מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

חטיף פצפוצי אורז ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 25, 2015
Last modified:יולי 8, 2018

Summary:

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד במנג'טים -מתכון נהדר שניתן להכין עם הילדים..

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

מצרכים (15-20 מנג'טים):

2 כוסות פצפוצי אורז (ניתן להשתמש במקום בקורנפלקס תירס רגיל)

3 כפות אגוזי מלך/פקאן טחונים או קצוצים דק (מומלץ אבל לא חובה)

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

5 כפות דבש (לטבעונים ניתן להחליף בסירופ מייפל)

50 גרם חמאה/מרגרינה (ניתן להשתמש במקום ב-2 כפות שמן קוקוס מוצק)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את החמאה/מרגרינה/שמן קוקוס וממיסים במיקרוגל עד שהופך לנוזל. מוציאים ומוסיפים לקערה את אבקת הקקאו והדבש ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מוסיפים לקערה את פצפוצי האורז והאגוזים ומערבבים היטב עד שכל התערובת מכוסה בשוקולד.

-בעזרת כף מעבירים למנג'טים, מסדרים במגש ומכניסים למקפיא למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

*יש לשמור במקפיא.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

68 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת.
    תודה על המתכון
    עקב מגבלות דיאטה (FODMAP), מחפש מתכון לעוגיות פצפוצי אורז עם שוקולד מריר.
    תוכלי לעזור לי? 🙂

    תודה

    דרור

  2. תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט אימצתי את האתר וכל פעם מבצעת מתכון אחר…
    ויוצא ממש טעים גם המתכון הזה יצא מושלם,רציתי לדעת האם אפשר להפוך את המתכון גם לחלבי עם שוקולד חלב וכיצד?

    1. היי בתאל,
      אני מניחה שאפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם 50 גרם חמאה (ולוותר על הדבש ועל הקקאו) ולערבב עם פצפוצי האורז והאגוזים.

    1. היי יפית,
      את מעוניינת להמיר את הדבש?
      באיזה ממתיק את בדר"כ משתמשת?
      יכול להתאים כאן סירופ אגבה במקום הדבש אבל השאלה אם זה מותר לך.

  3. היי,
    הכנתי ויצא מאוד טעים אבל אני ממליצה עם פחות דבש ושמתי את זה לשעה במקום שעתיים במקפיא ויצא מעולה!
    תודה רבה על המתכון

  4. היי ערב טוב הכנתי מתכון של פצפוצי אורז בשוקולד
    4 כוסות פצפוצים
    250 שוקולד חלב
    מעט חלב
    50 גרם חמא
    שמתי במנגאטים והקפאתי
    זה יצא יבש כזה ולא הזכיר את מה שהיינו רגילים לאכול פעם.
    מה לא עשיתי בסדר??

    1. היי הודיה,
      דווקא המתכון נשמע בסדר.
      ההקפאה אכן מקשה ומעט מייבשת את התערובת. איך רצית שזה ייצא?

  5. צהריים טובים,
    רציתי לדעת אני רוצה להוריד את הקקאו ולשלב שוקולד מריר+ממרח פסק זמן מה יהיו הכמויות ואני מניחה שגם את הדבש אפשר להוריד כי אם לא זה יהיה מתוק מדי אשמח לדעתך… תודה סיגל

    1. היי סיגל,
      אפשר לוותר על הקקאו והדבש ולשים 4-5 כפות ממרח פסק זמן או 40 גרם שוקולד מריר מומס + 3-2 כפות ממרח.

  6. היי,
    תגידי אפשר להכפיל את הכמות?
    אם אין לי מיקרוגל האם להמיס את המרגרינה על האש או להוציא אותה מהמקרר לפני שאני מכינה את החטיף כדי שהיא תתרכך?
    תודה על האתר המקסים!

    1. היי רבקה,
      אפשר להכפיל כמויות.
      עדיף להמיס את המרגרינה על אש הכי נמוכה.
      יום מקסים 🙂

  7. הי אפרת,
    כבר הרבה מאוד זמן אני מכינה את המתכונים שלך ונהנת מההכנה ומהתוצר! דרך אגב אני ילדה קטנה {בת 10} ונראה לי שאני הולכת להיות אופה רק בזכותך!{ואולי גם להקים אתר כמוך} כתבתי את זה דווקא פה משום שזה מתכון שאני מכינה הרבה פעמים ותמיד אין שאריות! תודהרבה על מתכונים נהדרים
    רני

  8. בוקר טוב!
    יש לי 2 שאלות:
    1. אפשר להמיס את החמרים בסיר על הגז במקום במיקרוגל או שבמיקרוגל זה יוצא יותר טוב?
    2. אפשר במקום במנג'טים לשטוח את העיסה בתבנית ולהכניס למקפיא?
    תודה על האתר המהמם!

  9. שלום לך, תמיד שאני מכינה פצפוצי אורז בשוקולד, הפיפוצים לא נלעסים ונדבקים לשיניים ולא קריספיים…ידוע לך מה הבעיה? אני יודעת שזה קורה לחברות נוספות שלי. יש לציין שניסיתי מגוון מתכונים וכל פעם זה חוזר. לא ניסיתי את המתכון הנ"ל כבר חוששת

    1. היי רחל,
      אני משתמשת בפצפוצי אורז מלא שהם יותר פריכים מפצפוצי אורז רגילים.
      לדעתי במתכון הזה אם את תשלבי אגוזים טחונים/קצוצים דק ותתני לתערובת להתקרר לגמרי לפני שאת מערבבת עם פצפוצי האורז והאגוזים אז זה יהיה יותר פריך ממה שיוצא לך בדר"כ.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שירן,
      אם תכיני חצי מהכמויות זה ייצא 8-10 מנג'טים:
      כוס פצפוצי אורז
      כף וחצי אגוזים
      כף שטוחה קקאו
      2.5 כפות דבש
      25 גרם חמאה

    1. היי אריאלה,
      את יכולה לשים 50 גרם שוקולד מריר מומס. יש לצנן מעט את תערובת השוקולד לפני שמערבבים עם פצפוצי האורז. יכול להיות שבגלל שהתערובת יותר נוזלית יהיה צורך להוסיף יותר פצפוצי אורז.
      חג שמח 🙂

    1. היי שרית,
      זה יוצא מתוק בגלל הדבש. ממליצה לטעום את התערובת בסוף ואם את מרגישה שחזר מתיקות אפשר להוסיף עוד דבש או אבקת סוכר לפי הטעם.

    1. היי לימור,
      אפשר לתקן. גם אם כבר יצרת חטיף, העבירי את הכל לקערה. אם התערובת קשה כי היא היתה במקפיא תני לה כמה דקות בחוץ, היא תתרכך. תוסיפי 1-2 כפות דבש לפי הטעם. את יכולה גם לשלב כף אחת סוכר. ממליצה לטעום את התערובת לפני שאת מעבירה למנג'טים.

  10. היי,
    הכנתי אתמול ויצא ממש טעים , הקטנות שלי אהבו …
    על הדרך – רציתי לומר תודה על אתר מדהים..(אגב הכנתי גם את העוגת מייפל אגוזים והיא התחסלה. יצאה טעימה בטירוף..)

    יום מקסים

  11. אפרת יקרה שלום,
    המתכון מוצלח מאד וטעים ביותר, קל מאד להכנה עם הילדים. הכנו אותו כבר פעמיים – בפעם הראשונה במנג'טים ובפעם השנייה כמות כפולה, בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה – לאחר הקפאה של כשעה, חתכתי לריבועים, הכנסתי לקופסא אטומה ובחזרה למקפיא. בכל פעם שרוצים מוציאים חטיף ואוכלים אותו קר ללא צורך בהפשרה. כל הכבוד לך! תודה רבה.

  12. פצפוצי אורז ושוקולד מריר כול השאר אין לי…
    אפשר להמיס את השוקולד ושמנת מתוקה ולשים זה יצא טעים?

    1. היי הדס,
      את יכולה להמיס חבילת שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, להמתין שהתערובת תתקרר לטמפ' החדר ולהוסיף פיצפוצי אורז עד שהתערובת אחידה, הכוונה שפצפוצי האורז מצופים באופן אחיד בשוקולד.
      יכול להיות שהתערובת תתפורר בהתחלה אבל לאחר קירור היא אמורה להתחבר.
      בהצלחה 😉

  13. תקשיבי,

    חייבת לספר לך שבהתחלה ציקצקתי לשון "קקאו ודבש? רק 4 מרכיבים? משהו חשוד.."
    ומכיוון שהייתי חייבת לגמור את שקית פצפוצי האורז שהיתה תקועה במקרר במשך חודשיים, החלטתי לעשות בכל מקרה.

    ותשמעי, כמעט שחיסלתי את הכל!!!!!!!!!!
    מינימום חומרים, מינימום זמן…שילוב מנצח של מרכיבים שלא חשבתי שטעימים ביחד..
    והנה כל רגע אני נלחמת בעצמי שלא לקחת עוד מנג'ט…:-) ומחר אני גם אקח חלק לאמא לטעום ולהתלהב 🙂

    תבורכי!

    1. איזה כיף לשמוע! אני שמחה שנהנת מהמתכון 🙂
      תודה על העדכון והמשך ערב נפלא:)

  14. שלום לכולם!!
    הייתי במצב של דילמה לא ידעתי מה לעשות לילדים בתור חטיף מהיר כדי שיהיה להם למחר בבוקר. לא היו לי מצרכים לעוגה ועוגיות.. אז נכנסתי לכאן.. גיליתי שגם קרונפלקס ופיצפוצי אורז אין. אז כתחליף שברנו ביסקוויטים וזה עשה לנו תחושה של פיצפוצי האורז.

    בנוסף, החלפנו בשמן קוקוס ולא במצב מוצק. וסילאן.. יצא פצצה!!!! פשוט מתכון של 4 דק'!! עכשיו הילדים רגועים למחר יש להם חטיף בבוקר.
    תודה תודה על האתר המדהים!!!

    1. היי עדי,
      תשמרי את זה במקפיא, לא במקרר (בתוך קופסה סגורה) וזה יהיה טוב גם עוד שבועיים ויותר.
      מגישים את זה ישירות מהמקפיא ואין צורך להעביר למקרר לפני. זה מפשיר בחוץ מאוד מהר.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  15. הילדים שלי אלרגיים לסילאן לדבש ומייפל מה ניתן לשים במקום?
    אני אשתמש במחמאה (אלרגיים לחלב) זה בסדר נכון?

    1. היי ענבל,
      את יכולה להשתמש במחמאה.
      לגבי תחליף לדבש/מייפל, את יכולה לשים סילאן אם אין לך בעיה עם הטעם או שאפשר לשים 3-4 כפות ממרח כלשהו (חלבה, חמאת בוטנים+ אבקת סוכר, נוטלה וכו').
      אפשרות נוספת היא לוותר על הקקאו ולהמיס במקום 100 גרם שוקולד מריר + 25 גרם מחמאה (בנוסף ל50 גרם).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי צילה,
      במקרה הזה לא מאחר והחמאה מחברת בין החומרים כיוון שהיא מתקשה בקור. שמן לעומת זאת נשאר נוזלי גם לאחר קירור.

  16. היי, שבוע טוב. השבוע את מככבת במטבח שלי, כבוד הוא לנו 🙂
    אך, חייבת לציין…שהעוגיות יצאו מתוקות מדי, ממש ממש מתוקות. הכנתי אותם עם הפעוט שלי הוא אפילו עזר עם המנג׳טים… והתלהב 🙂 מחר הבטחתי לו אחת .
    יש אפשרות כלשהי לתקן, הדבש הוא דומיננטי מאוד
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      קודם כל תודה רבה, אני שמחה לשמוע שאתם נהנים מהאתר 🙂
      לגבי המתכון- זה לא אמור לצאת מתוק כל כך כי אבקת הקקאו אמורה לאזן את המתיקות. יכול להיות שהשתמשת בפצפוצי אורז מתוקים או עם תוספת סוכר?
      פעם הבאה אפשר לנסות לשים כף אחת פחות של דבש.
      לגבי תיקון לאחר ההכנה, האפשרות היחידה שעולה לי היא להפשיר את העוגיות מחוץ למקפיא ולהעביר את התערובת לקערה. להוסיף עוד פצפוצי אורז או אגוזים ולהוסיף עוד כ25 גרם חמאה מומסת כדי שהחומרים יידבקו. ואז שוב להחזיר למנג'טים ולהקפיא.
      שבוע נפלא 🙂

    2. תודה רבה!!! אכן השתמשתי בפצפוצי אורז מתוקים,מין קורנפלקס, כי אני גרה בחו׳ל וכאן הם לא שמעו על פצפוצי אורז. אגב השבוע על שולחננו : אורז אשפלו (מקוצר), מרק עדשים כתומות .

    1. הי עדי,
      צודקת בהחלט 🙂 שכחתי לשים הערה בקשר לתחליף דבש. עכשיו תוקן.
      במקום דבש אני ממליצה להשתמש בסירופ מייפל. אפשר להשתמש גם בסילאן אם אין לך בעיה עם הטעם שלו.

    1. הי אילנה,
      כיף לשמוע 🙂
      בגלל שזה ללא אפיה החטיף מתפורר ככל שהוא יותר זמן מחוץ למקפיא (פצפוצי אורז נוטים להישרף באפיה ולכן פחות מומלץ לאפותם).
      מה שאפשר לעשות כדי שהחטיף פחות יתפורר הוא להכין בתבניות קטנות מסיליקון אם יש לך (כמו של קרחונים) ואז לדחוס את התערובת לתבנית, להדק היטב ואז להקפיא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר