מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בקרם קוקוס

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 8, 2016
Last modified:נובמבר 8, 2016

Summary:

מתכון לפרגיות עם ירקות ברוטב קרם קוקוס

פרגיות בקרם קוקוס

מצרכים (4-5 מנות):

800 גרם פרגיות חתוכות לקוביות

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 גזרים פרוסים לעיגולים דקים

גמבה חתוכה גס

4 כפות עלי כוסברה קצוצים

רוטב קרם קוקוס:

פחית שימורים של קרם קוקוס (400 מ"ל)

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית שטוחה כורכום

6  כפות מלאות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות שטוחות סילאן

מלח (בין שליש לחצי כפית)

קמצוץ פלפל שחור

*תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן אך מבפנים הן עדיין לא מבושלות לגמרי. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת/הסיר משאריות הנוזלים, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (מומלץ לכסות ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הפרגיות שבישלנו קודם לכן (בלי הנוזלים שהצטברו בצלחת) ומתבלים ברוטב צ'ילי מתוק, סילאן, פפריקה, כורכום וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים במשך כ-2 דקות. מוזגים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהתבשיל מבעבע). מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. בסוף מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. מבשלים כדקה נוספת.

*מומלץ לאכול עם אורז לבן ולפזר מעל תבלין צ'ילי חריף.

פרגיות בקרם קוקוס






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום ,במידה ורוצים להכין את זה בגרסה צמחונית ולשים טופו במקום פרגית ,באיזה שלב שמים את הטופו ?

    תודה

    1. היי כרמלה,
      את קוביות הטופו יש לטגן קודם בנפרד כ-2 דקות מכל צד (עם 1-2 כפות שמן). לתבל קצת במלח ובפלפל שחור. להעביר לצלחת ולהמשיך לפי המתכון. להוסיף אותן בזמן שמוסיפים את הפרגית.

  2. יצא מצויין!
    אפילו זכר האלפא שלנו שמתנגד נחרצות לקוקוס בכל צורותיו אכל, אהב וביקש עוד.
    אני ללא ספק אאמץ את המתכון הזה ואחזור עליו שוב ושוב.
    תודה

  3. אפרת יקרה, המתכון נראה מעולה, אבל, בעלי ממש לא אוהב גמבה וגזר בבישול, את חושבת שאפשר להחליף בירקות אחרים, או שזה כבר ממש לא המתכון?
    תודה מראש:)

    1. היי הדסה,
      אפשר להכין בלי גזר וגמבה, זה פשוט הרבה יותר טעים עם.
      איזה ירקות באים בחשבון? אני ארשום לך אם הם מתאימים.

      1. האמת, כל ירק אחר חוץ מדלעת, למשל, ברוקולי, שעועית ירוקה, דלורית, קישוא באמת כל דבר שיחליף גזר וגמבה, תודה רבה על ההתיחסות המהירה!!!

    1. היי יוסי,
      לקרם קוקוס יש טעם מיוחד ואני ממליצה לא לוותר עליו.
      אני אישית לא מערבבת בשר וחלב יחד כך שאני לא יודעת לגבי האופציות האחרות.
      שבוע נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »