת מרק בטעם בצל/עוף (פרווה), מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מטגנים את הבצל הלבן עם 3 כפות שמן זית/קנולה עד להזהבה ( מעבר לזה לא שמים שמן נוסף בתערובת הפשטידה).

-מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה קמח תופח, 2 ביצים וגבינות. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

משמנים תבנית שקעים או אינגליש קייק ויוצקים את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות (תבנית שקעים) – 40 דקות (תבנית אינגליש קייק) עד להזהבה יפה.

הערה: להכנת פשטידת בצל פרווה ניתן לוותר על הגבינות.

פשטידת בצל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

262 תגובות

הוסף תגובה
  1. תקשיבי החנתי ויצא מעולה הילדה שלי בת 17 וחצי נהנתה מאאאאאד גם אני רק האם מותר להוסיף תפוחי אדמה.?..

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להוסיף תפו"א קטן-בינוני מגורד דק.

    1. סורי אבל במקרה של פשטידות הביצים ממש חשובות. בלעדיהן המרקם יוצא דחוס ולא טעים.

  2. מתכננת להכין פרווה .
    כנ"ל גם לפשטידת כרובית או ברוקולי .
    לא החלטתי עדין איזו להכין….

    1. לדעתי עדיף להכין רק את תערובת הבצל. זאת אומרת לטגן את הבצלים ולשמור במקרר. במוצ"ש יישאר לערבב עם יתר החומרים ולאפות.

  3. כמה שאני אוהבת את האתר שלך!!!!!!! בכל אירוח נעזרת רק במתכונים שלך , קצרים ברורים מדוייקים , שאפו!!!!!!!!!

  4. ניסיתי אתמול, במקום גבינה לבנה שמתי קוטג׳, ואחרי 40 דקות מבחוץ היה מוזהב ויפה, מבפנים עדיין נוזלי. לא עזר חימום נוסף, אחרי שעה התייאשתי. עדיין מבפנים זה די נוזלי ומתפרק. ממה זה יכול להיות? הכנתי בעבר את הפשטידה הזו ויצא מעולה. הפעם פיספסתי משהו , אבל מה?

    1. היי מאיה,
      כמה קוטג' שמת?
      שמת חצי כוס קמח?
      אפית באינגליש קייק?
      180 מעלות, חום עליון וחום תחתון?

    1. היי רותם,
      כמויות מומלצות:
      5 בצלים לבנים גדולים קצוצים
      8 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
      4 כפות שמן קנולה/זית (לטיגון עם הבצל)
      3/4 כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)
      3 ביצים גדולות או 4 קטנות (M או S)
      3.5 כפות גדושות גבינה לבנה
      4 כפות גבינה צהובה מגורדת
      2 כף גבינת פרמז'ן מפוררת (לא חובה)
      תיבול: כף וחצי אבקת מרק בטעם בצל/עוף (פרווה), כשליש כפית מלח ומעט פלפל שחור

    1. אם את שמה כף מלאה אבקת מרק מספיק רבע כפית מלח.
      פלפל שחור- לשים קמצוץ עם האצבעות.

  5. הי אפרת, קצת אחרי סוכות זו העונה בה מתחילים געגועיי לפשטידות – וזו נראית טעימה במיוחד!
    כהרגלי, מחפשת תחליפי פחמימה: תוהה האם ניתן להמיר הקמח במתכון בקמח חומוס, או (עדיף) – קמח שקדים?
    ואת אבקת האפייה בסודה לשתייה?
    תודה רבה! (:

    1. היי נילי,
      לגבי תחליף לקמח לבן, אני מתלבטת כי לא ניסיתי. נראה לי שכדאי ללכת על שילוב של רבע כוס קמח שקדים עם 2 כפות גדושות קמח חומוס.
      במקום אבקת אפיה את יכולה לשים כרבע כפית אבקת סודה לשתיה.

  6. הי אפרת,
    בנוסף לגבינות ולבצלים הלבן והירוק שציינת, יש לי גם כרישה 3 יחידות דקות וגבינה בולגרית….כדאי להוסיף? ואם כן איזה כמות? והאם אני צריכה גם להוסיף כמויות למה שרשום במתכון?

    1. היי ענת,
      במקום בצל לבן אחד אפשר לשים כרישה. גבינה בולגרית אפשר לשים כרבע כוס מפוררת.

  7. האם תבנית אינגליש קייק הכוונה לתבנית אלומניום רגילה?במידה ולא האם אפשר להכין בתבנית אלומניום ריבועית?

    1. היי מיכל,
      תבנית אינגליש קייק הכוונה לתבנית צרה ומאורכת. תבנית אלומיניום מלבנית תהיה גדולה מידי.
      את יודעת מה הגודל של התבנית הריבועית? יש לך סרגל שתוכלי למדוד?

    1. היי אילנה,
      לא נסיתי אבל אולי אפשר להמיר בכוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית.

  8. אפשר לוותר על הבצל הירוק? ולשים פשוט עוד בצל רגיל(אם כן, כמה?)
    בנוסף, אפשר להשתמש באבקת המרק הביתית מהאתר שלך?

  9. היי
    אם אני מכפילה את הכמויות לתבנית יותר גדולה.
    כמה זמן בערך צריך להיות בתנור?
    תודה

  10. בוקר טוב!
    אני חייבת לציין שמידי פעם אוספת מתכונים מהאתר הזה ונדהמת מחדש כמה פשוט קל ובעיקר טעים! תודה רבה לך!!
    אני רוצה להכין את הפשטידה לערב החג בתבנית שתספיק לכמות גדולה של אנשים (תבנית מלבנית)
    אלו כמויות יש לשים?

    1. היי אור,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להארך ל50-60 דקות. אני ממליצה להכין את הפשטידה יום קודם להגשה כדי שהיא תהיה יציבה.

  11. שלום אפרת
    בכל המתכונים של הפשטידות שמופיע מוצרי חלב – אם אני מעוניין
    לעשות פרווה ואני מוריד את מוצרי החלב – זה לא יחסר או יגרום
    לפשטידה להיות פחות טובה/טעימה וכדו' – לא צריך להשלים עם דברים אחרים ?
    תודה על הכל –

    1. היי יעקב,
      לא כל פשטידה אפשר וכדאי להכין בגרסת פרווה. מוצרי החלב מעניקים אווריריות ונפח לפשטידה ויש פשטידות שבלי מוצרי החלב יוצאות לא מוצלחות.
      מצרפת לך לינק לפשטידות שניתן להכין בגרסת פרווה ושאין צורך לשים תחליף במקום מוצרי החלב, פשוט לוותר עליהם – פשטידות פרווה.

    2. היי אירה,
      בפשטידה הזאת אפשר לוותר על הגבינות ועדיין היא תצא טעימה.

    1. היי זוהר,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית שקעים או לאינגליש קייק. תבנית מלבנית תהיה גדולה מידי.
      אם יש לך תבנית מרובעת קטנה או עגולה בקוטר 20 זה גם יכול להתאים.

  12. למה בכל מתכוני הפשטידות בצל צריך אבקת מרק? אני לא משתמשת בזה כבר 10 שנים. האם זה יכול לצאת פחות טעים אם אוותר על האבקת מרק? רוצה חלופות לאבקת מרק ולבצל הירוק.

    1. אבקת המרק מוסיפה טעם (יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים). יש גם מתכון לאבקת מרק ביתית באתר.
      בכל מקרה, את יכולה לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית מלח ופלפל שחור.
      אם אין לך בצל ירוק תכיני בלי.

    1. אפשר למרות שהבצל הירוק מוסיף עוד טעם נוסף.
      אם את אוהבת אפשר לשים במקום כרבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים.

  13. פשטידה מצויינת, כבר הכנתי כמה פעמים ולרוב הילדים מסיימים אותה לפני הגעת האורחים. הכמויות קטנות. ממליצה להכפיל. תודה על המתכון ועל האתר מכינה ממנו הרבה דברים ❤️

  14. צהריים טובים!
    שאלה כללית לגבי פשטידות פרווה כגון: בצל, קישוא, אננס.
    האם מותר להכין מראש ולשמור בהקפאה,ומהי הדרך הנכונה להפשיר.
    תודה!

    1. כן, פשטידות שאינן מכילות תפוח אדמה אפשר להקפיא.
      אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או בטמפ' החדר ומומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

    1. נראה לי שכן (בטטה קטנה מגורדת בפומפיה). רצוי לבשל אותה קצת במחבת לאחר טיגון הבצל.

  15. יצא ממש ממש טעים! תיבלתי רק במלח ופלפל, שמתי 3 כפות קוטג' וקצת בולגרית שחתכתי לתוך הבלילה. מדהים!
    המתכונים שלך מעולים!

    IMG-20170718-WA0018

  16. מתכון מעולה!! טעים
    לדעתך אפשר להכין עם תירס במקום בצל??
    ואם כן מכניסים ישירות את התירס לקערה?

    תודה!

    1. היי אורטל,
      אני ממליצה לשלב תירס יחד עם הבצל כי הבצל מוסיף המון טעם. אפשר להפחית את כמות הבצלים לבצל לבן אחד גדול ולהוסיף לתערובת עצמה בסביבות כוס – כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים או משקית קפואה.

  17. יאאאא כמה טעים!
    או כמו שבן ה-4 שלי קרא לה- פשטידת עוגה.

    לקח קצת יותר מ 40 דקות בתנור (לקח לה זמן להשחים).
    ממליצה בחום.

  18. אפשר להוסיף בצל סגול לבצל הלבן? וגם האם אפשר לשים קוטג׳ וגבינה לבנה כדי ליצור גרסה רזה של הפשטידה?

  19. היוש הפשטידה יצאה לי רטובה מפבנים ומתפרקת והיא הייתה שעה בתנור ולא עזר לא הצלחתי לייבש אותה את יודעת מה הסיבה? וכמה זמן היא צריכה להתייצב מחוץ לתנור ? ואיך אני בודקת מתי להוציא אותה? כמו עוגה להדוק עם קיסם?

    1. היי ספיר,
      כן, אפשר לבדוק עם קיסם.
      אפית באינגליש קייק?
      כשהפשטידה עדיין חמה היא לחה ומתפרקת. יש להמתין עד שתתקרר לגמרי לטמפ' החדר. אפילו אפשר לקרר אותה אחר כך במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.

    2. היי אפיתי באינגליש קייק ולא ידעתי שהיא צריכה להתקרר לטמ החדר חתכתי ישר וזה התפרק והיה רטוב ושמתי קצת פחות מחצי כוס קמח זה גם קשור?

    3. הקמח סופח את הנוזלים אז יכול להיות שזה קשור.
      בכל מקרה שימי אותה להתייצבות במקרר. אני מאמינה שמחר היא תהיה הרבה יותר יציבה.

  20. ראשית כל תודה על האתר!
    אני מעונינת להכין את פשטידת הבצל בגרסה חלבית האם ניתן להקפיאה?

    1. היי רותי,
      בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ"ל. זו יכולה להיות כוס זכוכית סטנדרטית רגילה כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
      יום מקסים 🙂

    1. בסוף עשיתי עם קמח תפוחי אדמה,
      יצא מאד טעים, לאלו שרגישים לגלוטן…
      אבל עדיין נראה לי שעם קמח רגיל זה יותר טעים.

    2. מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      שמחה שהסתדרת ושיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. היי נירית,
      אפשר לוותר בכלל על הפרמזן או להמיר בגבינה צהובה מגורדת.

    1. היי סופי,
      מבחינת טעם – מומלץ יותר לטגן.
      אני מניחה שאפשר להכין גם ללא טיגון אבל יש לקצוץ ממש דק את הבצל ויש להוסיף לתערובת הפשטידה 3 כפות שמן.

  21. היי,
    בתבניות שקעים, כמה צריך למלא מבחינת גובה? (כ-2/3?)
    האם ניתן בטוסטר אובן ואם כן לכמה זמן?
    שאלה בסיסית – כשאומרים לחמם תנור ל-180 מעלות, האם מחממים רק בעליון, רק בתחתון או מפעילים את שניהם? (או טורבו?)
    תודה 🙂

  22. היי,
    האם ניתן לאפות בטוסטר אובן? אם כן, לכמה זמן? (אם זה בתבניות של מאפין ואם זה באינגלישקייק?)
    תודה 🙂
    נ.ב- הכנתי את העוגת שוקולד במיקרוגל וגם את הקציצות ברוטב עגבניות וזיתים וליקקנו את האצבעות!!!!!

    1. היי מיה,
      אפשר לאפות בטוסטר אובן. הטמפ' ומשך זמן האפיה תלויים בטוסטר אובן עצמו.
      ממליצה להתחיל באפיה של 180 מעלות ולעקוב אחרי הפשטידה. אם היא משחימה מהר מידי בחלק העליון יש להנמיך ל160-170 מעלות ולהמשיך לאפות. יכול להיות שהפשטידה תהיה מוכנה 5-10 דקות לפני הזמן.
      האפיה היא בתוכנית חימום עליון ותחתון (לא טורבו).
      אם מכינים בתבניות מאפינס יש למלא עד 3/4 גובה.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

  23. היי
    רציתי לשאול. אם אני רוצה להכין את הפשטידה רק בפרווה. אני מכינה אותה אותו דבר בלי כל הגבינות?
    או שיש משהו להוסיף?
    ואיך זה יוצא פרווה??
    תודה רבה

    1. היי שרה,
      פשוט תוותרי על הגבינות ותכיני לפי המתכון. זה יוצא מוצלח גם ככה.

  24. בוקר טוב,
    שאלה כללית לפשטידות. אם אני רוצה להכין בלי אבקת מרק, כדי שהתינוקת תוכל לאכול, מה אני צריכה לשים במקום שלא יפגע הטעם?
    תודה 🙂

    1. היי עדי,
      יש אבקות מרק שהן מחומרים טבעיים, אני משתמשת רק בכאלה (יש לאסם אבקת מרק כזאת). ואם לא, את יכולה פשוט לשים יותר מלח.
      חג שמח 🙂

    2. תודה רבה,
      כמה יותר מלח? נניח להמיר כף מרק עוף בחצי כף מלח או פחות? שלא יצא מלוח מידי…
      חג שמח!

    3. היי עדי,
      בפשטידה הזאת הייתי שמה בתור התחלה כפית שטוחה מלח כדי שלא ייצא מלוח מידי (לא לגמרי שטוחה אלא כפית מלח בלי "בטן"). אם את רואה שחסרה מליחות פעם הבאה תגדילי את כמות המלח.
      בהצלחה 🙂

  25. חג שמח . עשיתי את הפשטידת בצל על בסיס פרווה לערב הפרשת חלה אצלי בבית שהיה שלשום 6/10.אפיתי בתבנית שקעים.איך שיצאה מהתנור לשולחן בכלי הגשה כל יחידה בנפרד נחטפה כהרף עיין וכולם ביקשו מתכון שאפו.

  26. היי שאלה כלללית על הפשטידות, אם אני צריכה להכין אותן לפני כניסת שבת ורוצה להגיש במוצאי שבת איך את ממליצה לחמם? הם טעימות גם אחרי יום במקרר? או אולי אפילו אפשר לדעתך ללא חימום? כי זה לפיקניק..
    תודה רבה!!

    1. היי נועה,
      פשטידות אפשר להגיש חמות או בטמפ' החדר (לא קרות).
      את יכולה להכין לפני כניסת השבת ולאחר שהן מתקררות לטמפ' החדר, לעטוף היטב ולשמור במקרר עד למחרת. להוציא אותן מהמקרר כמה שעות (2-3 שעות) לפני ההגשה ואח"כ להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10-15 דקות.
      שבת שלום 🙂

  27. אפרת שלום.
    בעלי(!) מכין כרגע את הפשטידה ושואל, האם לתבנית 31*22 יש צורך פשוט להכפיל כמויות?
    תודה ♥

    1. היי שירלי,
      כעקרון כן אבל אני פחות ממליצה להכין את הפשטידה בתבנית אחת גדולה כי לפעמים היא לא נאפת כמו שצריך באמצע.
      גם אם רוצים להכפיל כמויות אני ממליצה לאפות בתבניות שקעים או ב-2 תבניות אינגליש קייק.
      בהצלחה 😉

  28. היי, אפשר גם להשתמש בתבניות קאפקייק כאלה מופרדות אחד אחד מהסוג של הקרטון הצבעוני (לא נייר כסף)?

    1. כן אור, אפשר. יש לשמן את התבניות לפני ולצקת את התערובת עד גובה 2/3 מהתבנית.
      שבת שלום 🙂

  29. מעדן מושלם!
    בשבוע שעבר חיפשתי משהוא קל וטעים אז כמובן חיפשתי באתר שלך ומצאתי את המתכון ה סופר קל וטעים!
    עשיתי ללא בצל ירוק כי לא היה לי וזה יצא מאד טעים ברוך השם.
    תודה רבה, והמשיכי לעשות חיל!

    1. היי רותי,
      אני מניחה שכן. שימי חצי כוס קמח מלא+ חצי כפית אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

  30. היי אפרת 🙂
    הפשטידה יצאה לי מבפנים לא מוכנה וגם ששמתי אותה לעוד רבע שעה עדיין לא עזר. ישלך מושג מה הסיבה?

    1. היי אפרת,
      לפעמים קורה שנוזלי הבצל מרטיבים את התערובת ולכן יש צורך לאפות יותר ממה שצריך כדי לייבש את הפשטידה.
      גם אחרי שהפשטידה התקררה לטמפ' החדר היא הרגישה כאילו לא מוכנה? כי לוקח לה זמן להתייצב.
      באיזה תבנית אפית?
      שבוע נפלא 🙂

    2. היי אפרת,
      כן גם אחרי שהוצאתי את הפשטידה לטמפ' החדר היא נשארה לא מוכנה.
      הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק.
      שבוע מעולה 🙂

    3. אם זה עדיין רלוונטי נסי להכניס אותה היום לתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות למשך כחצי שעה לפחות כדי שהיא תתייבש. אם יש לך אפשרות לחלץ אותה מהתבנית ולהניח אותה ישירות על נייר אפיה, זה יכול להיות מצוין.

  31. מה קורה עם הפשטידה יוצאות רטובות מדי ?? (עשיתי תבנית שקעים)..עשיתי בדיוק לפי הכמויות ..)-;

    1. היי אירית,
      יכול להיות שהופשרו נוזלים מהבצל בזמן הטיגון. תחזירי אותן לתנור והמשיכי לאפות 15-20 דקות נוספות כדי לייבש אותן.
      אם הן רטובות יותר בחלק התחתון, הניחי את התבנית יותר קרוב למדף התחתון של התנור.
      אגב, הפשטידות מתייצבות לאחר שהן מתקררות לטמפ' החדר כך שאם הן עוד כמות, צריך להניח להן להתקרר ולהתייצב.

    1. היי אירית,
      לא כל כך מומלץ. זה מה שנותן את הטעם לפשטידה.

  32. שלום! זה האתר הכי מעולה למתכונים ואני אוהבת אותו מאוד אז קודם כל תודה!
    איך מכינים את הפשטידה הזו בגרסה של פשטידת כרשה? אני יכולה לשים שני בצלים ורכישה ואת השאר אותו דבר? תודה

    1. תודה שחר, כיף לשמוע 🙂
      את יכולה לשלב כרישה קצוצה במקום הבצל הירוק ולטגן קצת עם הבצל הלבן (כמו שרשום במתכון).
      בהצלחה ויום נפלא!

  33. האתר הזה מדהים אותי תמיד מחדש.
    לא רק בגלל שהמתכונים קלים ,מהירים ומדויקים:)
    אלא כי הם מתחממים מושלם על הפלטה!
    הכנתי את הפשטידה עם גבינה בולגרית חמש אחוז במקום הגבנ"צ ויצא פצצה!אפשר גם לשים גרעיני דלעת מעל.
    עלי והצליחי ומיליון תודות

    1. היי תמר,
      לדעתי כן. יש לחמם את המכשיר מראש, לשמן את השקעים, לצקת את הבלילה ולהשאיר בסביבות 8 דקות (זה תלוי בגודל השקעים ובמכשיר עצמו).
      בהצלחה 😉

    1. היי אורה,
      ממליצה לשלב בין קמח רגיל לקוואקר (רבע כוס קמח רגיל + בין רבע לשליש כוס קוואקר דק + חצי כפית אבקת אפיה).

    1. היי נטע,
      אפשר להכין במחבת אבל קחי בחשבון שזה ייצא כמו סוג של אומלט 🙂
      אם כן, כדאי להוסיף ביצה נוספת ואפשר להפחית את כמות הקמח ל2 כפות או לא לשים בכלל.
      שמני היטב את המחבת לפני שאת יוצקת אליה את הבלילה ובשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 8-10 דקות ואז תהפכי צד ובשלי עוד 5-10 דקות.
      בהצלחה 😉

    2. אם אני משתמשת בקמח רגיל, להוסיף אבקת אפיה? לבשל על אש נמוכה מתחילת הבישול? לא להשתמש באש גבוהה בהתחלה?

    3. היי נטע,
      אם את שמה 2 כפות קמח רגיל תוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
      כשאת יוצקת את הבלילה למחבת כדאי שהאש תהיה בינונית-גבוהה. לאחר כ10 שניות תנמיכי לאש נמוכה.
      חשוב לי רק לוודא שאת מכינה כאילו זאת פשטידה, הכוונה שקודם את מטגנת את הבצל הלבן ואחריו את הירוק (כמו שרשום במתכון). מצננת מעט ומעבירה לקערה. מערבבת עם הביצים ויתר החומרים ואז מחממת מחבת נקייה עם 2 כפות שמן (כדי שהתערובת לא תדבק) ויוצקת את התערובת למחבת.
      כדאי מאוד להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון ולא נירוסטה למשל.
      בהצלחה!

  34. היי אפרת!
    הכמות הזו שמספיקה למאפינס, אם אעשה את אותה כמות בתבנית, איזו תבנית תתאים חוץ מתבנית שקעים?
    שבת שלום!

    1. היי אורה,
      אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 (זה גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות) אז תכפילי כמויות ב-2.

    1. היי דני,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      בהצלחה במתכונים הבאים! בחירות מעולות 😉

    1. היי לירי,
      הגבינה הלבנה מעניקה נפח ומוסיפה למרקם של הפשטידה. אפשר לשים במקום קוטג',שמנת חמוצה או יוגורט. אם אין לך אפשר להכין גם בלי.

    1. אפשר בהחלט. מומלץ לקצוץ את הפטריות גס ולטגן לפני – לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הפטריות למחבת ולטגן יחד עם הבצל במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומתבשלות. יש לערבב מידי פעם. לפני שמוסיפים את הביצים והגבינות ושאר החומרים יש לצנן את תערובת הבצל והפטריות (כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום).
      בהצלחה 😉

  35. טעים טעים כל מתכון שלך פשוט מנצח!!
    בעלי החליט לנסות דיאטיה ומבקש לא לכלול קמח בשום צורה – מה כדאי לשים במקום הקמח בפשטידות?

    1. תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
      זה תלוי באיזה פשטידה. יש פשטידות שאפשר להכין בלי קמח בכלל ויש כאלה שלא מומלץ לוותר על הקמח. למשל פשטידת ברוקולי וכרובית או פשטידת ירקות קפואים- אפשר לוותר על הקמח. אני חושבת שגם פשטידת פטריות אפשר למרות שלא ניסיתי. בפשטידות שאין קמח בכלל לא מומלץ לוותר על הגבינות מאחר והן מעניקות נפח לפשטידה ואפשר להשתמש בגבינות עם אחוז נמוך.

    1. היי אביגיל,
      לא בטוחה איך זה ייצא עם אטריות.
      את יכולה להכין את זה פרווה גם בלי האטריות, פשוט לוותר על הגבינות. חשוב רק לא לוותר על הבצל הירוק כי הוא מוסיף לטעם.
      שבת שלום 🙂

  36. היי,
    פעם שנייה שאני מכינה את הפשטידה,
    אני הוספתי גבינת פטה עיזים 5% יצא נפלא וטעים!!!
    תודה רבה על המתכון :-)))

    1. היי טל,
      הבצל הירוק מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלעדיו. אם יש לך במקרה עירית או כרישה, אפשר לשים במקום.

  37. היי

    אפשר במקום הקמח פירורי לחם באותה כמות פלוס אבקת אפיה?
    תודה מראש גם על האתר המועיל.

  38. עשיתי את הפשטידה, הוספתי פטריות ויצא מעולה! בעלי שלא אוהב בכלל פשטידות, אהב מאוד את המאפינס!

  39. תודה על המתכון.
    אני מחפשת לאפות פשטידות פרווה . וכשאת כותבת לוותר על הגבינה ללא תחליף אחר להכניס – לא יוצא כ״כ מוצלח לצערי.
    האם יש משהו אחר שניתן להוסיף לפשטידה כגון שמנת צמחית/ חלב קוקוס/ חלב שקדים ?
    תודה רבה!

    1. היי עינבר,
      אין ספק שגבינות בפשטידה תמיד מעשירות אותה במרקם ומוסיפים לה טעם.
      יש פשטידות שבכלל לא יוצאות טעימות ללא גבינה (כמו פשטידת תרד למשל) ואז אני לא ממליצה על אפשרות פרווה. אשמח לדעת איזה פשטידות נוספות הכנת בגרסת פרווה ולא יצאו מוצלחות.
      לגבי תחליף שמנת צמחית, אפשר להוסיף חצי מיכל עד מיכל (תלוי בגודל התבנית) אך אם את רואה שהבלילה דלילה/נוזלית מידי כדאי להוסיף עוד קצת קמח. זה יכול לשפר את המרקם של הפשטידה. לגבי הטעמים שנותנים גבינות צהובות או מלוחות, לצערי לזה עוד לא מצאתי פתרון שהוא פרווה חוץ מלהקפיד לתבל היטב את התערובת.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉

    2. "שמנת" קשיו היא תחליף פרווה מעולה לגבינות. להכנה טוחנים חצי כוס קשיו עם כוס וחצי מים בבלנדר. אפשר להוסיף מלח או עשבי תיבול לפי הטעם. זה מסמיך בבישול/אפיה. לא ניסיתי עם המתכון הזה אז אין לי כמויות.

  40. תודה רבה!
    עשיתי כמות כפולה בתבנית 26.
    עם גבינה לבנה שאריות שמנת חמוצה ומתוקה.
    מעל הנחתי עגולי בצל סגול ושומשום שהפכו את המראה למושקע.
    בטוח אחזור למתכונים מהאתר.
    תודה.

  41. היי שוב 🙂
    תודה על תגובתך המהירה.
    בעניין היוגורט, לשים אחד שלם, כלומר 150 גרם?
    תודה מראש,
    אפרת

    1. היי אפרת,
      את יכולה (למרות שלדעתי הוא מאוד מוסיף).
      אפשר לשים במקום כרישה או עירית אם יש לך.
      יום נעים 🙂

  42. שלום!
    רציתי לדעת אם אפשר להוסיף תפוחי אדמה או קישואים לפשטידה, במקום הגבינות? נראה לי שזה יהיה טעים עם הבצל…
    במידה וכן, כיצד להכין את תפוחי האדמה לפני האפייה? לגרור או לחתוך לחתיכות קטנות? האם לבשלם קצת לפני ההכנסה לתערובת?
    וכמה זמן כדאי לאפות, בהנחה שאשתמש בתבנית גדולה?
    תודה מראש ושבת שלום! 🙂

    1. היי סופיה,
      לדעתי אפשר. עדיף לגרד דק ולטגן מעט עם הבצל עד לריכוך ולסחוט מנוזלים (אם יש). תפוח אדמה או קישוא אחד גדול לדעתי יספיקו.
      אם את מכינה בתבנית גדולה כמובן שאת צריכה להכפיל כמויות וזמן האפיה יהיה בסביבות 45-50 דקות.
      אשמח לעדכון איך יצא 😉
      שבת שלום וחג שמח!

    2. בוקר טוב!
      רציתי לעדכן שהכנתי 2 גרסאות של הפשטידה: בתבנית אלומיניום דקה אחת יצקתי תערובת עם תוספת כמה חתיכות קישוא, ובתבנית השנייה יצקתי תערובת שלה הוספתי גם 2-3 חתיכות תפוד מבושל מגורר. נאמר לי שהגרסה הראשונה יצאה טוב יותר. תודה רבה ויום נפלא! 🙂

  43. האם צריך להכפיל את זמן האפיה בתבנית גדולה יותר? של 20*30? וכמובן להכפיל את כמות החומרים?

    1. היי לימור,
      כן צריך להכפיל כמויות ואני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 45-50 דקות.

  44. המתכון משל פשטידת הבצל נראה מצוין! אני רוצה להכין אותו וגם את הפשטידה של הבטטות, האם הם טובות בהקפאה?

    1. היי רחלי,
      כן. בדר"כ אפשר להקפיא כל פשטידה אלא אם כן יש בה תפוחי אדמה.
      שבוע טוב 🙂

    1. תודה שירן, שמחה שאהבת!
      לגבי הקלוריות- אני באמת לא יודעת 🙂

  45. שלום-
    אני מתכננת להכין את הפשטידה הזו ופשטידת הבטטה והבצל .
    1.אני צריכה את הפשטידות ליום שני האם ניתן להכין ביום ראשון להכניס למקרר ולחמם ביום שני?
    2.אני לא רוצה להכין אישיות אני מעדיפה להכין בתבנית אחת אך לא להכפיל כמויות אלה לעשות בנפרד כל פשטידה האם צריך תבנית 22 או אינגליש קייק? שאלה זו מתייחסת ל2 הפשטידות.
    3.האם ניתן להוסיף גבינה צהובה לתערובת?
    תודה !

    1. היי דנה,
      1. אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר (בקופסה סגורה או עטוף בניילון נצמד).
      2. את הפשטידות אפשר להכין גם בתבנית אינגליש קייק וגם בתבנית עגולה 22, לבחירתך.
      3. ניתן להוסיף גבינה צהובה לשתי התערובות (עד שליש כוס גבנ"צ מגורדת לכל פשטידה). זה רק יוסיף טעם 🙂
      יום נפלא!

    1. היי ניקול,
      את יכולה להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג' או ביוגורט.
      ערב נעים 🙂

  46. תודה רבה על המתכון!

    האם ניתן להחליף את כף אבקת המרק במשהו אחר? לא מבשל עם אבקת מרק (מטעמי בריאות). אולי כפית ראש אל חנות? אולי טחינה?

    1. הי רפאל,
      אני משתמשת באבקת מרק טבעית ללא מונוסודיום גלוטמט אבל אם אתה מעונין להמנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לתבל במלח ופלפל שחור (לפחות כפית מלח).
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר