מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בעשבי תיבול

פרגיות בעשבי תיבולFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 9, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

פרגיות בעשבי תיבול

מצרכים:

500 גרם סטייק /שיפודי פרגית

למרינדה:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 שן שום גדולה כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

1 כף עלי תימין (בלי הגבעול)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מתבלים את הפרגיות היטב.

-מחממים מחבת עם מעט שמן ומבשלים את הפרגיות עם מכסה (על אש בינונית) במשך כ-5 דקות. הופכים את הפרגיות צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהפרגיות מתבשלות.

*אופציית פרגיות בתנור: ניתן לצלות את הפרגיות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות 10-15 דקות מכל צד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ענת,
      זה טעים יותר כשמכינים באותו יום אבל אפשר להכין גם יום לפני ולחמם בתנור לפני ההגשה.

  1. תודה על האתר המדהים שלך…אחרי שיטואים ברשת , בסוף תמיד אכין את המתכונים שאת מציעה….
    לגבי הצליה של הפרגיות, איזה תוכנית מדובר? אפשר בתוכנית הרגילה של התנור?
    תודה

  2. יצא טוב מאוד!והעיקר- בזכותך במהירות ובקלות! תודה. שמתי בזיליקום כי זה מה שהיה לי..במקום העלים הירוקים שציינת וקצת תבלין לשווארמה, תבלין על-האש ופלפל שחור, בנוסף לשום וכו' שכתבת.

  3. הכנתי לסעודת פורים רק מהמתכונים שלך:
    השולחן היה צבעוני וטעים-עובדה שהכל חוסל…..
    2 סוגי תיבול לפרגית -עישבי תיבול והשני דבש וחרדל
    תפו"א עם מייפל , אושפלו ,עוגת שוקולד ב-3 מצרכים וכו'
    הכל היה מגוון ומוצלח!!!!

  4. היי , תודה רבה על המתכונים !!!
    רציתי לדעת אם אפשר להכין חזה עוף במקום פרגית ?

    1. אפשר אבל זה ייצא פחות עסיסי כי חזה עוף הוא חלק יבש יחסית. בכל אופן אני ממליצה לטגן במחבת כ- 3-4 דקות מכל צד ולא לאפות בתנור.

  5. מתוך כל מאכלי החג – הפרגיות האלו היו הכי פופולריות! שיחקתי קצת עם העשבי תיבול כי לא היה לי בדיוק לפי המתכון, אבל זה יצא לא פחות פצצה!
    תודה רבה!

  6. אהלן נשמע מתכון מגרה, יש אפשרות לוותר על התימין ובמקום פטרוזיליה טריה לשים תבלין של פטרוזיליה ?

  7. רוצה להכין כמות כפולה של פרגיות (קילו בערך) האם עלי להכפיל את כל שאר המרכיבים ?

    תודה רבה.

    1. הי חיים,
      אין צורך לכסות בנייר כסף, רק מומלץ לשים לב שהפרגיות לא נשרפות (במיוחד בתנורים חזקים).

    2. תודה על התגובה המהירה .
      תוכלי לומר באיזה כלי את ממליצה להשתמש אם אני עושה את זה בתנור ?

    3. היי חיים,
      אפשר להניח את הפרגיות ישירות על רשת התנור אך מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית כדי למנוע טפטוף של נוזלים על תחתית התנור.
      אפשרות נוספת היא להניח את הפרגיות בתבנית פיירקס או מאלומיניום (חד פעמית).
      שים לב שבשני המקרים יש צורך להפוך את הפרגיות צד לאחר 10-15 דקות כדי שיקבלו צלייה שווה.
      בהצלחה 😉

  8. יצא מעולה הכנו לערב חג סוכות.
    הוספתי קצת מלח היו תגובות נהדרות.
    ביצעתי זאת על מחבת מיוחדת מאבן שיש למטה ברזל לפיזור החום ,על כיריים גז.
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר