מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרוזן יוגורט

פרוזן יוגורטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 5, 2017
Last modified:ספטמבר 5, 2017

Summary:

מתכון לפרוזן יוגורט ביתי טעים בטירוף (חלבי) – אמנם אמורים להשתמש ביוגורט קפוא אבל כדי שיהיה קל לטחון במעבד מזון, משתמשים ביוגורט קר מהמקרר ובפירות קפואים שהקפאנו מראש.

פרוזן יוגורט

מצרכים (2-3 מנות):

200 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת

3 בננות גדולות קלופות קפואות

3-4 תותים קפואים (לא חובה)

1-3 כפות סירופ מייפל/דבש/סוכר (לפי הטעם)

שליש כוס פקאן מסוכר

1-2 חטיף שוקולד "מקופלת" או כל חטיף שוקולד אחר (25-50 גרם)

אופן הכנה:

-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם של גלידה.

*יש להכין סמוך להגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

78 תגובות

הוסף תגובה
    1. הבננות תורמות למרקם אבל אם אתה לא אוהב שים תותים או מנגו במקום (חשוב שיהיו קפואים).

  1. הי האם אפשר להכין עם חלב מרוכז ולהוסיף צימוקים ואגוזים לגלידה
    אם כן כמה בננות בערך נצטרך לקופסה
    תודה

    1. היי, לכמות שבמתכון אפשר להוסיף כשליש כוס חלב מרוכז (בנוסף ליוגורט) ואז אפשר לוותר על המייפל/דבש/סוכר.
      אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים.

  2. היי אפרת,
    אני קונה כל פעם פרוזן עם פרות יער,תותים, פסיפלורה,מנגו, מלון, פקאן, ומקופלת,
    קניתי את כל הפרות קפואים ואין לי מושג במה טוחנים- בשייקר (יש לי רק דפוק) או בבלנדר ידני?
    מחכה לתשובה

    1. אם זה בלנדר גדול אז עדיף בלנדר. אם זה מוט בלנדר ידני אז עדיף בשייקר.

    1. אם היוגורט קר אני ממליצה להוסיף אבקת סוכר כדי שלא ירגישו את גבשושי הסוכר.
      אני לא יודעת מה הכמות שהכנת אבל תתחילי מכפית ותטעמי. תמיד אפשר לשפר מתיקות.

  3. היי אפרת,
    נראה לי יצאתי אהבלה
    הקפאתי את הבננה עם הקליפה 😬
    ועכשיו אי אפשר לחלץ אותן 😂
    יש לך הצעה?
    תודה דקלה

  4. שלום אפרת,
    נראה ממש מגרה
    כמה זמן לפני ההכנה צריך להקפיא את הבננות?
    אין לי תותים
    יש לי רק אננס ואפרסק משומר
    מה את ממליצה לי לעשות?
    המגימיקס בשרי, אפשר להכין בנינג׳ה?
    שאלות מעייפות
    תודה רבה על הכל…

    1. היי דקלה,
      אני חושבת שלפחות 3 שעות. כדאי שיהיו קפואות.
      אפשר להכין בלי תותים בכלל או להוסיף קצת אננס.
      לא ניסיתי להכין בנינג'ה אבל אני חושבת שאפשר.

    1. אפשר רק יכול להיות שיהיה צורך להמתיק יותר בגלל החמיצות של האשל/גיל.

  5. תודה רבה!
    מתכון מעולה!
    אני בכל אופן הקפאתי את היוגורטים
    והורדתי את הבננות
    יצא פשוט מושלם!!

    1. היי טליהף
      לצערי זה לא מסוג המתכונים שאפשר להכין מראש כי במקפיא זה קופא והופך לגוש אחד.

    2. היי. אני מעוניינת להכין "בשביל שיהיה" ולא לזמן מסויים. יש עם זה בעיה שיהיה קפוא בגוש אחד ונוכל לחתוך ולאכול קפוא כמו גלידה או שהמתכון לא מתאים למטרה זו?

    3. היי פנינה,
      אני חושבת שזה פחות מתאים.
      אם בא לך להכין גלידה שתהיה במקפיא אז אני ממליצה על מתכון גלידת אוראו בתנאי שמכינים אותה עם חלב מרוכז ממותק. הוא למעשה זה ששומר על המרקם שלא יקפא לגוש אחד.

    1. אפשר לוותר על התותים בכלל או להוסיף במקום פירות יער קפואים, מנגו (בעונה), מלון, אננס, אפרסק – ללא הקליפה.

    1. חמוד 🙂 שמחה שהוא אהב!
      לגבי המרקם, שמת מיכל יוגורט ו3 בננות גדולות קפואות?

    2. אז תוספת של בננה נוספת היתה מסמיכה את התערובת.
      יום מקסים 🙂

  6. עוד אופציה לפרוזן יוגורט מטורף
    מקפיאים למשך 3 שעות מיכל של שמנת או קצפת צמחית קטנה {250 מ"ל}
    טוחנים אותה עם ביסקוויטים גליליות ושוקולד מריר או חלבי {לפי הטעם}
    ממלאים בכוסות מאפינס ושומרים במקרר

  7. היי שלום
    1) האם לדעתך אוכל לוותר על התותים ולעשות רק בננות ויותר פקאן?
    2) אני רוצה שזה יצא עם טעם מורגש של פקאן ולא רוצה שהפקאן יטחן עד הסוף אלא שירגישו אותו אפשר אולי לעשות את הבננות השוקולד והיוגורט ואז בסוף להוסיף את הפקאן שבור גס פשוט אני מתה על פקאן מסוכר…

    1. היי עדי,
      1. אפשר.
      2. אפשר להוסיף חלק מהפקאן ולטחון יחד עם הבננות, היוגורט והשוקולד ובסוף להוסיף גם חתיכות פקאן.
      יום נפלא 🙂

    1. על הבננות לא כדאי לוותר כי הן תורמות למרקם. חוץ מזה אפשר להוסיף כל שוקולד שאוהבים, חלבה, עוגיות אוראו וכו'.

    1. אם הבננות קפואות אז זה בסדר. אין צורך להוסיף קרח.

    1. היי רבקי,
      אני לא בטוחה אם הוא יחזיק מעמד 3 שעות במקרר.
      אם יש לך אפשרות להכין כמה שיותר קרוב להגשה זה הכי בטוח.

  8. החלפתי את היוגורט במעדני סויה במתיקות מעודנת ושוקולד מריר. יצא מעדן ממש!

    תודה על שלל הרעיונות למתכונים מעולים!
    שבת שלום

  9. שלום אפרת
    האם אפשר להכין את הפרוזן ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח וכשרוצים להחזיר למעבד מזון לטחינה?
    תודה

    1. היי יערית,
      אני יודעת שלאחר הקפאה המרקם הופך לקשה. השאלה אם הטחינה החוזרת תחזיר את המרקם לרך וגלידתי. לא ניסיתי אז אני לא בטוחה אבל יכול להיות שבתוספת מעט נוזלים.

  10. הי. זה כ"כ מגרה! יש לי מספר שאלות:
    1.אפשר במקום הממתיקים שרשמת סילאן?
    2.כמה מתיקות להוסיף אם אין לי יוגורט ממותק?אפשר גם פה סילאן?
    3.אילו פירות נוספים אפשר במקום תותים,וכמה?והאם מנגו משתלב?
    4.אני מקווה שתיהיה לך תשובה משמחת כאן..אם אינלי מעבד מזון חלבי, את חושבת שיש דרך אחרת להכין?או שזה כבר יותר מידי..?נגיד לטחון הכל חוץ מהיוגורט ואז להוסיף?
    תודה רבה 🙂

    1. היי שיר,
      1. אפשר סילאן רק קחי בחשבון שהטעם שלו לפעמים נוטה להשתלט ולהיות דומיננטי מידי. לכן המלצתי על סירופ מייפל טבעי.
      2. יש להוסיף לפי הטעם. אפשר להתחיל עם כף אחת ולטעום. אין בעיה לשפר מתיקות בכל שלב.
      3. על הבננות לא מומלץ לוותר אבל במקום תותים אני חושבת שגם מנגו יילך טוב.
      4. אני חושבת שבלנדר גם יכול להיות טוב. הבעיה שקשה לטחון את החומרים בלי היוגורט ובסוף גם מקבלים מרקם אחיד. בנפרד זה יהיה בעייתי.

    2. תודה רבה על כל התשובות 🙂
      *רק אשמח לדעת מה הכוונה לסירופ מייפל טבעי..
      תודה, שבוע טוב

    3. שבוע טוב 🙂
      הכוונה לסירופ מייפל ללא תוספת סוכר, שרשום עליו 100% סירופ מייפל.
      כמובן שאפשר להשתמש גם סירופ מייפל רגיל, ההעדפה היא רק מטעמי בריאות.

    1. היי שירי,
      מספיק שהפירות יהיו קפואים. היוגורט יכול להיות קר מהמקרר.

  11. הי! אפשרי להכין בשישי ולאכול בארוחת שבת (בערב שבת)? באותו יום הכוונה.
    אם כן, לשמור במקרר או במקפיא?

    1. היי שלומית,
      לצערי זה לא מסוג המתכונים שאפשר להכין מראש כי במקרר זה יהפוך לנוזלי מידי ובמקפיא זה יקפא עד הארוחה.
      ערב נעים 🙂

  12. היי
    תודה על כל המתכונים הנפלאים
    אני משתמשת באתר המון….
    האם אפשר לוותר על הפירות?
    איזה עוד סוגים של שוקולד אפשר להכניס?
    האם אפשר להכין בשישי לשמור במקפיא ולהוציא בשבת?

    1. היי שלי,
      הפירות חשובים במקרה הזה, במיוחד הבננה (על התותים אפשר לוותר).
      אפשר לשלב כל סוג של שוקולד.
      זה מתכון שמומלץ להכין באותו רגע אחרת הוא קופא במקפיא ומאבד את המרקם שלו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר