מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות ממולאות בשר

פרגיות ממולאות בשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 24, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לפרגיות ממולאות בשר טחון – מנה חגיגית ומושקעת בלי להשקיע הרבה

פרגיות ממולאות בשר

מצרכים (6 יחידות):

6 נתחי פרגיות פרוסות, נקיות מעצמות ועור

150 גרם בשר בקר טחון

חצי בצל בינוני קצוץ

גזר קטן מגורד

שן שום שמנה

תבלינים לתערובת הבשר: כף רסק עגבניות,  רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול הפרגיות: כף גדושה רוטב טריאקי

רוטב לפרגיות הממולאות: 4 כפות רוטב טריאקי, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

*נייר כסף/אלומיניום

אופן הכנה:

הכנת תערובת המילוי: מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמנה את צבעו ללבן. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מצננים מעט את התערובת.

-מחלקים נייר כסף ל6 ריבועים בגודל 20X20 ס"מ.

-מתבלים את הפרגיות בכף גדושה רוטב טריאקי. פורשים פרגית על ריבוע נייר כסף ומניחים בצד אחד שלה כף גדושה מתערובת הבשר, מגלגלים את הפרגיות.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

עוטפים את הפרגיות הממולאות בנייר כסף ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות ומניחים בתבנית.

פרגיות ממולאות בשר- שלבי הכנה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות. לאחר מכן, הופכים בזהירות את הפרגיות צד (עם נייר הכסף) וממשיכים לאפות במשך 20 דקות נוספות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף מהפרגיות ומחזירים את הפרגיות לתבנית. שופכים עליהן 4 כפות רוטב טריאקי ומפזרים מעל כשליש כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. מחזירים לתנור ל 25-30 דקות נוספות, עד להזהבה (מומלץ לחצות פרגית אחת באמצע ולבדוק האם היא מבושלת לגמרי- כשהפרגית לבנה מבפנים היא מוכנה. אם היא עדיין ורדרדה מפנים -יש להחזיר את הפרגיות לתנור ל 10-15 דקות נוספות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

91 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה על האתר אנחנו נהנים ממנו מאוד!

    הכנסתי את הפרגיות לתנור לסגירה ראשונה ולא שמתי רוטב טריאקי על הפרגיות כי אני רוצה לבשל אולם טחרי שהם יתפסו צורה בתנור.
    יש לך רוטב אחר שיתאים למתכון ולא טריאקי ודומיו? בעלי לא אוהב:/

    1. הכוונה להוסיף אורז לתערובת הבשר? אפשר, כדאי שהאורז יהיה מבושל.

  2. הייי,
    האם ניתן להחליף בחזה עוף?
    ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לחזה עוף ממולא בבשר טחון רוטב אדום?

    1. אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
      ולא, אין לי מתכון..

  3. היי רציתי לעדכן, הכנתי את המתכון עם חזה עוף במילוי של אורז עם חמוציות וגזר וצנוברים גם המתכון שלך ויצא טעים ביותר…
    תודה

  4. שלום,
    לא הרבה באתר אבל בחג האחרון חגגנו על המתכונים שלך…
    הכנתי את הפרגיות בגירסא ממולאת בירקות מאודים (מהמתכון של העלי פילו) יצא מהמם!! כולם התענגו…
    נהנית מההסבר הפשוט והברור לכל אחד, והתמונות להמחשה עושות חשק להכנס למטבח…
    מצורפת תמונה מהתוצר, ומיד מצרפת תגובה גם למתכון המוצלח של הפרוסות בשר עם פטריות.
    תודה על הכל!
    אפרת

  5. שלום רב
    פעם ראשונה באתר…
    האם אפשר להשתמש במקום טרייאקי ברוטב ספייסי צ'ילי?
    תודה רבה

    1. היי עדי,
      אפשר למרוח סילאן בלבד ולמלא את הפרגיות. לאחר שמסירים את נייר הכסף כדאי להוסיף עוד קצת סילאן בשביל הצבע.
      לגבי סילאן או דבש וצ'ילי, שניהם טעימים. הסילאן פשוט נותן יותר צבע.
      חג שמח 🙂

  6. היי אפרת,
    האם במקום הטריקאי אפשר לתבל בדבש וצ'ילי? (ע"מ שיהיה כשר לפסח…). כשאנחנו עושים על האש תמיד שמים דבש וצ'ילי על הפרגית ויוצא מצוין 😊
    תודה מראש וחג שמח.
    מירי.

  7. בקשר לתיבול, לא הבנתי האם למשל כף גדושה טריאקי הכוונה לכל פרגית? או לכולם? וא״כ איך מחלקים א״ז בשווה? בקיצור איך לתבל באופן הכי טוב?

    (חסיד מושבע של האתר 😋 בעצם כל המשפחה 👨‍👩‍👧👩‍👩‍👦‍👦👨‍👨‍👦‍👦)

    מארה״ב הרחוקה

    1. היי שרוליק,
      כיף לשמוע שאתה נהנה מהאתר ובזכותך גם כל המשפחה 🙂
      כף גדושה טריאקי זה לכל הפרגיות יחד.
      בסוף (אחרי האפיה עם נייר הכסף) שופכים עליהן גם 4 כפות טריאקי נוספות.

  8. יצא ממש ממש טעים! רוב המתכונים הם מהדף שלך ואין פעם שלא יצא מושלם! תודה רבה לך! עוקבת אחרי הדף שלך מ2010

  9. היי הכנתי עכשיו והיו לי יותר פרגיות אז עשיתי כמות יותר גדולה של המילוי של הבשר טחון ונשאר לי
    האם אפשרי להקפיא את המלוי של הבשר טחון שנשאר לי במחבת כי אין לי יותר פרגיות

  10. שלום
    רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הפרגיות הממולאות-
    אם כן האם בשלב לפני האפיה או אחרי?
    תודה רבה

  11. היי אפרת
    הכנתי כרגע את הפרגיות (עם סילאן כי טריאקי זה חמץ) נותר לי תערובת מהבשר טחון, יש לך ריעיון מה אפשר לעשות עם מה שנשאר?
    מאחלת לך חג שמח ותודה על מתכונים נהדרים.

  12. היי תודה הכנתי עכשיו לכבוד שבת יצאה נפלא מתכון קל וטעים, לא היה לי טריאקי המרתי את זה במה שהצעת…
    פעם ראשונה נכנסת לאתר שלך ממש כיף
    תודה

  13. הכנתי יצא מושלם!
    אשמח לעצה לפעם הבאה איך ליצור את הפרגית שטוחה כמו בתמונות כי הסתבכתי עם הניקיון שלהן. אני משערת שחזה עוף לא מומלץ כי הוא יבש יותר

    1. היי שמרית,
      כדאי לקנות פרגיות יחסית גדולות. את הפרגיות מומלץ לפרוס, להניח עליהן שקית אוכל ולדפוק קצת בעזרת פטיש או מערוך כדי לשטח אותן. הפרגיות אמורות להיות כבר נקיות. רק אם יש בהן שאריות של גידים או סחוס אפשר להסיר עם סכין.
      חזה עוף אכן ייצא יבש יותר.

    1. היי חיה,
      את מתכוונת לעטוף אותם בנייר אפיה במקום נייר כסף? אם כן אז אני מניחה שאפשר.

    1. היי מתן,
      אפשר לשים במקום 4 כפות שטוחות סילאן או שאפשר לערבב כרבע כוס מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור (לדעתי הסילאן מומלץ יותר)

    1. היי קרן אור,
      בתוכנית האפיה הרגילה- קו עליון וקו תחתון (כמו שאופים עוגות).

  14. הי אפרת יקרה.
    אני קצת חוששת לאפות עם נייר כסף (שמעתי שהם מפרישים חומר מסוכן).יש מצב לגלגל ולסגור בקיסם ולהימנע משמוש בנייר כסף?
    שוב, חייבת לציין שבשבילי אין על האתר שלך!!! פשוט נהדר!!! רב תודה!

    1. היי יסכה,
      את יכולה לסגור בקיסם משני הצדדים או לקשור בחוט קשירה מיוחד לאפיה (אם יש לך). אם יש לך אפשרות לכסות את כל התבנית בשלב הראשון, זה מצוין (גם אם לא, זה לא נורא).
      תודה רבה על הפירגון 🙂 יום נפלא!

  15. היי, אמנם זה לא בדיוק מתכון של 10 דקות כמו שחושבים, אבל יוצא כל כך טוב וטעים שזה שווה את זה! זו הפעם הרביעית שאני מכין. פשוט מעולה!

    1. העיקר שבסוף זה יוצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
      תודה מאיר ושבת שלום

  16. היי
    נישמע מתכון מעולה וגם ניראה טוב השאלה אם תוספת של פטריות במילוי יהיה גם טוב
    תודה מראש

  17. האם אפשר להכין את הפרגית עם המילוי (כולל לגלגל בתוך הנייר כסף) ולאפות ביום למחרת, שהוא יום האירוח?

    1. היי חן,
      אפשר לערבב 4-5 כפות מים עם כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רבקה,
      אפשר להכין עם חזה עוף פרוס לשניצלים.
      אם את רוצה לטגן במקום לאפות בתנור תטגני את הגלילות משני הצדדים, קודם מהצד הפתוח כדי שייסגר ואח"כ תכסי את הסיר ותבשלי עד אש נמוכה כ-40 דקות. יש להוסיף כחצי כוס מים לסיר ולבדוק מידי פעם שהתבשיל לא מתייבש ושיש רוטב בתחתית הסיר (אם אין- יש להוסיף עוד מים ורוטב טריאקי).
      בהצלחה 🙂

    1. היי דור,
      במקרה הזה כל חלק של בשר שמתאים לטחינה מתאים (צוואר, צלעות וכדו').
      שבת שלום 🙂

    1. היי אסף,
      אפשר לבשל את הפרגיות הממולאות בסיר.
      אפשר לקשור אותן בחוט ולטגן מכל הכיוונים כדי לסגור אותן. אח"כ אפשר להסיר את החוט ולבשל אותן ברוטב טריאקי ולהוסיף לו שליש כוס מים לפחות. לכסות את הסיר ולבשל באש נמוכה-בינונית כ- 45-60 דקות. מידי פעם יש להרים את המכסה ולהרטיב את הפרגיות ברוטב שבתחתית הסיר. אם הרוטב מתייבש יש להוסיף עוד מים וטריאקי.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר