מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה עם עוף ושעועית ירוקה

פסטה עם עוף ושעועית ירוקהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 25, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

אם נשארה לכם פסטה במקרר מאתמול, זה הזמן להפוך אותה לארוחה אחרת וטעימה במיוחד…

פסטה עם עוף

מצרכים (2-3 מנות):

פסטה מסוג פנה מבושלת (כחצי חבילה)

2 כפות שמן זית/קנולה לטיגון

2-3 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות

1 בצל קטן קצוץ

150 גרם שעועית ירוקה שלמה קפואה (מומלץ שעועית עדינה)

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, שומשום (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם כף רוטב סויה. מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים כדקה מכל צד. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (את הנוזלים שהצטברו יש לשפוך).

-בעזרת מגבת נייר מנקים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה המבושלת וקוביות העוף ומתבלים ב 3-4 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית ומעט שומשום. מבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות עד לספיגת הטעמים.

 

פסטה עם חזה עוף, פסטה עם שעועית ירוקה, פסטה ברוטב סויה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


66 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    מכינה המון מתכונים מהאתר המדהים שלך והכל קל להכנה, מאוד ברור וטעים.
    עשיתי את המתכון הזה כמה פעמים והיום שוב הכנתי והוספתי עוד כף סויה וכף טריאקי ויצא עשיר יותר בטעם.
    תודה על אתר נפלא שמשדרג את הבישולים במתכונים מגוונים וטעימים.

  2. תודה ענקית על כל המתכונים שלך,
    יום יום זה האוכל שלנו!
    רציתי לשאול איך לדעתך המתכון הזה ילך עם פסטה מקמח מלא והאם יש לשנות בשביל זה משהו במתכון?

    1. היי חדוי,
      אני אישית לא הצלחתי להתרגל לטעם של פסטה מקמח מלא אבל אם אין לך בעיה עם הטעם אז הרווחת 🙂
      אין שינוי במתכון. תכיני כרגיל.

  3. היי, השריתי את העוף ברוטב סויה, שמן שומשום וקצת שרי יבש ל- 15 דקות. השתמשתי בשעועית ירוקה טריה והוספתי עוד 2-3 דקות כך שהשעועית נשארה קצת פריכב. בסוף החלפתי את שמן הזית בשמן שומשום. יצא ממש נהדר…
    תוד'ה

  4. תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך! ממש תענוג!
    את יכולה בבקשה להגיד באיזה סוג סויה ושל איזה חברה את משתמשת?
    תמיד הסויה שאני קונה היא או בהירה מידיי או שחורה מידיי

  5. היי

    1. שאת רושמת פסטה את מתכוונת לפסטה לבנה מבושלת ללא רוטב נכון?

    2. אם אני רוצה לעשות חבילה שלמה אז אני מכפילה כמויות של הכל נכון ?

  6. ערב טוב,
    הכנתי ארוחת חג ל 20 אנשים וברגע האחרון הצטרפה אורחת טבעונית, הכנתי את הפסטה עם השעועית בלי עוף ויצא מעדן!!!
    היא התלהבה וביקשה לקחת הביתה את מה שנשאר:)

    1. היי אנה,
      אפשר להוסיף פרחי ברוקולי קטנים ולטגן אותם עם הבצל והשעועית הירוקה במשך 5-7 דקות, עד שהברוקולי מתרכך אך לא לגמרי. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה והעוף וממשיכים כרגיל.

  7. שלום, האם אפשר קודם כל לסיים את הטיגון של העוף והירקות (עם הרטבים והתיבול והכל) ואז להוסיף הכל לפסטה המבושלת ולערבב? אין לי בבית מחבת מספיק גדולה בשביל להכניס בתוכה גם את הפסטה…

    1. היי טל,
      לא ניסיתי להקפיא פסטה. יש כאלה שאומרים שזה לא כל כך מומלץ אבל אני מכירה כאלה שמקפיאים וטוענים שאין עם זה שום בעיה 🙂

  8. היי! נראה מעולה!
    אם אני רוצה להוסיף פטריות באיזה שלב לשים אותם? עם העוף או עם השעועית?

    1. היי תמר,
      לאחר שאת מטגנת את הבצל את מוסיפה את הפטריות ומטגנת כ-5 דקות ואז מוסיפה את השעועית הירוקה וממשיכה כרגיל 🙂

    1. תודה מיכל 🙂
      יכול להיות. צריך לנסות. ממליצה להכין לפי המתכון ולהוסיף את חלב הקוקוס בסוף ובהדרגה ולטעום (התחילי בכף אחת).
      בהצלחה!

  9. היי, אם אני רוצה להכין חבילה שלמה של פסטה וכמות כפולה של חזה עוף. פשוט להכפיל את הסויה והשמן זית?

      1. תודה על התגובה המהירה!!והשמן זית נכנס יחד עם הסויה על החזה עוף או שהוא מיועד לטיגון הבצל?

        1. תיקנתי את המתכון שיהיה ברור יותר. סה"כ 4 כפות שמן. כף לטיגון חזה עוף, כף לטיגון הבצל ו-2 כפות לתיבול בסוף.

  10. הי. המתכונים שלך מצויינים ומאוד טעימים. רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות עם רוטב אחר ואיזה רוטב כי אני חושבת שברוטב סוייה יש דבש ויש גם בונבון קטן בבית שעדיין אסור לו לאכול דבש. אשמח לתחליף.

    1. היי עפרה,
      אם זה בגלל הדבש אז אני לא חושבת שהסויה מכיל דבש אבל בכל מקרה כדאי להסתכל ברשימת המרכיבים שעל גבי הבקבוק ולוודא. בכל מקרה אפשר גם לשים רוטב טריאקי במקום (שגם הוא לדעתי לא מכיל דבש אבל כמובן שכדאי לבדוק).
      יום נפלא!

  11. הכנתי אתמול, יצא טעים מאוד. הוספתי גם קצת שמן שומשום וגם אפונה במקום חצי מכמות השעועית (מה שהיה במקפיא…) וזה יצא ממש טוב.

    1. היי טל,
      לדעתי קוביות בטטה ישתלבו פה מצוין אבל יש לטגן אותן קודם במחבת, להוסיף מעט מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה עד שהן מתרככות ואז להמשיך במתכון כרגיל. גם פטריות יכולות להשתלב מעולה ויש צורך לטגן אותן מעט לפני כ-5 דקות עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים.
      בהצלחה 😉

  12. היי
    אני מאוד אוצה להכין ניאה מעולה!!! אבל לא חסר תבלינים?שמים רק רוטב סויה ושמן זית?זה מספיק גם לפסטה והשעועית?
    תודה מראש

  13. אחרי אינספור מתכונים נהדרים מהאתר ניסיתי גם את זה ויצא פשוט מעולה! כל מתכון הצלחה! כייף בכל פעם מחדש. ישר כח 🙂

    1. היי דורית,
      כ-300 גרם חזה עוף.
      שומשום אפשר לפזר לפי הטעם, בין חצי כפית לכפית. עדיף קלוי.
      המתכון אמור להספיק ל 2-3 מנות.

    1. היי שיר,
      אם את משתמשת בשעועית קפואה אז אין צורך לבשל אותה לפני, רק להפשיר אותה (שטיפה מהירה במים וסינון מספיקים) ולבשל אותה לפי מה שרשום במתכון.
      אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה – תבשלי לפי המתכון פשוט במקום לבשל אותה כמה דקות (3-4 דקות), תבשלי אותה יותר (10-12 דקות) ואז תוסיפי את הפסטה וקוביות העוף.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר