מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות עם פטריות ובטטה

פרגיות עם פטריות ובטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 5, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

תבשיל פרגיות עם פטריות ובטטה ברוטב טריאקי

פרגיות עם פטריות ובטטה

מצרכים:

500 גרם פרגיות (סטייקים או פרגיות חתוכות)

1 בצל גדול קצוץ גס

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

סלסלת פטריות טריות חצויות

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חצי כוס רוטב טריאקי, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר רחב את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה והפטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ 10-15 דקות עד שהבטטות מעט מתרככות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

-מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.

-מוסיפים בצל ירוק, רוטב טריאקי ומעט פלפל שחור, מערבבים 2-3 דקות ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

149 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי האם צריך לנקות את הפרגיות מן הסיבים הלבנים שלה? אם כן איך אני עושה זאת? תודה רבה.

    1. אם יש סחוס או גידים לבנים אז אפשר להסיר בעזרת סכין (ואפשר גם לא להסיר ופשוט לחתוך את זה לאחר הבישול).

  2. היי, אם אני רוצה לחתוך את הפרגיות לקוביות האם תהליך הבישול שונה או נשאר אותו דבר? תודה מראש.

  3. ואוו פשוט ואוו !! ממליצה לכל מי שמתלבט. להכין את זה.
    שקראתי את התיבלון אמרתי מזה רק טריאקי מה כבר מיוחד בזה. אבל זה פשוט מעדן אני ובעלי חיסלנו את זה ממליצה בחום.
    (עשיתי אם פטריות טריות.)

    1. אני ממליצה לשלב עם סילאן ולשים כרבע כוס סילאן וכ-2 כפות רוטב שזיפים.

  4. ערב טוב,
    תודה על המתכון הנהדר!
    אין לי רוטב טריאקי/סויה/סילאן…. איזה תבלינים אפשר לשים כתחליף?

    1. היי הדס,
      במקרה הזה דווקא מתאימים כל הרטבים שאין לך 🙂
      אם את מאוד רוצה להכין את זה אז תתבלי בכפית פפריקה מתוקה, כפית מלח וקצת פלפל שחור. אם התבשיל מתייבש יש להוסיף קצת מים.

  5. מקווה שתצליחי לראות בדקות הקרובות פשוט אתמול ניסיתי לשלוח תגובה ולא הצלחתי
    לא יודעת למה.
    אם אני מכינה מקילו ארבע מאות האם להכפיל את כמו הטריאקי?
    והאם להכין משתי קופסאות שימורים של פטריות?
    אם אני מוסיפה בטטה נוספת אבל שניהם לא גדלוים האם זה גם בסדר?
    תודה רבה.

    1. היי שושי,
      כן, תכפילי את כמות הטריאקי ולגבי הפטריות – לפי הכמות שאת אוהבת. אפשר להכין עם קופסה אחת או שתיים.
      לגבי הבטטה- זה בסדר.

  6. היי, המתכון קל פשוט וכיף… רק שאלב קטנה. בתמונה נראה שהפרגיות שלך ממש נהיו חומות ויפות מהרוטב ואצלי הפרגיץ נשארה בהירה. יש לך רעיון למה? השתמשתי בטריאקי של חברת יאמאסה. תודה

    1. כנראה שזה בגלל שהשתמשת ברוטב טריאקי שהוא דליל יותר ממה שאני השתמשתי (אסם).

    1. הכנתי והקפאתי. היה מדהיםם בחג! פשוט נגמר עד התחתית! ממש אהבו וזה מאד שימח!תודה רבה. שנה טובה!

    1. אפשר. כדאי להוסיף כחצי כוס מים כדי שיהיו מספיק נוזלים.

    1. אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף בין רבע לחצי כוס מים.

  7. היי,
    אני רוצה להכין קילו פרגיות בלי הבצל והבטטה (לא אוהבים) אלא רק עם הפטריות, כמה זמן אני צריכה לבשל?
    ומה כמות הטריאקי שאצטרך לשים?

    1. היי ורד,
      את יכולה להכין את הפרגיות עם פטריות בלבד. שימי שליש כוס טריאקי.
      תתחילי עם בישול הפטריות כ-10 דקות ולאחר מכן תוסיפי את הפרגיות לבישול של עוד רבע שעה.

  8. אפשר לפרוס את הבטטות לעיגולים גדולים וכשכל המרכיבים מבעבעים. להנייח מעל הכל את עיגוליי הבטטה בשלמותם .להנמיך את האש. תוך כדיי אידויי הכל מתבשל. הבטטות נשארות שלמות ורכות לא מתפרקות כפירה. הפרגיות והפטריות מקבלות את הטעם המתוק של הבטטה אפשרי לפזר מעל עיגוליי הבטטה קורט קינמון.
    אפשר להגיש את המנה בליווי קוסקוס
    בתיאבון

  9. מתכון מעולה טעים טעים לא היה רוטב טריאקי אז הוספתי רוטב צ'ילי מתוק סילאן ורוטב סויה תודה רבה על מתכונים טעימים😄 סופ"ש נעים לכולם

    1. כן, אפשר לשים כשליש כוס סילאן ולתבל במלח ובפלפל שחור.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  10. שלום. מאחר ולא היה לי רוטב טריאקי,הוספתי כף חרדל דיז'ון עם גרגרים ושלש כפות רוטב צ'ילי מתוק.כן תיבלתי בחצי כפית טימין טחון וארבע כפית אגוז מוסקט מגורד. יצא מעולה וקבל תשבחות.

    1. היי נופר,
      אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. הפטריות אמורות להגיר נוזלים בזמן הבישול כך שהתבשיל לא אמור להיות יבש. אם במקרה זה מתייבש אז יש להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס מים לפי הצורך.

    1. כן. את השוקיים מומלץ לטגן כדקה מכל צד (לאחר טיגון הבצל) ואז להוסיף את הפטריות והבטטות, להוסיף כחצי כוס מים, לתבל ולבשל על אש בינונית נמוכה (עם מכסה) במשך כשעה ורבע. את הבטטה יש לחתוך גס ואין לערבב יותר מידי את התבשיל בזמן הבישול אחרת הבטטות עלולות להתפרק. יש לבדוק שהנוזלים לא מתאדים במהלך הבישול.
      שבת שלום 🙂

  11. היי, אני מתה על האתר שלך!
    שאלה כללית, יש לך מתכונים נהדרים עם פרגיות וזה חלק שהוא טיפה יקר, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפרגיות? אולי כנפיים? תודה!!

  12. המתכון של הפרגיות עם בטטה ופטריות מעולה.
    ניסיתי להכניס הכל יחד לסיר מכיוון שזמן הבישול דומה.
    כל המשפחה אוהבת.
    בכלל המתכונים באתר מעולים ומהירים וזה נהדקץר

    1. היי דבי,
      אפשר לוותר על הפטריות או לשים פטריות משימורים אבל שלמות (לא חתוכות).
      את יכולה לוותר על הבצל הירוק.

    2. בכמה מנות מדובר אצלך?

      אני חוששת מטעם טריקי מודגש? ביחוד שאין גם דבש או משהו. להפחית מהכמות?

      שוב תודה!

    3. זה יוצא בסביבות 3 מנות (אם מגישים רק את זה).
      אפשר לבשל עם תפוח אדמה אבל אז משך זמן הבישול יתארך קצת, כי לתפו"א לוקח יותר זמן להתרכך.
      הטריאקי הוא קצת מתקתק אז אין צורך בתוספת דבש (למרות שאם את טועמת ומרגישה שחסר, אין בעיה להוסיף דבש).
      יש לו טעם דומיננטי אבל טעים. למי שאוהב את הטעם כמובן.
      את יכולה בהתחלה לשים פחות טריאקי ואח"כ להוסיף יותר לפי הטעם.

    4. האם חייב לשים את רוטב הטריאקיב מה טעמו? פשוט יש לי בעל שמאוד קשה לי להוסיף תבלין שאינני מכירה האם יש לו טעם מיוחד? מפני שהמתכון נשמע נפלא ועוד יותר התגובות החמות

    5. היי רבקה,
      רוטב הטריאקי נותן את הטעם. זה טעם מתקתק מעושן. אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים את הרוטב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם ואני חושבת שכדאי לנסות על מנה קטנה ולבדוק אם אוהבים. לאחר שאת מכינה את התבשיל ולפני שאת מתבלת, תעבירי כמות קטנה למחבת ותבלי אותה בכף רוטב טריאקי ובשלי כדקה. אם בכל זאת לא אהבתם, אפשר לתבל את יתר התבשיל ב 3-4 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      בהצלחה 🙂

  13. היי נראה פצצה ,רציתי לדעת מה כמות השמן לטגן גם את הבצל בטטה פרגיות ופטריות האם מס כפות של שמן זה מספיק כדי שלא ישרף??תודה

    1. היי שמעון,
      חשוב להשתמש בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון) ואז אין בעיה לטגן עם 2-3 כפות שמן. מומלץ לבשל על אש בינונית נמוכה ולערבב מידי פעם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיטל,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה הפשוטה שהוא אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט שיש בסוגים אחרים.
      ערב נעים 🙂

    1. היי תמי,
      קופסא אחת של פטריות (אם יש לך פטריות שלמות עדיף). יותר טעים עם פטריות אבל אפשר גם לוותר עליהן.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ניב,
      לדעתי אם מוסיפים יותר מידי ירקות הם עלולים להדבק אחד לשני ולהפוך לעיסה.
      בכל מקרה, לתפוח אדמה לוקח יותר זמן להתרכך לכן אם בכל זאת רוצים להוסיף- מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולבשל אותו עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את הבטטות ולהמשיך כמו שרשום במתכון. לגבי הדלעת- הזמן הוא כמו הבטטה.
      גמר חתימה טובה 🙂

  14. היי אפרת,
    מהי כמות המים שיש להוסיף למנה זו על מנת שהבטטה והפרגית יתבשלו ,
    והאם אפשר במקום טריאקי לשים רוטב מרינדה שום ודבש?

    1. היי קארין,
      הבטטות הפטריות והפרגיות כולן מפרישות נוזלים לכן לא בטוח שיהיה צורך להוסיף מים. אם בכל זאת את רואה שהתבשיל יבש תוסיפי בין רבע לשליש כוס מים.
      וכן את יכולה להשתמש במרינדה.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    1. תודה מורן 🙂
      אפשר להשתמש ברוטב צילי מתוק והתבשיל ייצא פיקנטי אבל אני ממליצה להוסיף לו 2-3 כפות סילאן אם יש לך.
      בהצלחה ויום נפלא!

    1. היי מירי,
      כיף גדול לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
      שמחה שמצאת את האתר.
      תודה רבה ויום מקסים!

    1. היי משה,
      אפשר להשתמש בפטריות משימורים ועדיין זה ייצא טעים 🙂 פשוט עם פטריות טריות זה יוצא יותר טעים. ועדיף פטריות שלמות משימורים אם יש לך.

  15. התבשיל יצא טעים למרות שאיני אוהבת אוכל מתוק.
    גם הסרבן(הקטן), טעם ואמר כי טעים לו וגם בן זוגי נהנה.
    תודה!

  16. שלום יקירה. לא עדכנתי, כי לא הכנתי.
    היום הולכת להכין. אעדכן בהמשך. רק ששכחתי לקנות בצל ירוק, באך בטוחה שהטעם עדיין יהיה מעדן.

    1. היי שרית,
      במקום פרגיות אפשר להשתמש בחזה עוף ואפשר להכין רק עם בטטה (בלי הפטריות).

    1. היי אנה,
      לפני הבישול לא. הבטטות מתרככות במהלך הבישול (10-15 דקות מספיקות לקוביות הבטטה להתרכך).
      שבוע טוב 🙂

    1. היי יובל,
      אפשר להכין את זה עם רבע כוס סילאן אבל אז זה ייצא מעט מתוק (מי שאוהב זה טעים).

  17. היי, נראה אחלה. אני נשואה טרייה עם עבודה תובענית,ונעזרת באתר הנפלא שלך המון 🙂
    יש אולי חלופה לבצל הלבן למי שלא סובל בצל מטוגן? האם זה יכול ללכת עם קישואים או ירק שורש אחר? תודה על המענה ויישר כח על האתר!

    1. תודה שרון! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      את יכולה לוותר על הבצל ולהוסיף קישואים אם את אוהבת.

    1. היי שולמית,
      לטעמי זה לא יוצא מתוק מידי אבל אם את רוצה את יכולה לשים פחות טריאקי או להוסיף סויה כדי לאזן את הטעמים.
      יום נעים 🙂

    1. היי קובי,
      ממליחים ממש מעט רק אחרי שמוסיפים את הבטטה והפטריות (מספיק לשפוך פעם אחת עם המלחייה). זה עוזר לרכך את הבטטה. מעבר לזה אין צורך להוסיף עוד מלח.
      חג שמח 🙂

    1. היי שירה,
      אפשר להכין עם חזה עוף ואפשר לוותר על הבצל הירוק.
      שבוע טוב 🙂

  18. היי. הרגע הכנתי.
    הקציצות נראות מעולה. טיפ: להרטיב ידיים בזמן יצירת כדורים, כיוון שהעיסה מעט דביקה.
    יש לי רק חשש אחד, שהטעם של הכמון לא ישתלט על הקציצות.בן זוגי לא כ״כ אוהב את התבלין.
    טוב…אדווח בערב 🙂
    תודה

    1. היי,
      בטח התכוונת לקציצות האורז והבשר, נכון? הוספתי את הטיפ שלך למתכון 🙂
      מחכה לעדכון איך יצא.. 😉

    1. היי קריסטינה,
      מומלץ להגיש עם אורז לבן. משתלב מעולה ביחד 🙂
      סופשבוע נעים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר