מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בתנור

פרגיות בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 17, 2018
Last modified:דצמבר 17, 2018

Summary:

פרגיות בתנור עסיסיות ברוטב שום, סילאן וסויה

פרגיות בתנור

מצרכים:

1 קילו סטייק פרגיות 

רוטב לפרגיות:

2 שיני שום כתושות

כף שמן זית או קנולה

3 כפות סילאן

3 כפות רוטב סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-חותכים כל סטייק פרגית ל-2 חצאים.

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים לקערה את הפרגיות החצויות ומערבבים היטב.

-מעבירים לתבנית בינונית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.

-מסירים את נייר הכסף, מכוונים ל 230 מעלות וצולים את הפרגיות במשך 10-15 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

80 תגובות

הוסף תגובה
    1. הסילאן מוסיף גם צבע אבל אם אין לך אפשר לשים סירופ מייפל או דבש.
      גמר חתימה טובה 🌺

  1. הכנתי כבר פעמיים, ויצא מעולה! כולם לקקו את האצבעות. עכשיו מכינה שוב לראש השנה. אז תודה על המתכון, ושנה טובה!

  2. הי אפרת,
    תודה על המתכון! אני מתכננת להגיש אותו בערב ראש השנה (עוד 4 ימים) אבל מאחר שאני מארחת המון אנשים, התחלתי להכין את הארוחה כבר היום… השריתי את הפרגיות ברוטב שכתבת, במטרה שיספגו טעמים במקרר עד מחר, אבל אז חשבתי שאולי לא כדאי להכניס אותן לתנור כבר מחר, אלא לתת להן לשכב במרינדה עוד יום. מה דעתך? והאם אפשר להקפיא אותן אחרי שהן מוכנות?
    תודה רבה!!!
    מיכל

    1. היי מיכל,
      היה עדיף שתכיני יום שישי ותשמרי במקרר עד ערב חג.
      אפשרות אחרת היא להכין כבר היום ולהקפיא (אפשר לתת לפרגיות לשכב עוד יום במרינדה אבל חשוב לשים לב לתוקף שלהן).
      שנה טובה 🙂

  3. היי אפרת,
    רוצה להכין לר"ה. יש כמה שאלות דחופות:
    -אפשר לוותר על רוטב סויה? (לא מכניסה לבית) אפשר לשים רוטב אחר או שאולי יש לך מתכון ביתי לרוטב סויה?
    -כנ"ל לגבי רוטב צ'ילי מתוק.
    -צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את הסטייקים?
    אשמח אם אקבל תשובה במהירות.
    תודה רבה.

    1. תכיני בלי רוטב סויה וצ'ילי מתוק ושימי כף נוספת של סילאן.
      כדאי לשמן את התבנית אלא אם כן את משתמשת בנייר אפיה.

    1. כדאי לאפות 40-45 דקות (במקום 30 דקות).
      אם הכוונה לירכיים אז כדאי לאפות כשעה לפחות.

  4. אז ככה: היה לי קילו וקצת של סטייקים פרגיות, בגדול בצורה כזו כדי להכין בגושים גדולים על מנגל (כמו סטייק), ולא כלכך ידעתי איך עוד אפשר להכין את זה בבית חוץ מעל מחבט ככה עם שמן ותבלינים.
    הבעיה שלי תמיד היה שפרגיות רצוי במחבט להכין על גז די גבוהה כדי לתפוס צבע וקירמול כדי שיהיה לפרגיות מבחוץ טעם מעושן קצת כמו על האש, במיוחד על מחבט גריל, והבעיה העיקרית שלי היה שהפרגיות אצלי תמיד נמכרים בגדלים של סטייק והם די עבים, לכן על מחבט, עד שצריך כבר להוציא את הפרגית מהמחבט, מבפנים הוא עדיין קצת לא בשל, למרות שאני מטגן כל צד 2~3 דקות, אז התנור זה פיטרון למלא דברים: בישול מלא מבפנים, לא נשרף, לא משפריץ שמן חם, ואני לא צריך כל שנייה להיות ליד התבשיל כמו במחבט, אז אני פשוט מכניס לתנור, שם טיימר בפלאפון והולך לחצי שעה, כאילו פועל לפי המתכון המאורגן, וגם בנוסף כי זה מוכן בתנור אז אני גם יכול לצפות אותו ברטבים במקום רק תבלינים יבשים, אז מאחר ולא היה לי סילאן, שמתי נגיעה של טבאסקו קלאסי ו-2 כפות רוטב ברביקיו מעושן וחריף של Heinz.
    אני יכול לאמר רק מהמרכיבים שזה הולך להיות מ-ט-ו-ר-ף
    תודה על המתכון, מעכשיו אני לומד את כל המתכונים שלי מפה! 🙂

  5. נראה מושלם!!
    האם אפשר לא להסיר את נייר הכסף?
    או שאולי יש משהו שאפשר לעשות במקום?

    1. אפשר לא להסיר אבל הסרת הנייר היא בשביל שהפרגיות יקבלו צבע.

  6. בוקר טוב. אני מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה מאכלים.
    האם אפשר להכין יום לפני ההגשה, או עדיף להכין סמוך להגשה

    1. היי לאה,
      אפשר להכין יום לפני אבל הכי טעים זה להכין ביום ההגשה.
      יום מקסים 🙂

  7. היי אפרת, יש לי שיפודי פרגית
    האם ניתן להוציא את הפרגית מהשיפוד ולעשות לפי המתכון הזה? תודה

  8. עוד מתוכן מעולה ביותר לפרגיות!

    לא נשאר משהו.

    (בנוגע לשאר המתכונים, אגיב לכל אחד במקומו ואל תטרחי להגיב שוב ושוב.)

  9. פורים שמח!

    מתחילה להכין ורואה שנשאר לי כפית סילאן, מה עושים?

    בכל מקרה חשבתי להוריד מהכמות של התיבול, אבל עד כמה?

    גם רוטב צ'ילי אין לי, אבל ראיתי בתשובות שאפשר לוותר.

    קצת דחוף!

    תודה לך אפרת!

  10. שלום אפרת.
    מה ההבדל בפרגיות בין אני מטגנת קודן ואחכ שמה בתנור או אם אני מוותרת על הטיגון ? זה מאוד משמעותי בעסיסיות שלהם ? פשוט אין ל יכח לטגן כל פעם (בלי קשר למתכון הנוכחי).
    תודה רבה.

    1. את לא חייבת לטגן לפני כדי שהפרגיות יהיו עסיסיות. הטיגון רק נותן להן השחמה מבחוץ.

  11. תודה רבה על המתכון. זו לי פעם ראשונה להכין פרגיות ויצא טעים, אם כי נראה לי שהיה צריך פחות זמן בתנור כי הפרגיות יצאו מאוד כהות. ייתכן שהצ'לי המתוק התקרמל מדיי.
    אשמח אם יש לך פיתרון.
    בכל אופן המון תודה.

    1. היי יעל,
      אפית בתוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון.
      אם כן, אפשר לקצר את משך האפיה לאחר שמסירים את נייר הכסף.

  12. היי אפרת
    זה הפרגיות שיש לי.
    איפה לחתוך בדיוק? אני בעיקרון מעדיפה להשאיר אותן שלמות. אין מצב כזה?
    תודה רבה.

    1. היי שלומית,
      אפשר להוסיף בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ). מומלץ לרכך קצת את הבטטה קודם כ-3 דקות במיקרוגל או ע"י בישול במים רותחים.
      שבוע נפלא 🌷

  13. היי אפרת היקרה,הכנתי היום עם חזה עוף ויצא פשוט מושלם!!!!תודה רבה על אין ספור מתכונים פשוטים וכה מוצלחים❤️

    1. אפשר. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

    1. אפשר. הטמפ' ומשך האפיה משתנים. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

  14. היי..
    אשמח לדעת אם ניתן לסגור בשקית קוקי ולא נייר כסף???
    ואם ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן למתכון לבישול?

    1. כן. כדאי שתפוח האדמה יהיה מבושל, לפחות באופן חלקי כדי שיספיק להתרכך.

  15. שלום כל דרכיי התיבול טובות וכן אפשר גם בתהור וגם במחבת לפקוח עין שלא יתיבש וכמובן לא
    אוכלים בשר עוף שאינו עשוי היטט
    רעיון חדש לי משחרר את עצמות השוק והירך לכוון האמצא משאיר מחוברות בצד אחד באמצע
    לפעמים גם משחרר את עצם הישבן הנמצאת בקצה הירך יש אחיזה כשאוכלים וגם יפה….ולפעמים משאיר את העור
    לפנינו ירך מפורק חלקית בתאבון

  16. הי אפרת,
    קודם כל תודה מיוחדת על הכל, כמעט כל המתכונים שלי הם מהאתר שלך ואף פעם לא מאכזבים!!
    לגבי הפרגיות- האם אפשר גם בבישול או שזה יוצא פחות מוצלח?
    אם כן, החומרים לא מתשנים?

    תודה

    1. היי ברכה 🙂
      אפשר לטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהפרגיות מוכנות. אין שינוי בחומרים. אפשר לטגן לפני בצל אם את אוהבת.

    1. אפשר להוסיף כף מלאה עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים.

    1. צריך לכסות כדי שזה יישאר עסיסי. שימי נייר אפיה ומעל זה תהדקי בנייר כסף.

  17. היי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים
    כמה שאלות
    1. כמה מנות זה יוצא?
    2. לגבי הסטייק פרגיות – אם המילה סטייק לא כתובה על האריזה אבל זה נראה כמו סטייק זה בסדר? למה הכוונה סטייק?
    3. שום כתוש קנוי מהמקרר זה בסדר או שעדיף לכתוש לבד?
    4. אם אני משלבת כוסברה עם פטרוזיליה אז לששים כפית מכל תבלין או חצי כפית?
    5. כשחותכים את הפרגיות לחצי – איך לחתוך? פשוט לאורך/לרוחב ככה שיתקבלו שני חלקים בעובי מקורי אבל יותר קטנים או לחתוך לעובי ככה שישרו באותו גודל רק חצי מהעובי
    6. איך יודעים שהפרגיות מוכנות?
    תודה רבה רבה לך

    1. היי,
      1. כ-4 מנות.
      2. כן.
      3. כן
      4. חצי כפית מכל דבר
      5. לחתוך לשני חלקים בעובי המקורי.
      6. חותכים פרגית אחת באמצע. אם הבשר לבן – זה מוכן.

    1. התיבול מתאים גם לחזה עוף.
      אם זה חזה עוף יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

  18. היי אפרת! זה נראה מתכון מעולה ואני מעוניינת להכין אותו לשבת. האם יש אפשרות להכין את זה במחבת פסים גדול (יש לו גם מכסה) במקום לאפות? ואם אין לי כוסברה מיובשת, אפשר להשתמש בקוביה קפואה?? תודה רבה ויום נפלא 🙂

    1. כן, אפשר להכין במחבת פסים ולטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות עד שהפרגיות מוכנות.
      אפשר להשתמש בקובית כוסברה קפואה.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר