מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרוסות ירקות בתנור

פרוסות ירקות בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 1, 2016
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

פרוסות ירקות בתנור בתיבול מעודן של שמן זית ושום

פרוסות ירקות בתנור

מצרכים (3-4 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים

בטטה בינונית

קישוא גדול

גזר גדול

תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס"מ (ניתן להשאיר את הקליפה או לקלף).

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרוסות הירקות. מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור) ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע עד שהירקות מתרככים.

פרוסות ירקות בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אני רוצה להכין רק תפוחי אדמה בתבנית (לא אוהבים את שאר הירקות) ולהכין אותם כקוביות.
    זה אותו מתכון לזה או שצריך לשנות משהו בתיבול?
    תודה!

  2. היי

    האם תפוחי אדמה אדומים פה מתאימים ?

    ראיתי שהמלצת לשים אותם קודם האם כששמה אותם 20 דקות לפני הירקות האם להוסיף כבר אז את התערובת עליהם או לחכות עם זה כשמכניסה את שאר הירקות לאחר 20 דקות?

    1. הכוונה לתפוחי האדמה האם כדאי לצקת עליהם תערובת כבר כשמכניסה לתנור קודם לירקות?

    2. היי אפרת

      חשבתי להשתמש בשמן שומשום

      אך קראתי שלא טוב להשתמש בו בכמות גדולה

      האם אפשרי שמן אבוקדו ומה לגבי שמן פישתן ?

      פשוט שמן זית הייתי שמחה להשתמש אך הוא מתחמצן בטמפרטורה גבוהה ולכן נמנעת

      אם כך האם אפשרי השמנים שצייניתי?

    3. היי עינת,
      אני מעתיקה לך את התשובה שרשמתי לך במתכון אחר ששאלת לגבי השמנים:
      ב-180 מעלות שמן זית לא מתחמצן. רק ב- 190 מעלות ומעלה יש סיכוי שהוא יתחמצן (וגם זה לא תמיד קורה, יש סוגי שמן זית שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר).
      לגבי שמן אבוקדו או פישתן, אני לא משתמשת בהם לשימון כך שאני לא יודעת. לדעתי הם יותר מתאימים לסלטים וכו'. דרך אגב שמן פישתן מתחמצן מהר יותר משמן זית ושמן אבוקדו בעל נקודת עישון גבוהה רק אם הוא מזוקק.

    4. היי אפרת

      תודה רבה על התגובה

      חידשת לי לגבי שמן זית

      עכשיו לגבי המתכון הזה אם רוצה להכפיל את הכמות פי 3
      כלומר שלוש או 4 בטטות
      קישואים פי שלוש וגזרים וכך הלאה האם צריך להכפיל גם את הכמויות בתערובת ברוטב פי או פי שלוש כמה שמחליטה להכפיל?

    5. כן, כדאי להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם. אם את מכינה כמות משולשת של ירקות אז תכפילי ב-3.

  3. היי
    עכשיו אני מכינה רק לא הבנתי
    למה רשום מערבבים היטב לאחר שיוצקים את התערובת על הירקות

    בטוח לא הכונה לערבב עם הירקות על התבנית .
    והאם ניתן להשתמש בשמן שומשום או שמן קוקוס זה ישנה ?
    הרבה תודה מראש
    אתר מעולה .

    1. היי עינת,
      במקום לערבב את הירקות עם התיבול בקערה ואז לשים בתבנית, מערבבים את פרוסות הירקות עם התיבול כבר בתבנית (חוסך קערה לשטוף).
      עדיף שמן שומשום.

  4. היי אפרת,
    הכנתי את הירקות בתנור עם הכנפיים ברוטב צי'לי – פשוט ארוחת צהריים מושלמת!!!
    פשוט טרפנו את הכל ולא נשאר כלום.

  5. היי אפרת
    הכנתי את הירקות, יצא ממש טעים.
    שאלה-לקראת סוף הרפיה התפקודים לא היו מספיק רכים, אבל הירקות האחרים כבר התחילו להתייבש, והייתי צריכה להוציא אותם מהתבנית.
    זה יצר סרבול מסוים, השאלה איך אפשר למנוע כזה מצב?

    1. היי,
      פעם הבאה את יכולה להכניס את תפוחי האדמה כ-20 דקות מוקדם יותר ואז להוסיף את יתר הירקות. אפשר גם לרכך את תפוחי האדמה קצת במיקרוגל לפני ששמים בתנור עם כל הירקות.

    1. היי 🙂
      אפשר להוסיף כורכום אבל לא הרבה כדי שלא ישתלט על הטעם (נגיד חצי כפית).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר