מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת אטריות ובשר טחון

פשטידת אטריות ובשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2014
Last modified:אפריל 5, 2019

Summary:

תבנית פיירקס או אלומניום חד פעמית בגודל 20X29

פשטידת אטריות ובשר

מצרכים:

שכבת הבשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

5 כפות גדושות רסק עגבניות

עגבנייה קטנה מגורדת או 2 כפות גדושות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

1 כוס מים רותחים

תיבול: כפית סוכר, חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

שכבת האטריות:

400 גרם אטריות רחבות מבושלות

2 ביצים

1 כף שמן זית

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

שכבת הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שמתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

שכבת האטריות: מערבבים בקערה את האטריות, הביצים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-משטחים בתבנית מחצית מכמות האטריות. יוצקים מעל את תערובת הבשר ומעל משטחים את יתרת האטריות.

-מכניסים למרכז התנור למשך 20-30 דקות עד ששכבת האטריות העליונה מזהיבה.

פשטידת אטריות ובשר

פשטידת אטריות ובשר, פשטידת בשר טחון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

126 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום רב,
    האם אפשר לערבב את תוכן הבשר הטחון עם הפסטה, ללא הרסק(לא אוהבים) ולאפות כפשטידה אחת והאם יד לכסות בנייר כסף.
    מודה מאוד על תשובתך המהירה.

  2. נראה נהדר!
    אני רוצה לבשל ביום חמישי טלחמם על הפלטה בשבת. נשמע לך הגיוני? אולי להוסיף נוזלים? או שיהיה טוב ככה?

    1. כן אפשר. אין צורך להוסיף יותר נוזלים.
      כדאי להוציא מהמקרר כשעה-שעתיים לפני החימום על הפלטה (כי כשמחממים פשטידה ישירות מהמקרר היא לא מתחממת כמו שצריך מפנים ולפעמים יש חלקים בהם היא אפילו נשארת קרה).

  3. היי אפרת
    שאפו על אתר ומתכונים פשוטים ומוצלחים אחד אחד
    שאלה האם כדאי להכין את פשטידת הבשר יום לפני כדי לחסוך זמן…?

    1. אפשר אבל עדיף לאפות באותו יום. כדי לחסוך בזמן אפשר להכין יום לפני את תערובת הבשר ולבשל את האטריות ולשמור בנפרד במקרר. לאחר בישול האטריות מומלץ לשטוף אותן במים קרים ולערבב אותן ב 2-3 כפות שמן זית כדי שלא יידבקו ויהפכו לגוש אחד.
      יום למחרת ישאר לך רק לערבב את האטריות עם הביצים ושמן הזית ולסדר בתבנית.
      חג שמח ❤️

  4. הי אפרת
    כבר מספר שבועות שאני מנסה מתכונים שלך והתוצאות נהדרות.
    כולם אהבים. תודה רבה
    שאלה: אפשר להשתמש בתבנית פירקס עם מכסה? ואולאי לקראת סיום להסיר בכדי שיהיה קרוקנטי

    1. אני חושבת שאפשר להכין גם עם ספגטי רגיל או פסטה כלשהי ארוכה כמו פטוצ'יני.

  5. הי אפרת,
    לא שמתי מים בתערובת הבשר (הודו אדום). הבשר יצא עסיסי, ומשום מה המים נראו לי מיותרים…
    עד כמה זה נורא? מה תפקיד המים בעסק?

    1. היי עינת,
      המים זה כדי ליצור רוטב כמו של בולונז כדי שהאטריות יהיו רכות ועסיסיות.

  6. אפרת אני חייבת לומר לך שיצא טעים טעים….
    בעלי והילדים נהנו, וכמובן גם אני!!!
    תודה על כל המתכונים המיוחדים שלך
    לשבת הכנתי את עוגת השוקולד הלבן המדהימה שלך ועוד עוגת שוקולד עם קוקוס
    וגם הכנתי אחד ממתכוני הדגים והכל יצא כל כך מיוחד
    אין מילים!!!
    תודה

  7. אין על האתר שלך,הוא שידרג לי את המטבח…
    תודה תודה תודה!!!!
    האם אפשר לשים מעל האיטריות עוד שיכבה של בשר בשביל שלא יצא יבש מידי?
    תודה על התשובות המהירות שלך

  8. היי אפרת, אני ממש רוצה להכין את הפשטידה הזו אבל בעבר כשהכנתי פשטידות עם אטריות או פסטה השכבה העליונה התקבלה קשה ולא נעימה לאכילה. איך אפשר למנוע את זה?

    1. היי סמדר,
      נכון, השכבה העליון נעשית קשה. אני חושבת שאם את תכסי את הפשטידה זה אמור למנוע את זה.

  9. שלום,
    מתכונים מדהימים אחד אחד!!!
    אין לי כעת רסק עגבניות בבית ישנה אפשרות להחליף בקטשופ?

    תודה,
    ויוי

  10. נזכרתי שמזמן לא אכלתי את הפשטדה הזו בילדותי אכלנו כמעט כל שבוע בבית הורי ז"ל כבר 10 שנים שלא העזתי להכין שמא אפשל. נתקלתי במתכון הכל כך פשוט ומוסבר בבהירות אשמח להכין אותו למשפחתי בתקווה שיזכרו בסבתא שלהם.אכין ואספר איך יצא. תודה לך

  11. היי!קודם כל המתכונים שלך כל פעם מצילים אותי)))
    שאלה האם זה יצא טעים עם אטריות אורז?
    תודה

    1. היי ויקטוריה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      לגבי שאלתך, חייבת לציין שלא ניסיתי אבל נראה לי שזה יכול להשתלב. רק חשוב לבשל את האטריות קודם.
      המשך יום מקסים

  12. הכנתייייי ויצא מושלם וטעיםםםםם אין על נאתר שלך הכל ברור קליל וטעים!! אני רוצה להכין עוגת תפוזים אני יכולה לוותר על הקוקוס אין לי כרגע?

  13. כרגיל אפרת- נהדר! השתמשתי בשתי חבילות של איטריות למוקפץ ומעל הכל פיזרתי שומשום ויצא פשוט מעדן! תודה

  14. היי, הפשטידה בתנור כבר למעלה מחצי שעה. נצמדתי לגמרי למתכון ומשום מה היא עדיין מבעבעת מנוזלים.את כוס המים הרותחים היה עליי להוסיף לתערובת הבשר נכון? מקווה שתעני כהרגלך ממש מהר. תודהההה

    1. היי לימור,
      ראיתי עכשיו.. זה בסדר שהיא מבעבעת. כוס המים מיועדת לתערובת הבשר.

    1. כן, אני חושבת שאפשר להכין גם עם ספגטי רגיל או פסטה כלשהי ארוכה כמו פטוצ'יני וכו'.

  15. חייבת לפרגן לך. המתכון נהדר! ובכלל המתכונים פשוטים ועשויים מחומרי גלם שיש במטבח. הילדים אהבו…. וזה המבחן הגדול באמת…. ביג לייק!

  16. היי אני ממש לא יודעת לבשל והלכתי על המנה הזו…
    רציתי לומר לך תודההההההההה ♥ קל להכנה ויצא מווווווווושלם…
    בזכותך עוד אלמד לבשל…

    1. היי הדר,
      את יכולה להשתמש באטריות בינוניות ובעוף טחון רק קחי בחשבון שעוף הוא חלק יותר יבש מבשר בקר טחון.
      יום מקסים 🙂

  17. היי. תודה על מתכונים מוצלחים.
    הכנתי את הפשטידה ומגישה היום בערב. איך שומרת עד הערב ואיך מחממת? אי אפשר בתנור כי חג אולי על פלטה?

    1. היי אורית,
      את יכולה לכסות בנייר כסף ולשמור בחוץ במקום קריר ומוצל עד הערב ובערב לחמם על הפלטה.
      אם את לא רוצה להשאיר בחוץ את יכולה להכניס למקרר אבל תצטרכי להוציא את זה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני החימום על הפלטה כדי שזה יתחמם היטב ובצורה שווה (כי שמחממים פשטידה ישירות מהמקרר היא לא מתחממת כמו שצריך מפנים ולפעמים יש חלקים בהם היא אפילו נשארת קרה).
      חג שמח 🙂

  18. היי אפרת, הכנתי את הפשטידה עם סויה טחון (זה שקונים יבש מחנות הטבע) ויצא טעים מאוד, אם טיפה חסר טעם בתערובת, כנראה בגלל שמדובר בסויה ולא בבשר שהוא עשיר בטעם. האם יש לך רעיון איך לשפר את טעם התערובות הסויה כדי שיהיה יותר "עשיר" בפעם הבאה? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      נראה לי שכדאי פעם הבאה להשרות את תערובת הסויה הטחונה בסויה וסילאן במשך כחצי שעה ואז להכין את המתכון כרגיל (בסביבות 4 כפות רוטב סויה+ 2 כפות סילאן).
      שבוע נפלא 🙂

    2. וואו נשמע מעולה, אנסה בפעם הבאה (בקרוב מאוד)! את מתכוונת אחרי שכבר השרתי את הסויה היבש במים רותחים וסיננתי, נכון? ואז אחר כך להוסיף את שאר המצרכים לתערובת? תודה רבה 🙂

    3. נכון, אחרי שהשרת את הסויה במים רותחים וסיננת את מתבלת בסויה וסילאן ומשרה כחצי שעה כדי שהסויה תספוג את הטעמים ואז מכינה כרגיל עם הבצל הטחון והעגבניות וכו'.

    1. היי מיכל,
      הביצים מדביקות את האטריות ליחידה אחת. אפשר לוותר עליהן אבל קחי בחשבון שהאטריות עלולות להתפרק בחיתוך.

  19. היי אפרת, בעלי הכין את הפשטידה ולא שם לב שצריך לבשל קודם את האטריות 🙁
    האם יש דרך לתקן? או שנאלץ לזרוק?
    תודה.

    1. היי אורטל,
      הפשטידה כבר נאפתה? אם כן, האטריות בטח יבשות וקשות?

    2. אם זה אפוי אז אני לא חושבת שאפשר להציל את הפשטידה אבל אולי אפשר להציל את תערובת הבשר 🙂
      אם יש לך אפשרות להפריד בין תערובת הבשר ובין האטריות אני ממליצה לך לעשות זאת ולבשל חבילת אטריות חדשה ופשוט לערבב ביניהם כמו בולונז מבלי לאפות. אם הרוטב התייבש באפיה את יכולה להכין תוספת של רוטב מהיר. לטגן שן שום כתושה, להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, עגבנייה מגורדת (לא חובה), כחצי כוס מים, מלח פלפל שחור ולבשל קצת על האש ואז לערבב עם הבשר.
      בהצלחה 🙂

  20. אני נהייתי מכורה למתכונים שלך באופן רשמי! הפשטידה יצאה טעימה מאוד, תודה רבה לך על המתכונים!!

  21. שלום לך,
    אני מאד נהנית מהאתר שלך!!! ממליצה לאחרות עליו.
    עכשיו אני רוצה לעשות את זה כמנה עיקרית, מה מתאים לעשות ליד כתוספת???

  22. היי, גם אני רוצה לנסות… האם ניתן לעשות זאת עם ספגטי מחיטה מלאה?
    תודה רבה וכל הכבוד על המתכונים המדהימים!

    1. היי,
      אפשר להשתמש בספגטי מחיטה מלאה, התוצאה תהיה פחות טעימה, בגלל היותו מחיטה מלאה 🙂 יש לבשל אותו קודם במים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
      יום נעים 🙂

  23. אני רוצה להכין את הפשטידה/לזניה לערב חג סוכות.
    השאלה היא האם אפשר להכין הכל מראש, להרכיב בתבנית, ןלהכניס לתנור יממה אחרי?
    כשזה נשמר במקרר כמובן..

    1. היי דורית,
      את יכולה להכין מראש (יומיים מראש) את תערובת הבשר ולבשל את האטריות אבל אני לא ממליצה להרכיב את הפשטידה.
      כדאי להרכיב רק לפני האפיה- ישאר לך רק לערבב את האטריות עם הביצים ושמן הזית ולסדר בתבנית.
      לאחר בישול האטריות מומלץ לשטוף אותן במים קרים ולערבב אותן ב 2-3 כפות שמן זית כדי שלא יידבקו ויהפכו לגוש אחד.
      בהצלחה 🙂

  24. שוב תודה לך על התגובה. החימום לא ככ הצליח. השארתי העל בחוץ מכוסה ברדיד אלומיניום ופעלתי לפי הוראות החימום, אבל יתכן שזה התנור שלי.
    בכל מקרה, התוצאה הייתה טעימה ביותר לעניות דעתי . בן זוגי אמר כי מעט חסר טעם( אבל הוא מקורר 🙂 ) וגם הכנתי את זה עם בקר דל שומן . הקטן טעם והפסיק…הוא עכשיו בשלב של שלילת כל מאכל חדש 🙂 אבל , גם השכנה אהבה מאוד. אז תודה רבה לך, ארוחת הערב צלחה!!! עכשיו נותר לי חצי, אפשר להקפיא ? תודה שוב, על כל המתכונים הנהדרים.

    1. שמחה שחזרת לעדכן כמו תמיד 🙂
      וכן את יכולה לשמור בקופסה סגורה ולהקפיא.

  25. בוקר טוב! אני מאוד מודה לך על התגובות המהירות.
    הכל כבר מוכן, יצא מהתנור . אני מתכוונת להגיש את זה בערב. באיזה אופן כדאי לחמם? בתנור? אם כן, בכמה מעלות וכמה דקות? תודה

    1. בשמחה קריסטינה 🙂
      מומלץ לכסות ברדיד אלומיניום (נייר כסף) ולחמם בתנור ב180 מעלות. אם זה יהיה בחוץ עד הערב אז מספיק חימום של 15-20 דקות, אך אם את מכניסה את זה למקרר, זה יכול לקחת יותר זמן, בסביבות חצי שעה, 40 דקות. וכדאי להוציא את זה מהמקרר כשעה לפני החימום כדי שמבפנים לא יישארו חלקים קרים גם אחרי החימום.
      יום נפלא!

  26. היי. מחר הולכת להכין את הפשטידה.
    שתי שאלות: האם אפשר להוסיף פטריות לבשר, או כדאי לוותר? שאלה השניה, 400 גרם זו כמות של איטריות שמבושלות כבר או למדוד 400גרם ואז לבשל אותן? תודה.
    וכמובן, כרגיל…אחזור לעדכן.

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה בהחלט להוסיף פטריות חתוכות ו 400 גרם זה לפני הבישול.
      בהצלחה 😉

    1. היי שלי,
      אפשר גם צלעות וגם צוואר ואם טוחנים לך במקום אז מומלץ להוסיף לזה מעט שומן כבש כדי שהבשר יהיה עסיסי (עד 20% שומן).

  27. בס"ד

    שלום רב האתר נפלא נכנסתי באקראי ועכשיו כל כך כיף להיכנס ולהכין ממש כל הכבוד וכיף אמיתי לחדש מתכונים, במתכון זה להוסיף העגבניה והרסק לבשר הטחון? תודה מראש גלית

    1. תודה גלית וברוכה הבאה לאתר 🙂
      כן, להוסיף עגבניה, רסק, מים רותחים ותבלינים לבשר הטחון.
      שבת שלום!

    2. תודה רבה אנסה בלי נדר ובשמחה אוכל להמליץ על מתכונים אם תרצי אוכל פרסי ובכלל שבוע נפלא, גלית

  28. האם צריך לכסות את הפשטידה בהתחלה בנייר אלומיניום ולהוריד את זה רק לקראת סוף הבישול או להכניס לתנור ללא כיסוי מההתחלה?

    גם אני מאד נהנית מהמתכונים שלך באתר, תודה 🙂

    1. תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
      אין צורך לכסות את הפשטידה בתנאי ששמים אותה במרכז התנור. אם את רואה שהחלק העליון מזהיב מהר (קורה בדר"כ בתנורים חזקים), פשוט תורידי את הפשטידה לרשת תנור נמוכה יותר.
      שבוע נפלא!

  29. הכנתי. יצא יאמי. טעים מאוד מאוד.
    איזה כיף שיש אתר כזה. מיום שגיליתי אותו
    אני מכינה בישולים רק מן האתר.

    1. הי מעיין,
      כן, במצרכים רשום "אטריות רחבות מבושלות". יש לבשל לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר"כ 8-10 דקות).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר