מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת אטריות וגבינה

פשטידת אטריות וגבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 18, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

פשטידת אטריות וגבינה

2 תבניות אינגליש קייק/ תבנית מרובעת 22X31

מצרכים:

250 גרם אטריות רחבות מבושלות (בדר"כ 8-10 דקות במים רותחים)

1 בצל בינוני קצוץ

2 ביצים

125 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)

100 מ"ל שמנת חמוצה 15% (חצי מיכל)

חצי כוס מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת (70 גרם)

חצי כוס גבינה בולגרית מגורדת (70 גרם)

*גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את האטריות המבושלות, הבצל המטוגן, השמנת והגבינות. מוסיפים מלח ופלפל שחור (בשלב זה ניתן לטעום ולשפר תיבול). מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל מעט גבינה מגורדת.

-אופים בתנור במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

פשטידת אטריות וגבינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    נשארו לי המון גביעי דנונה שתכף פג תוקפם יש לך מתכונים שהם יהיו בהם שימושיים?
    אשמח לתשובתך😃

  2. במה אפשר להחליף את הגבינה בולגרית אם אין לי?
    וגם 70 גרם דבינה צהובה כמה זה בפרוסות גבינה צהובה כי אין לי מגורדת…
    תודה!!

    1. יש לך סוג אחר של גבינה? אם לא פשוט תוותרי על הבולגרית.
      אם יש לך פומפיה אז אפשר לגרד את פרוסות הגבנ"צ. אם לא אז כדאי לחתוך לקוביות קטנטנות. תשתמשי בערך ב 4.5 פרוסות.

  3. היי,
    רוצה להכין ממש מוקדם בבוקק למסיבת סיום מחר.. תבנית מלבנית בגודל הסטנדרטי.. מה הכמויות? אני מניחה שזה כל החבילה , זאת אומרת 400 גרם.. מה לגבי כל שאר המצרכים?

    תודה על המענה, מעיין.

    1. היי מעיין,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 אז הכמויות במתכון מתאימות.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 25X32 אז אלה הכמויות:
      400 גרם אטריות רחבות מבושלות
      1 בצל גדול קצוץ
      3 ביצים גדולות
      200 גרם גבינה לבנה
      150 מ"ל שמנת חמוצה 15%
      3/4 כוס מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת
      3/4 כוס גבינה בולגרית מגורדת
      *גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה)
      כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

  4. היי, אם אכין את כל השקית אטריות (400 גרם) בתבנית 22/30 זה ייצא פחות אוורירי? ואיזה גודל ביצים התכוונת?

    1. בטח. אפשר לשים בין רבע לשליש כוס גבינת קשקבל מגורדת ואותה כמות גם לגבי פטה מפוררת.

    1. היי שירה,
      אני חושבת שעדיף לטגן בצל אבל אם את רוצה לשים במקום בצל מטוגן קפוא שימי בסביבות 2 קוביות אם אלה קוביות גדולות או 3-4 אם אלה קוביות קטנות (יש פשוט כמה סוגים).

    1. היי ציפי,
      אפשר למרות שלדעתי עם אטריות רחבות זה יוצא יותר מוצלח.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי עדי,
      לכמות כפולה בתבנית ענקית בגודל של התנור יש להכפיל כמויות ב-2.
      אני מניחה שזמן אפיה יתארך ל 50-60 דקות.
      יום מקסים 🙂

    1. היי צביה,
      הגבינות הן אלה שמעניקות את הטעם לפשטידה. אין לי כרגע מתכון פרווה, אשתדל להעלות בהמשך.

    1. תודה אורלי 🙂
      אני חושבת שאפשר. כדאי לשים 2 ביצים גדולות או 3 ביצים S או M כדי שהפשטידה תצא יציבה.
      המשך יום מקסים

  5. הי אפרת כפי שאת שמה לב אני מאוהבת באתר הזה!!!
    אפשר לקבל כמויות לתבנית 3/4 אינגליש קייק.
    תודה תודה.

    1. היי שירן,
      כמויות לתבנית בגודל 3/4 אינגליש קייק:
      100 גרם אטריות רחבות מבושלות (בדר"כ 8-10 דקות במים רותחים)
      חצי בצל בינוני-קטן קצוץ
      1 ביצה
      50 גרם גבינה לבנה (בסביבות כף וחצי)
      40 מ"ל שמנת חמוצה 15%
      2 כפות גדושות מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת
      2 כפות גבינה בולגרית מגורדת
      *גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה)
      מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      שבוע נפלא 🙂

        1. היי שירן,
          לדעתי עם אטריות רחבות זה יוצא יותר מוצלח אבל אפשר גם להשתמש באטריות דקיקות.

          1. הי אפרת,
            נשארו לי כמה קופסאות של שמנת צימחית..ניתן להוסיף/להחליף אותן במרכיב מסויים במתכון?

  6. פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה (ועוד אני הייתי צריכה להגיש לגן של הבן שלי…) ופעלתי לפי המתכון שלך ויצא מעולה!!!!!
    תודה רבה !!!!

    1. הפשטידה נשמרת 3-4 ימים במקרר.
      אם זה מעט חמצמץ (בהנחה וזה לא היה חמצמץ כשזה היה טרי) אז אולי הפשטידה היתה בחוץ יותר מידי זמן או שמשהו בקירור לא עבד כמו שצריך.

  7. אני לא חובבת פשטידות
    אבל הכנתי לנכדים וחטאתי בטעימה אבל נגמר במנה רצינית

    אז ממש תודה

  8. היי לך,
    קודם כל אני מאוד אוהבת את האתר הזה והמתכונים שבו,אז תודה!
    עכשיו לשאלתי – זה ממש נורא אם שכחתי להוסיף את הביצים? חיחי אופס :\

    1. היי רחלי,
      הביצים מייצבות את הפשטידה. יכול להיות שהיא פשוט תתפרק קצת בחיתוך.

    1. היי דברת,
      פטריות אפשר לקצוץ ולטגן קצת עם הבצל במשך כ 5-7 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות. לאחר מכן אפשר לערבב יחד עם כל החומרים. עגבניות מיובשות אפשר לקצוץ ולהוסיף ישירות לתערובת.
      יום נפלא 🙂

  9. הנכתי היום לארוחת ערב
    כולם זללו
    היה מעולה וטעים מאוד
    לא היה לי בולגרית, זרמתי על קוטג' במקום והוספתי מעט מלח.

  10. יואו,יצא מעולה ! לא היתה לי שמנת חמוצה שמתי יוגורט, לא היתה לי גבינה לבנה שמתי גבינת שמנת
    שתהיי בריאה ותמשיכי להמציא מתכונים מושלמים
    התאהבתי באתר הזה !
    יש סיכוי למתכון לקוגל? זה משהו שלא גדלתי עליו והייתי רוצה לנסות להכין
    תודה (-:

    1. היי אירה,
      לדעתי עם אטריות רחבות זה יוצא יותר מוצלח אבל אפשר גם להשתמש באטריות דקות.
      יום נפלא 🙂

  11. יצא מעוווולה!!! עשיתי עם פסטה מצוננת _ פיטוציני שזה 300 ג, הוספתי קצת יותר מהגבינות ממה שרשום. אפיה 35 דקות בתבנית עגולה. ממליצה על המתכון בחום :):)

    1. היי מיטל,
      אני מניחה שכן רק חשוב לעטוף את הפשטידה היטב בניילון נצמד.
      יום נפלא 🙂

  12. עשיתי את הפשטידה יצא פשוט מהמם !!! הבן שלי כזה בררן באוכל ואכל אפילו 2 מנות שזה לכשלעצמו הישג מטורףףףףף. אימצתי את המתכון בכיף …. תודה.

    1. כן ענת, אני מניחה שאפשר להקפיא ואפשר להכין גם כמאפינס רק חשוב לשמן היטב את השקעים לפני.
      בהצלחה 🙂

  13. אפרת יקרה,

    האם פשטידה זו כן ממולצת להקפאה?

    הכוונה לשמנת רגילה לאכילה?[

    מה ההבדל בין פשטידה זו לשניה "פשטידת פסטה וגבינות" שמופיעה ב"מאכלים לשבועות"?
    תודה!

    1. היי דבי,
      אני חושבת שהפשטידה הזאת תעבור הקפאה יותר טוב מפשטידת הפסטה. אם יש אפשרות אני ממליצה להעביר למקרר יום לפני ההגשה.
      בפשטידה הזאת הכוונה לשמנת רגילה לאכילה הסמיכה יותר כמו אשל. במתכון השני הכוונה לשמנת הנוזלית יותר (שמנת לבישול או שמנת מתוקה).
      לגבי ההבדל בין המתכונים- הפשטידה הזאת עשויה מאטריות ויותר פשטידה במרקמה (מרקם אחיד ומרוכז יותר). הפשטידה השניה עשויה מפסטה ויותר מזכירה פסטה מוקרמת (מרקם יותר אוורירי ומתפרק).

  14. תודה רבה על המתכונים. יש לי בבית 2 גביעי קוטג שאתמול פג תוקפם . הייתי שמחה לקבל רעיון אם אפשר להכניס אותם בפשטידה ואם כן תחליף לאילו גבינות? תודה ויום טוב

    1. היי מיכל,
      את יכולה להשתמש בקוטג' בפשטידה הזאת במקום הגבינה הלבנה ובכל פשטידה אחרת במקום קוטג'/גבינה לבנה/יוגורט.
      יום נפלא 🙂

    1. היי גלית,
      לדעתי בשילוב עם גבינות אחרות כמו אמה זה ייצא אפילו יותר טעים.
      שבת שלום 🙂

  15. וואו פשטידה מדהימה
    הכנתי היום כבר נגמרו 2 אינגלישקייק
    והתבנית השלישית בדרך לתנור..

  16. מה הכוונה 250 גרם אטריות מבושלות? האם הכוונה שכשיש לי שקית 400 גרם, אזי להשתמש בקצת יותר מחצי (250 גרם) ואז לבשל?

    תודה

    1. היי דברת,
      הבנת נכון 🙂 אם יש לך שקית של 400 גרם השתמשי בכשני שליש חבילה ואת כמות זאת בשלי במים רותחים.

    1. היי תהילה,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בקוטג' במקום השמנת החמוצה אבל לדעתי גבינות הצהובה והבולגרית מוסיפות טעם (בעיקר הבולגרית) ויכול להיות שהפשטידה תצא פחות טעימה.

    1. היי אנו,
      אפשר לשים במקום 3 כפות גבינת קוטג' ואם אין לך, אפשר לשים 3 כפות גבינה לבנה (בנוסף ל-4 כפות).

  17. אפרת יקרה שלום,
    המתכון מצוין ומאוזן – הפשטידה טעימה ועסיסית ביותר. במקום בולגרית הוספתי קשקבל מגורדת. זמני האפייה והטמפרטורה, הם כפי שציינת. המתכון מתאים מאד לעבודה או לבית הספר. אני מאמצת את המתכון, כל הכבוד!! תודה רבה לך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר