מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרפה חלבה

פרפה חלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 3, 2019
Last modified:אפריל 3, 2019

Summary:

פרפה (מקפא) חלבה – מוס חלבה קפוא קל להכנה וטעים במיוחד, קינוח חלבי. 

פרפה חלבה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

חצי כוס (140 ג') חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)

כוס דחוסה (80 ג') שערות חלבה

כף אינסטנט פודינג וניל

לקישוט (לפני ההגשה): כף טחינה + כף שטוחה דבש, שערות חלבה

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים חלב ממותק ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

-מוסיפים שערות חלבה ומערבבים על מהירות הכי נמוכה במשך כמה שניות. 

-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות, עד שזה קופא.

-מחלצים את הפרפה מהתבנית ומניחים הפוך על צלחת הגשה. מערבבים כף טחינה עם כף דבש ומזלפים מעל. מפזרים שערות חלבה ומגישים קפוא.

הערה:

כדי לחלץ בקלות את הפרפה מהתבנית אפשר לרפד אותה בנייר אפיה. אם זו תבנית חד פעמית אפשר לגזור את הדפנות. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים חלב סויה במקום. המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות רך וגלידתי אבל עדיין טעים.

  1. היי עוד שאלה
    אני צריכה להכין את הפרפה יום קודם, לנסוע איתו כמה שעות ואז לנסוע איתו שוב כמה שעות עד ההגשה שלו. האם זה בסדר להקפיא מחדש פעמיים- שלוש? זה הורס את הטעם?

    1. אפשר להקפיא מחדש אבל זה לא מתאים לנסיעה של כמה שעות. זה יימס בדרך.

  2. היי, למה אין במתכון טחינה גולמית? (בתוך הפרפה, ולא כקישוט) זה לא יוצא עם פחות טעם ככה? אפשר להוסיף טחינה גולמית לטובת טעם חזק יותר?
    תודה

    1. היי גילי,
      הטעם של הטחינה הגולמית חזק ולכן מספיק בזיגוג. בצורה כזאת כל אחד יכול להוסיף יותר טחינה לפני הטעם האישי.
      לטעם מורגש יותר אפשר להוסיף טחינה גולמית גם לתערובת עצמה.

    1. אפשר לשים במקום שוקולד קצוץ, פירורי עוגיות, פקאן מסוכר ואפשר להכין גם בלי ולהוסיף כף נוספת של פודינג וניל (זה ייצא דומה לגלידת וניל).

    1. אפשר לשים חלב רגיל קר במקום החלב המרוכז. זה יהיה במרקם קצת יותר קשה אבל עדיין טעים.

  3. היי אפרת,
    אני משתמשת באתר שלך המווון ותמיד מוצאת בו את מה שחיפשתי:)
    המתכונים שלך באמת קלים , פרקטיים ובעיקר – טעימים!!!

    האם אפשר במתכון להשתמש בחלוה מפוררת או משהוא כזה במקום שערות חלוה או שזה יפגע מידי במרקם????

    1. היי לאה,
      עדיפות לשערות חלבה אבל אפשר להשתמש גם בחלבה מפוררת. זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂

  4. יאמי! נראה טוב וקלי קלות!
    רציתי להבין מה זה בעצם? זה גלידה? איך מגישים: קפוא מאוד היישר מהמקפיא או מה?

    1. רציתי עוד לשאול מה ההבדל באופן הכנת חלב מרוכז לבין ריבת חלב? שניהם מתבשלים עם סוכר

    2. חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
      לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר