מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות במחבת

פרגיות במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 29, 2018
Last modified:אוקטובר 29, 2018

Summary:

תבשיל פרגיות במחבת שניתן לאכול בתוך פיתה או עם באגט.

אפשר להכין את התערובת מראש ולחמם מעט לפני ההגשה.

פרגיות במחבת

מצרכים (4 מנות): 

500 גרם פרגיות חתוכות לחתיכות קטנות

1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים לצלחת.

-מתבלים את הפרגיות בפפריקה מתוקה, כורכום, כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.

-מחממים את המחבת בכף שמן ומטגנים את הפרגיות על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה).

-מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

10 תגובות

הוסף תגובה
    1. כדאי לחמם תנור מראש ל200 מעלות, לשים את הפרגיות בתבנית ולכסות את התבנית בנייר כסף במשך כ-30 דקות. לאחר מכן להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כמה דקות.

  1. בוקר אור לך,

    יש לך מתכון לעוף שמתבשל עם הרבה ירקות ותיבול (יותר מתקתק)?

    (ראיתי מתכון כזה לבשר צלי, אבל אני מכינה עוף לשבת).

    תודה רבה!

  2. אפרת ערב טוב הפרגית יצאה מאוד טעימה רכה והטיבול מאוד טעים הבן שלי מאוד אהב תודה רבה על המתכונים

    1. היי רינה,
      לא בטוחה שהסבר בכתב יהיה יעיל במקרה הזה. הכי טוב זה לראות כיצד עושים זאת. תרשמי ביוטיוב "פירוק כרעיים לפרגיות". יש שם כמה סרטונים שממחישים זאת טוב.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר