מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בדבש וחרדל

פרגיות בדבש וחרדלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 8, 2016
Last modified:יולי 27, 2017

Summary:

מתכון לפרגיות ברוטב חרדל דיז'ון, דבש ושום – פשוט ומושלם

פרגיות בדבש וחרדל

מצרכים (5-6 מנות):

1 ק"ג פרגיות חצויות

למרינדה:

2 כפות חרדל דיז'ון

5 כפות דבש

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3-4 שיני שום כתושות

קמצוץ מלח (מהמלחייה)

 אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב עם הפרגיות.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-3 דקות על אש בינונית. הופכים אותן צד ושופכים עליהן את שאריות המרינדה שנותרו בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 דקות.

הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

130 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    עשינו לחג פרגיות ללא רוטב והן יצאו יבשות. האם יכול להתאים להכין את הרוטב ולבשל אותן יחד?

  2. היי, במחבת הכנתי בעבר ויצא מעולה, אני יכולה להכין גם בתנור? אם כן, כמה מעלות לשים ולכמה זמן שלא יתייבשו?

  3. היי
    תודה על מתכונים מדהימים!
    אחרי זמן הבישול שרשום במתכון והוספתי עוד 3 דקות
    הפרגיות יצאו מבושלות בתוך מלא רוטב ולא צלויות כמו בתמונה שלך.
    האם בסדר?
    להמשיך עוד את זמן הבישול?

    1. היי הילה,
      כנראה שהן הפרישו המון נוזלים. אם את רוצה שיהיה להן יותר צבע אפשר לשפוך את רוב הנוזלים, להכין מחצית מכמויות הרוטב, לשפוך עליהן ולטגן ללא מכסה 2-3 דקות.

  4. תודה על המתכונים הקלים והנהדרים! האם זה אמור להיות שהפרגיות הגירו הרבה מים תוך כדי הטיגון וממש נוצר כמו רוטב?

    1. היי שני,
      הכוונה לשקית קוקי? אם כן, אפשר לתבל היטב ולשים בשקית. לחורר עם קיסם 4-5 חורים (בחלק העליון כדי שלא ייצאו נוזלים מהשקית) ולאפות ב-190 מעלות במשך כ-40 דקות. לאחר מכן כדאי להוציא את הפרגיות מהשקית ולהעביר לתבנית ולצלות 10-15 דקות נוספות.
      חשוב לחמם תנור מראש.

    1. היי אביבית,
      יותר טעים עם חרדל דיז'ון אבל אם אין לך שימי כף חרדל רגיל.

    1. היי שרית,
      אפשר לאפות בתנור.
      יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. לשים 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.

  5. היי!
    יש לי שאלה: מתגנים את הפרגיות עם כל הרותב? או מייבשים אותן?
    מפחדת שעם כל הנוזלים יתבשלו במים ולא על החוב של המחבת.
    תודה!!

  6. שלום אפרת,אפשר להכין את המנה מהיום לשבת?
    וגם האם ניתן להכין מסטייק פרגיות ולא לחצות אותם?
    תודה

    1. אפשר רק קחי בחשבון שאין הרבה רוטב אז אולי זה יהיה קצת פחות עסיסי.

    1. היי חיה,
      אם הפרגיות יצאו במרקם של גומי זה קשור לזמן הטיגון. באיזה גודל חתכת אותן וכמה זמן טיגנת מכל צד?

  7. תודה רבה על מתכון נפלא לפרגיות עם חרדל, דבש וצ'ילי. היה עשר!!!
    יישר כח!
    דורית

  8. אפרת ערב טוב ושנה טובה.

    הכנתי עכשיו את הפרגיות. פשוט מושלם מושלם מושלם.
    הכי טעימות שטעמתי אי פעם. הילדים גומרים הכל לחג……

    מכינה עכשיו את הפרגיות בסילאן וסויה……

    תודה רבה על מתכונים נפלאים

    1. היי שירה,
      חרדל רגיל הוא ממרח וחרדל דיז'ון הוא גרגירי.
      למתכון הזה עדיף חרדל דיז'ון. אם אין לך שימי חרדל רגיל אבל תתחילי בכף אחת.
      שנה טובה 🙂

  9. כל מה שבישלתי עד היום יצא מאוד טעים וקל להכנה.
    המתכון הזה לא טעים ואף אחד אצלי לא אהב. (מצטערת אבל גם דברים פחות טובים צריך להגיד 🙂
    תודה על הכל

    1. בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
      תודה על העדכון ושבת שלום

  10. היי,
    רציתי להכין את המתכון הזה לשבת אבל אין לי מספיק דבש האם אפשר להחליף בסילאן? או אולי מתכון למרינדה מתקתקה. אחרת למחבת?
    תודה !

  11. יצא מדהים! הכנתיי לשבת בשיפודים קטנים והוספתי קצת סויה. כולם התענגו תודה על כל המתכונים הנפלאים (:

  12. קודם כל כל הכבוד על המתכונים, זה מציל אותי כל שבת, פשוט זה האתר הכי טוב לבישול עבורי.
    שאלה: האם אפשר להחליף את הפרגיות לחזה עוף?
    תודה רבה

    1. היי,
      אפשר להמיר בחזה עוף. למרות שלדעתי פרגיות יותר עסיסיות וטעימות.
      שבת שלום 🙂

    1. באמת? זה אחד התיבול האהובים עליי.
      טוב זה רק מראה איך הכל עניין של טעם 🙂

  13. שלום, תודה על האתר המיוחד אני נעזרת בו רבות!!!
    יש תחליף לרוטב צילי? אנחנו לא אוהבים:(
    תודה רבה

    1. היי מיכל,
      הצ'ילי מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
      אני ממליצה לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הפרגיות. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף כף נוספת של דבש.

    1. היי רוזי,
      אני מניחה שאת יכולה להשתמש בו ולשים כ-2 כפות כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
      שבת שלום 🙂

  14. היי אפרת היקרה.
    היום התפריט: אורז מלא עם פלפלים ופרגיות: יש לי לי בערך750 גר׳ פרגית , מה כמות התיבול לכמות זו של פרגית ?
    ועוד שטלה, אפשרת להשרות עכשיו ובערב לטגן?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      ממליצה לך להשאיר את הכמות של הרוטב כמו שהיא. זה תמיד טוב שיש יותר רוטב.
      אפשר להשרות עכשיו ובערב לטגן.
      המשך יום מקסים 🙂

  15. בוקר טוב! רציתי לשאול אם הכמות של הדבש)5 כפות) לא מוגזם?? ועוד שאלה, מדובר פה בבשר חזה עוף? תודה!!!, אני ישמח לתשובה מהר..

    1. היי תמי,
      זאת הכמות אם את מכינה קילו פרגיות 🙂
      אם את מכינה כמות קטנה יותר יש להפחית את התיבול בהתאם.
      הכוונה לפרגיות ולא חזה עוף. אפשר להכין גם מחזה עוף אבל עם פרגיות זה יוצא יותר עסיסי.
      שבת שלום!

  16. הכנו את הפרגיות ואת הירקות שורש בתנור (גם מהמתכונים שבאתר, כמובן) לארוחת חברים בסוכות, בין לעיסה ללעיסה שמענו רק מחמאות!!! הכל חוסל, והצלחות לוקקו. מעולם לא קצרנו הצלחה כ"כ סוחפת! כל הכבוד על האתר המעולה והתמכון המשגע! מומלץ ביותר

  17. הי אפרת1

    אולי תוכלי לענות לי מיד האם אפשר להוסיף לעוף בבצל (בסיר) נקטרינות? אגסים? איזה תיבול?

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      מתנצלת, ראיתי רק עכשיו..
      אפשר לשים נקטרינות אם את אוהבת. יכול להתאים לזה תיבול של סילאן (כ-2 כפות), רוטב סויה (כ-2 כפות) ומעט קינמון.
      שבת שלום!

    2. תודה רבה!

      בינתיים לשבת הןספתי פפריקה, פלפל שחור ומעט ירקות (מלבד התפו"א) ויצא מעדן.

      השאלה כמה נקטרינות (עם קליפה?), נגיד, ל6 כרעיים?

      אפשר אגסים? אותו תיבול? איזה עוד פירות אפשר?

      אלפי תודות וחג שמח!

    3. שבוע טוב דבי 🙂
      האמת שלא יצא לי להכין אבל נשמע מעניין וטעים. הייתי שמה כ-3 נקטרינות עם הקליפה ו-2 אגסים. לא הייתי מוסיפה עוד פרי. תיבול כמו שרשמתי לך עם סילאן סויה ומעט קינמון. אפשר להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וכמובן מים במידת הצורך.
      אם את מכינה בסיר אפשר לטגן בצל בינוני בהתחלה ואז להוסיף את העוף לטיגון משני הצדדים ואז את הפירות והתבלינים.
      אם את מכינה בתנור אפשר להוסיף 1-2 בצלים חצויים.
      בהצלחה וחג שמח!

    4. את חושבת שהבצל בתנור מוסיף לטעם?

      אני מעדיפה כמה שפחות לשבש את הטעם של הפרירות. כדאי פ. מתוקה או רק פ. שחור?
      לחתוך את הפרות כדי שיתמזגו?
      תודה!

    5. כן בטח לחתוך את הפרות לפלחים. אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה וגם מעט פלפל שחור או אחד מהשניים. הפפריקה גם מוסיפה צבע ואין לה טעם מאוד משתלט. מקסימום תחליטי באותו רגע (זה מה שאני בדר"כ עושה).
      בצל כשהוא אפוי או מבושל הוא הופך למתקתק אבל במקרה הזה אולי כדאי לוותר על הבצל. יש מספיק טעמים.

    6. מועדים לשמחה!

      מה שלומך?

      יצא מקסים העוף עם הפירות. רק שיכול להיות שלא הם שהורגשו אלא הסויה.

      אפשר לעשות את הפירות בלי סויה ? יהיה צבע מספיק? לשים סילאן?

      תודה לך!

    7. היי דבי,
      שמחה שיצא טעים!
      שמת 2 כפות סויה? ושילבת עם סילאן?
      אפשר לוותר על הסויה ולשים קצת יותר סילאן רק בשביל הצבע, נניח עוד כף אחת שלא ייצא מתוק מידי.
      פפריקה שמת בסוף או ויתרת?

    8. לא שמתי פפריקה.

      ואני מבינה ממך שסילאן צריך בשביל הצבע למרות שבצל גם נותן צבע.

      נראה לך שבלי סויה וסילאן ירגישו את הטעם של הפירות?

      תודה רבה רבה!

    9. היי דבי,
      סילאן נותן צבע וגם טעם. את יכולה לשים רק כף אחת סילאן או לוותר בכלל ואז אני מאמינה שירגישו יותר את הטעם של הפירות.
      יום נפלא 🙂

    1. תודה אביה 🙂
      פרגיות הן יותר עסיסיות מחזה עוף אבל אפשר בהחלט להכין גם עם חזה עוף.
      שנה טובה!

  18. מאד נהנית מהאתר שלך וגם ממליצה עליו.
    לענייננו,האם חימום במיקרו לא גורע והאםבכל מקרה רצוי לחמם בתנור(עלול להתייבש?)
    כמו כן איזה תוספת/תוספות את ממליצה?

    1. היי חיה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אני חושבת שעדיף לחמם במיקרוגל, כך העסיסיות נשמרת.
      אפשר להגיש עם אורז לבן, פירה, תפוחי אדמה.

    1. היי דודו,
      אפשר להשרות כחצי שעה במקרר אבל אפשר גם לוותר על ההשריה ועדיין זה ייצא טעים 🙂

    1. היי שרי,
      אפשר אבל את צריכה להצטייד בסכין טובה והרבה סבלנות 🙂
      בעזרת הסכין את מסירה את העור והעצמות מהכרעיים. יש הרבה סרטוני הדרכה ביוטיוב. ממליצה לחפש שם "פירוק כרעיים לפרגיות".
      בהצלחה!

  19. אני חסרת ניסיון בבישול והחלטתי לנסות סוף סוף לבשל!
    ההוראות כל כך ברורות שזה פשוט תענוג.
    כמה שזה היה פשוט ככה בעלי התלהב! אתר נהדר ושימושי כל כך! יצא מדהים!!!!

    1. כן חנה, אלא אם כן את אוהבת הרבה רוטב ואז השאירי את הכמויות כמו שהן.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רן,
      אני מניחה שאפשר לשים סילאן במקום הדבש. הייתי מוותרת על היין במקרה הזה.

    1. היי יהונתן,
      אפשר להכין גם בלי לכסות את הפרגיות. לטגן את הפרגיות על אש נמוכה עד שהן מתבשלות לגמרי. כדאי גם שהפרגיות יהיו חתוכות לנתחים קטנים כדי שיתבשלו היטב מבפנים.

    1. כן אולגה אפשר.
      לחמם תנור מראש ל200 מעלות. 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
      בהצלחה 🙂

  20. שלום אפרת.
    כל הפרגיות מעורבבות עם המרינדה.
    ואח"כ השארית מהמרינדה לצד השני.
    אז מראש להשאיר כמות שתספיק לזה?

    1. היי מיכל,
      את יכולה להשתמש ברוטב שיישאר בקערה כדי לתבל את הצד השני או שאת יכולה מראש להשאיר כמות מהרוטב בצד. מה שנוח לך 🙂

  21. היי,
    האם חייבים דווקא חרדל דיזון או שאפשר גם חרדל רגיל?
    מה עדיף,מחבת רגיל או פסים?

    תודה

    1. היי חנה,
      אפשר להשתמש גם בחרדל רגיל פשוט עם חרדל דיז'ון יוצא יותר טעים.
      אם יש לך מחבת פסים אז עדיף. בכל מקרה, אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.

  22. הי!

    מה אפשר במקום רוטב צילי? תבלין צילי?

    איך יודעים שזה מבושל? הזמן שהמלצת נראה לי מאד קצר.
    אפשר לשים על הפלטה לפני שבת או חייבים לחמם בתנור?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      את יכולה להשתמש בתבלין צ'ילי רק לא יותר מידי שלא יהיה חריף (נראה לי לא יותר מחצי כפית לכל הכמות).
      בישול ארוך מידי יכול לגרום לפרגיות להיות כמו גומי לכן לא מומלץ. אם מדובר בכמה דקות יותר זה בסדר 🙂
      אם הפרגיות לא עבות וגדולות מידי (מומלץ לחתוך כל פרגית לחצי) אז 3 דקות מכל צד אמורות להספיק כדי שהן יתבשלו מבפנים, במיוחד אם מכסים את המחבת. כדי לדעת אם הפרגית מבושלת את יכולה לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק אם הצבע לבן.
      קחי בחשבון שלאחר שאת מכבה את האש ומשאירה את הפרגיות מכוסות הן ממשיכות להתבשל מהאדים שמצטברים במחבת.
      את יכולה לחמם על הפלטה רק מומלץ לכסות בזמן החימום.
      בהצלחה יקירה 🙂

    1. היי אסף,
      ההבדל הוא באופן הכנתם. החרדל הרגיל עשוי מגרעינים צהובים וחומץ וחרדל דיז'ון עשוי מגרעינים חומים או שחורים, יין לבן ומיץ ענבים ומכאן ההבדל בטעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר