מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בטריאקי וקשיו

פרגיות בטריאקי וקשיוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 13, 2014
Last modified:ינואר 8, 2019

Summary:

מתכון לפרגיות עם ירקות ברוטב טריאקי עם קשיו – מומלץ להגיש על אורז לבן

פרגיות בטריאקי וקשיו

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גדולות

1 בצל בינוני קצוץ גס

1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

1/2 סלסלת פטריות חתוכות לחצי

3-4 תירס גמדי חתוך (לא חובה)

4 גבעולי בצל ירוק חתוך

3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ קלויים)

תיבול: 6 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1/3 כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד (עד שצבע הבשר מבחוץ הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל). מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט. מחזירים את הפרגיות למחבת ומתבלים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מתבשלות ומוכנות למאכל. מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

43 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אופק,
      אפשר לשים 4 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה כשל"פ.
      חג שמח 🙂

    1. היי,
      זה יוצא בסביבות 3-4 מנות. מלבד אורז אני חושבת שזה יילך טוב גם עם פירה או פתיתים.

  1. הי, אני עכשיו מכינה את זה אז אודה לתשובה מהירה.
    אם אני מכינה קילו פרגית, להכפיל גם את הכמות של הטריאקי והצ'ילי? אם לא, כמה מומלץ לשים על קילו בשר?

  2. קודם כל רציתי להודות לך על מתכונים קלים ומוצלחים ! אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל אין לי קשיו…אני לא רוצה לוותר על זה, איזה אגוז אחר מתאים ? שקדים ? בוטנים ?

  3. הכנתי את המתכון הזה לשישי ברגע האחרון, הורדתי את התירס פטריות וקשיו (לא היו לי בבית) והוספתי קצת סילאן לרוטב, הכל התחסל! תודה רבה על המתכונים תמיד מצילים אותי כשאין לי רעיונות!

    1. ברוטב טריאקי עצמו יש מלח ולכן אין צורך להוסיף יותר מידי. כמובן שבסוף את יכולה לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.
      בלי קשר לרבע כפית מלח, כשאת מטגנת את הבצל ומוסיפה את הירקות, כדאי להמליח אותם מעט עם המלחייה כי זה עוזר להם להתרכך יותר מהר.

    1. היי עפרה,
      את יכולה לוותר על הצ'ילי המתוק ולהוסיף יותר טריאקי במידת הצורך.

  4. שלום.
    אפשר לוותר על הפילפלים (אני פחות אוהב וגם הילדים…)? ואם מוותרים אז כדאי לשים משהו במקום?
    תודה רבה!

    1. כן אלי, אפשר לוותר על הפלפלים ולשים במקום יותר פטריות. אפשר להוסיף גם גזר.
      יום מעולה 🙂

    2. גזר נשמע רעיון טוב. גם טעים וגם נותן צבע יפה.
      לחתוך אותו לרצועות? עיגולים?
      והאם צריך להאריך את זמן הבישול כדי שהגזר יתרכך, ואם כן אז בכמה זמן?
      תודה

    3. נראה לי עדיף לחתוך לעיגולים יחסית דקים כדי שיתבשלו יותר מהר. ממליצה לטגן את הבצל, אח"כ להוסיף את הגזר והפטריות, להמליח מעט עם המלחייה (ההמלחה תורמת לריכוך הירקות) ולבשל עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהגזר מתרכך חלקית. אפשר לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. כמובן שמידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב וכמובן לוודא שזה לא מתייבש או נשרף כי אז יהיה צורך להוסיף כרבע כוס מים.
      בהצלחה ובתאבון 🙂

  5. הפרגיות יוצאות מעולה, מכינה אחת לשבועיים לערב שבת, אגב ניסיתי את המתכון אודות לתגובות.
    הבן שלי משתגע עליהן!

    1. היי לירן, לאחר שמבשלים את הירקות ומחזירים למחבת את הפרגיות שטיגנו קודם (דקה מכל צד), רק אז מוסיפים את הרוטב, מערבבים ביחד ומבשלים כ-10 דקות.

    1. היי אורית, אפשר אך אם את מכינה מחלק שאינו שומני (כמו חזה עוף) הקפידי לקצר את זמן הבישול בסוף על מנת שחזה העוף יישאר עסיסי ולא יתייבש. שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר